ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aπo 0 ωρες σχεδον ολοι ειχαν....ακομα και τα πιο ακριβα μηχανακια...
....οποτε οσο γραφει το κοντερ τα πραγματα γινονται χειροτερα..

Τα σημερινα δεν εχουν τετοια θεματα,μιας και η αυτοματη ιριδα ανοιγει τελειως στα λευκα,οποτε οι οποιες ελαχιστες ανομοιομορφιες δεν ειναι τοσο εμφανες.....
Και λογικα,οταν δεν υπαρχει ιριδα που να εμποδιζει το φως,δεν δημιουργουνται τετοια θεματα...

Τα τοτε μηχανακια λογω χειροκινητης ιριδας(που ειναι πιο σωστη η απεικονιση)δημιουργουσαν ανομοιομορφιες οσο εκλεινες την ιριδα.
Το ιδιο θα ισχυει και στον δικο σου....και βεβαια ο βαθμος ανομοιομορφιας εχει να κανει με το ποσο καλο καλιμπραρισμα εχει γινει κ.λ.π. κ.λ.π. ειναι πολλα...

Last edited:
Aπo 0 ωρες σχεδον ολοι ειχαν....ακομα και τα πιο ακριβα μηχανακια...
....οποτε οσο γραφει το κοντερ τα πραγματα γινονται χειροτερα..

Τα σημερινα δεν εχουν τετοια θεματα,μιας και η αυτοματη ιριδα ανοιγει τελειως στα λευκα,οποτε οι οποιες ελαχιστες ανομοιομορφιες δεν ειναι τοσο εμφανες.....
Και λογικα,οταν δεν υπαρχει ιριδα που να εμποδιζει το φως,δεν δημιουργουνται τετοια θεματα...

Τα τοτε μηχανακια λογω χειροκινητης ιριδας(που ειναι πιο σωστη η απεικονιση)δημιουργουσαν ανομοιομορφιες οσο εκλεινες την ιριδα.
Το ιδιο θα ισχυει και στον δικο σου....και βεβαια ο βαθμος ανομοιομορφιας εχει να κανει με το ποσο καλο καλιμπραρισμα εχει γινει κ.λ.π. κ.λ.π. ειναι πολλα...

Τα σημερινά δεν έχουν τέτοια θέματα???? Σημερινός δεν είναι ο 95άρης???

Όσο γράφουν ώρες τα κοντέρ χειροτερεύουν τα πάνελ λόγω θερμοκρασιών και η ανομοιομορφία μεγαλώνει. Ο τροχός τι να πάθει??

Όταν θα δω στον δικό μου εικόνα σαν αυτή που ανέβασε ο άλλος στο avforums, θα τον πετάξω από το παράθυρο. Προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος.

Με τον ΙΝ76 είχα γράψει περίπου 1200-1300 ώρες. Ούτε λεβάντα του είχα βάλει ούτε λευκαντικό, παρά ταύτα το άσπρο παρέμενε άσπρο σαν την πρώτη μέρα!!!:Banane0:

Δεν προσπαθω να σου αλλαξω την αποψη που εχεις.....
...δεν τα λεω εγω....οι φωτο τα λενε..
Οπως ειπα ποιο πριν ....τα dlp ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τα lcdοειδη

Yπαρχουν αρκετες φωτο με προβληματα ανομοιομορφιας σε dlp...αν ψαξεις θα βρεις.
.....και ο δικος μου infocus ειχε...

η 2η και 3η φωτο,ειναι μετα απο αντικατασταση προβολεα λογω ανομοιομορφιας...:Banane0:

hc3800_full_screen_brightness_difference.jpg

s5000422_33676.jpg

s5000444_35917.jpg

Ούτε εγώ προσπαθώ να αλλάξω τη δική σου. Αν πιστεύεις ότι η ανομοιομορφία είναι μία η άλλη σε LCD και DLP, καλά κάνεις και το πιστεύεις..τώρα, τι σχέση έχει ένας, πιθανώς, κακός φακός (σε τροχό) με μία εγγενώς προβληματική συμπεριφορά λόγω τεχνολογίας στο θέμα της ανομοιομορφίας, δεν μπορώ να εννοήσω.....-bye-

δεν ειναι μια η αλλη......το ειπα.

Σημερα μαλιστα που τα ολα dlp εχουν αυτοματη ιριδα,το θεμα ανομοιομορφια ειναι ελαχιστο...

Και γι'αυτο καλες εταιριες οπως marantz-sharp που εβγαζαν καλα προβολια τα παρατησαν...

Και εμειναν .....benq-optoma του 1000ρικου και του 2χιλιαρου....με πολυ καλη εικονα σε σχεση με το παρελθον.

Κριμας που η τεχνολογια dlp εμεινε στασιμη..

Η φωτογραφία του Sony στο πρώτο ποστ είναι στα 100 ire. ΔΕΝ φταίει η ίριδα για το χάλι που βλέπουμε.

ο 8720 ο δικός μου έκανε κατι παρόμοιο σε καρτέλα με λευκές γραμμές και αυτό οφείλεται σε παιχνίδια του φακού . Και δεν είχε 4000 αλλά 5500 αρχικά όταν κυκλοφόρησε . Θα μου πεις ένα τόσο ακριβό μηχανάκι να έχει προβλήματα με το φακό? Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες . Βέβαια σε λευκό φόντο ούτε λόγος για ανομοιομορφία

Γιαννη, ο συγκεκριμένος προβολέας προφανώς είναι ελλατωματικος, οποτε εάν θέλεις να υπονοήσεις ότι οι μοντέρνοι lcd έχουν τέτοια προβλήματα ανομοιομορφίας, είσαι τελείως foul...

Ναι βρε παιδι μου, αλλα οποιοσδήποτε προβολέας με τόση ανομοιομορφία όσο της φωτό, πάει για επιστροφή ως ελλατωματικος, thats all..

Re: Απάντηση: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πάω να πάρω την άδεια από τον Σύριο και επανέρχομαι για νουμεράκια!!!:BDGBGDB55::drummer:
Φρακ ιτ...να κουνιεται τουλαχιστον η κατηγορια...:p

(αν και βεβαια, οτι δεν εχει μηλαρακι πανω δεν με συγκινει πλεον....:p)

Γιαννη, ο συγκεκριμένος προβολέας προφανώς είναι ελλατωματικος, οποτε εάν θέλεις να υπονοήσεις ότι οι μοντέρνοι lcd έχουν τέτοια προβλήματα ανομοιομορφίας, είσαι τελείως foul...

Όχι, Τάκη, κάθε άλλο....δεν είναι το θέμα μου το πρόβλημα ανομοιομορφίας κάθε τρίτσιπου. Το ''κάρβουνο'' στον τίτλο πηγαίνει στα ανύπαρκτα νούμερα που μετράει (?) ο τύπος και ότι ενώ υπάρχει τόσο σοβαρό και εμφανές πρόβλημα σ' ένα ακριβό προβόλι, ο τύπος συνεχίζει να γράφει διθυράμβους για τη Sony!!! Φυσικά και δεν είναι ο μόνος, αλλά, τα νούμερά του φθάνουν......where no colorimeter/spectrometer has gone before!!!:BDGBGDB55:

Ενταξει, από ότι είδα ο άνθρωπος είναι απλός χρηστης και όχι calibrator και πάνω στον ενθουσιασμό του για το καινουργιο προβολι, δεν βλέπει τα προφανή! :p
Ειμαι σίγουρος πάντως ότι ο Sony θα είναι εξαιρετικός, αλλα είμαι επίσης σίγουρος πως αν είχε τόση ανομοιομορφία θα τον έστελνα αμέσως για αλλαγη.
Τωρα για τα νούμερα, φαίνονται φουσκωμένα αλλα θα περιμένω να δω τις μετρήσεις του Μανωλη όταν με το καλο τον δει..

Ανομοιομορφία υπάρχει και στους DLP προβολείς αλλά στα χαμηλά ire(έως και 30-35 ire).
Από την άλλη μια τόσο μεγάλη χρωματική διαφορά δεν ξέρω εαν μπορεί ν αθεωρηθεί ελλάτωμα δεδομένου ότι κατα πάσα πιθανότητα δεν συμβαίνει αυτό σε όλα τα IRE.
Επίσης εαν στους προβολείς τεχνολογίας LCD, SXRD, τους πουσάρεις πολύ τότε ένα τέτοιο φαινόμενο είναι πολύ πιθανό να συμβεί.