Οδηγός ακροάσεων ...

Kυριε Στεφανιδη εχω καταληξει σε αυτο συμπερασμα φυσικα απο αυτα που εχω ακουσει. Τωρα αν εσεις θελεται να πιστευεται οτι θα βαλετε το black album των mettalica π.χ. σε ενα soundlab στα 115 db (δεν λεω παραπανω) και δεν θα φυγει το ηχειο στο διπλα δωματιο ειναι δικαιωμα σας. Και την μποτα να την ακουσετε μποτα ετσι?Οχι πφιπ πφιπ πφιπ.

Re: Απάντηση: Οδηγός ακροάσεων ...

Πόσα τέτοια ηχεία υπάρχουν και πόσο κοστίζουν;
Υπάρχουν αρκετά ηχεία και διαφορετικής κατηγορίας τιμής. Και φτηνά και ακριβά.
Το ξαναλέω: πάρτε το adagio d' Albinoni με G.Karr και παίξτε το σε πολλά συστήματα στην επόμενη Έκθεση για να καταλάβετε τί λέω. Φυσικά να το ακούσετε και στο δικό μου δωμάτιο με ΟΠΟΙΟ σύατημα θα έχω. Φέτος είχα το μικρό MiniStat της Soundlab και τον μικρό S-30 της Atma-sphere. Λ.Σ.

Kυριε Στεφανιδη εχω καταληξει σε αυτο συμπερασμα φυσικα απο αυτα που εχω ακουσει. Τωρα αν εσεις θελεται να πιστευεται οτι θα βαλετε το black album των mettalica π.χ. σε ενα soundlab στα 115 db (δεν λεω παραπανω) και δεν θα φυγει το ηχειο στο διπλα δωματιο ειναι δικαιωμα σας. Και την μποτα να την ακουσετε μποτα ετσι?Οχι πφιπ πφιπ πφιπ.
Και φυσικά θα ακούσεις τη μπότα και από το πιο μικρό ηχείο της Soundlab ΑΛΛΑ ακόμα και με το πιο μεγάλο μοντέλλο δεν θα την ακούσεις να σου δίνει κλωτσιές στο στήθος, ούτε θα σου κατεδαφίσει κανένα τοίχο, ούτε θα σου σπάσει τα τζάμια, γιατί αυτό [πέρα από το γούστο του καθενός] δεν έχει καμία σχέσει με την πραγματικότητα και με τον φυσικό ήχο.
Σου εγγυώμαι ότι δεν θα φύγει για πουθενά το ηχείο. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός ακροάσεων ...

Δεν ακούω από ηχεία μόνιτορ και δεν είναι καθόλου νεκρός ο χώρος μου.
Σου ζητώ συγνώμη και λυπάμαι που αναφέρω ότι έχω πολύχρονη πείρα ζωντανής μουσικής στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και από μηχανήματα αναπαραγωγής.
Δεν τόξερα ότι αντιμετωπίζεται κάποιος συνομιλητής μας τόσο καχύποπτα.
Δεν τόξερα ότι θα έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελάφαντας.
Εσύ τί αποδεικτικά στοιχεία έχεις για τον εαυτό σου, έτσι για να ξέρω με ποιον μιλάω και σου εγγυώμαι ότι δεν θα τα δω καχύποπτα. Λ.Σ.
Λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε . . .

Μονο αυτο που λετε οτι θα ακουσεις τη μποτα με το μικρο soundlab στα 115 db δειχνει οτι δεν υπαρχει σημειο επικοινωνιας.
Drums στα 3-4 μετρα εχετε ακουσει?
Αν έχω ακούσει λέει! Εσύ άκουσες;;
Έπεσε κανένας τοίχος;
Έσπασαν τίποτε τζάμια.
Έφαγες πολλές κλωτσιές; Λ.Σ.

γιατί αυτό [πέρα από το γούστο του καθενός] δεν έχει καμία σχέσει με την πραγματικότητα και με τον φυσικό ήχο.

Εχμ...
Να υποθέσω ότι η πείρα σας είναι πάνω στην Jazz μουσική όπου χρησιμοποιούν 16άρες ή το πολύ 20άρες μπότες;
Ή ίσως σε κλασική μουσική;

Γιατί στη Heavy Metal σκηνή τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Για να αναπαραχθεί σωστά η διπλομποτιά που ακούς στο snakepit όταν οι Metallica ξεκινάνε το One θα πρέπει οι μεμβράνες να αρχίσουν να τινάζονται σαν τα χαλιά της κυρά Κούλας.

Δεν τόξερα [βλέπεις πάντα υπάρχουν περιθώρια για μάθηση] ότι η μποτιά που ακούμε από μια ντραμς είναι 115 db!!!! Λ.Σ.

Δεν ειναι μονο τα db αλλα ο ογκος κυριως. Τελος παντων εχετε μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα ας σταματησουμε εδω. Σιγουρα παντως ενα πανελ δεν μπορει να παιξει βρωμικο ροκ και μεταλ οπως πρεπει. Ειναι στους νομους της φυσης αυτο.

Εχμ...
Να υποθέσω ότι η πείρα σας είναι πάνω στην Jazz μουσική όπου χρησιμοποιούν 16άρες ή το πολύ 20άρες μπότες;
Ή ίσως σε κλασική μουσική;

Γιατί στη Heavy Metal σκηνή τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Για να αναπαραχθεί σωστά η διπλομποτιά που ακούς στο snakepit όταν οι Metallica ξεκινάνε το One θα πρέπει οι μεμβράνες να αρχίσουν να τινάζονται σαν τα χαλιά της κυρά Κούλας.
Δεν ξέρεις τί πείρα διαθέτω. Θα πρέπει να τις μποτιές να τις ρίχνει κανένας γίγαντας.
Θα έχεις ακούσει τους Μετάλλικα ή τέλος πάντων κάποιους άλλους, καθήμενος μπροστά στη ντραμς και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα από την πίεση που δέχτηκες άμεσα. Λ.Σ.

Δεν τόξερα [βλέπεις πάντα υπάρχουν περιθώρια για μάθηση] ότι η μποτιά που ακούμε από μια ντραμς είναι 115 db!!!! Λ.Σ.

Η drums παίζει περίπου στα 105 db max...
Μία συναυλία παίζει περίπου στα 120 db...
Ένα τρομπόνι από την άλλη μπορεί να φτάσει τα 115 (unplugged) ;)

Για μένα, η μουσική αρχίζει να γίνεται κουραστική πάνω από τα 95 db και δεν μπορώ να ακούω για πολύ ώρα. Βέβαια ένα τσίτωμα σε κάποιο τραγούδι δε με χαλάει... :ernaehrung004:

Δεν ειναι μονο τα db αλλα ο ογκος κυριως. Τελος παντων εχετε μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα ας σταματησουμε εδω. Σιγουρα παντως ενα πανελ δεν μπορει να παιξει βρωμικο ροκ και μεταλ οπως πρεπει. Ειναι στους νομους της φυσης αυτο.
Και ποιος σου λέει ότι το ροκ και το μέταλ πρέπει να ακούγονται βρόμικα και γι' αυτό ένα πάνελ [ηλεκτροστατικό εννοώ, γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν και στραβωμάρα και πάσχουν από κώφωση!!!!] δεν μπορεί να τα αναπαράγει σωστά; Έχεις ακούσει ποτέ σου πώς παίζει Zeppelin ένα Soundlab;;;
Σίγουρα ποτέ.
Και αυτό είναι το ενοχλητικό στην χώρα των πανέξυπνων όντων που τα ξέρουν όλα και γενικεύουν για τα πάντα. Λ.Σ.

Δεν ξέρεις τί πείρα διαθέτω. Θα πρέπει να τις μποτιές να τις ρίχνει κανένας γίγαντας.

Καλά, δεν γνωριζόμαστε για να γνωρίζω την πείρα σας αλλά ούτε εσείς γνωρίζετε την δική μου. ;)
Τέλος πάντων δεν είναι κάτι που θα το βγάλουμε έξω να το μετρήσουμε. -bye-
Συνήθως οι drummers της Heavy Metal σκηνής είναι κτηνάκια. Από την άλλη χρησιμοποιούν μεγάλες κάσες (μέχρι και custom 32'' έχω δει).

Θα έχεις ακούσει τους Μετάλλικα ή τέλος πάντων κάποιους άλλους, καθήμενος μπροστά στη ντραμς και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα από την πίεση που δέχτηκες άμεσα. Λ.Σ.

Έπαιζα drums, έχω βρεθεί με συγκροτήματα backstage, έχω βρεθεί σε πολλές πρόβες, έχω κάτσει πρώτη θέση σε μεγάλα συγκροτήματα... (Έχω και σπασμένο/στραβοκολλημένο παΐδι από τη συναυλία Sacred Reigh) :grinning-smiley-043
Την ενέργεια που βγάζει μία συναυλία τα ηχεία δεν...
Εκτός και αν μπορείς να ακούσεις μουσική με την ίδια μικροφωνική εγκατάσταση της συναυλίας στον ίδιο χώρο (δεν ξέρω πόσο κοστίζει το Ολυμπιακό στάδιο βέβαια).

Φαινεται οτι δεν εχετε εμπειρια απο ροκ, δεν ειπα να ακουγεται βρωμικο εννοω το λεγομενο βρωμικο ροκ "βρωμια" ρε παιδι μου πως το λενε.
Led Zeppelin παιζουν σχεδον ολα τα ηχεια.

Σας παρακαλω να προσεχετε τις εκφρασεις σας εγω δεν σας ειρωνευτηκα ουτε ειπα πως τα ξερω ολα. Σας σεβομαι για την εμπειρια σας, απλα ειπα την προσωπικη μου αποψη.

Last edited:
γιατι αναλλωνεστε σε ατερμονες αντιπαραθεσεις με αυθαιρετα επιχειρηματα?ο κα8εις οτι ακουει το γουσταρει.:ADFADF1:
κ για να μη τσακωνεστε εγω ειμαι ο καλυτερος!:firstprize:

´κε Στεφανίδη έχετε μιά έφεση στις αψιμαχίες θα έλεγα.

Είναι απαραίτητη;

Έπαιζα drums, έχω βρεθεί με συγκροτήματα backstage, έχω βρεθεί σε πολλές πρόβες, έχω κάτσει πρώτη θέση σε μεγάλα συγκροτήματα... (Έχω και σπασμένο/στραβοκολλημένο παΐδι από τη συναυλία Sacred Reigh) :grinning-smiley-043
Την ενέργεια που βγάζει μία συναυλία τα ηχεία δεν...
Εκτός και αν μπορείς να ακούσεις μουσική με την ίδια μικροφωνική εγκατάσταση της συναυλίας στον ίδιο χώρο (δεν ξέρω πόσο κοστίζει το Ολυμπιακό στάδιο βέβαια).
Tzimisce ΑΛΛΟ ζωντανή μουσική που βγαίνει από μια ντραμς και ΑΛΛΟ όταν αναπαράγεται από μικροφωνική. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Λ.Σ.

´κε Στεφανίδη έχετε μιά έφεση στις αψιμαχίες θα έλεγα.

Είναι απαραίτητη;
Κύριε DIPIE πολύ απλά δεν συνηθίζω να καταπίνω κάποια πράγματα. Τελικά εγώ έχω την έφεση για αψιμαχίες;;; Λ.Σ.

Tzimisce ΑΛΛΟ ζωντανή μουσική που βγαίνει από μια ντραμς και ΑΛΛΟ όταν αναπαράγεται από μικροφωνική. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Λ.Σ.

Μα για unplugged μιλάω. ;)
Απλά λέω το ότι το να ακούσεις και να νοιώσεις τον παλμό μίας συναυλίας χρειάζεσαι ένα στερεοφωνικό σαν τη μικροφωνική της. :music-smiley-005:
Δε 'ν κακό...