Οδηγικές γκάφες και εμπειρίες..

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα γιατί πιστεύω ότι όλο και κάτι ενδιαφέρον έχουμε να γράψουμε και να μοιραστούμε για τις οδηγικές γκάφες και τις αστείες καταστάσεις που έχουμε ζήσει κατά περιόδους ώς οδηγοί...

Αυτές που θυμάμαι χαρακτηριστικά απο την "θητεία" μου ως οδηγός μοτοσυκλέτας είναι :

Κλήση απο μεθυσμένο μπάτσο στη φιλαδέλφια για διπλό φανό στο έμπροσθεν της μοτοσυκλέτας(τι να κάνω,με δυο φανάρια είχε βγεί απο το εργοστάσιο) ,ενώ ο νόμος έλεγε ρητά οι μοτοσυκλέτες είναι υποχρεωμενες να φέρουν ένα φανό έμπροσθεν (σύμφωνα με το όργανο πάντα)

Περνώντας ανάμεσα απο αυτοκίνητα σε ακινησία στην εθνική ,τρώω αποτσίγαρο αναμένο απο φορτηγατζή ,μπαίνει στο κράνος και κολλάει ανάμεσα στο μάγουλο και στο εσωτερικό του κράνους, χάνω τον έλεγχο και τρακάρω (ευτυχώς με λίγα) σε αυτοκίνητο με την μόλις μίας ημέρας Ducati multistrada (με τραπεζικό δάνειο εάν λέει κάτι αυτό...) με 20χλμ στο κοντέρ της .Ακόμη με πονάει...πλήρωσα κιόλας...:FSGSFGS4:

Εθνική Αθηνών Λαμίας, 4 το πρωί, 10th anniversary MX-5 με μπλοκέ.
Παράνομο ερωτικό και κρυφό ραντεβού -με όλα τα στοιχεία που οφείλει αυτό να έχει-, ο χρόνος πολύτιμος, πάνω από 200 εν μέσω περιπτύξεων αλλά ορκίζομαι, ήταν σαν 60-70...
Ο δρόμος έστριβε κάπου αλλά το βλέμμα ήταν ήδη στραμμένο -παρέα με την προσοχή-, τελευταία στιγμή το σώνω, ανάποδο, δεύτερο ανάποδο, καλή άσφαλτος με πολλά, χαμηλές πιέσεις να μην κοπανάει, ξεζαντάρουν τα δύο πλαϊνά λάστιχα και χάνεται...
Σβούρες, χερόφρενο και μπαριέρα ελεγχόμενα.
Όλοι καλά.
Μεθυσμένος οδηγός της οδικής βοήθειας να λέει καθ οδόν "αφού είστε καλά να του ρίξουμε ένα zippo να το κάψουμε και πάμε Γονίδη να ανοίξουμε μπουκάλι".
Ξημέρωνε και δούλευα.
Έφταιγα.
Θα το ξανάκανα...
Δεν πρόκειται όμως.

Last edited:
Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα από Κατάρα και 2500χλμ μέσα στην Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη επιστροφή χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια με παπί C-50, δύο άτομα και μπαγάζια ίσα με τρίτο, το 1985.

Είχαμε λογοδοθεί και τίποτε δεν μας σταμάταγε,
αλλά δεν το ξανακάνω γιά καμία, πιά. :beatnik2:

Λεωφόρο Πεντέλης 11.10μ.μ.
Golf Tsi ''φτιαγμένο'' πετάει 160km..
Επικίνδυνη στροφή, ψιλοβρέχει...
Απ το απέναντι ρεύμα alfaromeo σιφουνας κάνει ελιγμό..
Μικρη κλιση για να αποφευχθει το μοιραίο....
Ολική καταστροφη το golfaki...
Aπο θαύμα τρία ατομα ελαφρώς χτυπημένα..

Το πρώτο που σκέφτομαι....

Σκαστός από το στρατόπεδο στο Πολύκαστρο Κιλκίς με ένα civic του 79 μετατροπή σε 1600 (500 κιλά αυτοκίνητο).Το αμόρε στο Βόλο,οπότε χωρίς περιττές σκέψεις κατηφόρισα.Έλα όμως που 7 το πρωί έπρεπε να είμαι πίσω...

Με τέρμα ανοιχτά παράθυρα,η θερμοκρασία περιβάλλοντος στο μείον και να προσπαθώ να μείνω ξύπνιος.Τί καφέδες,τι τέρμα μουσική...

Κάπου στη μεγάλη ευθεία στο δρόμο που πάει προς Ευζωνους (αν θυμάμαι καλά) ξύπνησα από κόρνες...έβγαινα στο αντίθετο...παρατιμονιά και από θαύμα τη σκαπούλαρα..

Θα το ξανάκανα,απλα θα ήμουν ΑΑ το πρωί

Μια μερα πήγα στο εξοχικό με το ποδηλατο...εθνική...βουνό καμια 50αρια χλμ
την επόμενη ειχα δικό μου κλειδι για το Ηοndaki του father:BDGBGDB55:
Δεν το ξανακάνα....με ποδηλατο αλλά στα 12-13 δεν σκεφτεσαι και πολλά ειδικά αν απο Σεπτεμβρη ξεκινάς γυμνασιο.

30 μέτρα γκρεμό, 3 το πρωί φεύγοντας από Αλεποχώρι στις πρώτες στροφές. Οι μπάτσοι έκαναν το σταυρό τους πως επιζήσαμε 3 άτομα χωρίς να φορά κανείς ζώνη. Το αμάξι έκανε 4 τούμπες. Βγήκα και από το σοκ δεν ήξερα που ήμουν όλο το βράδυ και που πήγαιναμε, κοίταγα γύρω μου για να καταλάβω από που έφυγα!!! ΑΑΑ ήμουν και 5 λεπτά λιπόθυμος! Alfa Romeo 147 ti

Πριν λίγο καιρό κατέβηκα Καλαμάτα για ένα γάμο με ένα VW Jetta GT του 2007. Στην ευθεία της Τρίπολης το πάτησα να δω τις τελικές του. Εγραψε 230 km/h.... Καλά ήταν..... Καλά δεν ήταν τα 90 ευρώ βενζίνη που έβαλα στην Καλαμάτα.... :flipout:

Re: Απάντηση: Οδηγικές γκάφες και εμπειρίες..

Πριν λίγο καιρό κατέβηκα Καλαμάτα για ένα γάμο με ένα VW Jetta GT του 2007. Στην ευθεία της Τρίπολης το πάτησα να δω τις τελικές του. Εγραψε 230 km/h.... Καλά ήταν..... Καλά δεν ήταν τα 90 ευρώ βενζίνη που έβαλα στην Καλαμάτα.... :flipout:

Αν δε φύσαγε ούριος με τουλάχιστον 30km/h κάντους μήνυση :flipout:

Από αυτά που έχετε πάθει, έχετε μάθει τουλάχιστον; Η πέριμένετε να πάρετε τη ζωή κανενός στο λαιμό σας; Μιλάω πχ για τύπους που κατεβαινουν με 150 την Πεντέλης... Έχω δεί άνθρωπο πεζό να εκτινάσσεται, να χτυπάει πάνω σε δέντρο και να πεθαίνει από ανθρωπίδια με τιμόνι. Επειδή βρισκόταν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή...