Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista & 7 32bit με MPC-HC και KM Player

Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

παιζει κανονικοτατα ο 2 απλα δεν μου δινει την δυνατοτητα του dxva εκτος και αν κανω εγω κατι λαθος,αλλα δεν το νομιζω γιατι δεν πειραξα τιποτε.εδω ενα link για το dxva
http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dxva/

Last edited:

μηπως δεν το τικαρες στο configuration?

Σε ποιου το config tου avc η του mpc εννοεις?

Του AVC το config...

Start - All programs - Corecodec - configure core codec - tik κατω δεξια στο prefer cuda acceleration..

εγω μολις εβαλα τον core 2 μου σταματησε το dxva τι παιζει καμια ιδεα κανεις?:idea:
Θα πας στα options/output του Haali και θα αλλάξεις τη ρύθμιση του "Use custom media type for H.264", για να δουλέψει με το Haali ο internal codec (με dxva) του mpc-hc.

Θα πας στα options/output του Haali και θα αλλάξεις τη ρύθμιση του "Use custom media type for H.264", για να δουλέψει με το Haali ο internal codec (με dxva) του mpc-hc.

ωραια λοιπον εκει η ρυθμιση ειναι yes αλλα και no που την αλαξα δεν εγινε τιποτε:bigcry:

Του AVC το config...

Start - All programs - Corecodec - configure core codec - tik κατω δεξια στο prefer cuda acceleration..
το cuda δουλευει φιλε μου δεν ειναι αυτο το προβλημα μου το direct x video acceleration (dxva) δεν δουλευει το οποιο ειναι καποια ασυμβατοτητα του core 2 με το mpc μαλλον

το cuda δουλευει φιλε μου δεν ειναι αυτο το προβλημα μου το direct x video acceleration (dxva) δεν δουλευει το οποιο ειναι καποια ασυμβατοτητα του core 2 με το mpc μαλλον
O CoreAVC δεν υποστηρίζει dxva προς το παρόν, ούτως ή άλλως. Dxva παίρνεις από τους ενσωματωμένους codec του mpc-hc. Μήπως έχεις prefer τον CoreAVC, στα options του mpc; Αν ναι, βάλε block αν θέλεις dxva. Επίσης block, σε οποιονδήποτε άλλο H264 codec, πχ. ffdshow.

O CoreAVC δεν υποστηρίζει dxva προς το παρόν, ούτως ή άλλως. Dxva παίρνεις από τους ενσωματωμένους codec του mpc-hc. Μήπως έχεις prefer τον CoreAVC, στα options του mpc; Αν ναι, βάλε block αν θέλεις dxva. Επίσης block, σε οποιονδήποτε άλλο H264 codec, πχ. ffdshow.

με την 195 εκδοση ειχα prefer τον core kai block ton fdd και επαιζε dxva με την 2 με ακριβως ιδιες ρυθμισεις χωρις να πειραξω τιποτε απλα εκανα setup τον 2 αποπανω αλαξε το dxva

Έχεις κάρτα Nvidia, σωστά; Όταν ενεργοποιείται το Cuda (με τον CoreAVC), ο mpc έβγαζε και την ένδειξη DXVA στη status bar του, όπως στη φωτό σου. Αυτό δεν ήταν απόλυτα σωστό, μιας και ήταν ενεργοποιημένο το Cuda, και όχι το DXVA. Φαντάζομαι το έβαλαν, γιατί έχεις hardware acceleration. Αν σου ανάβει το πράσινο λαμπάκι, έχεις Cuda και είσαι οκ. Δε χρειάζεσαι, ούτε μπορείς να έχεις και DXVA ταυτόχρονα.
CoreAVC+DXVA προς το παρόν δε γίνεται. Αλλιώς, θα το χρησιμοποιούσαν και οι χρήστες ΑΤΙ.

Έχεις κάρτα Nvidia, σωστά; Όταν ενεργοποιείται το Cuda (με τον CoreAVC), ο mpc έβγαζε και την ένδειξη DXVA στη status bar του, όπως στη φωτό σου. Αυτό δεν ήταν απόλυτα σωστό, μιας και ήταν ενεργοποιημένο το Cuda, και όχι το DXVA. Φαντάζομαι το έβαλαν, γιατί έχεις hardware acceleration. Αν σου ανάβει το πράσινο λαμπάκι, έχεις Cuda και είσαι οκ. Δε χρειάζεσαι, ούτε μπορείς να έχεις και DXVA ταυτόχρονα.
CoreAVC+DXVA προς το παρόν δε γίνεται. Αλλιώς, θα το χρησιμοποιούσαν και οι χρήστες ΑΤΙ.

δεν το ξερω αυτο φιλε μου αν ηταν μαιμουδια. παντως στην φωτο φαινεται οτι δουλευουν ολα τουμπανο και χωρις tearing χαμενα frame και shaders full απλα τωρα εχω λυσσαξει να βρω τι παιζει ¨))τεσπα θα τα διωξω ολα και θα τα ξαναβαλω ναδουμε τι θα δουμε thanks anyway

λοιπον επεστρεψα στον 195 εδω φαινεται καθαρα οτι παιζει dxva2 kai cuda μαζι ενω με τον 2 δεν παιζουν και γενικοτερα εχω ομαλοτερη κινηση με τον 195

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    167.3 KB · Views: 42

δεν πολυκαταλαβα τι γραφουν αλλα τεσπα αν και νομιζω οτι το cuda ειναι για τις gpu και το dxva για τις cpu δεν επιμενω ομως
αντε καλες θεασεις και καλα χριστουγεννα.-bye-

Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσουμε:

1) DXVA δεν σημαίνει Hardware Acceleration γενικά. Σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης αναφέρεται σε acceleration μέσω υποστήριξης της GPU, και όχι της CPU. Αν έμπαινε στο παιχνίδι η CPU, εξ ορισμού δεν θα μιλάγαμε για hardware acceleration.

2) Η υποστήριξη CUDA δεν είναι το ίδιο πράγμα με την υποστήριξη DXVA. Εντελώς διαφορετικές τεχνολογίες. Επίσης υλοποιείται αποκλειστικά στην GPU, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες κάρτες της Nvidia.

3) Ο CoreAVC Pro αυτή τη στιγμή υποστηρίζει Cuda και δεν υποστηρίζει DXVA.

4) Το ότι ο MPC-HC εμφανίζει την ένδειξη DXVA ενώ έχει ενεργοποιημένο Cuda, είναι περίεργο. Έχεις εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση; Σε screenshots που βλέπω με CUDA ενεργοποιημένο, δεν εμφανίζεται ένδειξη DXVA:

coreavc2_16ref_working_winxp.jpg

Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσουμε:

1) DXVA δεν σημαίνει Hardware Acceleration γενικά. Σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης αναφέρεται σε acceleration μέσω υποστήριξης της GPU, και όχι της CPU. Αν έμπαινε στο παιχνίδι η CPU, εξ ορισμού δεν θα μιλάγαμε για hardware acceleration.

2) Η υποστήριξη CUDA δεν είναι το ίδιο πράγμα με την υποστήριξη DXVA. Εντελώς διαφορετικές τεχνολογίες. Επίσης υλοποιείται αποκλειστικά στην GPU, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες κάρτες της Nvidia.

3) Ο CoreAVC Pro αυτή τη στιγμή υποστηρίζει Cuda και δεν υποστηρίζει DXVA.

4) Το ότι ο MPC-HC εμφανίζει την ένδειξη DXVA ενώ έχει ενεργοποιημένο Cuda, είναι περίεργο. Έχεις εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση; Σε screenshots που βλέπω με CUDA ενεργοποιημένο, δεν εμφανίζεται ένδειξη DXVA:

coreavc2_16ref_working_winxp.jpg

εχω ολα τα τελευταια και οτι ποιο ανανεωμενο υπαρχει χτες τα απεγκατεστησα ολα και τα εβαλα οπως λες ακριβως στον οδηγο που εχεις φτιαξει στην αρχη του thread δηλ. core, ac3, mpc το αποτελεσμα το ιδιο me ton core 195 δουλευουν και τα 2 μαζι (dxva,cuda) me ton 2 mono to cuda.και στα 2 pc μου το ιδιο εκανα για να το καρατσεκαρω. στο pc μου εχω 2 8800gt sli kai sto htpc 1 8800gt με win7 32bit και τα δυο

Αυτό που σου λέμε, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν δουλεύουν ταυτόχρονα DXVA και CUDA. Ή το ένα θα δουλεύει, ή το άλλο. Το ότι ο MPC-HC σου εμφανίζει την ένδειξη DXVA με την 1.95 είναι ουσιαστικά φάουλ του MPC-HC, και αποτελεί λάθος ένδειξη.

Η ουσία είναι αυτή: Acceleration τελικά έχεις; Δηλαδή, μικρό CPU utilization?

Επίσης, έχεις και κάποιο άλλο πρόβλημα;

4) Το ότι ο MPC-HC εμφανίζει την ένδειξη DXVA ενώ έχει ενεργοποιημένο Cuda, είναι περίεργο. Έχεις εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση; Σε screenshots που βλέπω με CUDA ενεργοποιημένο, δεν εμφανίζεται ένδειξη DXVA.
Το επιβεβαιώνω γιατί το έχω δει κι εγώ. Μπορεί να εμφανίζεται σε συγκεκριμένο συνδυασμό πχ. video renderer/driver. Αλλά είπαμε ότι δεν ισχύει πραγματικά.

Απάντηση: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Και σε μένα το εμφανίζει. DXVA & Cuda ενεργά ταυτόχρονα. Και σε ελάχιστα αρχεία, που ίσως δεν είναι συμβατά (?) ούτε dxva ούτε cuda. Απλά το γαϊδούρι μου (i7 920) δεν πολυκαταλαβαίνει και τα παίζει νερό, έτσι κι αλλιώς.

μωρε και μενα με η χωρις αυτα μια χαρα παιζει απλα ετσι απο επιστημονικο ενδιαφερον το συζηταμε τι συμβαινει :)):argue: