Οδηγος αγορας τηλεόρασης

mikez

Established Member
Σας παραθετω κι εγω εναν οδηγο αγορας τηλεορασης τον οποιο βρηκα στο skroutz που ισως σας φανει χρησιμος!
http://www.skroutz.gr/blog/post/12

Επισης ψαχνω να αγορασω αμεσα τηλεοραση για γενικη χρηση, κοστους περιπου στα 3,000 ευρω 46-50 ιντσων! Οταν ξεκινησα να διαβαζω το φορουμ ημουν πιο κατασταλαγμενος στο τι θα παρω, αλλα σημερα βραχυκυκλωσα για τα καλα! Οποιαδιποτε βοηθεια δικη σας μου ειναι απαραιτητη! Αποσταση θεασης περιπου στα 3,5 μετρα!

Αγαπητέ mikez καλωσήρθες....

πολλές οι επιλογές σε αυτές τις ίντσες και αυτά τα χρήματα...για να δούμε τι θα σου προτείνουν τα μέλη μας...

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Σχεδόν όλες οι 46άρες-50άρες της αγοράς είναι εντός budget σου. Όταν λες "γενική χρήση" τι ακριβώς εννοείς ? Έχεις δει από κοντά κάποιο από τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν ή είχες κατασταλάξει βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών ?

για να δούμε τι θα σου προτείνουν τα μέλη μας...

Καλημέρα Νάσο, σε Kuro θα καταλήξουμε απλά κρατάμε τα προσχήματα :ernaehrung004:

Στην αρχη οταν τις ειδα στημενες να παιζουν στο πλαισιο απλα παρατηρησα την διαφορα που μου εκανε στο ματι η πιο ζωντανη εικονα της samsung. Επειτα επισκεφτηκα καταστημα με τηλεορασεις στην Νεα Ερυθραια και επειτα απο συζητηση με τον πωλητη σχεδον ψηθηκα για την Panasonic PZ80! Με φιλους της τεχνολογιας που συζητησα μου λενε ΟΧΙ plasma μονο LCD να διαλεξεις! Επειτα μπηκα κι εδω στην παρεα σας και διαβαζω τα post σας εδω και 1,5 περιπου μηνα, οπου ξεκινησα θελοντας την LG50, επειτα την KURO (που παει βεβαια ψηλα στην τιμη αλλα λογικα 1 φορα αγοραζεις καλη τηλεοραση:grandpa:) και τωρα εχω φτασει σε σημειο να θελω να παω να παρω τηλεοραση και με ολα αυτα που εχω διαβασει-ακουσει-αποτρεψει, να εχω ολοκληρωτικα βραχυκυκλωσει!!:bigcry: Αυτο που κυριως με απασχολει ειναι οτι ο καναπες που θα βλεπω στο σαλονι ειναι στα 3,5 μετρα και δεν θελω να με κουραζει στο ματι και να επιλεξω τις σωστες ιντσες! Θελω οπωςδιποτε fullhd, 100hz και παντα στο σπιτι ειχαμε τηλεορασεις SONY!AAA ειμαι και ασχετος!!:slapface:Επισης οταν λεω γενικης χρησης εννοω βλεπω μπαλιτσα καργα, ειμαι φιλος με το cinema, παιζω και playstation αλλα βλεπω και τα χαλια αναλογικα καναλια της tv!!

Last edited:
Νομίζω πως πρέπει να δεις από κοντά τις Sony 46X3500, Philips 47PFL9703/9603 και την Pioneer LX5080.

Από την απόσταση σου μια χαρά θα είναι οι LCD στις 46-47, αλλά και η Pioneer αποκλείεται να σε κουράσει.

Απ´ότι καταλαβαίνω θέλεις να αγοράσεις κορυφαία τηλεόραση.
Κατά γενική ομολογία η καλύτερη είναι η νέα pioneer 5090 η οποία ξεπερνά λίγο τα 3 χιλιάρικα.
Με κάποιους περιορισμούς ίσως σε περίπτωση που παίζεις παιχνίδια και πολύ περισσότερο αν θέλεις να είναι και μόνιτορ σε υπολογιστή.
Από τις lcd κορυφαία επιλογή η sony 52Χ3500

http://www.electroptica.gr/view_pro...08c9a&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

όσο για τις ίντσες εγώ είμαι κάθετος για 52.
Άν κάτσεις να δεις ειδήσεις φυσικά και δεν σου χρειάζονται οι 52 ίντσες από τα 3,5μ δεν θα πάθεις όμως και τίποτα.
Για ταινίες όμως δεν θα σου φτάνουν ούτε οι 52 ίντσες και μάλιστα όταν θα έχεις και μαύρες μπάρες πάνω κάτω.
Να σκεφτείς οτι εγώ το χειμώνα (τώρα άλλαξα σπίτι) έβλεπα στον προβολέα μου από 3,7μ 120 ίντσες.
Κανείς δεν παραπονέθηκε οτι τον ενοχλεί κάτι.

Πριν λιγο γυρισα απο το Πλαισιο! Τελικα παρηγγειλα κι εγω την Kuro 5090D!! Μου την αφησαν στα 3900 απο 3999! Εχω αγχωθει παρα μα παρα πολυ διοτι δεν ξερω εαν αξιζει να σκασω τοσα λεφτα για μια τηλεοραση!!Ευχομαι να πω χαλαλι! Την Τριτη εχει παραδοση σπιτι μου δωρεαν!Περιμενω απαντησεις σας!!

Βασικα ειναι η 1η φορα που σκαω τετοιο ποσο για τηλεοραση αλλα πιστευω οταν την δουλεψω λιγο θα μου φυγει! Μου ειπαν απο το πλαισιο οτι δεν χρειαζεται αυτη στρωσιμο αλλα εχει απο μονη της συστημα που κουναει την εικονα οταν μεινει στασιμη! Να την στρωσω τι λετε;

Ευχαριστω Γιωργο!! Να κανω αλλη μια βλακωδες ερωτηση....Στο μονο site που την ειχα δει την τηλεοραση πριν την παρω ηταν στο πλαισιο!!Τωρα που την εβγαλαν λογω οτι δεν την εχουν σε στοκ ψαχνω να την βρω αλλου μεχρι και στην pioneer και λεει hd ready και οχι fullhd!! Τι παιζει ξερετε;;; Τους πηρα πισω στο πλαισιο και μου λενε οτι πηρα την fullhd!!:BXVZCBXZ6::BXVZCBXZ6:

Μην κολλάς στις ταμπέλες. Η Pioneer τις αναφέρει ως "HDReady 1080p" και εννοεί αυτό που εσύ και πολλοί άλλοι λέμε FullHD.

Αυτή εδώ πήρες:

http://www.pioneer.co.uk/uk/products/62/63/413/PDP-LX5090/index.html

Μου κάνει εντύπωση πάντως που τις κατέβασε το Πλαίσιο.

Last edited:
Εαν ειναι η 5090D ιδια με την 5090 σκετο ναι αυτην πηρα γιατι η δικια μου ειναι 5090D!!
Οταν λες κατεβασε τι κατεβασε; Η τιμη της ηταν το πρωι 3999 και μου την κατεβασαν 100ευρω! Εαν εννοεις την κατεβασαν απο το site τους ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν την εχουν τωρα σε στοκ και γι'αυτο!!

Εαν ειναι η 5090D ιδια με την 5090 σκετο ναι αυτην πηρα γιατι η δικια μου ειναι 5090D!!

Ίδιες είναι. Τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης είναι στον σύνδεσμο που έβαλα πριν.

Εαν εννοεις την κατεβασαν απο το site τους ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν την εχουν τωρα σε στοκ και γι'αυτο!!

Αυτό εννοώ και ... αυτό είναι το περίεργο :D

Βασικα εδω μεσα σε αλλο thread ενα αλλο παιδι που πηρε την 6090 ειχε γραψει οτι ειχαν μεινει 2 κομματια απο το καθε ενα! Ε εγω πηρα το τελευταιο απο τις 50ρες χαχα! Τι μικρος που ειναι ο κοσμος!! Μου φαινεται οποιος γραφεται εδω μεσα θα τα σκαει για την κορυφη!
Τεταρτη που θα δω τον Παναθηναικο μαλλον θα βγαλω και το συμπερασμα μου!!

Βασικα εφτασα στο αμην και ποσταρισα και τελικα δεν αντεξα υπεκηψα στα ματια της!!!Οκ σταματαω να ποσταρω εδω και συνεχιζω στο αλλο!!Ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας!!:music-smiley-005::music-smiley-005::ernaehrung004::SFGSFGSF::SFGSFGSF: