Οδήγηση ATC SCM40

μα καλα class d και επαιζε καλα;

αυτοι μονο για sub κανουν:flipout:

Aν κανεις χιουμορ παω πασο και συμφωνω και επαυξανω κιολας ,αν δεν κανεις ομως θα ηθελα να σου κανω μια προταση για επιδοτουμενα σεμιναρια με θεμα την ψηφιακη ενισχυση συν καποιοες εκπαιδευτικες ακροασεις :flipout:..περα απο την πλακα ομως καλο θα ηταν να μην αφοριζουμε τεχνολογιες χωρις να πολυγνωριζουμε ,εχουμε κανει και αλλη φορα παρομοια συζητηση περι του θεματος και αν ξεκινησουμε παλι τα ιδια θα κουρασουμε ...η wyred4sound δεν πηρε μια τυπικη class d τεχνολογια που χρησιμοποιειτε ευρεως σε σχεδιασεις subwoofer
οπως λες, και την πεταξε απλα μεσα σ ενα σασι για δικαναλη ενισχυση ,μην τα ισοπεδωνουμε κιολας ολα...συγκεκριμενα εχω ακουσει τα 802 που τα οδηγουσαν οι μεγαλοι μονομπλοκ της w4s και απλα μου επεσε το σαγονι ,αλλα το φορτε τους ειναι διαφορα ηλεκτροστατικα ,μαγνητοστατικα που ρουφανε watt για πλακα ..

Με τα supercharger τα έχει δοκιμάσει κανείς?

Me τα PROAC μου που έχουν μεγάφωνα ATC παίζουν καταπληκτικά.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως το scanspeak 2010 των proac είναι πολύ καλλίτερο απο αυτό που φοράνε τα 40άρια.

Πάντως τα 40άρια με ένα καλό seas θα ήταν αχτύπητα.

Δεν είναι τυχαίο που οι ακριβές σειρές ATC φοράνε SEAS.

Aν κανεις χιουμορ παω πασο και συμφωνω και επαυξανω κιολας ,αν δεν κανεις ομως θα ηθελα να σου κανω μια προταση για επιδοτουμενα σεμιναρια με θεμα την ψηφιακη ενισχυση συν καποιοες εκπαιδευτικες ακροασεις :flipout:..περα απο την πλακα ομως καλο θα ηταν να μην αφοριζουμε τεχνολογιες χωρις να πολυγνωριζουμε ,εχουμε κανει και αλλη φορα παρομοια συζητηση περι του θεματος και αν ξεκινησουμε παλι τα ιδια θα κουρασουμε ...η wyred4sound δεν πηρε μια τυπικη class d τεχνολογια που χρησιμοποιειτε ευρεως σε σχεδιασεις subwoofer
οπως λες, και την πεταξε απλα μεσα σ ενα σασι για δικαναλη ενισχυση ,μην τα ισοπεδωνουμε κιολας ολα...συγκεκριμενα εχω ακουσει τα 802 που τα οδηγουσαν οι μεγαλοι μονομπλοκ της w4s και απλα μου επεσε το σαγονι ,αλλα το φορτε τους ειναι διαφορα ηλεκτροστατικα ,μαγνητοστατικα που ρουφανε watt για πλακα ..

Προφανώς κάνει πλάκα. Κοροιδεύει αυτούς που λένε ότι οι class d κάνουν μόνο για sub...

Συγκεκριμένα δεν άρεσαν τα Αtc 40 (γιατί για αυτά μιλάμε) σε κάποιον που τα άκουσε με unison research unico (γιατί για αυτόν γράψαμε)?

Αν ισχύει το παραπάνω ακριβώς τι να πω.... υποκειμενικό πράγμα η μουσική αλλά.... τόσο πολύ?? :BDBDG54:
Και ακομη περισσοτερο σε παμπολλες περιπτωσεις.Πολυ προσωπικο το θεμα.Ο καθενας εχει τις ιδιεταιροτητες του :smile:

Προφανώς κάνει πλάκα. Κοροιδεύει αυτούς που λένε ότι οι class d κάνουν μόνο για sub...

Παιδιά χωρίς να έχω τίποτα με τα διακόπτικα το αντίθετο μάλιστα, άν όλα παίζουν σαν τον υποτίθεται κοτυφαίο Esoteric ΑΙ 10(που είναι κορυφαίος αλλα με άλλη παρέα) τότε όποιος συνδυάσει διακόπτικό με τα 40άρια ας πάρει και ένα μαντήλι για τα δάκρυα του.
Αυτή τουλάχιστον ήταν η δική μου εντύπωση απο τον συνδυασμό, όσοι θέλουν λεπτομέρειες ας ανατρέξουν σεδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66614

Εχτές δέχθηκα την πρόταση του Ηλία να ανέβω σπίτι του με σκοπό να βελτιώσουμε την ακουστική των ATC40 που απέκτησε πρόσφατα, μιας και ο χώρος του με τους καναπέδες, μπασοπαγίδες, τραπεζάκια χωρίς τζάμια, μοκέτες των 25 πόντων πάχους δεν έχουν επαρκή έλεγχο στα υψηλά. Δεν βοηθά και το τουίτερ καταλαβαίνετε το δράμα που ζεί το παλικάρι μας.

Μετά από σχεδόν 6 ώρες ακροάσεων :ears: και αφού είχαμε 4 οικοδομικά τετράγωνα στο πόδι καταλλήξαμε στο συμπερασμα που φαίνεται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Μετά την τοποθέτηση το soundstage οριοθετήθηκε, οι χριές των φωνών, ποιο ζεστές, πιο μεστές, τα όργανα πήγαν στην θέση τους πίσω από τον καλλιτέχνη και όχι μπροστά όπως πρίν με μια τάση να τον θάψουν.

Τα υλικά που μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά τον ήχο είναι απόσταγμα 83 χρόνων στο χώρο. :fahne90:

Το ηχείο έδειξε πιο ομοιογενές και φυσικά καταφέραμε να το εντάξουμε στην αισθητική του χώρου.

Θα παρακαλούσα αυτή την λύση να μην την επιχειρήσετε πρωτού έρθετε σε επαφή με τον Ηλία :lehrer: γιατί του έχω δώσει πλήρη εκμετάλλευση των πνευματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από την υλοποίηση.:cool4:

Η λύση απευθύνεται αποκλειστικά σε χομπίστες και ως τέτοια πρέπει να ληφθεί. Τυχόν εμπορική υλοποίησή της μπορεί να χρεωκοπήσει πολλές εταιρείες του χώρου :grandpa: και ένεκα της οικονομικής κρίσης και του ΔΝΤ δεν το θέλουμε αυτό...

ΥΓ : Με όλο το σεβασμό σε όλους τους συμφορουμίτες που θα διαβάσουν αυτήν την ανάρτηση που σαν στόχο έχει το να δείξουμε ότι τελικά τα μηχανήματα έχουν σαν μοναδικό στόχο να περνάμε εμείς και οι φίλοι μας καλά και να απολαμβάνουμε την μουσική μας. Η μουσική πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας αγχώνει...

:ernaehrung004:

Ηλία είσαι πολύ μπροστά φίλε μου! Να σαι καλά !:ADFADF1:

Με ροζ σεμεδακια θα ηθελα φωτο
το λευκο ειναι ξεπερασμενο :Banane0:

Ηλια δε το περιμενα αυτο απο εσενα:twoguns:

attachment.php

Γεια σας και από μένα, είναι το πρώτο μου post στο site!

Οδηγώ τα 40ρια με Bryston 4b sst2 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

Το αρκετά και όχι απόλυτα ικανοποιημένος υποψιάζομαι ότι πάει στον pre, πηγές, καλώδια και τον χώρο ακρόασης.

Πάντως ότι αλλαγή κάνω στα συνωδά και τα καλώδια, γίνεται άμεσα αντιληπτό στο τελικό αποτέλεσμα!

Το ποιο τρελό που μου έχει συμβεί είναι οι διαφορές που βλέπω στον pre με ποιοτικά καλώδια ρεύματος... και λέω τρελό γιατί πάντα κάτι τέτοια αξεσουάρ
μου δημιουργούσαν καχυποψία (ηλεκτρολόγος μηχανικός και diy-er).

Άμα βάλω και καμιά audio κοτρόνα πάνω στον τελικό και δω διαφορά, θα τα κάψω τα πτυχία και θα πάω να ζήσω στο Κεδρόδασος της Κρήτης σαν ψαράς.

Αυτό το hi-end tuning είναι μεγάλος μπελάς αλλά έχει και τις στιγμές που ξεχνάς τον πονοκέφαλο (και τα χρήματα που λείπουν από τον λογαριασμό) και χάνεσαι στην μουσική...

..ένα malt βοηθάει..

..και κανένα καλό live για να μην ξεχνάμε τι είναι πιο high από το hi-end.

Γεια σας και από μένα, είναι το πρώτο μου post στο site!

Οδηγώ τα 40ρια με Bryston 4b sst2 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

Το αρκετά και όχι απόλυτα ικανοποιημένος υποψιάζομαι ότι πάει στον pre, πηγές, καλώδια και τον χώρο ακρόασης.

Πάντως ότι αλλαγή κάνω στα συνωδά και τα καλώδια, γίνεται άμεσα αντιληπτό στο τελικό αποτέλεσμα!

Το ποιο τρελό που μου έχει συμβεί είναι οι διαφορές που βλέπω στον pre με ποιοτικά καλώδια ρεύματος... και λέω τρελό γιατί πάντα κάτι τέτοια αξεσουάρ
μου δημιουργούσαν καχυποψία (ηλεκτρολόγος μηχανικός και diy-er).

Άμα βάλω και καμιά audio κοτρόνα πάνω στον τελικό και δω διαφορά, θα τα κάψω τα πτυχία και θα πάω να ζήσω στο Κεδρόδασος της Κρήτης σαν ψαράς.

Αυτό το hi-end tuning είναι μεγάλος μπελάς αλλά έχει και τις στιγμές που ξεχνάς τον πονοκέφαλο (και τα χρήματα που λείπουν από τον λογαριασμό) και χάνεσαι στην μουσική...

..ένα malt βοηθάει..

..και κανένα καλό live για να μην ξεχνάμε τι είναι πιο high από το hi-end.

Καλησπερα
Ανεφερες πολλους παραγοντες
(Το αρκετά και όχι απόλυτα ικανοποιημένος υποψιάζομαι ότι πάει στον pre, πηγές, καλώδια και τον χώρο ακρόασης.)
Εχεις προσδιορισει τι ειναι αυτο που λειπει και σε κραταει μακρια απο το απολυτα
ικανοποιημενος? Μηπως γενικα καποιος αερας αλλαγης σε σπρωχνει να
αντικαταστησεις κατι?

Καλησπερα
Ανεφερες πολλους παραγοντες
(Το αρκετά και όχι απόλυτα ικανοποιημένος υποψιάζομαι ότι πάει στον pre, πηγές, καλώδια και τον χώρο ακρόασης.)
Εχεις προσδιορισει τι ειναι αυτο που λειπει και σε κραταει μακρια απο το απολυτα
ικανοποιημενος? Μηπως γενικα καποιος αερας αλλαγης σε σπρωχνει να
αντικαταστησεις κατι?
Συμφωνω μαζι σου οτι αναφερει διαφορετικα πραγματα.Κατ'αρχην "φορτωνοντας" στο pre,πηγες και καλωδια ευθυνη,αυτα δεν εχουν σχεση με την οδηγηση του 40,αλλα για το τελικο ηχητικο αποτελεσμα που μπορει να οφειλεται σε οτι δηποτε στο συστημα,συμπεριλαμβανομενου και του 40.Τα πολλα βατ που θελει το 40,τα θελει λογω της χαμηλης ευαισθησιας του και για να πετυχουμε ψηλες σταθμες,τιποτα λιγοτερο,τιποτα παρισοτερο.Ο κατασκευαστης διδει ευαισθησια 85db και αποκριση χαμηλων τα 48Hz(-6db).Που υπαρχει το προβλημα εκτος των τελικων εντασεων;Ουτε τοσο χαμηλα κατεβαινει,ουτε πολυ κατω απο τα 8Ω φαινεται να πεφτει βασει του τι διαβαζουμε στη σελιδα του κατασκευαστη.Αποψη μου βεβαια,αλλα προσωπικα δεν βλεπω τον λογο-και αυτο δεν ισχυει μονο για το 40-γιατι ενα ηχειο με οκταρι γουφερ να χρειαζεται ενα "πυρηνικο αντιδραστηρα" να οδηγηθει.Η αγορα ειναι γεματη με καλα ηχεια.Οταν θελουμε πασει θυσια ψηλες σταθμες,δεν παμε για ηχεια των 85db ευαισθησιας η,κανω καπου λαθος;

Τα ATC θέλουν κάτι να τα τροφοδοτήσει με μουσική.
Αν τους δώσεις λίγα αλλά σωστά watt θα ακούσεις σωστά αλλά σε χαμηλές εντάσεις.
Αν τους δώσεις πολλά αλλά χάλια watt θα ακούς χάλια αλλά σε δυνατές εντάσεις...
:a0210:

φυσικα και κανω χιουμορ.
αφου ειμαι γνωστος ντιτζιταλοφρικουλας.:flipout:

Παιδιά χωρίς να έχω τίποτα με τα διακόπτικα το αντίθετο μάλιστα, άν όλα παίζουν σαν τον υποτίθεται κοτυφαίο Esoteric ΑΙ 10(που είναι κορυφαίος αλλα με άλλη παρέα) τότε όποιος συνδυάσει διακόπτικό με τα 40άρια ας πάρει και ένα μαντήλι για τα δάκρυα του.
Αυτή τουλάχιστον ήταν η δική μου εντύπωση απο τον συνδυασμό, όσοι θέλουν λεπτομέρειες ας ανατρέξουν σεδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66614

ελπιζω καποτε να καταλαβη ο κοσμος οτι ολοι οι classd δεν παιζουν το ιδιο οπως δεν παιζουν το ιδιο οι χιλιαδες Α/Β και Α ταξης ενισχυτες.