Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista & 7 32bit με MPC-HC και KM Player

Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Νασαι καλα για τις απαντησεις.

Αυτο που ειδα ειναι σε καποια βιντεο ενεργοποιοταν το ac3filter αλλα ετσι δεν ακουγα ηχο... μονο οταν εβγαλα την επιλογη pcm απο το system του ac3filter τελικα δεν ενεργοποιοταν το ac3filter και ειχα ηχο... (εκτος απο το pcm ολα τα αλλα ταχω αφησει τσεκαρισμενα)

Υπαρχει τροπος να χρησιμοποιω γενικα για ολo τον ηχο το ac3filter ή δε χρειαζεται αυτο?

Εχω συνδεσει την οπτικη εξοδο της καρτας ηχου (απλη ενσωματωμενη στη m/b) στην οπτικη εισοδο του home cinema και εχω ρυθμισει απο την καρτα ηχου να δινει εξοδο στην spdif 5.1 dts interactive αν βοηθαει αυτο...

Last edited:

Τη δοκίμασα πολύ σύντομα – δουλεύει και συστήνετε σαν άμεση λύση εάν σας ‛κωλώσει’ κάποιο htpc με win7 x64 σε mkv :-)

Η συμπεριφορά των 7, στο θέμα ακολουθεί φαντάζομαι ακριβώς την ίδια λογική.
Σωστά;

μπορει καποιος να μου δωσει μια μικρη βοηθεια για το πως να μεγαλωσω το μεγεθος των υποτιτλων στον mpc-home cinema? διαλεγω απο τα fonts διαφορα μεγεθη αλλα δε μου μεγαλωνει τους υποτιτλους...στο συγκεκριμενο anime με τον kmplayer μπορω και βαζω οτι μεγεθος υποτιτλων θελω on the fly...ευχαριστω...

Μήπως τους υπότιτλους εμφανίζει το φίλτρο DirectVobSub και όχι ο mpc-hc; Καθώς παίζει, κάνε δεξί κλικ στον mpc και πήγαινε filters. Αν υπάρχει το DVSub, θα μπεις στα δικά του properties για αλλαγή fonts.

Παιδια μια μικρή βοήθεια..Εχω βάλει windows 7 64bit και mpc homecinema 64bit. Ολα καλά και χωρίς σπασίματα σε σχέση με κάποια βαριά mkv στα 32 bit.

Πως μπορώ να ρυθμίσω το mpc homecinema 64bit να φορτώνει αυτόματα τους εξωτερικούς Ελληνικούς διαλόγους και όχι τους Αγγλικούς ενσωματωμένους.
Το λέω αυτό γιατί σε κατάσταση 3D Full Screen δεν μπορείς να κάνεις καμμιά ενέργεια πια.

Ο mpc-hc νομίζω τους φορτώνει αυτόματα μόνο αν έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα αρχείου, δηλαδή "movie.srt" και όχι πχ. "movie.gre.srt".
Διαφορετικά, μπορείς και με το DirectVobSub (είναι πιο ευέλικτο στα filenames, θα φορτώσει δηλ. τον "movie.gre.srt" - προσοχή να είναι τελείες και όχι πχ. παύλες). Κάτι λένε εδώ και για x64 version, δεν την έχω δοκιμάσει.

Μήπως τους υπότιτλους εμφανίζει το φίλτρο DirectVobSub και όχι ο mpc-hc; Καθώς παίζει, κάνε δεξί κλικ στον mpc και πήγαινε filters. Αν υπάρχει το DVSub, θα μπεις στα δικά του properties για αλλαγή fonts.
δεν εχω τετοια επιλογη μια και δεν εχω το directvobsub εγκατεστημενο...να το εγκαταστησω για να εχω καλυτερο ελεγχο στους υποτιτλους?

δεν εχω τετοια επιλογη μια και δεν εχω το directvobsub εγκατεστημενο...να το εγκαταστησω για να εχω καλυτερο ελεγχο στους υποτιτλους?
Κανονικά δεν είναι απαραίτητο. Την ώρα που παίζει το video, με δεξί κλικ/subtitles/styles/font/size, δε σου αλλάζει το μέγεθος;
Σίγουρα το συγκεκριμένο anime δεν έχει fixed υπότιτλους, "καμένους" δηλαδή επάνω στο βίντεο;
Αν στο ίδιο ακριβώς βίντεο, ο kmplayer αλλάζει fonts, μάλλον είναι αδυναμία του mpc-hc, έχει κάποια προβλήματα με embedded (όχι burned-in) υπότιτλους.
Νομίζω το DVobsub μπορεί να αλλάξει το μέγεθος σε embedded subs.

Πως μπορώ να ρυθμίσω το mpc homecinema 64bit να φορτώνει αυτόματα τους εξωτερικούς Ελληνικούς διαλόγους και όχι τους Αγγλικούς ενσωματωμένους.
Μπορείς να δοκιμάσεις και με keyboard shortcut, πχ. options/player/keys/next subtitle.

Μπορείς να δοκιμάσεις και με keyboard shortcut, πχ. options/player/keys/next subtitle.

το δοκίμασα αλλα δε πιάνει την εντολή.Γενικά δε πιάνει καμιά εντολή από το πληκτρολόγιο για τους υπότιτλους.
..Αρα προς το παρόν θα πρέπει να βγάζω τους ενσωματομένους υπότιτλους από το αρχείο .mkv για να φορτώνει αυτόματα τους εξωτερικούς.
Ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά ?

Παιδιά αυτός ο οδηγός ισχύει και για XP ???

Απο χθές παρατηρώ με το tearing test οτι η κόκκινη μπάρα δεν τρέχει όπως πρίν..!!

Έχω σπασίματα στην εικόνα, πριν λίγο καιρό δέν τα είχα..!!
Το ότι άλλαξα catalyst version παίζει ρόλο??

Και κάτι άλλο, στις ταινίες πρέπει να έχω τα hz στον Catalyst στα 24 ??

Επιπλέον βλέπω ότι μερικές φορές ενεργοποιείται το DXVA ενώ δεν το έχω αναγκη αφου έχω 2πύρηνο cpu..

Βοηθήστε αν θέλετε με μερικές ρυθμίσεις...

Εχω: mpc Home cinema - Core AVC - AC3 filter

1) Από μνήμης, η μόνη αλλαγή που χρειάζεται είναι επιλογή VMR9 ως renderer.

2) Η αλλαγή σε νέο catalyst μπορεί άνετα να εξηγεί το φρέσκο tearing.

3) Αν μιλάμε για BluRay ή mkv από BluRay, τις περισσότερες φορές μιλάμε για framerate 23,976Hz. Αν δεν έχουμε αυτή την επιλογή στο panel της κάρτας γραφικών, επιλέγουμε 24Hz (ή καλύτερα βάζουμε Powerstrip).

4) Αν σου ενεργοποιείται το DXVA κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, ειδικά τη στιγμή που ο CoreAVC Pro δεν υποστηρίζει DXVA με κάρτες Ati. Πως το καταλαβαίνεις ότι ενεργοποιείται;

παιδια μπορει καποιος να με βοηθησει να σεταρω σωστα τον mpc homecinema για να δειχνει σωστα τους embeded subtitles? δοκιμασα να βαλω και το direct vobsub αλλα δε βρισκω πουθενα καποια ρυθμιση...υπαρχει μονο ενα φιλτρο vsfilter.dll στον φακελο εγκαταστασης...που μπορω να ρυθμισω για να αλλαξω το μεγεθος των υποτιτλων? στα ιδια αρχεια με τον kmplayer μπορω και αλλαζω κανονικα το μεγεθος των υποτιτλων...αρα πρεπει να ειναι θεμα του mpc homecinema...

βασικα παρατηρησα οτι στα avi δεν μπορω να αλλαξω το μεγεθος των υποτιτλων...στα mkv μπορω να το κανω κανονικα εχοντας εγκαταστησει το vobsub+haali splitter...πρεπει να κανω κατι αλλο για τα avi? επισης στα avi με δεξι κλικ στο μενου μου βγαζει γκριζαρισμενη την επιλογη για subtitles...αυτο σημαινει οτι δε χρησιμοποιει τον εσωτερικο renderer για τους υποτιτλους αλλα καποιον αλλο? οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη...ευχαριστω...

ps: η μηπως ειναι χαρακτηριστικο των avi οτι δεν μπορεις να αλλαξεις το μεγεθος των embeded υποτιτλων? για τα συγκεκριμενα ουτε στο kmplayer μπορω να αλλαξω το μεγεθος...

Last edited:

1) Από μνήμης, η μόνη αλλαγή που χρειάζεται είναι επιλογή VMR9 ως renderer.

2) Η αλλαγή σε νέο catalyst μπορεί άνετα να εξηγεί το φρέσκο tearing.

3) Αν μιλάμε για BluRay ή mkv από BluRay, τις περισσότερες φορές μιλάμε για framerate 23,976Hz. Αν δεν έχουμε αυτή την επιλογή στο panel της κάρτας γραφικών, επιλέγουμε 24Hz (ή καλύτερα βάζουμε Powerstrip).

4) Αν σου ενεργοποιείται το DXVA κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, ειδικά τη στιγμή που ο CoreAVC Pro δεν υποστηρίζει DXVA με κάρτες Ati. Πως το καταλαβαίνεις ότι ενεργοποιείται;

Οπότε θα ενεργοποιώ refresh rate 24Hz αν και λέω να δω τί κάνει κι αυτό το powerstrip.

Όταν έχω DXVA ο mpc μου το λέει ακριβώς κάτω απο τα κουμπιά ελέγχου...
Μαλλον δεν έχω κάτι σωστά όπως λές...

Θα ξανακάνω μία τις ρυθμίσεις και αν δεν δω διαφορά θα γυρίσω στο Catalyst που είχα πρίν....

ΥΓ:Φίλε dpetka2001 είναι φυσικό όταν οι υπότιτλοι είναι embedded (ενσωματωμένοι) να μην μπορείς να τους μεγαλώσεις....Μόνο σε εξωτερικούς μπορούμε να το κάνουμε αυτό..

Attachments

• 2009-11-24_055304.jpg
    2009-11-24_055304.jpg
    6 KB · Views: 47

παιδια μπορει καποιος να με βοηθησει να σεταρω σωστα τον mpc homecinema για να δειχνει σωστα τους embeded subtitles? δοκιμασα να βαλω και το direct vobsub αλλα δε βρισκω πουθενα καποια ρυθμιση...υπαρχει μονο ενα φιλτρο vsfilter.dll στον φακελο εγκαταστασης...
Πρέπει να γίνει register το αρχείο .dll. Κατέβασε το προγραμματάκι RegDrop, βάλε το .dll κάπου στο σκληρό σου (πχ. C:\Windows\System32) και μετά σύρε (drag'n'drop) το αρχείο .dll πάνω στο εικονίδιο του RegDrop. Θα το κάνει αυτόματα register και θα το βλέπει ο mpc-hc.
Το RegDrop είναι μόνο για 32-bit Windows. Για x64, πρέπει να το κάνεις register μόνος σου, με την command εντολή regsvr32.
Αν το φίλτρο είναι 32-bit (όπως το dvobsub), πρέπει να χρησιμποιήθει η εντολή regsvr32 που βρίσκεται στο φάκελο "Windows\SysWOW64".

Last edited:

Απεγκατέστησα τα πάντα και τα ξαναέβαλα με τη σειρά που λές στην πρώτη σελίδα...Έβαλα και το προηγούμενο catalyst που είχα και το tearing και τα σπασίματα σταμάτησαν....

ΑΛΛΑ.....

Τώρα κάθε φορά που κάνω δεξί κλικ στον mpc για να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση την στιγμή που παίζει το video η cpu ανεβαίνει απο το 16% στο 80% και παγώνουν τα πάντα στο PC....Αν κλείσω το παράθυρο που άνοιξα με δεξί κλίκ τότε όλα επανέρχονται στα φυσιολογικά τους....