Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Στην Ινδια, επειδη το πραγμα εχει ξεφυγει εκτος ελεγχου ... κυκλοφορησε η παρακατω (πολυ δυνατη) αντιδιαφημιση.

phone-car-blood_1.jpg

Eγω προσωπικα, εχω κανει τουρκους ουκ ολιγους φιλους και γνωστους που μου τηλεφωνουσαν ενω οδηγουσα
"Καλα ρε δερβιση, σηκωνεις κανα τηλεφωνο ?" - "Οδηγουσα" - "Ε κατσε σπιτι να απαντας απο κανα σταθερο"

Και καθομαι σπιτι ... :p ... (η παω με λεωφορειο)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ.
Όταν έχω το handsfree μου και κάτσει να χτυπήσει ενώ είμαι σταματημένος σε κάποιο φανάρι.
Καθόλου σπάνιο στην Αθήνα βέβαια...
Αλλιώς δεν.

Ακομα και με handsfree ... η προσοχη αποσπαται.
Βεβαια το πολυ χειροτερο ειναι να ψαχνεις ενα κινητο σε καθισματα και ντουλαπακια.
Ομως 1 στα 4 ατυχηματα στις ΗΠΑ ... συμβαινει επειδη καποιος μιλαει στο κινητο
https://www.edgarsnyder.com/car-acc...nt/cell-phone/past-cell-phone-statistics.html.
Μονο 1 στα 10 ατυχηματα συμβαινει επειδη καποιος γραφει sms. Κατι που δειχνει οξυμωρο !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Οταν μιλας εχεις μεγαλυτερη ψευδαισθηση οτι παρακολουθεις τα τεκταινομενα
στον δρομο ... και οσο περναει η ωρα επικεντρωνεσαι περισσοτερο στην ομιλια ... παρα στον δρομο
και την πατας big time !!!! Αντιθετα οταν γραφεις, ξερεις οτι ΔΕΝ κοιτας τον δρομο και ασυναισθητα
ειτε ελλατωνεις λιγο την ταχυτητα (κατι που δεν σε ασφαλιζει καθολου) ειτε κανεις στην ακρη και
σταματας για λιγο. Κατι που αποδεικνυεται σωτηριο.

Last edited:
Από το σπίτι στη δουλειά και τούμπαλιν, ή θα κάνω 10 λεπτά, οπότε δύσκολο να χτυπήσει το τηλέφωνο (δεν το έχω κάνει και σκουλαρίκι) ή θα κάνω καμία ώρα και τα 50 λεπτά θα είμαι σταματημένος (που είναι δύσκολο να πάθεις το οτιδήποτε και ας λύνεις και σταυρόλεξα εκείνη την ώρα). :p
Για μεγάλα ταξίδια δεν το συζητάω...
Τον ρόλο του handsfree τον κάνει πάντα ο συνοδηγός.

A ... μαλιστα ! :laugh:
Ε μαλλον συντρεχουν αρκετοι (και ευνοικοτατοι) λογοι που σου δινουν καποιο πλεονεκτημα.
Βεβαια, ακομα και σταματημενος, το "μπαπ" θα το κανεις δεν το γλιτωνεις.
Αλλα ολοι οι προφυλατηρες αντεχουν μεχρι 5 χλμ/ωρα.

Εννοώ... σταματημένος!
Πως λέμε, βάζεις και χειρόφρενο να μην κουράζεται το πόδι σου; :p

εγώ απαντώ όλες τις κλήσεις στο αυτοκίνητο. Αλλά έχω bluetooth στο αυτοκίνητο επομένως έχω ελεύθερα τα χέρια (και dashboard camera). Τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Μπορείτε να μου πείτε ό,τι θέλετε, θα έχετε δίκιο. Όμως το 2002 μου συνέβη το εξής περιστατικό. Τότε εργαζόμουν στη Φλώρινα και κάθε Τετάρτη - Παρασκευή ανεβοκατέβαινα Θεσσαλονίκη Φλώρινα. Επέστρεφα νύχτα. Το βράδυ προτιμούσα να ακούω μουσική στο αυτοκίνητο για να ηρεμώ. Πάντως σήκωνα το τηλέφωνο κι αυτό το ήξεραν οι συνάδελφοι. Όμως μια φορά, μήνα δεν θυμάμαι, είπα θα ακούσω ανενόχλητος τη Monserrat Caballe. Χτύπησε το τηλέφωνο, όμως εγώ δεν το σήκωσα. Φθάνοντας στο σπίτι δυο ώρες μετά θέλησα να απαντήσω την κλήση. Ήταν συνάδελφος που επέστρεφε κι εκείνος στη Θεσσαλονίκη, είχε φύγει από το δρόμο στις στροφές του Άγρα πάνω από την Έδεσσα και με καλούσε. Ο συνάδελφος έχασε τα πόδια του και δεν ξαναήλθε στο πανεπιστήμιο. Κι εγώ ακόμη το θυμάμαι και δεν μπορώ να ησυχάσω... σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά ούτε στο σπίτι μουσική, ούτε και στο αυτοκίνητο.

Μπορει να συμβει σε ολους !

Την μια φορα που θα πεις ΟΧΙ ολα να συνωμοτησουν να φας την περηφανεια σου.

Δεν πα να χεις πει ΝΑΙ δεκα χιλιαδες φορες πριν. Η μια θα σε βαραινει.

Δυσκολη φαση Βλασση. Εισαι ατυχος ...

Re: Απάντηση: Re: Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Επιπλέον η κυρία είναι σαν βεζυροπούλα γιατί φοράει δακτυλίδια στούς δείκτες

Το ότι το αυτοκίνητο έχει κασετόφωνο κανείς δεν το πρόσεξε; :p

Re: Απάντηση: Re: Οδηγική συμπεριφορά: καθε μερα και χειροτερα..

Το ότι το αυτοκίνητο έχει κασετόφωνο κανείς δεν το πρόσεξε; :p

Μα η κυρία οδηγεί απο τα πιο διάσημα αυτοκίνητα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και ομως .... μακαρι ΚΑΘΕ κυρια να αναγκαζοταν να γνωρισει τα ορια του αυτοκινητου της.
Δεν θα σηκωνε τα χερια ψηλα σε μια δυσκολη στιγμη ... θα τα ειχε τουλαχιστον στο τιμονι.
Συγκεκριμενα υπαρχει ΜΙΑ κυρια που εχει απαραμιλλο ελεγχο του αυτοκινητου της.
Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ .... τρομερη εμπειρια αλλα και αυτοελεγχος. Μου φοραει τα γυαλια
καθε φορα ... :p

Ομως δεν ειναι ολες οι κυριες ετσι ...

Καλη φαση αυτη με τις κορινες.
Μακαρι να βρισκοταν καποιος να το αξιοποιησει ως ιδεα (χωρις εξωφρενικες χρεωσεις).
Μονο αυτο, το δεξια-αριστερα, τιποτε αλλο ! Στην Σουηδια που ολοι γλιστρανε πανω
στον παγο, δεν λερωνουν βρακακια μολις πλαγιολισθησει το αμαξι (η παει να ντελαπαρει).

Αλλα .... στην Σουηδια αυτα !

Re: καθε μερα και χειροτερα..

κάνε μια βόλτα στο Μπάρι....

Καλά οι Ιταλοί δεν παίζονται. Από δω φεύγουν όλοι με σπασμένα μέλη στις διακοπές τους.

Στην Καζέρτα που είχα πάει, μέχρι να ανοίξει το λεωφορείο μας και να μας ξεφορτώσει είχαν σφηνωθεί δύο βέσπες από κάτω...