Οδηγος downdrage απο 2.0 σε 1.1.4, στο iPhone σας

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Μετα απο upgrade στην εκδοση v1.2 του iPhone, παρατηρησα οτι η ταχυτητα του ειχε πεσει αισθητα. Ηταν πιο αργο κι απο γαιδουρι. Δε λεω, καλο το AppStore, αλλα αυτος ο Cydia Installer ειναι για τα μπαζα. Μιας και δεν ενθουσιαστηκα με τη νεα αυτη εκδοση, ειπα να ξανακατεβω στην 1.1.4. Ελα ομως που δεν ειναι και τοσο ευκολο. Παρακατω ειναι η διαδικασια για mac (και στα windows ειναι παρομοια)

1. Αν εχετε την εκδοση 7.7 του iTunes, και προσπαθησετε να κανετε restore πατωντας απλα το κουμπι restore, τοτε η διαθεσιμη εκδοση θα ειναι η 2.0 και οχι η εργοστασιακη, οπως οταν αγορασατε το iPhone σας. Αρχικα λοιπον, πρεπει να κανετε δυο πραγματα:
α. Να κατεβασετε την εκδοση 1.1.4 restore απο εδω.
β. Να κανετε downgrade το iTunes απο την εκδοση 7.7 στην εκδοση 7.5. Για να πεταξετε την 7.7 τοτε αρκει ενα προγραμμα οπως το AppZapper (Κατεβαστε το απο εδω). Πηγαινετε στο φακελο applications, επιλεξτε το iTunes και drag n' drop στο παραθυρο του AppZapper. Μετα απλα επιλεξτε zap και ολα θα βρεθουν στο trash. Επισης χρειαζεται να διαγραψετε ακομα ενα αρχειο, χειροκινητα ομως. Αυτο θα το βρειτε στο /System/Library/PrivateFrameworks/MobileDevice.framework. Θα σας ζητησει administrator password.

Αν δε θελετε να χρησιμοποιησετε το AppZapper τοτε καντε τα ολα χειροκινητα διαγραφοντας τα εξης αρχεια:

/Applications/iTunes.app
~/Library/Preferences/com.apple.iTunes.eq.plist
~/Library/Preferences/com.apple.iTunes.plist
~/Library/Caches/QCCompositionRepository-com.apple.iTunes.cache
/Library/Receipts/iTunesAccess.pkg
/Library/Receipts/iTunesX.pkg

Καλο ειναι μετα τη διαγραφη να κανετε ενα restart.

γ. Να κατεβασετε την εκδοση 7.5 του iTunes απο εδω. Εγκαταστηστε την απλως κανοντας την drag n' drop στο φακελο applications.

Σημειωση. Αν απλως κατεβασετε το α. και β., και προσπαθησετε να κανετε restore θα βγαλει error 20, και απο εκει και περα το iPhone θα κανει συνεχεις επανεκκινησεις σε restore mode χωρις να μπορειτε να παρεμβετε.

2. Αφου εχετε απεγκαταστησει το iTunes 7.7, εχετε εγκαταστησει το iTunes 7.5 και εχετε κατεβασει το firmware 1.1.4 τοτε προχωρηστε στο επομενο βημα.

Πατηστε για 10 δευτερολεπτα τα power button και home button. Μετα το περας των 10 δευτερολεπτων, αφηστε το power button και συνεχιστε να πιεζετε για αλλα 10 δευτερολεπτα το home button. Το iPhone σας θα μπει σε DFU Mode.

3. Στη συνεχεια, θα εμφανιστει στο iTunes μια οθονη οπου και θα σας ζητησει να κανετε restore. Μην πατησετε το κουμπι αμεσως, αλλα πατηστε πρωτα το alt/option key και ενω το κρατατε πατημενο, τοτε πατηστε και το restore. Θα εμφανιστει ενα παραθυρο οπου θα πρεπει να επιλεξετε σε ποιο firmware θελετε να γινει restore. Φυσικα, θα επιλεξετε αυτο το οποιο κατεβασατε και δεν ειναι αλλο απο το 1.1.4.

Θα ξεκινησει η διαδικασια η οποια θα κρατησει λιγα λεπτα. Μολις τελειωσει θα σας βγαλει ενα error 1600, συμφωνα με το οποιο το restore δεν ολοκληρωθηκε. Μη σας απασχολει, απλα αγνοηστε το.

4.Το τηλεφωνο θα συνεχισει να ειναι σε restore mode (τουλαχιστον το δικο μου, γιατι προσπαθησα να κανω restore με το iTunes 7.7, και εβγαλε error 20). Για το λογο αυτο, θα πρεπει να το ξανακανετε jailbrake and unlock. Εγω χρησιμοποιησα το ziphone. Πριν απο αυτο ομως, ακολουθηστε το βημα 5.

5. Κατεβαστε μια patched εκδοση του ziphone, την οποια θα βρειτε εδω. Τρεξτε την, και πηγαινετε στην καρτελα BL 3.9 & 4.6. Προσεξτε, να ειναι τσεκαρισμενο το Downgrade Baseband. Πατηστε το Start για να αρχισει η διαδικασια. Θα καταλαβετε οτι θα αρχισει οταν στην οθονη του iPhone σας θα εμφανιζονται σειρες κωδικα.

Απο εκει και περα, μη σταματησετε τη διαδικασια γιατι μπορει να καταστρεψετε το τηλεφωνο σας. Κραταει περιπου 2.30-3.00 λεπτα ολο το πανηγυρι.

6. Αφου τελειωσει η διαδικασια, μπορειτε με το ziphone να κανετε jailbrake, unlock & activation του iPhone σας. Δε ξερω τι μπορειτε να κανετε με αλλα προγραμματα, εγω παντως χρησιμοποιησα αυτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κρατηστε backup απο το iPhone σας πριν μπειτε στη διαδικασια. Θα προτεινα να μπειτε με SSH στο iPhone και να παρετε backup απο οποια δεδομενα θελετε, καθως εμενα δε με αφηνε μετα το ziphonιασμα να περασω το backup πισω στο τηλεφωνο.
Επισης, το φακελο iTunes που βρισκετε στο φακελο Music, καλυτερα μετονομαστε τον για να μην εχετε κι αλλα μπλεξιματα με τη μουσικη σας.

Αυτη ειναι η διαδικασια που ακολουθησα εγω. Ειναι λιγο ζορικη αλλα τουλαχιστον τωρα δεν εχω κανενα προβλημα. Ελπιζω να λειτουργησει και για αλλους, αν τη χρειαστουν.

μηπως ειναι καλυτερα να δημιουργησω εναν καινουργιο χρηστη(imac) και να το κανω απο εκει?

A μη με μπλεκεις με τετοια!:p Δεν εχω δημιουργησει ποτε νεο χρηστη για να λυσω καποιο προβλημα, και δε ξερω!