Οδηγίες για μετακίνηση στα Μελίσια

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,983
Μελίσσια
Καλησπέρα σε όλους,

Σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να συγκατοικήσουμε σε ένα σπίτι που βρίσκεται στα Μελίσσια κοντά στην ένωση των οδών Δημοκρατίας και Αν. Παπανδρέου όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Μιας και η κοπέλα μου εργάζεται στο Σύνταγμα, ο «λογικότερος» τρόπος για να πηγαίνει στη εργασία της καθημερινά είναι να παίρνει το Μετρό είτε από τον σταθμό Δ. Πλακεντίας είτε από τον σταθμό Χαλανδρίου. Το ερώτημα μας είναι με ποιον τρόπο θα πηγαίνει στον Σταθμό του Μετρό και πόση ώρα θα χρειάζεται για να φτάσει μέχρι εκεί, δεδομένου ότι θα πρέπει να επιβιβάζεται στο Μετρό γύρω στις 08:30.

Οι πιθανοί τρόποι πρόσβασης στους σταθμούς του Μετρό που έχουμε σκεφτεί είναι:

1. με το λεωφορείο για όποιον σταθμό του Μετρό βολεύει περισσότερο. Ποια λεωφορεία υπάρχουν που να περνάνε κοντά από το σπίτι και αποβιβάζουν σε έναν από τους δύο αυτούς σταθμούς; Πόσο συχνά έχει δρομολόγια και πόση ώρα κάνουν συνήθως;
2. με το αυτοκίνητο της να ακολουθεί το δρομολόγιο Λ. Πεντέλης - Ομήρου - Δ. Πλακεντίας ώστε να φτάσει στον Σταθμό του Μετρό όπου φυσικά θα πρέπει να βρει για να παρκάρει. Πόση ώρα εκτιμάτε ότι θα χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση;

Φυσικά αν υπάρχει και άλλος τρόπος που δεν τον έχουμε σκεφτεί θα χαρούμε να τον μάθουμε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    70.4 KB · Views: 18
Περνάω από τα Μελίσια πολύ τακτικά και χρησιμοποιώ τους δρόμους που αναφέρεις. Βέβαια δεν ξέρω τους δρόμους με τα ονόματα. Πάντως η διαδρομή που έχω βρει ως καλύτερη για να βγεις στο Χαλάνδρι είναι από Λ. Πεντέλης (Μελισίων) βγαίνεις Συσμανόγλειο από εκεί κατεβαίνεις παράλληλα με τη Λ. Πεντέλης (Χαλανδρίου), βγαίνεις Λ. Πεντέλης (Χαλανδρίου) λίγο πριν την Αττική Οδό και κάνεις αριστερά στα στενά του Χαλανδρίου για να βγεις στο μετρό.
Δυστυχώς αν τη δοκιμάσεις τώρα οι χρόνοι που θα πετύχεις ίσως δεν είναι αντιπροσωπευτικοί εξαιτίας των έργων που γίνονται στο δρόμο μπροστά από το Σισμανόγλειο.
Γνώμη μου είναι ότι θα χρειάζεσαι γύρω στα 15 λεπτά

Για το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας που είναι σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου παρκινγκ στις 8:30 θα βρίσκει με μεγάλη δυσκολία και ίσως και μακριά. Λεωφορείο να μην έχει το άγχος της στάθμευσης.
Για το μετρό με αυτοκίνητο θα πρότεινα άλλη διαδρομή. Από Μελίσια συνέχεια στην αναπάυσεως και λίγο πριν την Κλεισθένους δεξιά (ο δρόμος έχει ανοίξει λιγότερο από εξάμηνο) δεν ξέρω πως λέγεται, αλλά είναι η συνέχεια της Δουκίσσης Πλακεντίας. Έχει την λιγότερη κίνηση από όσο ξέρω.

Καλησπέρα σε όλους,

Σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να συγκατοικήσουμε σε ένα σπίτι που βρίσκεται στα Μελίσσια κοντά στην ένωση των οδών Δημοκρατίας και Αν. Παπανδρέου όπως φαίνεται και στην εικόνα.

Μιας και η κοπέλα μου εργάζεται στο Σύνταγμα, ο «λογικότερος» τρόπος για να πηγαίνει στη εργασία της καθημερινά είναι να παίρνει το Μετρό είτε από τον σταθμό Δ. Πλακεντίας είτε από τον σταθμό Χαλανδρίου. Το ερώτημα μας είναι με ποιον τρόπο θα πηγαίνει στον Σταθμό του Μετρό και πόση ώρα θα χρειάζεται για να φτάσει μέχρι εκεί, δεδομένου ότι θα πρέπει να επιβιβάζεται στο Μετρό γύρω στις 08:30.

Οι πιθανοί τρόποι πρόσβασης στους σταθμούς του Μετρό που έχουμε σκεφτεί είναι:

1. με το λεωφορείο για όποιον σταθμό του Μετρό βολεύει περισσότερο. Ποια λεωφορεία υπάρχουν που να περνάνε κοντά από το σπίτι και αποβιβάζουν σε έναν από τους δύο αυτούς σταθμούς; Πόσο συχνά έχει δρομολόγια και πόση ώρα κάνουν συνήθως;
2. με το αυτοκίνητο της να ακολουθεί το δρομολόγιο Λ. Πεντέλης - Ομήρου - Δ. Πλακεντίας ώστε να φτάσει στον Σταθμό του Μετρό όπου φυσικά θα πρέπει να βρει για να παρκάρει. Πόση ώρα εκτιμάτε ότι θα χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση;

Φυσικά αν υπάρχει και άλλος τρόπος που δεν τον έχουμε σκεφτεί θα χαρούμε να τον μάθουμε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γεια σου Κώστα,

1.Υπάρχει λεωφορείο που κατεβαίνει από την Ν.Πεντέλη,
πάει από την Αναπάυσεως και στρίβει στον νέο
δρόμο προς Δ.Πλακεντίας μετά το νεκροταφείο. Δεν ξέρω το νούμερο,
αλλά εάν πας στο σταθμό της Δουκίσσης θα σου δώσουν όλες τις πληροφορίες.

2.Το πρωί στην Πεντέλης γίνεται πανικός. Προτίμησε να πηγαίνεις από
Αναπάυσεως και στο φανάρι πριν την Shell να κάνεις δεξιά και νοητά όλο
ευθεία κάτω και θα βγείς στον δρόμο δίπλα στην Αττική Οδό.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Re: Απάντηση: Οδηγίες για μετακίνηση στα Μελίσια

Για το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας που είναι σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου παρκινγκ στις 8:30 θα βρίσκει με μεγάλη δυσκολία και ίσως και μακριά. Λεωφορείο να μην έχει το άγχος της στάθμευσης.
Για το μετρό με αυτοκίνητο θα πρότεινα άλλη διαδρομή. Από Μελίσια συνέχεια στην αναπάυσεως και λίγο πριν την Κλεισθένους δεξιά (ο δρόμος έχει ανοίξει λιγότερο από εξάμηνο) δεν ξέρω πως λέγεται, αλλά είναι η συνέχεια της Δουκίσσης Πλακεντίας. Έχει την λιγότερη κίνηση από όσο ξέρω.

Σωστός... αν και κάνεις κύκλο πιθανόν να είναι γρηγορότερα έτσι. Απλά μη φτάσεις στη Shell / που από χθες είναι πλέον ΕΚΟ - στρίβει και πιο πριν (λίγο πριν τη Dracoil) και πας παράλληλα με Αττική Οδό...

Έκανα σήμερα την διαδρομή πριν παώ στην δουλεία αλλά κάπου τα εμπλεξα. Βγήκα τελικά στο metro αλλά μέσω Λαμίας. Θα δοκιμάσω ξανά και θα σας πω.

Σχετικά με την μετακίνηση με το λεωφορίο, η γραμμή είναι η 423, σωστά?
Ξέρει κανεις πόσο συχνά εχει δρομολόγια και πόση ώρα κάνει περίπου μεχρι το metro?

Thanks φίλε μου αν και το έχω δει το site το οποίο είναι απρόσμενα καλό.

Για την συχνότητα των δρομολογίων τώρα που ξαναμπήκα είδα ότι έχει κάθε 20 λεπτά περίπου το πρωί. Αλλά το γίνετε με την ώρα που διαρκεί το δρομολόγιο?

Να σημειώσω κάτι που ίσως δεν ξέρεις. Μέσα στους επόμενους μήνες και για μια περίοδο από 3 μέχρι 6 μήνες δεν θα λειτουργούν οι σταθμοί του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Χαλάνδρι για να ολοκληρωθούν οι σταθμοί του Χολαργού και της Αγ. Παρασκευής. Έτσι τερματικός σταθμός θα είναι το Νομισματοκοποίο που θα λειτουργήσει μόλις κλείσουν οι άλλοι.
Για αυτή την περίοδο το μόνο που θα μπορούσα να προτείνω είναι προαστειακός από την Λ. Πεντέλης, αλλαγή στη Νερατζιώτισσα και μετά ηλεκτρικό...

Απάντηση: Re: Οδηγίες για μετακίνηση στα Μελίσια

Thanks φίλε μου αν και το έχω δει το site το οποίο είναι απρόσμενα καλό.

Για την συχνότητα των δρομολογίων τώρα που ξαναμπήκα είδα ότι έχει κάθε 20 λεπτά περίπου το πρωί. Αλλά το γίνετε με την ώρα που διαρκεί το δρομολόγιο?

Αυτο μονο αν το χρησημοποιησεις για μερικες μερες θα το μαθεις.
Μονο τα τοπικα του Αμαρουσιου περνανε συγκεκριμενες ωρες απο τις στασεις.
Τα αστικα ειναι τζογος, δυστυχως!

Λοιπόν, σήμερα έκανα ένα "δοκιμαστικό" μιας και για λίγες ημέρες θα εργάζομαι στον Χολαργό.
Ξεκίνα στις 8:10 από την Πλατεία Μελισσίων. Ακολούθησα την διαδρομή Λεωφ.Δημοκρατίας - Αναπαύσεως - Κλεισθένους - Κόμβος Αττικής Οδου - Δουκίσης Πλακεντιας. Πάρκαρα στο ενδιάμεσο μεταξύ των σταθμών "Δουκίσης Πλακεντίας - Χαλάνδρι" στις 8:30. Περπάτησα 5 λεπτά μέχρι τον Σταθμό, και σε 10 λεπτά κατέβηκα στην Εθνική Άμυνα. Σύνολο 35 λεπτά.
Είναι αντιπροσωπευτικός χρόνος που έκανα για να φτάσω στον σταθμό (15 λεπτά μόλις)? Η αλήθεια είναι ότι αν και είχε κάποια κίνηση μέχρι να βγω στην αναπαύσεως, δεν γινόταν χαμός όπως γίνετε κάποιες άλλες φορές που περνώ από εκεί με την μηχανή αλλά γύρω στις 8:45. Τόσο διαφορά έχει για μισή ώρα νωρίτερα?

Και κάτι άλλο. Πόση ώρα κάνει το μετρό από το Χαλάνδρι μέχρι το σύνταγμα? Κανένα τέταρτο με εικοσι λεπτα υπολογίζω. Σωστά?

και που να δεις μιση ωρα νωριτερα ,μονος σου θα εισαι,το πανηγύρι γινεται 845 με 9 και 30 ένεκα καταστηματων

Χαλάνδρι - Σύνταγμα είναι 20 λεπτά.

Για τη διφορά που λες, ακόμη και τα 5 λεπτά έχουν σημασία!!

Το πάρκινγκ του μετρό Δ. Πλακεντίας είναι καλή λύση, αλλά πρέπει να είσαι εκεί μέχρι τις 8. Μετά... δεν παίζει. Από προσωπική εμπειρία, ακόμη και το παρκάρισμα στα γύρω στενά μετά τις 8 είναι φρίκη. Οπωσδήποτε λεωφορείο, αν η πρόσβαση είναι εύκολη.