Οδηγος yaDIS V1.xx

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

γίνεται με το advanced export και αυτή είναι η μεγάλη μαγκιά του yadis

Τοτε και εγω με τη σειρα μου θα σου ζητησω αν μπορεις να μας γραψεις καποιες οδηγιες πως γινετε αυτό…;;
Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

Cinemusic-Aνδρέα μπορείς σε παρακαλώ να ξαναεξηγήσεις πως φτιάχνουμε background & υποφακέλους? Δεν το κατάλαβα απο το 1ο σου post.
Δημιουργώ τους υποφακέλους απο εδώ http://bop.free.fr/dune folder/ αλλά τα εξώφυλλα είναι μέσα στους υποφακέλλους & όχι όπως τα δικά σου.
Επειδή δεν κατάλαβα…
Τι ακριβως θελεις να κανεις;

Re: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

Καταφέρνω να φτιάξω υποφακέλους αλλα δεν μπορώ να αλλάξω το background (στους υποφακέλους) και να βάλω art στους νέους φακέλους.
Δεν μπορώ να φτιάξω δηλαδη τις τριλογίες.

Απάντηση: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

Για να αλλάξεις backround πχ όπως εχω εγω στη τριλογία του spiderman απλως βρες μια εικονα ( η φτιάξ’την) σε αναλυση 1920Χ1080 και σωσε σε png…
Μετα μετέτρεψε την σε .aai με το aaimagegen ( βρίσκεται στο φακελο bin στο program files του yadis) και ριξτο στον υποφακελο που έφτιαξες.

Αν εχει σωστο Text (dune_folder) και εχει ενημερώσει τους υπο-υποφακελους με τις ταινιες της τριλογιας σου τοτε θα σου εμφανίζεται όπως στη παρακατω εικονα.
screenshot8.jpg

Τα παραπάνω ισχύουν μονο εάν χρησιμοποιείς την 1.0.3 version του yadis ( στη τελευταία δεν δουλεύει)

Re: Απάντηση: Οδηγος yaDIS για Dune Base/Prime 3.0

Αν εχει σωστο Text (dune_folder) και εχει ενημερώσει τους υπο-υποφακελους με τις ταινιες της τριλογιας σου τοτε θα σου εμφανίζεται όπως στη παρακατω εικονα.
Τα παραπάνω ισχύουν μονο εάν χρησιμοποιείς την 1.0.3 version του yadis ( στη τελευταία δεν δουλεύει)

Καταρχάς χρησιμοποιώ την 1.0.3.
Στο αρχικό post εγραφες οτι "Φυσικα πρέπει να σβησουμε το αρχείο σε καταληξη aai όπως επίσης να αλλάξουμε την πληροφορία στο text dune_folder". Μπορείς να πεις τι αλλάζουμε στο text dune_folder"?

Αν αφήσεις το backround σε κατάληξη png τοτε οντως πρέπει να σβήσεις το αρχειο .backround.aai και να κάνεις αλλαγές στο text dune_folder.
Αν όμως κανεις τη μετατροπή που περιγράφω παραπανω μετατρέποντας το νέο σου φόντο απο png σε aai τοτε δεν χρειάζεται να πειραξεις το text dune_folder παρα μονο να κανεις αντικατάσταση του υπάρχον .backround.aai με το καινούριο που εφτιαξες.
Δηλαδή μπορεις να το κανεις με δυο τρόπους , απλως επιλέγεις ποιος από τους δυο σε βολευει.

Δεν μπορώ να καταφέρω να έχω σε κάθε υποφάκελλο διαφορετικό background. To έκανα μετατροπή σε aai. το έβαλα στον φάκελο αλλα αρνείται:guitarist:

Μπορεις να μου δειξεις μια φωτο των περιεχομένων του υποφακελου σου οπως επισης και το περιεχομενο του text dune_folder;
Τι ονομα εχεις δωσει στο background;
Ειναι ακριβως οπως γραφω στην αρχη;; ( δηλαδη με την τελεία στην αρχη της λεξης .Background.aai )

Είχα δώσει αλλο όνομα στο background (.name.aai) και το αλλαξα σε .Background .aai αλλα δυστυχώς αρνείται.
Αλλη μια ερώτηση σε κάποιες φωτογραφίες σου οι υποφάκελοι είναι είτε πάνω είτε κάτω, πως το έφτιαξες?

Attachments

• Yadis.jpg
    Yadis.jpg
    53.3 KB · Views: 19

Αν και είναι χαμηλης ανάλυσης η φωτο αν βλεπω καλα δεν εχεις βαλεις τελεία στην αρχη της λέξης backround… (.Background.aai )
Σου λειπουν βεβαια και τα δύο εικονιδια .Icon.aai και .sIcon.aai για να βλεπεις εξώφυλλο που θα ανοιγει την τριλογια αλλα ας βαλουμε πρωτα φοντο και βλεπουμε για τα υπολοιπα.
Αν δεν μπορεις να τη φτιαξεις στείλε μου το φοντο της επιλογης σου να στο ετοιμάσω.

Εχεις απόλυτο δίκιο :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:.

Δεν είχα βάλει την τελεία.
Το εικονίδιο .Icon.aai το πέρνω απο ενα υποφάκελλο το .sIcon.aai?
Αλλη μια ερώτηση σε κάποιες φωτογραφίες σου οι υποφάκελοι είναι είτε πάνω είτε κάτω, πως το έφτιαξες?

Τι να σου πω είχα διαβάσει το 1ο post ισα με 20 φορές και είχα προσέξει την τελεία & νόμιζα οτι την είχα βάλει. Είμαι για :violent-smiley-008:
Δεν μου είπες όμως πως μεταφέρεις τους υποφάκελους πάνω κάτω.
Εκτός και εαν έχει βαθμό δυσκόλιας 10...

screenshot10.jpg

Αυτό είναι το Text από την συλλογή των Star Trek…

background_order=before_all
background_path=.Background.aai
icon_valign=center
use_icon_view=yes
num_cols=6
num_rows=2
paint_captions=no
paint_help_line=no
paint_path_box=no
paint_content_box_background=no
paint_icon_selection_box=no
content_box_x=65
content_box_y=350
content_box_width=1800
content_box_height=700
content_box_padding_left=0
content_box_padding_right=0
content_box_padding_top=0
content_box_padding_bottom=0
icon_path=.Icon.aai
icon_sel_path=.sIcon.aai

Όπως βλεπεις δεν κανω τιποτα άλλο από τo να παιζω με τα νουμερα που μετακινούν τα εξωφυλλα πανω, κατω ,αριστερά, δεξια.
content_box_x=65
content_box_y=350
content_box_width=1800
content_box_height=700

και φυσικα επιλεγείς ποσες σειρες θελεις να εμφανίζονται
num_rows=2 (2 σειρες)
num_cols=6 ( των εξι εξωφυλλων )

fonto2.jpg

Και αυτο είναι το text για να φαίνονται λιγο πιο δεξια

use_icon_view=yes
num_cols=4
num_rows=2
icon_path=.icon.aai
icon_valign=center
paint_captions=no
paint_help_line=no
paint_path_box=no
paint_scrollbar=no
content_box_x=64
content_box_y=350
content_box_width=1800
content_box_height=700
content_box_padding_left=555
icon_sel_path=.sIcon.aai

Επειδή οι φωτο είναι από την πρωτη Version του yadis στο επιλεγμένο εξώφυλλο φαίνεται το μπλε περίγραμμα πράγμα που πλεον δεν υπάρχει αφου στο Text εχει προστεθεί η εντολη

Re: Απάντηση: HDI Dune Prime 3.0 Review !

Παρακατω παραθέτω μερικα link από ετοιμα εικονίδια που θα σας βοηθήσουν να κανετε πιο ομορφες τις κατηγορίες σας ..

Και εδώ μερικες από τις βελτιώσεις που εχω κανει στην δικη μου και που συνεχίζω ακομα να την στολίζω .

fonto1.jpg

Tα εικονίδια πως τα προσθέτουμε?

Σε μια υποκατηγορία που έφτιαξα το icon είναι μικότερο απο τα υπόλοιπα και οταν "πατάς" πάνω του γίνεται όπως & τα άλλα αλλα όχι μεγαλύτερο για να ξέρεις οτι το έχεις επιλέξει όπως στα υπόλοιπα. Ετσι πρέπει να είναι ή κάτι πάλι δεν πρόσεξα?

Last edited:

Θα πρεπει να παιξεις με την διάσταση των εικονιδιων ώστε να ρθει στο επιθυμητό μεγεθος…( πχ με το photoshop για την αλλαγη του μεγεθους)
Εγω τουλάχιστον επελεξα διασταση για το μεγαλο εικονίδιο 400Χ401 (.sicon.aai) και για το μικρο 350Χ351 (.icon.aai)
Αυτό σημαίνει πως δημιούργησα δυο εικόνες μια μεγάλη και μια μικρή και μετα της έσωσα σε aai.
Στην πραγματικότητα κανεις ότι κανεις και στους υποφακελους των τριλογιών με την διαφορα ότι τωρα τα εικονιδια τα φτιαχνεις εσυ και φυσικα ορίζεις και το μεγεθος τους .
Θελω να πιστευω πως εχεις καταλάβει τη λογικη του Text ώστε να βαλεις αυτό που θα σου τα εμφανίζει σωστα…
Πχ για τη παρακάτω εμφάνιση θέλεις αυτό το text

fonto1.jpg

icon_valign=center
use_icon_view=yes
num_cols=3
num_rows=2
paint_captions=no
paint_help_line=no
paint_path_box=no
content_box_x=64
content_box_y=200
content_box_width=1892
content_box_height=810
content_box_padding_left=0

Παιδιά καλησπέρα.
Επαθα μεγάλη καταστροφή.Κάνοντας κάτι αλχημίες (αυτό το ρημάδι το χέρι μου όλο λάθος κουμπιά πατάει) με το yaDIS για να το επαναφέρω στην αρχική κατάσταση έκανα uninstall με αποτέλεσμα να μου διαγράψει το φάκελο που είχα συνδέσει πάνω του. 22 ταινίες διεγραμμένες(200+gb).
Τεχνικός που προσπάθησε δεν μπορεσε να επαναφέρει το σύστημα,οπότε πάμε πάλι από την αρχή.
Απλώς το γράφω μην τυχόν τη γλυτώσει κανείς άσχετος όπως εγώ.

Δεν μπορω να πω πως καταλαβα τι εκανες και εχασες τα αρχεια σου…
Μηπως χρησιμοποίησες την τελευταια version του yadis (2.0 )