Οδηγοί ταξί και ζώνη ασφαλείας , η φαιδρότητα του ελληνικού κράτους

Ξεκάθαρα εισπρακτικό είναι για εμένα, γιατί

1ον τιμωρείται η αυτοδιακινδύνευση. Με την ίδια φιλοσοφία θα μπορούσε να τιμωρείται κάθε κινδυνώδης δραστηριότητα. Πχ ο απόπλους ψαρόβαρκας όταν φυσάει άνεμος άνω των 7 μποφώρ. Η κατάδυση δίχως σύντροφο. Η ορειβασία με κακές καιρικές συνθήκες. Το ράφτιγκ όταν έχει προηγηθεί βροχόπτωση. Όλες οι ανωτέρω είναι πράξεις αυτοδιακινδύνευσης, οι οποίες όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά καταλήγουν και τελικώς επιζήμιες για την κοινωνία, γιατί οδηγούν σε πολυέξοδη κινητοποίηση των σωστικών μηχανισμών.

2ον ενώ πρόκειται για αυτοδιακινδύνευση, όχι μόνο τιμωρείται, αλλά τιμωρείται με πρόστιμο δυσανάλογα μεγάλο της βαρύτητας της παράβασης, συγκρινόμενης με τη βαρύτητα των προβλεπόμενων γενικώς στον ΚΟΚ παραβάσεων.

Ακριβώς έτσι είναι!
Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Re: Απάντηση: Οδηγοί ταξί και ζώνη ασφαλείας , η φαιδρότητα του ελληνικού κράτους

καταρχην η ζωη του καθενος (ως πολιτης) δεν του 'ανηκει' .... με λιγα λογια εισαι υποχρεωμενος να προσεχεις τον εαυτο σου διοτι διαφορετικα εισαι ενα εξοδο για το κρατος (νοσοκομεια κλπ) .

για την ελληνική έννομη τάξη μιλάμε ή για το Γ´ Ράιχ?

Εν πάση περιπτώσει, νομικώς δεν χρειάζεται άλλο επιχείρημα για την με μιας απόρριψη όλων των παραπάνω, πέραν του ότι και αυτή η απόπειρα αυτοκτονίας δεν είναι αξιόποινη.

ότι και αυτή η απόπειρα αυτοκτονίας δεν είναι αξιόποινη.

Θεωρητικά είναι αξιόποινη, σαν απόπειρα δολοφονίας του ιδιου μας του εαυτού.

Απλά, εχει ελαφρυντικό (μεγάλο) την πρόδηλη παρανοια (αυτοκαταστροφική μανιοκαταθλιπτική τάση), γι αυτό και αντιμετώπίζεται σαν χρήζουσα ιατρικής αντιμετωπίσης κατάσταση, αντί για την νομική αντιμετώπιση.

υπάρχει μάλιστα και ολόκληρο αιτιολογικό (θυμηθείτε το φανταριλίκι σας.. (απαγορευεται να αυτοκτονήσετε. Αν αυτοκτονήσετε θα τιμωρηθείτε!)

...χαριτωμένη ως προσπάθεια ερμηνείας, αλλά τσουκ...

Από τον Ποινικό μας Κώδικα:

Άρθρο 299 (ανθρωποκτονία από πρόθεση):

1. Οποιος με πρόθεση σκότωσε άλλον...

Άρθρο 308 (απλή σωματική βλάβη):

1. Οποιος με πρόθεση προξενεί σε άλλον σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας...

-bye-

Ξεκάθαρα εισπρακτικό είναι για εμένα, γιατί

1ον τιμωρείται η αυτοδιακινδύνευση. Με την ίδια φιλοσοφία θα μπορούσε να τιμωρείται κάθε κινδυνώδης δραστηριότητα. Πχ ο απόπλους ψαρόβαρκας όταν φυσάει άνεμος άνω των 7 μποφώρ. Η κατάδυση δίχως σύντροφο. Η ορειβασία με κακές καιρικές συνθήκες. Το ράφτιγκ όταν έχει προηγηθεί βροχόπτωση. Όλες οι ανωτέρω είναι πράξεις αυτοδιακινδύνευσης, οι οποίες όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά καταλήγουν και τελικώς επιζήμιες για την κοινωνία, γιατί οδηγούν σε πολυέξοδη κινητοποίηση των σωστικών μηχανισμών.

Πόσοι είναι αυτοί που οδηγούν καθημερινά και πόσοι αυτοί που κάνουν ράφτιγκ?
Προσωπικά επειδή όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους που τους σφίγγει η ζώνη, τους χαλάει το μαλί το κράνος, τους μπερδεύετε το σκοινί της σημαδούρας κτλ, επειδή σε κάθε μ@λ@κί@ τους, τους πληρώνω εγώ και εσύ, θα προτιμούσα το πρόστιμο να είναι 10πλάσιο από αυτό που είναι τώρα. Ή βάση του "2", να μην τους δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Αυτή η "μαγκιά" μας έχει φάει τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Όχι μόνο στους δρόμους αλλά και σε άλλους τομείς. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, που έχουν οικονομία, δρόμους, παιδεία, συμπεριφορά, ΝΟΥ.... είναι ξενέρωτοι. Εμείς είμαστε αλάνια και άμα λάχει, οδηγούμε και με 2-3 ουισκάκια.

Φαντάζομαι η συμπεριφορά των Ευρωπαίων είναι αποτέλεσμα μιας πιο "παιδευτικής" προσέγγισης, δεν βγήκε ξαφνικά ο Ολλανδός νομοθέτης με μία κασάρα και άρχισε να παίρνει κεφάλια των παρανομούντων.

θελω να μου πειτε αλλο ενα μερος σε ολκληρο το γαλαξια που να υπαρχει τετοιος νομος περι ζωνων σε οδηγους ΤΑΧΙ

για μενα ακομη ενα ανεκδοτο για να το πω σε φιλους μου στον Καναδα

...χαριτωμένη ως προσπάθεια ερμηνείας, αλλά τσουκ...

Από τον Ποινικό μας Κώδικα:

Άρθρο 299 (ανθρωποκτονία από πρόθεση):

1. Οποιος με πρόθεση σκότωσε άλλον...

Άρθρο 308 (απλή σωματική βλάβη):

1. Οποιος με πρόθεση προξενεί σε άλλον σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας...

-bye-

Δεν ειναι αναγκη να είναι άλλος - οπου άλλος αναφέρεται και ο ιδιος μας ο εαυτός. Νομική ερμηνεία ειναι >σε ανθρωπο, ακόμα και στον εαυτό. Για να μην εχει ποινικές επιπτώσεις κάποιος τυχαίος αυτοτραυματισμός, ξεκαθαριστηκε στον Π.Κ. Αλλά νομολογικά ισχύει, οσον αφορά το "απο πρόθεση"

Ο νομοθέτης εννοεί οτι απο πρόθεση δεν θα προκληθεί σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας, και μάλιστα η εφαρμογή του συγκεκριμένου αρθρου σε πολλές περιπτώσεις νόμων ειναι σαφής. Αφορά

>την προστασία των μετεφήβων
>Τις διαφημίσεις του καπνού
>Τις ζωνες ασφαλείας και τα κράνη
>τα φάρμακα που υποχρεωτικά διδονται με συνταγή ιατρου
>τα ναρκωτικά (ακόμα και για ιδία χρήση)

Ρωτήστε και καποιον νομολόγο, και θα πάρετε ακριβώς αυτήν την απάντηση.

Ρωτήστε και καποιον νομολόγο, και θα πάρετε ακριβώς αυτήν την απάντηση.

δηλαδή εγώ τι είμαι (νομικός φαντάζομαι εννοείς), τσομπάνης? :flipout:

Προφανώς εσύ δεν είσαι, για να λες ότι στο άρθρο 299 του Ποινικού μας κώδικα τιμωρείται και η αυτοπροσβολή της ίδιας μας της ζωής. Αντικείμενο του εγκλήματος (κατά το ελληνικό δίκαιο, αυτό ξέρουμε γι' αυτό ομιλούμε) μπορεί να είναι ξεκάθαρα μόνο άλλος άνθρωπος.

Στα λοιπά που παραθέτεις, υπάρχει μία ολόκληρη συζήτηση πίσω από την τυποποίησή τους ως εγκλημάτων (ιδίως στο θέμα των ναρκωτικών), η οποία δεν έχει θέση βέβαια στο παρόν νήμα. Μόνη σοβαρή επιχειρηματολογία πίσω από το ζήτημα της ποινικοποίησης των ναρκωτικών, είναι ότι ο χώρος γενικώς γεννά εγκληματικότητα.

παντως οι Ταξιντζηδες στην Ελλαδα ηταν απο οσο θυμαμαι και την εποχη του 80 που δεν ειχα ακομα μηχανακι και επαιρνα ταξι ... ΑΝΑΓΩΓΟΙ + ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ !!

το ιδιο διαπιστωσα και περυσι ΚΑΙ φετος στα Ταξι που χρησιμοποιησα στα Γιαννενα και στην Θεσαλονικη .......

ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ μαγκες της κλανιας και ΟΡΓΙΛΟΙ !!!!

αυτο εχω να πω !
ο Γιαννιωτης μιλαγε στο Κινητο του απο την αρχη διαδρομης μεχρι το τελος της !

ειχε επειγον τηλεφωνημα ειπε και επρεπε να μιλησει ......

ενας αλλος μας ελεγε και ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να παρει και αλλον πελατη .....

ο Θεσαλονικιος εβριζε ΑΣΥΣΤΟΛΑ μπροστα στην Γυναικα μου τους διπλανους η μπροστινους οδηγους η πεζους .....
στο τελος ΒΑΡΙΟΤΑΝΕ επειδικτικα να μας βοηθησει στο κατεβασμα των βαλιτσων και μονο οταν του ειπα οτι εχω κανει ενχειρηση στο γονατο καπως κινηθηκε πιο νορμαλ ....

καλα .......για ΖΩΝΗ να μην μιλησω ..............

Πριν απο λιγες μερες φιλος ,πρωην μελος του avclub,με ταχυτητα ελαχιστη ,ηρθε και επεσε επανω του αλλο ΙΧ,με αποτελεσμα το κεφαλι της αδελφης του να σπασει το παρπριζ,απλα επειδη δεν φορουσε ζωνη και ειχαν να πανε <καπου κοντα>.Τωρα περι του ευγενους κλαδου των ταξιτζηδων ειναι να μην αρχισουμε να γραφουμε,αλλα δυστυχως καμμια κυβερνηση δεν εχει τα κοτσια να απελευθερωσει το επαγγελμα

Re: Απάντηση: Οδηγοί ταξί και ζώνη ασφαλείας , η φαιδρότητα του ελληνικού κράτους

Πριν απο λιγες μερες φιλος ,πρωην μελος του avclub,με ταχυτητα ελαχιστη ,ηρθε και επεσε επανω του αλλο ΙΧ,με αποτελεσμα το κεφαλι της αδελφης του να σπασει το παρπριζ,απλα επειδη δεν φορουσε ζωνη και ειχαν να πανε <καπου κοντα>.Τωρα περι του ευγενους κλαδου των ταξιτζηδων ειναι να μην αρχισουμε να γραφουμε,αλλα δυστυχως καμμια κυβερνηση δεν εχει τα κοτσια να απελευθερωσει το επαγγελμα

Τι ειπες ρε φιλε τωρα ? Η κοπελα ειναι καλα-εκτος κινδυνου ?

Για τους ταξιτζηδες...πολλοι οι κινδυνοι του επαγγελματος αρκετες ομως και οι φορες που σε βγαζουν απο τα ρουχα σου..