Οδηγικές γκάφες και εμπειρίες..

Ευτυχώς δεν έχω προσωπικά αλλά ήμουν μπροστά σε δύο μεγάλες γκάφες...

Σταματάω σε φανάρι με δύο λωρίδες και συναντάω κατά τύχη έναν φίλο στη διπλανή λωρίδα, και αυτός σταματημένος στο ίδιο φανάρι.
Λέμε ότι μπορεί να πει κανείς στα λίγα δευτερόλεπτα που είναι κόκκινο το φανάρι, ανάβει πράσινο, βλέπω και ξεκινάει ο μπροστινός μου, τον χαιρετάω και φεύγουμε...
Μόνο που αντίθετα με τον δικό μου, ο μπροστινός του δεν είχε ξεκινήσει...

Δεύτερη φορά, πάμε εκδρομή με 2 αυτοκίνητα και σταματάμε σε βενζινάδικο.
Μιλάει με τον βενζινά ο οποίος του δίνει οδηγίες για το που έχει το πιστόλι που ρίχνει νερό, για να καθαρίσει λίγο το παρμπριζ από τα ζωύφια...
Πάει το αυτοκίνητο εκεί και ανοίγει την κάνουλα.
Μόνο που η κάνουλα ήταν ο διακόπτης που ανέβαζε την υδραυλική ράμπα η οποία ήταν κατά το ήμισυ κάτω από το αυτοκίνητό του.
Στον πανικό του δεν την έκλεινε αλλά προσπαθούσε να κρατήσει το αυτοκίνητό του ίσιο ενώ η ράμπα του το ανέβαζε από την άλλη πλευρά...

Απάντηση: Re: Οδηγικές γκάφες και εμπειρίες..

Ευτυχώς δεν έχω προσωπικά αλλά ήμουν μπροστά σε δύο μεγάλες γκάφες...

Σταματάω σε φανάρι με δύο λωρίδες και συναντάω κατά τύχη έναν φίλο στη διπλανή λωρίδα, και αυτός σταματημένος στο ίδιο φανάρι.
Λέμε ότι μπορεί να πει κανείς στα λίγα δευτερόλεπτα που είναι κόκκινο το φανάρι, ανάβει πράσινο, βλέπω και ξεκινάει ο μπροστινός μου, τον χαιρετάω και φεύγουμε...
Μόνο που αντίθετα με τον δικό μου, ο μπροστινός του δεν είχε ξεκινήσει...

Δεύτερη φορά, πάμε εκδρομή με 2 αυτοκίνητα και σταματάμε σε βενζινάδικο.
Μιλάει με τον βενζινά ο οποίος του δίνει οδηγίες για το που έχει το πιστόλι που ρίχνει νερό, για να καθαρίσει λίγο το παρμπριζ από τα ζωύφια...
Πάει το αυτοκίνητο εκεί και ανοίγει την κάνουλα.
Μόνο που η κάνουλα ήταν ο διακόπτης που ανέβαζε την υδραυλική ράμπα η οποία ήταν κατά το ήμισυ κάτω από το αυτοκίνητό του.
Στον πανικό του δεν την έκλεινε αλλά προσπαθούσε να κρατήσει το αυτοκίνητό του ίσιο ενώ η ράμπα του το ανέβαζε από την άλλη πλευρά...

χαχαχαχαχαχαχαχαχα, ωραίος ρε Mike με έκανες και γέλασα...

Σταυρούπολη, έχω το δίπορτο citroen zx με καλό ήχο μέσα, ανεβαίνω για να βγώ στη Λαγκαδά με καμιά 30-40χλμ.

Βλέπω ουρά στο φανάρι και σκέφτομαι να στρίψω αριστερά στον παράδρομο.

Μουσική τίγκα μέσα, δεν άκουγα τίποτα απ'έξω.

Βγάζω φλας, ελέγχω αριστερά, δε βλέπω κάτι να έρχεται και στρίβω...

ΜΠΑΜ! πέφτε ένα μηχανάκι στο μπροστινό μου φτερό και το παληκάρι εκτινάσσεται καμιά 10-15 μέτρα στο απέναντι κράσπεδο.

Τη στιγμή που τσέκαρα καθρέφτη ήταν στο "νεκρό σημείο" όπου δε βλέπεις τίποτα. Αν είχα πιο χαμηλά τη μουσική μπορεί και να τον άκουγα.

Ευτυχώς δεν παθαίνει τίποτα σοβαρό, με ένα στραμπούληγμα μόνο την έβγαλε.

Από τότε φροντίζω ο ήχος στο αυτοκίνητο να μου επιτρέπει να ακούω το περιβάλλον, ειδικά μέσα στην πόλη.

Θα έλεγα ότι ήταν ο ορισμός της κακιάς στιγμής!

Σε ηλικία 18-25 έκανα πολλές μ@λ@κίες. Τα μυαλά είναι πάνω απ'το κεφάλι, ότι και να σου λένε οι γονείς δε καταλαβαίνεις τίποτα. Θα κάνεις το δικό σου.

Βλέποντας πίσω στο χρόνο ευχαριστώ το Θεό που είμαι ακόμα αρτιμελής και ζωντανός και δεν έχω προκαλέσει ατύχημα και δυστυχία σε κάποιον συνάνθρωπο μου.
Έχω οδηγήσει πολλές φορές από ψιλοσουρωμένος μέχρι τύφλα.

Δυστυχώς στο σχολείο μαθαίνουν στα παιδιά χίλιες δυο π@π@ριές, αλλά μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής δεν έχουμε! (όπως και σεξουαλικής αγωγής αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα).

Οπότε στο δρόμο θα δεις διάφορα καγκουρώ που νομίζουν ότι ο δρόμος τους ανήκει, φραπέδες να πετάνε απ'το παράθυρο, ιπτάμενα τσιγάρα και σακούλες και η ζωή συνεχίζεται....

Αθήνα Μάιος 1992. Κατεχάκη, στην μεγάλη παρατεταμένη και κατηφορική αριστερή στροφή λίγο πριν τα φανάρια για Ζωγράφου.:driver:

Οδηγώ τον "γέρο" ένα Opel Kadett μοντέλο 1966.Έχω κάνει τη διαδρομή τόσες πολλές φορές με αυτό το αυτοκίνητο, που ξέρω σε ποιο σημείο θα βάλω 3η, σε ποιο θα πατήσω γκάζι κλπ

Δροσούλα, θέα της Αθήνας που αρχίζει ξημερώνει..

Μπαίνω γλυκά στη στροφή, στρίβω και αρχίζω την κατάβαση στην μεγάλη ευθεία καθώς ο γέρος επιταχύνει...άλλη μια νύχτα φτάνει στο τέλος της...έχω και μια νύστα, το φανάρι στα 600 μέτρα άναψε πορτοκαλί, ας πατήσω λίγο φρένο...

Φρένο;;;;

ΦΡΕΝΟ;;;;;

ΦΡΕΝΟ!!!!!!

Πανικός!!!!!Το πόδι μου πιέζει το φρένο με όλη μου τη δύναμη και ο γέρος συνεχίζει την επιτάχυνση,τι κάνω ;;;;;χειρόφρενο στα 120; το ατύχημα το είχα σίγουρο, βαθιά ανάσα και βάζω 2α. Ούρλιαξε, ευτυχώς έκοψε, το φρένο άρχισε να πιάνει σιγά σιγά, έπεσα στα 70...40...20...σταμάτησα λίγο μετά το φανάρι.

Θυμάμαι ακόμα την ανακούφιση που ένιωσα, και τη γεύση του τσιγάρου που κάπνισα...

Για την ιστορία:Φθορά στο σωληνάκι τροφοδοσίας του υγρού των φρένων

Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω... 20 χρόνια στο τιμόνι (auto-moto). Έχω κάνει βλακείες και έχω γλιτώσει από βλακείες άλλων. Ένα είναι σίγουρο, είναι τόσα πολλά τα οχήματα πλέον και τέτοιοι οι ρυθμοί της ζωής μας που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσο δεν πάει.

Μεσογείων στην άνοδο πριν 5 χρόνια μεσημέρι. Ο δρόμος πήχτρα από τα αυτοκίνητα και ίσα που κουνιούνται, εγώ με το παπάκι ακολουθώ το κομβόι με τα μηχανάκια ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Σε κάποια στιγμή διακρίνω τον 60άρη οδηγό ενός AUDI μπροστά να ανοίγει το παράθυρο του οδηγού και να ξεφορτώνεται το μισοάδειο ποτήρι του φραπέ που πίνει. Εκείνη τη στιγμή ο οδηγός της προπορευόμενης μηχανής με απίστευτα αντανακλαστηκά δινει μία με το αριστερό του χέρι στο ποτήρι (ενώ αυτό βρίσκεται στον αέρα) και το επιστρέφει στον νόμιμο κατοχό του. Φυσικά το καπάκι του ποτηριού δεν αντέχει και ανοίγει κάνοντας τον κύριο και το αυτοκινητό του καφέ ω λέ. :flipout: Η φάτσα του κυρίου ήταν όλα τα λεφτα!

θεωρώ οτι όλοι μας έχουμε κάνει απο χοντρές έως πολύ χοντρές μαλακίες στον δρόμο.
δεν θα γράψω τι έχω κάνει γιατί δεν αισθάνομαι και τόσο υπερήφανος για τα ..κατορθώματά μου.

Η πιο μεγάλη μου ζαντιά-γκάφα ever όμως, ήταν να κάτσω σε ένα chappy, στο πλάι(όπως κάθονται μερικές ηλικιωμένες κυρίες που δεν μπορούν να ανοίξουν τα πόδια λόγω φούστας).. όλα καλά θα μου πείτε..
ναι αλλά δεν είχα βάλει το στάντ!!
ακόμα θυμάμαι την μεγαλοπρεπή τούμπα που έκανα όπως επίσης 3 φίλους μου να κλαίνε απο τα γέλια(ήμασταν και 13 χρονών τότε...)

βλακειες εχω κανει αρκετες και κανω ακομα οταν εχω στρες !!

ποτε ομως επικυνδινες βλακειες !!!

γενικα οδηγω ηρεμα !
φαναρια πεζοι μηχανακια σταυροδρομια διπλοελενχω παντα !!

ειμαι ενγκρατης και ποτε δεν ημουν καγκουρας
και τις περισοτερες παπαριες τις κανω στο κεντρο της πολης οταν ψαχνω παρκινγκ......

Moυ ήρθε και άλλη!
Εθνική οδός στο ύψος των Αγίων Αναργύρων πρίν τη γέφυρα για Μπουρνάζι (το λέω γιατί μπορεί να ήταν καποιο μέλος παρόν ,ελπίζω πάντως οχι ο οδηγός της ιστορίας..),κινούμε στην μεσαία λωρίδα με μοτοσυκλέτα και έχω ψιλοκόψει χαζεύοντας ένα audi RSκάτι δεν θυμάμαι στα δεξιά μου, το οποίο ήταν ότι είχε πρωτοκυκλοφορήσει αυτό το νέο καλούπι και τα ψιλοέχωνα μέσα μου στον 60+ ιδιοκτήτη που οδηγούσε αυτό το υπεραυτοκίνητο με τα εκατοντάδες άλογα και όχι εγώ :grinning-smiley-043. Ανοίγω το βλέμμα μου ,μπροστά του ένα ταξί ,και μπροστά απο το ταξί ένα φορτηγό δημοσίας (πριν την απελευθέρωση φυσικά).
Με το που πάει το βλεμμα μου στο φορτηγό ,φευγει η τεράστια ρεζέρβα απο το κάτω μέρος (μια λαστιχάρα ΝΑΑΑ.. με το συμπάθιο) σκάει στο δρόμο ακριβώς μπροστά απο το ταξί ,ο ταρίφας με αντανακλαστικά Vettel κάνει μανούβρα και την αποφεύγει
Ο κακόμοιρος με το audi (η εκφραση του όλα τα λεφτά) την χτυπάει άσχημα ,εισχωρεί στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και μέχρι που τον έχασα απο τα μάτια μου πήγαινε με το μπροστά μέρος του αυτοκινήτου στον αέρα με τη ρεζέρβα να πετάει σπίθες απο κάτω και φυσικά ευθεία μιας και οι μπροστινοί τροχοί ήταν στον αέρα...:BDGBGDB55:

Moυ ήρθε και άλλη!
Εθνική οδός στο ύψος των Αγίων Αναργύρων πρίν τη γέφυρα για Μπουρνάζι (το λέω γιατί μπορεί να ήταν καποιο μέλος παρόν ,ελπίζω πάντως οχι ο οδηγός της ιστορίας..),κινούμε στην μεσαία λωρίδα με μοτοσυκλέτα και έχω ψιλοκόψει χαζεύοντας ένα audi RSκάτι δεν θυμάμαι στα δεξιά μου, το οποίο ήταν ότι είχε πρωτοκυκλοφορήσει αυτό το νέο καλούπι και τα ψιλοέχωνα μέσα μου στον 60+ ιδιοκτήτη που οδηγούσε αυτό το υπεραυτοκίνητο με τα εκατοντάδες άλογα και όχι εγώ :grinning-smiley-043. Ανοίγω το βλέμμα μου ,μπροστά του ένα ταξί ,και μπροστά απο το ταξί ένα φορτηγό δημοσίας (πριν την απελευθέρωση φυσικά).
Με το που πάει το βλεμμα μου στο φορτηγό ,φευγει η τεράστια ρεζέρβα απο το κάτω μέρος (μια λαστιχάρα ΝΑΑΑ.. με το συμπάθιο) σκάει στο δρόμο ακριβώς μπροστά απο το ταξί ,ο ταρίφας με αντανακλαστικά Vettel κάνει μανούβρα και την αποφεύγει
Ο κακόμοιρος με το audi (η εκφραση του όλα τα λεφτά) την χτυπάει άσχημα ,εισχωρεί στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και μέχρι που τον έχασα απο τα μάτια μου πήγαινε με το μπροστά μέρος του αυτοκινήτου στον αέρα με τη ρεζέρβα να πετάει σπίθες απο κάτω και φυσικά ευθεία μιας και οι μπροστινοί τροχοί ήταν στον αέρα...:BDGBGDB55:

Να τα χουμε καλά μαζί σου... :D

Αναίμακτα:
1. Θεσσαλονίκη, ένα στενό προς νεάπολη (αν θυμάμαι καλά) παίρνω μία δεξιά στροφή με τα 10 km αλλά έχει κάτω ψιλά πετραδάκια (τσαΐλι) και παίρνω μία σούπα σε slow motion άλλο πράμα.
2. Πάλι στη Θεσσαλονίκη φοιτητής, έχω κατέβει για καφέ σε καφετέρια στην Αγ. Δημητρίου. Παρκάρω το honda cm 250 με την πλαινή στέκα κατεβαίνω και δεν έχω προσέξει μία βάση τσιμεντένια για ομπρέλες δίπλα ακριβώς στη στέκα. Στο πρώτο βήμα έχω κάνει μία αεροπλανική βουτιά και προσγειώνομαι με τα δύο χέρια στην άσφαλτο και τη μύτη του δεξιού ποδιού πάνω στον σωλήνα-βάση της ομπρέλας. Ούτε ξέρω πως έγινε αυτό, αλλά προσέφερα άπλετο πρωινό γέλιο στους θαμώνες, ξεφτύλα....

Το μικρό 17 χρονο ξαδελφάκι μου . κουκλίτσα ζωγραφιστή στα 12 στέκει ακόμα σαν παρανυφάκη στη φωτογραφία του γάμου μου ,,,,,,,,,,

4.30 πρωινή

τηλέφωνο ....

ελα ΒΑΣΙΛΗ

ποιος είναι ??

ποιος ??

....... σκοτώθηκε η Ανυσία

ΑΥΤΗ η γαμημένη φράση μου έχει κάτσει

ξενερώσαμε έτσι ?/

Φιλε πηρα τον κολλητο μου στο τηλέφωνο 6:50 το πρωι γιατι αργούσε
και το σηκωσε τροχομπατσος...
πριν 13 χρόνια
3 μηνες
και 15 ημερες

αλλα αστα τωρα να πουμε για καμια γκαφα
γιατι εχω χασει αλλους τρεις

Δεν έχω τρακάρει ποτέ, δεν έχω χτυπήσει ποτέ κανέναν. Πάω στη λωρίδα μου, έχω άπειρη υπομονή και προσπεράσεις και τέτοια μόνο όταν χρειάζονται. 14 χρόνια μόνο που έχω πάθει είναι μια γρατζουνιά σε ξεπαρκάρισμα στην αρχή. Ελπίζω να μείνει έτσι. Είναι ζόρι ο δρόμος παιδιά. Θέλει προσοχή. Γιατί τα μούτρα μας άμα θέλουμε να τα φάμε ας τα φάμε. Το θέμα είναι μην πάρουμε κανέναν μαζί μας χωρίς να φταίει!

Μεσογείων στην άνοδο πριν 5 χρόνια μεσημέρι. Ο δρόμος πήχτρα από τα αυτοκίνητα και ίσα που κουνιούνται, εγώ με το παπάκι ακολουθώ το κομβόι με τα μηχανάκια ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Σε κάποια στιγμή διακρίνω τον 60άρη οδηγό ενός AUDI μπροστά να ανοίγει το παράθυρο του οδηγού και να ξεφορτώνεται το μισοάδειο ποτήρι του φραπέ που πίνει. Εκείνη τη στιγμή ο οδηγός της προπορευόμενης μηχανής με απίστευτα αντανακλαστηκά δινει μία με το αριστερό του χέρι στο ποτήρι (ενώ αυτό βρίσκεται στον αέρα) και το επιστρέφει στον νόμιμο κατοχό του. Φυσικά το καπάκι του ποτηριού δεν αντέχει και ανοίγει κάνοντας τον κύριο και το αυτοκινητό του καφέ ω λέ. :flipout: Η φάτσα του κυρίου ήταν όλα τα λεφτα!

Θεός, χαχαχαχα, έτσι θέλουν όσοι πετάνε το οτιδήποτε κάτω.

Μεσα δεκαετιας ’90.

Σταματημενος σε φαναρι (προφανως κοκκινο). Δευτερος στην σειρα πισω απο ενα Audi.

Αφηρημενος οσο δεν παιρνει.
Κτυπαει το κινητο μου, και ξεκιναω....

«Ευτυχως» που δεν ημουν πρωτος στο φαναρι. Με σκριναρησε ο μπροστα... :D

κάνα 20αρι χρόνια πριν

Πάτμος , παπί ρετάλι ενοικιαζόμενο , ανηφόρα 2 άτομα δευτέρα στο σασμάν κλάνει μέντολες το βρομόπαπο κλείνω γκάζι κατεβάζω πρώτη .... το γκάζι δεν έκλεισε ποτέ ... κόλλησε και καρφώνεται μια πρωτη με 234900000000 στροφές ... σουζα το αλογάκι κάτω το γκομενάκι τρεχάλα μόνο του το παπάκι,

ανεβαίνει μοναχό του ένα ύψωμα αγέρωχο και αγριεμένο ,,,,,,, και ξανά-κατεβαίνει

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΕΞΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΆΕΙ !!!!

μας κυνήγαγε το παπί κάνα λεπτό κάνοντας ακροβατικά δεξιά και αριστερά δεν εσβηνε με τίποτε !!!

εάν είχα πιστόλι θα του έριχνα να ψοφήσει !!