OCZ Arc100 στο 80%

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Μολις χτες αγορασα εναν ssd των 120gb ( συγκεκριμένα τον OCZ Arc100 ) και τσεκάροντας τον με το Sentinel μου εβγαλε μεν Υγεια 100% στην Επίδοση ομως μου το βαθμολόγησε στο 80%.
Ειναι η πρωτη φορα που ssd μου βγαζει κατι τετοιο και θα θελα να ρωτήσω εαν ειναι ανησυχητικό και αν αξίζει τον κοπο να τον γυρίσω πισω .

Το ahci στο bios το εχεις ενεργοποιησει, σωστα;

Τρεξε και ενα crystal disk mark να δεις επιδοσεις.

Ε ναι το ahci είναι μόνιμα ενεργό από τον προηγούμενο ssd των 64gb.
Αυτήν την στιγμή βάζω στο παλιό ssd τα οκταρια ( ως τώρα είχα win7 ) μήπως κάτι δεν έγινε κάτι σωστά στην εγκατάσταση.
Αν δεν έχω πρόβλημα με τον παλιό δίσκο τότε πάει για επιστροφή.

Ναι. Θεωρητικό όριο read - write 300mb/sec στην πράξη γύρω στα 270. Τρέξε ένα crystal disk mark για να δεις πως τα πάει ο δίσκος. Πιο πολύ σ' ενδιαφέρει το 4k για καθημερινή χρήση στα win. Η αίσθηση βελτιώθηκε σε σχέση με τον παλιό;

Από win7 με τον 64αρι σε win8 με τον 120αρι είχε μεγάλη διαφορά αλλά δεν είναι σωστή η σύγκριση γιατί μιλάμε για άλλο λειτουργικό.
Τώρα περνάω το image με τα οκταρια στον παλιό ssd για να πάρω μια πιο σίγουρη απάντηση στην ερώτηση σου .

Μολις εκανα και το τεστακι με το crystal με το ιδιο setup και στου δυο δισκους.
Η πρωτη εικονα ειναι με τον 64αρι της Gingston ( ssd 5ετιας) και η δευτερη εικονα με τον 120αρι της OCZ.
Τωρα το ποσο καλα ειναι τα νουμερα δεν ξερω αλλα παρολα αυτα εχω θεμα με τα ανεξήγητα κλεισίματα

Μια χαρά φαίνονται τα νούμερα με τον καινούργιο ssd (αν και το write είναι λίγο χαμηλό και σε seq και σε 4k). Λογικά πρέπει να μεταφράζονται και με καλύτερη αίσθηση σβελτάδας. Σε intel controller είναι πάνω; Ψάξτην λίγο με τους drivers

Ναι σε intel είναι.
Πάντως για σήμερα θα δοκιμάσω για λίγο τον παλιό ssd.
Όχι τίποτα άλλο αλλά για μην έχω κάποια περίπτωση με το setup των Windows.

(αν και το write είναι λίγο χαμηλό και σε seq και σε 4k).

Πόσο θα ήταν το φυσιολογικό η το πιο υψηλό;

Bασικά παίζουν πολλοί παράμετροι ρόλο, όπως περασμένο λειτουργικό, πιθανά ενεργοποιημένο c-states κ.λ.π. στο bios και πολλά άλλα. Αφού λύσεις το πρόβλημα με τα restarts κοίτα να τον ευχαριστηθείς πλέον :p . Και πιθανά tweaks που θα σε βοηθήσουν για την καλή λειτουργία του ssd: κλείσιμο hibernate - defragment, μεταφορά του temp σε άλλο δίσκο (αν είναι εφικτό) superfetch prefetch τιμή 0 στο registry κ.λ.π.

Απάντηση: Re: OCZ Arc100 στο 80%

ssd: κλείσιμο hibernate
Τελικα μαλλον αυτο δεν το αντεχει ο δισκος.
Μολις μπαινει σε αναμονή κρασαρει και δεν μπορει να ξανανοίξει.
Ειναι φυσικο να μην ξεκινα ξανα μετα το κουνημα του ποντικιού η πατωντας κάποιο key ;

Δυσκολο να φταίει ο SSD για αυτο. Πιο πολύ μου κάνει κάποια ρύθμιση-ασυμβατότητα της μητρικης με το λειτουργικό.