Oblivion

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    132
Re: Oblivion (2013)

Περι ορεξεως ... κολοκυθοπιτα.
Μου φαινεται εχουμε δει τοσα πολλα scifi που
ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι (ουτε προκειται να ειναι) αυθεντικο και πρωτοτυπο.
Ολα ειναι ... καποιου αλλου η ιδεα :p :p :p

Last edited:

Περι ορεξεως ... κολοκυθοπιτα.
Μου φαινεται εχουμε δει τοσα πολλα scifi που
ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι (ουτε προκειται να ειναι) αυθεντικο και πρωτοτυπο.
Ολα ειναι ... καποιου αλλου η ιδεα :p :p :p

Συμφωνώ για την κολοκυθόπιτα, αλλά όσο διαφορετική και να είναι η συνταγή της πίτας, το oblivion
δεν μοιάζει με καμία ταινία. Ούτε η υπόθεση, ούτε τα εφέ. Με το Matrix δεν μοιάζει καθόλου σε κανένα
σημείο μιας και εκεί καλλιεργούνται άνθρωποι για την ενέργεια που παράγουν τα σώματά τους, στο oblivion
διατηρούνται κλώνοι και μάλιστα δύο ανθρώπων μόνο (πχ resident evil).
Στο μόνο που μοιάζουν είναι στη γενική ιδέα ότι άνθρωποι κρατούνται σε κοιτίδες όπως και σε άλλες ταινίες.

Tώρα την ιδέα ο σκηνοθέτης μπορεί να την συνέλαβε από κάποιο κόμικ που ούτε καν έχουμε ακούσει, ποιος
ξέρει?

Απάντηση: Re: Oblivion (2013)

Ρε σεις ... το Oblivion ειναι αλλη κατηγορια εργου.

Τι σχεση εχει με το Matrix ?
Ουτε καν με το Blade Runner δεν εχει σχεση.

Το Oblivion με το Matrix έχει τόση σχέση, όση ο Φέρμας με την εκλεκτή κουζίνα....:Banane0:

http://www.youtube.com/watch?v=JIp9_5rXw0o

-bye-

Με μία λέξη, ταινιάρα! Επιτέλους λίγο καλό SciFi..

Σχετικά πρωτότυπο σενάριο, καλοί χαρακτήρες, καλές ανατροπές.. και φυσικά πρωτόγνωρο eye candy και χορταστικός ήχος!

Τα όποια plot holes είναι μικρής σημασίας. Η ταινία είναι απλά πολύ fun.

Απάντηση: Oblivion (2013)

Συνειδητοποιώ ότι κάτι τέτοιο είχε πολύ καιρό να μου συμβεί... Μόλις το είδα για 3 (ολογράφως: τρίτη! ) φορά και δηλώνω όχι απλά εξίσου αλλά κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος! Η πρώτη ήταν στο χώρο (46TV) μου από το πρώτο screener που είχε βγει με δικάναλο ήχο. Η δεύτερη στον αδερφό μου (46TV) από 720 wifi οκ καλύτερη εικόνα ελαφρός ξεπλυμενέ αλλά κοιμόταν το μωρό οπότε ο νοών νοείτω. Σήμερα είχε έρθει ένας φίλος και συζητάγαμε τι να δούμε, την πετάω ανάμεσα στις προτάσεις και μου λέει οκ αν δεν σε πειράζει να την δεις τρίτη φορά νο προμπλεμ. Είχα κατεβάσει κάβα 1080 DTS να υπάρχει και μιας και δεν ενοχλούσα δυνάμωσα και λίγο να ξεπιαστεί το 12άρι sub, κλειστά φώτα, κινηματογραφικό mood. Απλά αποκάλυψη! Πλάνα; Φωτογραφία; Κάδρα; Ευκρίνεια; Οπτικά και ηχητικά εφέ; Music score;
Βγάζω το καπέλο στον κύριο Kosinski που μας ήρθε από το πουθενά για αυτό το σίγουρα συλλογικό επίτευγμα κι ας χρειάστηκε να φάω στη μάπα τη μουτσούνα του Tom για τρίτη φορά...

Last edited:

Aντε βρε, την 4η φορά σε full blu ray με hd audio :p

Ειναι προφανές οτι η ταινία θα μείνει στην ιστορία ως μια απο τις καλυτερες space sci fi που γυρίστηκαν ...

Με μία λέξη, ταινιάρα! Επιτέλους λίγο καλό SciFi..

Σχετικά πρωτότυπο σενάριο, καλοί χαρακτήρες, καλές ανατροπές.. και φυσικά πρωτόγνωρο eye candy και χορταστικός ήχος!

Τα όποια plot holes είναι μικρής σημασίας. Η ταινία είναι απλά πολύ fun.

Με κάλυψες 100%

Απάντηση: Oblivion (2013)

Εμενα επειδη ηταν ψηλα ο πηχης της φωτογραφιας, εφε, και λοιπων σχετικων, με χαλασε λιγακι η ελλειψη πλοκης.
Δεν θα το χαρακτηριζα πρωτοτυπο το σεναριο (και δεν το απαιτουσα την σημερινη εποχη που εχει στερεψει και η φαντασια οσο ναναι ) αλλα αυτα τα πηγαινε ελα του τομ, και γενικοτερα το script, με αφησε λιγο "νηστικο" ως προς την πλοκη.
Θα ηθελα πιο πολλες ανατροπες, πλοκη, πολυπλοκοτητα σεναριου.
Ξανα λεω οτι το βρηκα "λιτο" σε σχεση με τον πηχη που ηταν ψηλα στα παραπανω που ανεφερα.
Ενταξει, δεν εννοω να ηταν και "inception" αλλα καταλαβατε πιστευω τι εννοω.

Φυσικα τα τελεια εφε, καλη φωτογραφια και λιτοι (αλλα "ακριβοι" σχεδιασμοι σε ολη την ταινια των οποιων τεχνολογιων) ισως ταιριαξαν με την "λιτη" πλοκη" αισθητικα, αλλα πιστευω οτι σαν ταινια θα απογειωνοταν με ενα πιο πολυπλοκο σεναριο.

Τωρα, πως καταφεραν με αυτη την "λιτη" πλοκη" να δημιουργηθουν τοσες αποριες για τι τι εννοουσε ο ποιητης εδω κι εκει, ειναι αλλο θεμα. ! :flipout:

Να με συγχωρησετε αν ο ορος " λιτη, μικρη σεναριακη πλοκη ειναι αδοκιμος, αλλα οσοι ειδαν την ταινια και τους αφησε την ιδια επιγευση σε αυτον τον τομεα, θα καταλαβουν τι εννοω.
Ηθελα βρε παιδι μου να γινουν και περισσοτερα ισως σεναριακα. Το ενιωσα καπως σαν:
Ξυπνησα, καβαλησα το ελικοπτερο, ειδα αυτο, συναντησα εκεινον, μου ειπε αυτο, το εψαξα, ειχε δικιο, καναμε το φιναλε και τελος.

Οπως στο Inception για παραδειγμα το παρακαναν με την πλοκη και τους πολλους διαλογους, οπου αμα δεν τους διαβαζες, κυριολεκτικα εχανες τον μπουσουλα, ενιωσα οτι εδω ημασταν κοντα στο αλλο ακρο.

Βεβαια ισως οι "εξτρα σαλτσες" που ζηταω, να στερουσαν χρονο απο το να βλεπει το ματι του θεατη περισσοτερη ωρα τη φωτογραφια/εφε και να γυριζε μπουμερανγκ, αλλα ισως με μια λιγο καλυτερη διαχειριση και προσθηκη κι αλλου χρονου στην ταινια να ζυγιζοταν καλυτερα το πραγμα.

Last edited:

Καλά που ξέθαψα το νήμα δηλαδή (στις 23-07-2013 , προηγούμενο ποστ στις 18-04-2013) και πήρε η ταινία της αναγνώριση που πρέπει....:firstprize:

ΥΓ1. Θυμηθείτε που σας το λέω , το Ender's Game θα γράψει ιστορία στο SciFi...

ΥΓ2. Καλά το Pacific Rim μόνο εγώ το έχω δει?

Last edited:
Απάντηση: Re: Oblivion (2013)

ΥΓ. Θυμηθείτε που σας το λέω , το ENDERS GAME θα γράψει ιστορία στο SciFi...

Ο SR71B εχει δει ηδη το trailer και περιμενουμε μια πρωτη τοποθετηση.! :p

ωραίο ήταν, πέρασα ευχάριστα. Αν δεν έπαιζε ο τομ θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο

ΥΓ1. Θυμηθείτε που σας το λέω , το Ender's Game θα γράψει ιστορία στο SciFi...

ΥΓ2. Καλά το Pacific Rim μόνο εγώ το έχω δει?

Φίλε Yperion,
μήπως το ender's game παρα είναι sci fi? Πολλά πίου πίου διαστημόπολοια με το τσουβάλι και για άλλη μια φορά
ένας εκλεκτός που δεν είναι έτοιμος ακόμα, αλλά όταν θα είναι θα τα κάνει όλα ταναπού.
Επίσης καλό είναι να υπάρχουν και στιγμές που φαίνεται μια sci fi ταινία κάπως ρεαλιστική, στο trailer δε μου φάνηκε
να έχει τις απαραίτητες δόσεις.
Ας μην βιαστώ όμως να κρίνω και έχω μετά τύψεις!

Bαγγο

Εχει φτασει η εποχη που ... τα εφφε (ανα καρε) κουραζουν ?
Εχει φτασει η εποχη που ... το φιλοσοφικο μυνημα ειναι το υψιστο ζητουμενο ?

(γιατι αν εχει φτασει αυτη η εποχη ... θα ημουν ενας ανελπιστα ευτυχης ανθρωπος)

Γενικά πάσχει σε αυτό που πάσχουν όλες (πλέον) οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας – διαστήματος (?).

Υπάρχει η ατμόσφαιρα – συμπεριφορά «κομάντο» με το όπλο στο χέρι να στρέφεται προς τον εχθρό συνεχώς σε στυλ πεζοναύτη στο ΙΡΑΚ κλπ κλπ.
Επίσης πολλοί πυροβολισμοί , πιστόλια …πολυβόλα και άλλα . ..απαράδεκτα για ταινία διαστήματος – συνάντησης εξωγήινων .
(δυστυχώς μάλλον ποτέ δεν θα απαλλαγεί το Αμερικανικό action σινεμά από το σύνδρομο του ..πεζοναύτη / πιλότου - στο έργο είναι και τα ..δύο)

Όλα αυτά είναι αρνητικά – κατά τη γνώμη μου πάντα.
Όπως έχω ξαναγράψει το κριτήριο από το πρώτο λεπτό ,για εμένα είναι , αν ο πρωταγωνιστής , σε ταινία διαστήματος το παίζει ..κομάντο με αυτόματα –πιστόλια και ..αρβύλες. Όλα αυτά .. ΚΑΚΑ μαντάτα για την ταινία γενικά και δυστυχώς είναι ένα μικρόβιο που έχει «μολύνει» όσες ταινίες διαστήματος γυρίζονται ακόμη.

Τέλος πάντων στο έργο υπάρχει μία κάποια ανατροπή που κάνε βέβαια νιάου-νιάου στα κεραμίδια από το πρώτο πεντάλεπτο.

Η ταινία βλέπεται (είναι πολύ καλή από εικόνα και λεπτομέρεια) αλλά ΔΕΝ ξαναβλέπεται.

Bαγγο

Εχει φτασει η εποχη που ... τα εφφε (ανα καρε) κουραζουν ?
Εχει φτασει η εποχη που ... το φιλοσοφικο μυνημα ειναι το υψιστο ζητουμενο ?

(γιατι αν εχει φτασει αυτη η εποχη ... θα ημουν ενας ανελπιστα ευτυχης ανθρωπος)

+1000
Είπαμε sci fi αλλά να μην το κάψουμε κιόλας. Πάντως ακόμη και το νέο star trek (του οποίου την
φιλοσοφία δεν συμμερίζομαι) ήταν αρκετά ευχάριστο επειδή ήταν λίγο πιο ρεαλιστικό σε σημεία,
λίγο πιο προσγειωμένο.
Μακάρι όλοι οι scifάδες να συνεχίσουν έτσι.

Γενικά πάσχει σε αυτό που πάσχουν όλες (πλέον) οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας – διαστήματος (?).

Υπάρχει η ατμόσφαιρα – συμπεριφορά «κομάντο» με το όπλο στο χέρι να στρέφεται προς τον εχθρό συνεχώς σε στυλ πεζοναύτη στο ΙΡΑΚ κλπ κλπ.
Επίσης πολλοί πυροβολισμοί , πιστόλια …πολυβόλα και άλλα . ..απαράδεκτα για ταινία διαστήματος – συνάντησης εξωγήινων .
(δυστυχώς μάλλον ποτέ δεν θα απαλλαγεί το Αμερικανικό action σινεμά από το σύνδρομο του ..πεζοναύτη / πιλότου - στο έργο είναι και τα ..δύο)

Όλα αυτά είναι αρνητικά – κατά τη γνώμη μου πάντα.
Όπως έχω ξαναγράψει το κριτήριο από το πρώτο λεπτό ,για εμένα είναι , αν ο πρωταγωνιστής , σε ταινία διαστήματος το παίζει ..κομάντο με αυτόματα –πιστόλια και ..αρβύλες. Όλα αυτά .. ΚΑΚΑ μαντάτα για την ταινία γενικά και δυστυχώς είναι ένα μικρόβιο που έχει «μολύνει» όσες ταινίες διαστήματος γυρίζονται ακόμη.

Τέλος πάντων στο έργο υπάρχει μία κάποια ανατροπή που κάνε βέβαια νιάου-νιάου στα κεραμίδια από το πρώτο πεντάλεπτο.

Η ταινία βλέπεται (είναι πολύ καλή από εικόνα και λεπτομέρεια) αλλά ΔΕΝ ξαναβλέπεται.

Κύριε smith (respect :music-smiley-005:) στο matrix πέφτουν αρκετές σφαίρες για όλους τους πολέμους της Αμερικής. Και πιλότους είχε, και αρβύλες και όλο
το πακέτο σε μεγάλες δόσεις. Τι σημαίνει ότι δεν ήταν κορυφαία ταινία sci fi?
Επίσης το oblivion δεν είναι ταινία διαστήματος στη γη διαδραματίζεται. Είναι απλά sci fi.