Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

εγω την έχω δεί 127352687690328474764793698736987 φορές. μέχρι το 10 λεπτό. στο τέλος δεν έχω φτάσει ποτέ!!!!! δοκιμές του svp στην αρχή, δοκιμές των μαύρων στην πάννυ. χθές την έβαλα στον διπύρηνο για κάτι δοκιμές που έκανα σε 16:9 στην πανασόνικ και είδα σεισμό στην αρχική σκηνή. λέω τι έγινε σε ποιό pc παίζω (έχω και τα 2 στο καθιστικό). μετά κατάλαβα ότι ήταν το ifc της παννυ.

Αυτό θα πει να χάνεις τη μπάλα με τα πολλά F.I.!!!:Banane0:

Να 'μαι κι εγώ με 2600k @ 4.2GHZ, 8 GB RAM, Nvidia GTX 285 και MPC-HC με madvr και SVP 3.1.1

1. 1280x720@24 (Medium).jpg

2. 1920x800@24 (Medium).jpg

3. 1920x1080@24 2.35 (Medium).jpg

4. 1920x1080@24 1.77 (Medium).jpg

Το Transformers για να παίξει θέλει λίγο πιο συντηρητικές ρυθμίσεις από αυτές του screenshot.

To Dark Knight αργότερα... :music-smiley-005:

τι νάσαι ρε νάσσο. :vollkommenauf:

είδα τα benches στο svpmark και πήγα να βάλω τα κλάματα. ετοιμος είμαι να πάω τα πλαίσια σβάρνα αυριο. ποστάρω και εγώ τα δικά μου ανάμεσα στα δικά σου και θα πέσει πολύ γέλιο στο svp. μάλλον βλέπω comments που πας ρε καραμήτρο. 4k2k ready είσαι αδερφάκι μου.

4200 είσαι με μαμά ψύκτρα???? θερμοκρασίες????

Last edited:
Ωραίος Νάσο!!

Μιας και έχεις τόσο δυνατό μηχάνημα είναι ευκαιρία να λυθούν κάποιες απορίες. Αν θέλεις, βάλε μια σκηνή που γνωρίζεις καλά (δεν έχει σημασία αν είναι 1080 ή 720) και δοκίμασε τις τούμπανο αλλά και default ρυθμίσεις. Τι διαφορές υπάρχουν? Τι παρατηρείς?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!-bye-

4200 είσαι με μαμά ψύκτρα???? θερμοκρασίες????
Εεεεε, όχι ακριβώς με μαμά... Εχει γίνει πατέντα: στη cpu πατάει η μαμά αλλά ο ανεμιστήρας έχει αφαιρεθεί και πάνω στη μαμά πατάει (είναι δεμένη με tire-up για την ακρίβεια) η πάλαι ποτέ thermalright XP-120 και σε αυτήν ένας 120άρης scythe gentle typhoon. Οταν ξανανοίξω το κουτί θα βγάλω φωτο' μιλάμε για μεγάλη καγκουριά! Αλλά σιγά μην πετάξω την αγαπημένη μου xp120 επειδή η ιντελ αποφασίζει κάθε τρεις και λίγο να αλλάζει sockets...

Από θερμοκρασίες θα σου πω αργότερα το βράδυ, αφού δω ολόκληρη ταινία, αλλά από τη μέχρι τώρα χρήση μου δείχνει ότι για περίπου 60% usage κινείται στην περιοχή των 70 βαθμών.

εδιτ: Και άσε τα πλαίσια και κοίτα και στα μεταχειρισμένα. Με 350 πήρα μ/β και cpu 2 μηνών που σήμερα πωλούνται 500. Πολλή νεολαία ετοιμάζεται για Lga2011 και σκοτώνει τους i7 της...

Last edited:
Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Ωραίος Νάσο!!

Μιας και έχεις τόσο δυνατό μηχάνημα είναι ευκαιρία να λυθούν κάποιες απορίες. Αν θέλεις, βάλε μια σκηνή που γνωρίζεις καλά (δεν έχει σημασία αν είναι 1080 ή 720) και δοκίμασε τις τούμπανο αλλά και default ρυθμίσεις. Τι διαφορές υπάρχουν? Τι παρατηρείς?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!-bye-

Γιάννη έβαλα το demonstration mode του SVP (δεξι κλικ στο εικονίδιο της taskbar) στο εισαγωγικό panning του The day after tomorrow και απλά δε βλέπεται η αριστερή εικόνα.
Και όσο πιουρίστας κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι δεν υπάρχει κανένας σκηνοθέτης που να ήθελε να δείχνει έτσι ένα τόσο εντυπωσιακό πλάνο!

Μερικές σκόρπιες και πρόχειρες παρατηρήσεις...
1) Σε σύγκριση με το pure motion του HD-82, απλά δεν υπάρχουν artifacts. Και σε καναδυο δύσκολα pannings με κάθετα κάγκελα π.χ. στο background, δεν συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα.
2) Το motion vectors grid φαίνεται να είναι η πιο απαιτητική ρύθμιση του SVP. Στα δύο πρώτα screenshots αν από τα 7 px το πάω στα 6, το cpu usage εκτοξεύεται στο 90+ %. Ασε που δεν έχω καταλάβει ακόμα την επίδρασή του στην εικόνα.
3) Εχω την αίσθηση ότι το artifacts masking μάλλον κακό κάνει στην Τούμπανο επιλογή (strongest)... Δεν έχω εντοπίσει ακριβώς πού, αλλά κάτι δε μ'αρέσει.

Πάντως, το να κάτσει κάποιος να κάνει δοκιμές με όλους τους συνδυασμούς επιλογών για να βρει τον καλύτερο, το βρίσκω τουλάχιστον διαστροφικό και δε νομίζω ότι έχει και μεγάλη σημασία :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Γιάννη έβαλα το demonstration mode του SVP (δεξι κλικ στο εικονίδιο της taskbar) στο εισαγωγικό panning του The day after tomorrow και απλά δε βλέπεται η αριστερή εικόνα.
Και όσο πιουρίστας κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι δεν υπάρχει κανένας σκηνοθέτης που να ήθελε να δείχνει έτσι ένα τόσο εντυπωσιακό πλάνο!

Το demonstration mode δεν το έχω πειράξει ποτέ και δεν γνωρίζω τι κάνει.:nounder:

Πάντως, το να κάτσει κάποιος να κάνει δοκιμές με όλους τους συνδυασμούς επιλογών για να βρει τον καλύτερο, το βρίσκω τουλάχιστον διαστροφικό και δε νομίζω ότι έχει και μεγάλη σημασία :ADFADF1:

Έχεις απόλυτο δίκιο, απλά, έλεγα μήπως μπορούσες να κάνεις τη σύγκριση μόνο ανάμεσα σε 2 ρυθμίσεις (τούμπανο vs default).

To demonstration δειχνει αριστερά την εικόνα απείραχτη ("source") και δεξιά με τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει στο svp ενεργοποιημένες ("smooth").

Τώρα πρόσεξα ότι έχεις γράψει για σύγκριση με τις default' νόμισα ότι εννοούσες χωρίς το svp ενργοποιημένο! Θα επανέλθω!

To demonstration δειχνει αριστερά την εικόνα απείραχτη ("source")

Έτσι όπως την περιγράφεις, δε μου φαίνεται απείραχτη, για τίγκα στο pull-down την κόβω... :laugh:

Έτσι όπως την περιγράφεις, δε μου φαίνεται απείραχτη, για τίγκα στο pull-down την κόβω... :laugh:

Έχεις δίκιο. Αφού δείχνει 23.976fps σε 59.94Hz.

κάποιες δοκιμές από τον γερόλυκο q6600 στα 3200 με μνήμες στα 1600 (ddr3). δοκιμές με svp3.1.1 και με madvr (lanczos 3 taps). lav video με cuda.
μια γενική παρατήρηση είναι οτι o madvr δεν σηκώνει πλέον καθόλου την cpu σε σχέση με την evr custom.

1920 x 1080 και 1920 x 800 στα 60fps.

GIRL.jpg
GAME OF THRONES FINAL.jpg

το κτίριο στο dark knight κουνιέται. σε windows x64 και με svp 3.1 και με default ρυθμίσεις το είχα δεί ακούνητο.

DARK KNIGHT.jpg

έκανα και κάποιες δοκιμές στα 48 (σε 60 το μονιτορ οκ) για να δώ τί γίνεται μπας και κλειδώσω στον προβολέα σωστά

παράδοξο η χαμηλή χρήση των πυρήνων.

HUGO.jpg

μόλις βάλω 1m ή adaptive τερματίζουν. κουλό

720p
εδώ έχω άλλο κουλό μπορώ να μαξάρω πέρα από τα default αλλά στα max η εικόνα έχει το ίδιo judder που έχουν και τα 24p.

1280χ720
ALCATRAZ DEFAULT.jpg
ALCATRAZ MAX.jpg

η σκηνή αυτή είναι πολύ ενδεικτική για το judder.
είναι 1280χ57κάτι. απλώς είναι σε stretch 16:9

SKYFIGHTERS DEFAULT.jpg
SKYFIGHTERS MAX.jpg

στην 2η εικόνα οι μικρές αντέννες που έχει το α/φος στην ράχη του είναι ακούνητες ενώ στην πρώτη πάλλονται λές και τις κτυπάει ο αέρας. η δεύτερη όμως έχει judder ή τέσπα κάτι τέτοιο. στην πρώτη περνάει νερό.

έχει επίσης σαφώς λιγότερα artifacts στις αερομαχίες.

περισσότερες δοκιμές στην πάννυ με custom refresh rates για την 8800gt στα 59hz αν δεν κλειδώσει σωστά και στον προβολέα για 48fps (and the god assistant να τη δεί σωστά).

γενικά πάντως μου φαίνεται ότι θέλει δουλίτσα ακόμα με τα νέα προφίλ αν και απότι διαβάζω στο φόρουμ τους ετοιμάζουν autodetection του hardware και suggested settings κλπ.

Last edited:
Thanks Bill για το υλικό!!!

Η ίδια ερώτηση που έκανα στον Νάσο, ισχύει και για σένα:

Default vs Τούμπανο, ποιες οι διαφορές? (αν και βλέπω ότι απαντάς κάπως με τα screenshots)

Καταλήγετε στο max smoothness από το default? Επίσης, τι διαφορά βλέπετε με το Complicated?

-bye-

τι να σου πώ μωρέ γιάννη. θέλει πολύ παιχνίδι το πράγμα. πάνω που κάπου είχαμε κατασταλάξει σε κάτι τα άλλαξαν όλα. δεν έχουν και αυτοί στο φόρουμ μια υποστήριξη της προκοπής να μας πούν τι κάνει το καθένα. το 1m και 2m ξεκαθάρισε το φόρουμ μετά από ερώτηση του αλέξανδρου και μάθαμε και εμείς τι γίνεται.

κατά τα άλλα όταν έβλεπα επεξεργαστή χαμηλά τουμπάνιαζα. κράτησα μόνο το δικό σου για half pixel.
ο chainik ένας πολύ active χρήστης στο φορουμ τους έχει επαναφέρει το θέμα στο avforums στο νήμα του svp. μέχρι πρόσφατα είχαν μπεί στο αρχικό νήμα του aviscrypt script. spirton - svp - script όλα μέσα και έχεις τα αμερικανάκια με τα αζωτόψυκτα ι7 και τα τέρατα σε crossfire και sli να χασκογελάνε.

εγώ το μόνο που κατάλαβα είναι οτι με το μαξάρισμα στα 720 που μπορώ έχω judder ή κάτι σαν judder. μόνο εκεί μπορώ να μαξάρω άλλωστε. στην ταινία με τα δίλιτρα με τούμπανο ρυθμίσεις οι πτέρυγες έμεναν στις θέσεις του αλλά είχα judder τρελό πάνω από το παρίσι. εκανα restart μπας και είχε τρελαθεί αλλά τίποτα. στις default ρυθμίσεις (οχι αυτές που έχουν οταν κάνεις reset) η κίνηση ήταν νερό αλλά οι πτέρυγες γίνονταν νυχτερίδες. δεν ξέρω αν αυτό εμφανίζεται στα 720p και στα 1080 αλλάζει το πράγμα. ο νασος μπορεί να πεί περισσότερα

έκανα επίσης και μια εκτενή έρευνα στα benches του svpmark που έχουν ποστάρει. τελικά αυτό το πράγμα θέλει πυρήνες. ακούει τον επεξεργαστή πολύ περισσότερο από την κάρτα. ένας i7 -2600k με μια gt430 είναι κατά κάτι πιο αργός από i5-2500κ με gtx560-570. σε χαμηλές ρυθμίσεις (simple κλπ) είναι μεγαλύτερη η διαφορά

Last edited:
Επειδή έχω εκνευριστεί πολυ βλέποντας τα νούμερα του Βασίλη
blum1.gif
, αποφάσισα να αλλάξω κάρτα γραφικών.

Με μια ΑΤΙ 6570 θα δω χαΐρι και προκοπή ή πρέπει να πάω πιο πάνω;

Απάντηση: Re: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

τι να σου πώ μωρέ γιάννη. θέλει πολύ παιχνίδι το πράγμα. πάνω που κάπου είχαμε κατασταλάξει σε κάτι τα άλλαξαν όλα. δεν έχουν και αυτοί στο φόρουμ μια υποστήριξη της προκοπής να μας πούν τι κάνει το καθένα. το 1m και 2m ξεκαθάρισε το φόρουμ μετά από ερώτηση του αλέξανδρου και μάθαμε και εμείς τι γίνεται.

Και τα δυο παίζουν στα 60 καρέ το βίντεο, αλλά, με διαφορετικό τρόπο. Το 2m δεν έχει καθόλου βιντείλα, ενώ το 1m έχει τη βιντείλα του Default. Και τα δυο έχουν judder κανονικά και με τον νόμο. Επομένως, στην ουσία είναι άχρηστες ρυθμίσεις και απορώ τι εξυπηρετούν...με την παλιότερη έκδοση είχα πολύ καλά αποτελέσματα με τη ρύθμιση 1,5Χ. Καλή κίνηση (όχι άριστη) και καθόλου βίντεο λουκ. Για όποιους δεν αγαπούν το βίντεο λουκ, το svp (στην παρούσα έκδοση) είναι ''μακριά και αγαπημένοι''!!

Επειδή έχω εκνευριστεί πολυ βλέποντας τα νούμερα του Βασίλη
blum1.gif
, αποφάσισα να αλλάξω κάρτα γραφικών.

Με μια ΑΤΙ 6570 θα δω χαΐρι και προκοπή ή πρέπει να πάω πιο πάνω;

κώστα υπόψην ότι είναι πουσαρισμένος ο q6600 και λόγω μητρικής φοράει ddr3 μνήμες στα 1600 (παίζει στα 400χ8 με 1:1 οι μνήμες) από τα 9 χ 266 που είναι αρχικά. από τις θερμοκρασίες που έχω σε load (45 max) έχω μπεί στο τρυπάκι να σηκώσω ρεύμα στον επεξεργαστή και να κτυπήσω 3600 αν και απότι έχω διαβάσει δεν κερδίζει πολύ ο q6600 πάνω από 3-3.2 και οι θερμοκρασίες αυξάνονται κατακόρυφα λόγω 4 πυρήνων και 65μm.

δες εδώ τα νούμερα την επίδραση του overclocking και που μπορείς να πας από κάρτα γραφικών.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/lv?authkey=CPLQ7-AI&authkey=CPLQ7-AI&hl=en_US&hl=en_US&key=0Apb-Nf9ejjCKdElHMk45aW9OSlR3Znh2WGZtZnBjWkE&type=view&gid=0&f=true&colid0=3&filterstr0=Core2 Quad Q6600&sortcolid=-1&sortasc=true&rowsperpage=250

νομίζω οτι gts450 θάναι καλά. τέτοια έχει ο γιάννης ο χατζηγεωργίου και παίζει με e6600 (διπύρηνη version του δικού μας). γιάννη διόρθωσε με please.

γιάννη τα ίδια λένε και πολλοί χρήστες στο φορουμ τους σε σχέση με το video look.

Last edited:
κώστα αύριο αργά το απόγευμα θα ποστάρω κάποιες δοκιμές με q6600 στα 2400 και με default μνήμες και θα πετάξω off το hw από τον lav. ούτε cuda ούτε dxva. θα δώ τι γίνεται. δεν νομίζω τα δικά σου με off το dxva από το lav να έχουν διαφορές.

γιάννη χατζηγεωργίου τα λέω καλά???

Last edited:
Έχω παλιές μνήμες, DDR2 800άρες νομίζω. Επηρεάζουν άραγε πολύ της απόδοση;

Μια που ανοίξαμε κουβέντα για hardware, καμιά καλή και χαμηλούτσικη ψήκτρα για τον 6600 θα βρω στο Amazon;

Κώστα, 800άρες έχω και 'γω.

Μπιλ, άμα κλείσω το H.A. μέχρι 720 πάω και πολύ λέω. Στην καλύτερη να είμαι με 2,35 720άρες, για 16:9 δεν το βλέπω...αύριο οι δοκιμές (αν και νομίζω ότι το 'χω ξανακάνει και ανεβάσει τα αποτελέσματα....δεν πειράζει, φρέσκα κουλούρια!!!).