Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista & 7 32bit με MPC-HC και KM Player

Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Το prob δημιουργείτε κάθε φορά που επιλέγω VMR9 - Directx 9 - Directx 9 sto uotput !!!Το περίεργο είναι ότι πριν δούλευε κανονικά με αυτά επιλεγμένα !!

Λοιπόν απεγκατέστησα ξανά τον player και τον ξαναέβαλα....

Αυτή τη φορά με τις παρακάτω ρυθμίσεις και όλα είναι ΟΚ....
Δεν παγώνει, παίρνει αυτόματα τους ελληνικούς subs,(!!!) δουλεύει κανονικά με το Core codec kai to AC3 Filter...
Τουλάχιστον έτσι δείχνει αφού μου τα παρουσιάζει κανονικά με δεξί κλίκ filters

Internal Filters:
internalfilters.jpg

External Filters:
externalfilters.jpg

Output:
output2.jpg

Attachments

• internal filters.jpg
    internal filters.jpg
    89.6 KB · Views: 15
  • external filters.jpg
    external filters.jpg
    53.5 KB · Views: 14
  • output 2.jpg
    output 2.jpg
    90.3 KB · Views: 14
Last edited:

Η σημαντική διαφορά είναι ότι τώρα παίζεις με τον overlay renderer, ο οποίος έχει πολύ πιο "soft" εικόνα από τους VMR9 / EVR.

Είναι βέβαια και πολύ πιο ανεκτικός σε "ιδιότροπα" setup, δηλαδή είναι πολύ λιγότερο επιρρεπής σε tearing.

Αλλά, το resizing / scaling που κάνει χωρίς "εξωτερική βοήθεια" (π.χ. FFDShow) είναι απαράδεκτο. Αυτό δεν θα το προσέξεις σε υλικό 1080p, αλλά σε υλικό αναλύσεων 720p και κάτω.

Πρέπει να γίνει register το αρχείο .dll. Κατέβασε το προγραμματάκι RegDrop, βάλε το .dll κάπου στο σκληρό σου (πχ. C:\Windows\System32) και μετά σύρε (drag'n'drop) το αρχείο .dll πάνω στο εικονίδιο του RegDrop. Θα το κάνει αυτόματα register και θα το βλέπει ο mpc-hc.
Το RegDrop είναι μόνο για 32-bit Windows. Για x64, πρέπει να το κάνεις register μόνος σου, με την command εντολή regsvr32.
Αν το φίλτρο είναι 32-bit (όπως το dvobsub), πρέπει να χρησιμποιήθει η εντολή regsvr32 που βρίσκεται στο φάκελο "Windows\SysWOW64".
εκανα register το φιλτρο με την εντολη που μου ειπες και στα external filters του mpc εκανα add το directvobsub(autoloading version)...πρεπει να κανω και κατι αλλο? τι πρεπει να μου δειχνει?

ps: επισης αν μπορει καποιος να μου λυσει την απορια αναμεσα στη συμπεριφορα αυτη οσον αφορα τα avi vs mkv...σε ολα τα anime που εχω οι υποτιτλοι ειναι embeded οχι εξωτερικοι...αρα μαλλον ειναι θεμα του εκαστοτε φορματ? ευχαριστω...

Last edited:

Κάνε διπλό κλικ στο dvobsub, στα external filters του mpc και θα μπεις στα properties.
Στο General, Loading, να είναι Load when needed και τσεκαρισμένα τα external + embedded και δε θέλει τίποτε άλλο. Βάλε το και preferred στα mpc external filters.
Καθώς παίζει το βίντεο, δεξι κλκ/filters και θα πρέπει να είναι το dvobsub εκεί.
Το αν θα είναι embedded ή όχι οι υπότιτλοι το αποφασίζει αυτός που φτιάχνει το βίντεο, δεν είναι θέμα format. Τα .mkv υποστηρίζουν embedded, για τα .avi δεν ξέρω, λογικά ναι.

ευχαριστω για τη βοηθεια για το dvobsub...οσο για το αλλο θεμα δεν εννοω αν θα ειναι embedded οι υποτιτλοι η οχι...απλα ρωταω αν σε embedded υποτιτλους εχει μονο το mkv format τη δυνατοτητα να αλλαζει το μεγεθος και οχι το avi...

Η σημαντική διαφορά είναι ότι τώρα παίζεις με τον overlay renderer, ο οποίος έχει πολύ πιο "soft" εικόνα από τους VMR9 / EVR.

Είναι βέβαια και πολύ πιο ανεκτικός σε "ιδιότροπα" setup, δηλαδή είναι πολύ λιγότερο επιρρεπής σε tearing.

Αλλά, το resizing / scaling που κάνει χωρίς "εξωτερική βοήθεια" (π.χ. FFDShow) είναι απαράδεκτο. Αυτό δεν θα το προσέξεις σε υλικό 1080p, αλλά σε υλικό αναλύσεων 720p και κάτω.

Θέλω να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά όταν επιλέγω VMR9 τότε με κάθε δεξί κλίκ στον mpc παγώνει το σύμπαν....

Έχεις ιδέα γιατί γίνεται αυτό..??? Ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη και μου το παρουσίασε ξαφνικά και χωρίς να κάνω κάτι...

Ίσως κάνω απόπειρα να περάσω σε νέο catalyst...(ποτέ δεν ξέρεις..)

Επανέρχομαι στο πρόβλημα για να πώ ότι όλα ΟΚ..!!!

Το πρόβλημα λύθηκε...!!!

Επέστρεψα στον Catalyst που μου δημιουργούσε τα προβλήματα tearing και σπασίματος τα οποία ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ..!!!

Δεν γίνονται αυτά, απλά δεν υπάρχει..!! Τι να πώ...

Με το edit να λειτουργεί όποτε θέλει αναγκάζομαι να κάνω κι άλλο post...

Έχω το HQV Benchmark σε μορφή m2ts αλλά ο mpc ΔΕΝ το παίζει, μόνο ο ήχος παίζει...Τί πρέπει να κάνω για να παίξει???

To HQV αν θυμάμαι καλά είναι σε MPEG-2, αλλά το MPEG-2 ο MPC δεν πρέπει να έχει πρόβλημα να το χειριστεί με τα εσωτερικά φίλτρα του, ή από κάποιο φίλτρο που "κυκλοφορεί" στο σύστημα.

Τι ακριβώς σου βγάζει;

To HQV αν θυμάμαι καλά είναι σε MPEG-2, αλλά το MPEG-2 ο MPC δεν πρέπει να έχει πρόβλημα να το χειριστεί με τα εσωτερικά φίλτρα του, ή από κάποιο φίλτρο που "κυκλοφορεί" στο σύστημα.

Τι ακριβώς σου βγάζει;

Αυτό

n39feh.jpg

Έχω τις ίδιες ρυθμίσεις που δίνεις στην πρώτη σελίδα....

25z6qh0.jpg

Attachments

• 2009-11-26_063758.jpg
    2009-11-26_063758.jpg
    58.5 KB · Views: 14
  • filters.jpg
    filters.jpg
    89.2 KB · Views: 14
Last edited:

Είναι βίντεο VC1, τσέκαρε δεξιά τα αντίστοιχα φίλτρα για να χρησιμοποιείς τον internal codec του mpc.

Είναι βίντεο VC1, τσέκαρε δεξιά τα αντίστοιχα φίλτρα για να χρησιμοποιείς τον internal codec του mpc.

Αυτο κάνω αλλά παίζει ΜΟΝΟ ήχο, εικόνα τίποτα....

Re: Αναπαραγωγή αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Δημητρη γεια σου.εκανα τις ρυθμισεις που γραφεις για KMplayer και mpc-hc με το coreavc αλλα δεν παιζουν.Μπορεις να βοηθησεις σε παρακαλω?

Καλησπέρα!

Θα χρειαστεί να μας γράψεις όλες τις λεπτομέρειες - τι σύστημα έχεις, και τι ακριβώς σου παρουσιάζει;

Έκανες καθαρή εγκατάσταση; Είχες πριν εγκατεστημένα τίποτα codec packs?

Re: Αναπαραγωγή αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Δημητρη καλημερα.Σου στειλα και χθες ενα μην. σχετικα με τα Kmplayer και mpchc.Το km παιζει την ταινια 1080p σα να ειναι slow motion kai οι υποτιτλοι ειναι ασυγχρονιστοι,ενω την ταινια 720p την παιζει κανονικα.Το MPC τωρα παιζει και τα 1080 και τα 720 χωρις εικονα, ο ηχος κανει διακοπες και οι υποτιτλοι ειναι αγγλικοι και στα 1080 και στα720.Τι εκανα λαθος?Ποιο απ τα 2 προγραμματα να κρατησω?Αν κρατησω και τα 2 θα υπαρχει προβλημα με το coreavc?Θα το εκτιμουσα πολυ αν με βοηθουσες.Σ ευχαριστω για το χρονο σου.

Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Δημητρη καλημερα.Σου στειλα και χθες ενα μην. σχετικα με τα Kmplayer και mpchc.Το km παιζει την ταινια 1080p σα να ειναι slow motion kai οι υποτιτλοι ειναι ασυγχρονιστοι,ενω την ταινια 720p την παιζει κανονικα.Το MPC τωρα παιζει και τα 1080 και τα 720 χωρις εικονα, ο ηχος κανει διακοπες και οι υποτιτλοι ειναι αγγλικοι και στα 1080 και στα720.Τι εκανα λαθος?Ποιο απ τα 2 προγραμματα να κρατησω?Αν κρατησω και τα 2 θα υπαρχει προβλημα με το coreavc?Θα το εκτιμουσα πολυ αν με βοηθουσες.Σ ευχαριστω για το χρονο σου.

Τί επεξεργαστή & κάρτα γραφικών έχεις? Πιθανό να μην σηκώνει HD, αν δεν είναι αρκετά ισχυρός ο υπολογιστής.

Re: Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Καλό μεσημέρι παιδιά.
Επειδή σκοπεύω να αγοράσω ένα laptop θα ήθελα να με καθοδηγήσετε σε αυτό αφού θα προορίζεται σχεδόν αποκλειστικά για αναπαραγωγή HD υλικών.
Απ'ότι διάβασα ο οδηγός δουλεύει μόνο με Nvidia κάρτες. Επίσης σε Windows 7 64bit υπάρχει θέμα με το CoreAVC.
Άρα το laptop θα πρέπει να έχει Nvidia κάρτα και window 7 32bit?
Άλλη λύση δεν υπάρχει?
Ευχαριστώ πολύ.

Που το διαβάσατε βρε παιδιά αυτό για τις Nvidia κάρτες;

Εγώ πάντως δεν το έχω γράψει πουθενά! Μάλιστα, έχω σαφή κλίση προς τις Ati..

Ρε συ Δημήτρη σορρυ αν ρωτησα καμιά λαλακια αλλά στο site του coreAVC λέει "desinged for Nvidia Cuba".
Το θέμα με τα 64bitα windows ισχύει ή πάλι δεν κατάλαβα καλά.
Thx

Α, εννοείς το εικονίδιο του Cuda; Μην δίνεις σημασία.. Απλά είναι συμβατό και με Cuda, δεν απαιτεί Cuda.

Όσο αφορά τα 64bit players, όντως απαιτούν 64bit codecs, οπότε το CoreAVC δεν κάνει.

Αλλά και πάλι γυρίζουμε στην ερώτηση του ποιο είναι το νόημα των 64bit σε ένα ταπεινό HTPC..