Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista & 7 32bit με MPC-HC και KM Player

Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Θέλω να κάνω μία ερώτηση..

Το Media player classic ή το kmplayer είναι τα καλύτερα players για ματρόσκες με αυτές τις ρυθμίσεις?
Επίσεις για απλό dvd να το κάνει upscaling το πρόγραμμα με αυτές τις ρυθμίσεις θα είναι οκ η πρέπει να γίνουν κάποιες άλλες ρυθμίσεις?

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Θέλω να κάνω μία ερώτηση..

Το Media player classic ή το kmplayer είναι τα καλύτερα players για ματρόσκες με αυτές τις ρυθμίσεις?

Η απάντηση είναι ελαφρώς υποκειμενική. Ο MPC-HC κάνει "καθαρή δουλειά" - δηλαδή απλά decode και λίγο sharpen (μέσω του renderer της κάρτας γραφικών).

Ο KMplayer κάνει και λίγο δικό του processing, με αποτέλεσμα σε κάποιους να αρέσει περισσότερο η εικόνα του.

Επίσεις για απλό dvd να το κάνει upscaling το πρόγραμμα με αυτές τις ρυθμίσεις θα είναι οκ η πρέπει να γίνουν κάποιες άλλες ρυθμίσεις?

Άλλες ρυθμίσεις για βέλτιστο αποτέλεσμα.. μπαίνεις στα "χωράφια" των κλασικών πλέον οδηγών:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=530
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=532

Αλλά και χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις (από τις παραπάνω), ο MPC-HC κάνει πολύ αξιοπρεπές upscaling.

Η απάντηση είναι ελαφρώς υποκειμενική. Ο MPC-HC κάνει "καθαρή δουλειά" - δηλαδή απλά decode και λίγο sharpen (μέσω του renderer της κάρτας γραφικών).

Ο KMplayer κάνει και λίγο δικό του processing, με αποτέλεσμα σε κάποιους να αρέσει περισσότερο η εικόνα του.

Άλλες ρυθμίσεις για βέλτιστο αποτέλεσμα.. μπαίνεις στα "χωράφια" των κλασικών πλέον οδηγών:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=530
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=532

Αλλά και χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις (από τις παραπάνω), ο MPC-HC κάνει πολύ αξιοπρεπές upscaling.

Πέρα απο τις ρυθμίσεις που είναι στην αρχή του πόστ για τα .mkv δέν θέλει τίποτα παραπάνω για να κάνει upscaling σωστά? Τώρα αν είναι να διαβάζω 2-3 μέρες για να πετύχω λίγο καλύτερο αποτέλεσμα δέν με ενδιαφέρει...

Ευχαριστώ!

Δοκίμασέ το με τις παραπάνω ρυθμίσεις, και πες μας εντυπώσεις..

Οκ θα σας πω...Κάτι ακόμα που με προβληματίζει...

Στην κάρτα γραφικών τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να έχω σωστά χρώματα απο την τηλεόραση?όλα 50% πρέπει να είναι?

η κάρτα γραφικών είναι της nvidia...

Δεν πειράζεις τίποτα στα χρώματα. Φροντίζεις να είναι απενεργοποιημένα τα όποια "βοηθήματα" της κάρτας (sharpening, black enhancement (ή κάτι τέτοιο..), και ότι άλλο μυστήριο βλέπεις).

Η μόνη ρύθμιση που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι τα brightness / contrast, τα οποία ούτως ή άλλως το σωστό είναι να ρυθμίζονται στον προβολέα / τηλεόρασή σου.

Απάντηση: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Έχει δοκιμάσει κανείς τον coreavc2.0 με τον οδηγό? Χρειάζεται κάποια διαφορετική ρύθμιση? Έχει διαφορές στην ποιότητα σε σχέση με τον 1.9.5? Το έχω ήδη αγοράσει, αλλά μιάς και όλα δουλεύουν καλά αυτή τη στιγμή, δεν το έχω ακόμα εγκαταστήσει.

Το εχω εγώ ΧΡ και ολα καλα...

Αν παιξεις ταινια νεα σχετικα σε rip τοτε θα δεις artifacts στην εικονα..Οπως ειχα εγώ εδώ http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1039588&postcount=125

Και η απαντηση στο γιατι γινετε αυτο εδώ http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1043152&postcount=130

Οταν έβαλα τον 2,0 όλα καλά...

Αφου λες οτι ειναι ολα καλα μην το αλλαξεις...

Δεν πειράζεις τίποτα στα χρώματα. Φροντίζεις να είναι απενεργοποιημένα τα όποια "βοηθήματα" της κάρτας (sharpening, black enhancement (ή κάτι τέτοιο..), και ότι άλλο μυστήριο βλέπεις).

Η μόνη ρύθμιση που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι τα brightness / contrast, τα οποία ούτως ή άλλως το σωστό είναι να ρυθμίζονται στον προβολέα / τηλεόρασή σου.

Επειδή δέν γίνετε να απενεργοποιήσω το brightness κ το contrast απο την κάρτα γραφικών...για να κάνω την ρύθμιση μόνο απο την τηλεόραση πού πρέπει να είνα στην κάρτα γραφικών? στο 50%?

Απάντηση: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Τελικά, αυτά τα PCιά καλά τα έχουνε ''βαπτίσει'' συσκευές του διαβόλου. Τι εννοώ??

Πριν από λίγες μέρες έκανα την αγορά του πρώτου μου HTPC από το φίλο Νεκτάριο. Το μηχάνημα φοράει, ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή που έχω στο desktop εδώ και 2 χρόνια, Core 2 Duo 6600 χρονισμένο στα 2,4 Ghz, τις ίδιες μνήμες OCZ 800άρες και επίσης την ακριβώς ίδια μητρική P5W DH Deluxe της Asus. Επομένως, έχοντας τεστάρει όλον αυτό τον καιρό το μηχάνημα, ήξερα ότι θα μου παίξει νερό τα πάντα. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα 2 μηχανήματα είναι ότι στο desktop φοράω την Nvidia 8600 GT και το HTPC την ΑΤΙ 2300 ΧΤ.

Λοιπόν,

Player KM, η Nvidia τον υπεραγαπάει τον Core AVC, η δε ATI τον μισεί (σπασίματα, κολλήματα). Δεν εξηγείται αλλιώς. Περιττό να αναφέρω ότι το setup είναι πανομοιότυπο και στα δύο μηχανάκια (το έχω τσεκάρει καμμιά δεκαριά φορές)....

Λυπάμαι βέβαια που θα αποχωριστώ τον αγαπημένο Core AVC, εκτός και αν ''σουτάρω'' την ΑΤΙ για καμμιά Nvidia. Πάντως, η καρτούλα της ΑΤΙ είναι πολύ αξιόλογη, αφού αυτή τη στιγμή, έχω σετάρει τον ΚΜ, χωρίς τον Core AVC, και δείχνει μια χαρούλα.

Τι να πεις??

Ξέχασα να αναφέρω ότι το λειτουργικό είναι ίδιο και στα 2. 7 Ultimate.

Last edited:

Εγώ σε Core 2 Duo 6400 με CoreAVC Pro έχω παίξει τα πάντα νεράκι με Ati X1650, 2600 και τώρα πια 4550.

Δοκίμασε και καμία άλλη έκδοση driver.. Στην τύχη.. Κάτι μυστήριο συμβαίνει.

Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Player

Εγώ σε Core 2 Duo 6400 με CoreAVC Pro έχω παίξει τα πάντα νεράκι με Ati X1650, 2600 και τώρα πια 4550.

Δοκίμασε και καμία άλλη έκδοση driver.. Στην τύχη.. Κάτι μυστήριο συμβαίνει.

Σίγουρα κάτι μυστήριο παίζει, Δημήτρη μου. Θα δοκιμάσω και άλλους οδηγούς. Δεν θέλω να χάσω αμαχητί τον Core AVC. Μια διόρθωση να κάνω. Η ΑΤΙ δεν είναι η 2300 αλλά η 2600 XT...:slapface:

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC και KM Pl

Σίγουρα κάτι μυστήριο παίζει, Δημήτρη μου. Θα δοκιμάσω και άλλους οδηγούς. Δεν θέλω να χάσω αμαχητί τον Core AVC. Μια διόρθωση να κάνω. Η ΑΤΙ δεν είναι η 2300 αλλά η 2600 XT...:slapface:
Πρόβλημα στους drivers? Παίξε λίγο με αυτούς...

Αν δεν την θες παντως εχω μια nvidia 9400gt 512 mb με passive ψυκτρα για αθορυβη λειτουργεια αν θελεις να τις ανταλαξουμε.Υπερμαχος της ati εγω :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός Αναπαραγωγής αρχείων MKV στα Vista 32bit με MPC-HC

Πρόβλημα στους drivers? Παίξε λίγο με αυτούς...

Τελικά, ήταν πρόβλημα των οδηγών. Μόλις έβαλα τους 9.12 μια χαρά ''παντρεύτηκε'' ο CoreAVC την ATI. Όλα καλά!!:award:

Αντιμετοπιζω προβλημα με Win7 64bit Ultimate ομως στο pc μου,
φοραει τα εξης...AMD Athlon 3500+ στα 2.21 , 4Χ512 kingston μνημες , καρτα nvidia 9500GT.
Προσπαθησα να παιξω 1080p mkv αρχεια ειτε με VLC ειτε με KMPlayer αλλα τζιφος.
Στην 1η περιπτωση VLC εχω εντονα κοψιματα,ενω στην 2η του KMP εχω slowmotion της ταινιας αλλα ηχο και υποτιτλους κανονικα!
Μηπως γνωριζει κανεις γιατι ολα αυτα?
Μηπως υπαρχει καποιος τροπος να διορθωσω το προβλημα αυτο?
Ευχαριστω προκαταβολικα...

Last edited:

Ο μόνος τρόπος να το διορθώσεις είναι να αναβαθμίσεις την CPU σου.

Ο μονοπύρηνος 3500+ δεν επαρκεί για software decoding.

Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου κάνοντας χρήση HW acceleration, στην περίπτωσή σου μέσω CUDA (βλέπε άλλα νήματα).

Ευχαριστω πολυ κ. Δημητρακουδη για την αμεση απαντηση!
Υπαρχει καποιος οδηγος για την χρηση του Cuda?
Επισης τι προτεινετε για αλλαγη cpu?