Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Κώστα, 800άρες έχω και 'γω.

Μπιλ, άμα κλείσω το H.A. μέχρι 720 πάω και πολύ λέω. Στην καλύτερη να είμαι με 2,35 720άρες, για 16:9 δεν το βλέπω...αύριο οι δοκιμές (αν και νομίζω ότι το 'χω ξανακάνει και ανεβάσει τα αποτελέσματα....δεν πειράζει, φρέσκα κουλούρια!!!).

Τα ίδια έχω κι εγώ αλλα με Η.Α. και την 3.0.6. Μυστήρια πράγματα.
Με την 3.1 δεν κατάφερα τίποτα αν και δεν το έχω ψάξει πολύ.

Έχω παλιές μνήμες, DDR2 800άρες νομίζω. Επηρεάζουν άραγε πολύ της απόδοση;

Μια που ανοίξαμε κουβέντα για hardware, καμιά καλή και χαμηλούτσικη ψήκτρα για τον 6600 θα βρω στο Amazon;

δεν νομίζω ότι αξίζει να επενδύσεις αν μιλάς για οverclocking εκτός αν έχει μητρική με p35 - p45 ιντελ. ανεβάζουν καλά.

αν δεν κάνω λάθος μητρική έχεις μια asrock αλλά ποιά????

εγώ έχω μια τέτοια

mp35g3313wa0.jpg

με 12άρη ανεμιστήρα στις 2000 στροφές. καταλαβαίνεις τι γίνεται. και φυσικά ξεχνάμε sic κουτάκια htpc και τα τοιαύτα.

πάμε σε πολεμική κατάσταση κρυμμένη μεταξύ καναπέ και πλαινού τοίχου.

PER.700280.jpg
Τα ίδια έχω κι εγώ αλλα με Η.Α. και την 3.0.6. Μυστήρια πράγματα.
Με την 3.1 δεν κατάφερα τίποτα αν και δεν το έχω ψάξει πολύ.

αναμονή να πάω σπίτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

αναμονή να πάω σπίτι.

Μέχρι να φτάσεις σπίτι, ενημερώνω ότι:

Με Core2Duo E6600, όλες τις ρυθμίσεις default και H.A. off, δεν παίζω ούτε 720άρα ματρόσκα 2,35:1. Δεν έκανα καν τον κόπο να δοκιμάσω οτιδήποτε άλλο. Επομένως, η καρτούλα με έχει σώσει.

δεν νομίζω ότι αξίζει να επενδύσεις αν μιλάς για οverclocking εκτός αν έχει μητρική με p35 - p45 ιντελ. ανεβάζουν καλά.

αν δεν κάνω λάθος μητρική έχεις μια asrock αλλά ποιά????

εγώ έχω μια τέτοια
mp35g3313wa0.jpg

με 12άρη ανεμιστήρα στις 2000 στροφές. καταλαβαίνεις τι γίνεται. και φυσικά ξεχνάμε sic κουτάκια htpc και τα τοιαύτα.
πάμε σε πολεμική κατάσταση κρυμμένη μεταξύ καναπέ και πλαινού τοίχου.

PER.700280.jpg

H motherboard δεν είναι για πολλά-πολλά, τα έχει τα χρονάκια της. O/C σκέφτηκα να κάνω αλλα με τον ανεμιστήρα που έχει τώρα, δεν τολμώ. Ήδη κάνει σαν Β52 με το SVP.

Ψάχνω κάτι ήσυχο, αποδοτικό και να χωράει στο κουτάκι μου. Δυστυχώς κάτι σαν τον πύργο της Petronas που έχεις δεν...
alyur_mini_02.gif

Anyways, στο θέμα μας. Πρέπει να γράψω τιμωρία 1000 φορές το "Read the fuckin' manual!". Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί σερνόταν τόσο με default ρυθμίσεις μέχρι που ανακάλυψα οτι δούλευε με με ρυθμίσεις για λάθος ανάλυση!
dash_mini.gif
mad_mini.gif

Φτιάχνοντας καινούριες για κάθε ανάλυση τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ σε 2.35:1 :

amer.jpg

ha.jpg

Σε 16:9 όμως ζορίζεται ακόμα. Εδώ μάλλον τον φρενάρει η 5450:

fk.jpg

Έχω αρχίσει να γλυκοκοιτάζω σοβαρά εκείνη την passive 6570. Η GTS450 αποκλείεται προς το παρόν λόγω τιμής και τροφοδοτικού.

δοκιμές με q6600 στα 2.4 (default και μνήμες με διαιρέτη 3 δηλαδή στα 800 default).

svp 3.1 με lav video (hw acceleration off - ουτε cuda ούτε dxva). madvr με lanczos 3 taps.

720p 16:9
alcatraz.jpg

1080p 16:9 bdmv
bdmv.jpg

1080p 16:9 (mkv)

game of thrones.jpg
hugo.jpg

1080p (1920x816) αλλάζει το frame interpolation mode σε adaptive από 2m.

ίδιες ρυθμίσεις και στα 1080χ800 όταν ανοίγει
real steel.jpg

720p (1280 x 548)

skyfighters.jpg

δοκιμές με q6600 στα 2.4 (default και μνήμες με διαιρέτη 3 δηλαδή στα 800 default).

Εδω έχουμε τα ίδια...

svp 3.1 με lav video (hw acceleration off - ουτε cuda ούτε dxva). madvr με lanczos 3 taps.

...και εδώ είναι το πρόβλημα μου: οι μετρήσεις που ανέβασα χθες είναι με τον DXVA decoder του Pot και EVR custom. Με Mad δεν προχωράει με τίποτα.

Πως τα καταφέρνεις και παίζεις bdvm σε 16:9 και Mad χωρίς Η.Α. , δεν μπορώ να το καταλάβω... :nounder:

κώστα κοίταξα τις μετρήσεις σου με το svpmark. στον επεξεργαστή με default ρυθμίσεις (δικές μου - γιαυτό πόσταρα αυτά χθές) έχουμε το ίδιο mark (639 - 640). γιαυτό τις ανέβασα με default για να είμαστε στα ίδια και πέταξα έξω την κάρτα γραφικών.

τι έκανα εγώ. δεν είχα περάσει τίποτα στο δίσκο από προγράμματα αναπαραγωγής (mpchc- decoders κλπ). ηταν ένας 2ος 80άρασης με φρέσκια win7 x32.

κατέβασα το 3.1.1. πέρασα τα πάντα εκτός από το haali splitter και reclock. στην 3.1 μπορούσες να ξετικάρεις το haali (στην 3.1.1 οχι) αλλά όταν ξεκίνησε να κάνει εγκατάσταση του haalι του είπα οχι.

αν δεν έχεις εγκατεστημένο το mpchc το svp στο πετάσει σε ένα directory μέσα στο δικό του dir. το έφερα στο desktop με shortcut.

έχει περάσει τα φίλτρα lav και ffdshow raw. το μόνο που έκανα εγώ είναι να προσθέσω τα υπόλοιπα και να γίνει έτσι

lav splitter source
lav splitter
lav video decoder
lav audio decoder
ffdshow raw filter

στο output έχω madvr. και evr custom να βάλω δεν βλέπω την διαφορά στον επεξεργαστή που έβλεπα παλαιότερα (χαμηλώτερα με evr). ίσως να έχουν κάνει δουλειά στον mad δεν ξέρω.

να παίζει ρόλο η κάρτα (8800 vs 5450) και χωρίς ha τι να πώ? αν παίζω στα 24p το gpu (δες gadget) είναι στο 10-15. στα 60 πάει στο 45%. βέβαια αν έχω ha το vpu (πράσινη μπάρα στο gadget) κτυπάει 60% και τώρα είναι χαμηλά.

επίσης παρατήρησα και το άλλο κουφό αλλά έχω μια επιφύλαξη. αν παίζεις χωρίς ha και ξετικάρεις το opencl από τις ρυθμίσεις του svp δεν έχει καμμία διαφορά. η επιφύλαξη είναι μήπως θέλει restart ο svp και τελικά παίζει ρόλο το opencl.

γενικά το μότο είναι ένα αν είναι ο επεξεργαστής χαμηλά. βγάζεις έξω την κάρτα γραφικών. από παλιά με τις εκδόσεις 3.0 και coreavc που έπαιζα είχα σπασίματα με επεξεργαστή στο 40%. πέταγα έξω το cuda πήγαινε ο επεξεργαστής στο 60-70 αλλά τέλος όλα.

Last edited:
Αυτό είναι που με τρελαίνει, έχουμε τα ίδια (εκτός απο καρτα γραφικών) αλλα τα αποτελέσματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο Η/Υ έχει μόνο:
Win7 32bit
LAVfilters
SVP 3.1 με τον δικό του MPC
PotPlayer
XBMC

Έχω παίξει και με LAV, και με τους ενσωματωμένους του PotPlayer σύμφωνα με τον οδηγό του SVP. Ξέρεις τι λέω; ο Mad χρησιμοποιεί την 8800 με Η.Α., γι´αυτό δεν έχεις πρόβλημα.

Γιατί όμως δεν μπορώ να παίξω 16:9 σε 24>50; Θέμα μνήμης κάρτας γραφικών;

Κωστα δοκίμασε μια με lavvideo dxva copy-back & madvr (ολα στο bilinear)
Και μετα μια με lavvideo dxva (native) με EVr-CP.

Κατι άλλο που σε μένα με ειχε βοηθησει πολυ, ηταν οταν έβγαλα το avisynth 2.58 που έχουν αυτοι και εβαλα το 2.60 και περασα ολα τα plugins χειροκινητα.

Με δικο σου ρίσκο φυσικά:)

Last edited:
ηταν οταν έβγαλα το avisynth 2.58 που έχουν αυτοι και εβαλα το 2.60 και περασα ολα τα plugins χειροκινητα.

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι αυτό το ρημαδοavisynth ευθύνεται για όλες τις ''αμαρτίες''!!!!!:chinscratch:

Κωστα δοκίμασε μια με lavvideo dxva copy-back & madvr (ολα στο bilinear)
Και μετα μια με lavvideo dxva (native) με EVr-CP.

Κατι άλλο που σε μένα με ειχε βοηθησει πολυ, ηταν οταν έβγαλα το avisynth 2.58 που έχουν αυτοι και εβαλα το 2.60 και περασα ολα τα plugins χειροκινητα.
Με δικο σου ρίσκο φυσικά:)

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι αυτό το ρημαδοavisynth ευθύνεται για όλες τις ''αμαρτίες''!!!!!:chinscratch:

Thanks!

Θα δοκιμάσω και θα αναφέρω αποτελέσματα, αν και δεν έχω μεγάλες ελπίδες για βελτίωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός αναπαραγωγής αρχείων με χρήση Frame Interpolation.

Thanks!

Θα δοκιμάσω και θα αναφέρω αποτελέσματα, αν και δεν έχω μεγάλες ελπίδες για βελτίωση.

Ποτέ μην λες ποτέ!!

Run and install the file AviSynth_110525.exe.
It is an early version of AviSynth 2.6 that is more stable and faster for multithreading than 2.5 releases.

http://www.spirton.com/convert-videos-to-60fps/

κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια με τον subjunk και το spirton στο avforums. είναι αυτό που λέει ο γιάννης. από την άλλη μεριά το avisynth 2.5.8 που δίνει ο svp είναι και καλά πειραγμένο για αυτό.

δοκιμή βέβαια δεν βλάπτει.

Δοκίμασα και το Avisynth 2.60 αλλά τζίφος, δεν λειτουργεί καν το SVP. Δεν μπορεί να ορίσει MTmodes. Έβαλα και 2.60 ΜΤ αλλα με αυτό πέταγε exception error. Back to square one...

Είδα την σύγκριση GPUs στο site του SVP και μου ήρθε κάτι...Είναι δυνατόν η GT220 να έχει σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με την 5450; Τόσο καιρό τις είχα για σχεδόν ισοδύναμες, με ένα μικρό προβάδισμα της ΑΤΙ...Αν βάλω δηλαδή δύο GT220 σε SLI θα πετάει το σύστημα;

1) σε ίδιο σύστημα???? μήπως κάποιο από τα 2 ήταν κλοκαρισμένο και είδες τρομέρες διαφορές???
2) πάντως δεν είναι ακριβώς ίδιες τουλάχιστον θεωρητικά

http://www.hwcompare.com/375/geforce-gt-220-gddr3-vs-radeon-hd-5450/

αλλά και πρακτικά

HD5450-29.jpg

αλλά και οι 2 είναι χαμηλά για την δουλειά που θές.

3) μην μπλέξεις και αν δεν κάνω κάθος η 220 δεν ειναι sli capable.

θα κάνω δοκιμές οταν βρώ χρόνο με τον τετραπύρηνο και την hd2400pro. αντε να δούμε τι θα δούμε.

κώστα κοίταξα τις μετρήσεις σου με το svpmark. στον επεξεργαστή με default ρυθμίσεις (δικές μου - γιαυτό πόσταρα αυτά χθές) έχουμε το ίδιο mark (639 - 640). γιαυτό τις ανέβασα με default για να είμαστε στα ίδια και πέταξα έξω την κάρτα γραφικών.

Στα synthetic tests έχουμε όντως παρόμοιες τιμές αλλα στα real life τα δικά σου είναι 50%+ καλύτερα απο τα δικά μου.

Ανέβασα το δικό μου SVP mark στο spreadsheet για να κάνεις πιο εύκολα συγκρίσεις.
1) σε ίδιο σύστημα???? μήπως κάποιο από τα 2 ήταν κλοκαρισμένο και είδες τρομέρες διαφορές???
2) πάντως δεν είναι ακριβώς ίδιες τουλάχιστον θεωρητικά

αλλά και οι 2 είναι χαμηλά για την δουλειά που θές.

3) μην μπλέξεις και αν δεν κάνω κάθος η 220 δεν ειναι sli capable.

θα κάνω δοκιμές οταν βρώ χρόνο με τον τετραπύρηνο και την hd2400pro. αντε να δούμε τι θα δούμε.

Το γράφημα αυτό είδα και απογοητεύτηκα :p

Εντάξει, δεν πρόκειται να δώσω 60 για δεύτερη GT220, ακόμα και να δούλευε σε SLI, αλλα θα κάνω ένα τεστ με αυτή που έχω για να μου φύγει η περιέργεια.

καλά έχεις την gt220 και κάνεις δοκιμές με την 5450???. κώστα..............................................

κάρφωστην - κάρφωστην

το έχω δεί και εγώ αυτό και μου έκανε εντύπωση. η δική μου 8800gt αντε να είναι στο όριο - λίγο πάνω από την 8600gt. δηλαδή η gt220 ή η gt430 που έχει 50 ευρώ πλέον θα πηγαίνει καλύτερα??? μα σαν κάρτες είναι πολύ χειρότερη από την 8800gt και έχουν και λιγότερα cuda cores. να πώ για την 450gts που έχει ο γιάννης οκ δεκτό είναι καλύτερη. αν μπορώ να καταλάβω τι λένε σε αυτό το διάγραμμα εννούν τι αν περνάει τα 60 δεν σε φρενάρει η κάρτα. το τι θα κάνεις εξαρτάται μετά από τον επεξεργαστή σου. θα πήγαινα να έπαιρνα 1 (gt430) αλλα είμαι ακόμα σε δίλλημα (G620+z68) =150 για υπολογιστή γραφείου με ssd +8800gt που υπάρχει + 220 για gtx560ti και τον τετραπύρηνο στο σαλόνι (σύνολο 370) ή μένει ο τετραπυρηνος ως έχει με hd2400pro που υπάρχει και (i7 2600K+z68) =400 με την 8800gt που υπάρχει στο σαλόνι. ο διπύρηνος που είναι στο σαλόνι (τρελιάρικο xbmc) πάει σαν 2ος με μια απλή ατι και ubuntακι για avclub.
περιμένω και τους καινούργιος ivy και τις καινούργιες kepler. δεν θέλω να χαλάσω τώρα φράγκα. θέλω να κάνω δοκιμές στον προβολέα με τον τετραπύρηνο και την 8800. αν πάει σωστά μπορεί να χαλάσω 150 μόνο και να φτήσω την κάρτα γραφικών.

καλά έχεις την gt220 και κάνεις δοκιμές με την 5450???. κώστα..............................................

κάρφωστην - κάρφωστην

το έχω δεί και εγώ αυτό και μου έκανε εντύπωση. η δική μου 8800gt αντε να είναι στο όριο - λίγο πάνω από την 8600gt. δηλαδή η gt220 ή η gt430 που έχει 50 ευρώ πλέον θα πηγαίνει καλύτερα??? μα σαν κάρτες είναι πολύ χειρότερη από την 8800gt και έχουν και λιγότερα cuda cores. να πώ για την 450gts που έχει ο γιάννης οκ δεκτό είναι καλύτερη. αν μπορώ να καταλάβω τι λένε σε αυτό το διάγραμμα εννούν τι αν περνάει τα 60 δεν σε φρενάρει η κάρτα. το τι θα κάνεις εξαρτάται μετά από τον επεξεργαστή σου. θα πήγαινα να έπαιρνα 1 (gt430) αλλα είμαι ακόμα σε δίλλημα (G620+z68) =150 για υπολογιστή γραφείου με ssd +8800gt που υπάρχει + 220 για gtx560ti και τον τετραπύρηνο στο σαλόνι (σύνολο 370) ή μένει ο τετραπυρηνος ως έχει με hd2400pro που υπάρχει και (i7 2600K+z68) =400 με την 8800gt που υπάρχει στο σαλόνι. ο διπύρηνος που είναι στο σαλόνι (τρελιάρικο xbmc) πάει σαν 2ος με μια απλή ατι και ubuntακι για avclub.
περιμένω και τους καινούργιος ivy και τις καινούργιες kepler. δεν θέλω να χαλάσω τώρα φράγκα. θέλω να κάνω δοκιμές στον προβολέα με τον τετραπύρηνο και την 8800. αν πάει σωστά μπορεί να χαλάσω 150 μόνο και να φτήσω την κάρτα γραφικών.

Είναι αυτό που είπα το πρωί, τις θεωρούσα ισοδύναμες και δεν ασχολήθηκα με την 220. Είναι και το HD audio, έμεινε η 5450.

Δοκιμές αυριο, τώρα έχει Τσου-Λου!
Laie_22mini.gif

Την...κάρφωσα λοιπόν την GT220. Βελτίωση αισθητή με LAV video\Cuda. Τώρα μπορώ να παίζω 720p, σχεδόν χωρίς προβλήματα με τις ρυθμίσεις μαρκαρισμένες ως default. Η κάρτα τερματίζει, ο επεξεργαστής γύρω στο 75%.

Όταν κάνω restore defaults τα πράγματα γίνονται καλύτερα απο πλευράς κατανάλωσης πόρων. Αυτό βέβαια δεν το είχα δοκιμάσει με την 5450 για να κάνω σύγκριση.

Χωρίς Η.Α. ζορίζεται πολύ, όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν πιάνω τα νούμερα του Βασίλη αλλά δεν είναι και όσο άσχημα περίμενα. Τελικά φαίνεται οτι παίζουν ρόλο το μισό GB παραπάνω μνήμη και το 128bit.