(ΟΧΙ) άλλο ένα thread για sacd vs dac…

ioannis736

New member
28 December 2008
77
Επειδή εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ψηφιακής πηγής, διάβασα αρκετά thread και διαπίστωσα την διάσταση απόψεων σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη ψηφιακή πηγή, το sacd ή ένα dac συνδεδεμένο σε ένα pc.

Προσπαθώντας να αποφασίσω προς ποια κατεύθυνση να κινηθώ αναρωτήθηκα το εξής απλό: Γιατί όχι και τα δύο;

Ξεκινώντας λοιπόν από το sacd και επειδή δεν μπορώ να βρω έναν σοβαρό λόγο να μην έχω τη δυνατότητα αναπαραγωγής όλων των format, cd, sacd αλλά και αρχείων υψηλής ανάλυσης από το pc θα ήθελα τη γνώμη σας και τις ακουστικές σας εμπειρίες στα εξής:

α. Ποιο είναι το καλύτερο sacd player μέχρι τα 2000 ;
β. Ποιο είναι το καλύτερο sacd player μέχρι τα 3500 ;
γ. Σε ποια sacd player είναι δυνατή η σύνδεση pc και η αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης ώστε να μη χρειάζεται η αγορά ξεχωριστού dac;

Ευχαριστώ...

Last edited:
Δυστυχώς φίλε μου για το "γ" μάλλον θα πρέπει να τα σκάσεις κανονικά.
http://esoteric.teac.com/audio_players/x-05/ ξεπερνώντας λίγο το μεγιστο budget σου.
Όσον αφορά τα "α" και "β" εγώ ψηφίζω.
SONY SCD-XA5400ES

Είναι λογικό με τόσα χρήμματα να τα θέλεις όλα αλλα είναι αποψη μου οτι η πολλα υποσχόμενη άυλη επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και είναιρκετά ανώριμη τουλάχιστον στο θέμα της πρακτικότητας.
Αν δεν αντέχεις οικονομικά το Εsoteric προτείνω την αγορά ενός οικονομικότερου αλλα κορυφαίου sacd όπως το SONY και παράλληλα την αγορά μιας οικονομικής και αξιοπρεπούς λύσης για να πειραματιστείς όπως το logitech squeezebox το οποίο έχει βάλει και εμένα σε δέλεαρ αλλα το ψάχνω ακόμα μιας καιο κυρίως όγκος των ακροάσεων μου γίνεται με χειροπιαστά μέσα προς το παρόν τα οποία δεν έχω σκοπό να αποχωριστώ.

Last edited:
Από το manual του SA15S2 της Marantz για την ψηφιακή είσοδο (optical):

This unit can input linear PCM signals with sampling
frequencies of 32kHz, 44.1kHz, 48kHz, 64kHz, 88.2kHz, and
96kHz.

Κάτι πάει κι έρχεται ε; Πόσο είπαμε;

α. Και γω καταλήγω να πιστεύω ότι το sony είναι η καλύτερη περίπτωση (ειδικά για την αναπαραγωγή και απλών cd ) πλην όμως δεν έχει ψηφιακή είσοδο ....
Δεν έχω ακούσει το 5400 (γενικώς δεν πολυκυκλοφορεί ) αλλά έχω εκτενή προσωπική επαφή με το προηγούμενο flagship της εταιρείας (το 9000) το οποίο ήταν εξαιρετικό.

β. Τα 15άρια marantz (είτε το s1 ή το s2 ) τα άκουσα χωρίς να με πείσουν ότι αξίζουν τα επιπλέον χρήματα σε σχέση με τα μικρότερα μοντέλα της ίδιας εταιρείας

γ. Το Pioneer βγήκε σε έκδοση mkii και πωλείται περί τα 730 -750 ευρώ ... νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση αλλά ούτε αυτό έχει ψηφιακή είσοδο .....

δ. Καλή περίπτωση και με εισόδους φαίνεται να είναι το νέο denon 2010 που πωλείται σε σχετικά λογικές τιμές ( γύρω στα 1700 -1750 ευρώ ) είναι υπερκατασκευάρα και στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνεται άπαιχτο .... στα διεθνή τεστ παίρνει διθυραμβικές κριτικές αλλά εγώ δεν το έχω ακούσει .... δες εδώ : ( http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=11&prID=1219 ) Αν το έχει πάρει κανείς θα εκτιμούσα να αναφέρει εντυπώσεις ...

επίσης παίζει και ένα universal blue ray / sacd / ''τα πάντα παίζω'' oppo σε έκδοση special edition με βούβαλους dacs αλλά προσωπικά δεν το έχω ακούσει ... αν παίζει όπως ισχυρίζονται στα αμερικανικά φόρα, τότε υπάρχει θέμα ...

http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-83SE/

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...:2thumb22sup:
Tο SONY φαίνεται να είναι σίγουρα μία καλή περίπτωση, καθώς ασφαλώς θέλω ένα player με καλή αναπαραγωγή και cd και όχι μόνο sacd καθώς υπάρχει ήδη μία συλλογή με cd την οποία δεν θα ήθελα να απαξιώσω.
Το ότι δεν υπάρχει ψηφιακή είσοδος αντισταθμίζεται από το ότι κοστίζει αρκετά λιγότερο από τα Marantz και Denon.

Τα Denon και Marantz νόμιζα ότι είναι ισάξια μηχανήματα, τουλάχιστον μου μοιάζουν να έχουν την ίδια ποιότητα κατασκευής…

Να ρωτήσω και κάτι σχετικό με τo DCD 2010AE της Denon:
«The DCD-2010AE is endowed with Advanced AL32 Processing, a highly accurate master clock and latest 32Bit/192 kHz DA converters that dramatically boost the quantity of digital audio information to ensure that the sound you hear is more faithful to the original source. The newly designed Advanced SVH drive mechanism guarantees accurate, quite and high quality playback of SACDs and CDs. The DCD-2010AE is equipped with various digital input ports, including a USB port for connecting an iPod or USB memory and playing music files from those devices. When these digital signals are played back through Compressed Audio Restorer, Advanced AL32 Processor and other Denon audio circuits designed for high sound quality, you will be able to enjoy the music with a rich ambiance not possible from those devices on their own».

Όντως έχει dac 32 Bit; Νόμιζα πως μόνο η Esoteric έχει τέτοιο dac.

Επίσης, ενώ γίνεται πολύ συχνά λόγος για τις εταιρίες, δεν αναφέρονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ήχου της κάθε εταιρίας, αν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο...

.... η υπόψη είσοδος usb είναι μόνο για στικάκια με mp3 και επ' ουδενί για την σύνδεση pc όπου το πλέυερ θα αναλάβει χρέη κάρτας ή dac....

το denon έχει πράγματι 32 αρια νέας γενιάς τσιπς .... τώρα το πως παίζουν, .......

32bit dac εχει και η cary το xciter dac αν δε κανω λαθος, οπως σε λιγο θα βγαλει dac και η wired for sound με sabre τσιπακια.

Να ξεκαθαρίσω και κάτι, δεν θεωρώ εκ προοιμίου καλύτερο ένα sacd player επειδή έχει dac 32/192 σε σχέση με ένα άλλο 24/192, ούτε και η δυνατότητα σύνδεσης με pc είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του… απλώς αν υπάρχει, ακόμα καλύτερα αλλά το βασικό κριτήριο είναι πάντα η ποιότητα αναπαραγωγής.
Συνοψίζοντας λοιπόν,
SONY
Denon
Marantz (με επιφυλάξεις...)
Oppo

Τώρα όσον αφορά την άλλη κατηγορία τιμής, γύρω στις 3500 , υπάρχει κάτι άλλο εκτός από το Esoteric που προαναφέρθηκε ή εκεί τα πράγματα είναι μονόδρομος; και αξίζει τον κόπο αυτή η υπέρβαση; εδώ θα βοηθούσαν πολύ οι γνώμες κάποιων κατόχων τέτοιων μηχανημάτων :gossip: ...

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα εκτιμούσα τις ακουστικές εμπειρίες κατόχων sacd players, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ήχου της κάθε εταιρίας :lehrer: …

Re: Απάντηση: (ΟΧΙ) άλλο ένα thread για sacd vs dac…

Να ξεκαθαρίσω και κάτι, δεν θεωρώ εκ προοιμίου καλύτερο ένα sacd player επειδή έχει dac 32/192 σε σχέση με ένα άλλο 24/192, ούτε και η δυνατότητα σύνδεσης με pc είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή του… απλώς αν υπάρχει, ακόμα καλύτερα αλλά το βασικό κριτήριο είναι πάντα η ποιότητα αναπαραγωγής.
Συνοψίζοντας λοιπόν,
SONY
Denon
Marantz (με επιφυλάξεις...)
Oppo

Τώρα όσον αφορά την άλλη κατηγορία τιμής, γύρω στις 3500 , υπάρχει κάτι άλλο εκτός από το Esoteric που προαναφέρθηκε ή εκεί τα πράγματα είναι μονόδρομος; και αξίζει τον κόπο αυτή η υπέρβαση; εδώ θα βοηθούσαν πολύ οι γνώμες κάποιων κατόχων τέτοιων μηχανημάτων :gossip: ...

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα εκτιμούσα τις ακουστικές εμπειρίες κατόχων sacd players, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ήχου της κάθε εταιρίας :lehrer: …

yamaha cd2000 cd+sacd+mp3 στα 1200 ευρω περιπου και απο αποψη κατασκευης το απολυτο οπλο .!

Φιλε μου στα 3500 Ευρω σιγουρα θα πρεπει να ψαξεις να ακουσεις περισσοτερα μηχανηματα απo' τι στα 2000 Ευρω. Παραδειγμα, η luxman εχει βγαλει το D05 καπου εκει αν δε κανω λαθος.

Ψάχνοντας για καταστήματα για να αρχίσω να ακούω τα μηχανήματα που αναφέρθηκαν, συνάντησα ένα μικρό πρόβλημα...
Δεν μπορώ να βρω ένα κατάστημα όπου θα μπορέσω να ακούσω τα παραπάνω μηχανήματα. Αν όχι όλα μαζί, τουλάχιστον δύο ή τρία από αυτά σε άμεση σύγκριση Α-Β. Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος και να μου υποδείξει ένα κατάστημα;

Πόσο κοστίζει το Esoteric SA-50;

4100 ευρώ
Υπάρχει και το SA-10, που πρέπει να έχει κανα χιλιάρικο λιγότερο, αλλά το ψηφιακό τμήμα δεν είναι τόσο εξελιγμένο (και δεν έχει ψηφιακές εισόδους), παίζει όμως και πολυκάναλο (μέσω HDMI).

Last edited:
4100 τιμή καταλόγου ή τελική τιμή μετρητοίς;

Ρωτάω επειδή πχ το Denon DCD 2010 AE έχει τιμή καταλόγου 2249 και τιμή μετρητοίς 1740 περίπου.

Α, εδώ με πιάνεις αδιάβαστο. Οι σαχλαμάρες της ελληνικής αγοράς. Είναι η τιμή που έχει στο τεστ του abouthifi.gr

Δεν κοιτάς και το bluray της Oppo;

Ψάχνοντας για καταστήματα για να αρχίσω να ακούω τα μηχανήματα που αναφέρθηκαν, συνάντησα ένα μικρό πρόβλημα...
Δεν μπορώ να βρω ένα κατάστημα όπου θα μπορέσω να ακούσω τα παραπάνω μηχανήματα. Αν όχι όλα μαζί, τουλάχιστον δύο ή τρία από αυτά σε άμεση σύγκριση Α-Β. Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος και να μου υποδείξει ένα κατάστημα;

Πόσο κοστίζει το Esoteric SA-50;

Α, εδώ με πιάνεις αδιάβαστο. Οι σαχλαμάρες της ελληνικής αγοράς. Είναι η τιμή που έχει στο τεστ του abouthifi.gr

Δεν κοιτάς και το bluray της Oppo;

Δεν το έχω απορρίψει (πως άλλωστε, δεν το έχω ακούσει καν...), είμαι σε αναζήτηση καταστημάτων για ακρόαση και δεν βρίσκω:help:...