Οδηγος yaDIS V2.xx

Γεια χαρα.
Οταν ανοιγω το yadis για να φτιαξω ενα εξωφυλλο, βλεπω οτι (μεταξυ αλλων) εχει τις επιλογες
Title
Orininal title
Title for sorting.
Ενω στις επιλογες Title και Orininal title, οταν παταω Proces (η αν αλλαξω ονομασια), βγαζει αποτελεσμα.. στο Title for sorting δεν εμφανιζει τιποτα.
Ανοιξα το template και ειδα οτι μεσα δεν εχει επιλογη για Title for sorting (οπως δεν ειχε και για framete, αλλα ανοιξα ενα αλλο tablate που ειχε και το εκανα αντιγραφη επικολληση.. και μετα το επεξεργαστηκα).
Εχω ανοιξει καμια 10αρια teblate αλλα κανενα δεν εχει μεσα επιλογη για Title for sorting.
Μπορω να βρω ενα που να εχει.. και που?.. η.. μπορω να φτιαξω εγω ενα?
Εκανα (μεσα στο teblate) αντιγραφη το title.. και μετα το μετονομασα (αφου το επεξεργαστηκα, για να μην πεφτει το ενα πανω στο αλλο) σε Title for sorting αλλα και παλι δεν εμφανισε αποτελεσμα. Μηπως πρεπει να το γραψω αλλιως για να το δει?

Re: Απάντηση: Οδηγος yaDIS V2.xx

Αφού βρεις κάποιο template με title for sorting μπες στο xml βρες το σημείο που είναι τοποθετημένο καν το copy και μετά paste στο xml στο template της αρεσκείας σου.
Αυτο λεω!
Δεν μοπρω! να βρω κανενα! template! που να εχει στο xml title for sorting
Βεβαια.. εχω ψαξει καμια δεκαρια απο τα 25 (περιπου) που εχω βρει μεχρι τωρα.:BDBDG54:

Ψαχνω στο
movie
synopsis (
εδω που ειναι και τα αλλα)
Μηπως πρεπει να κοιταξω καπου αλλου?

Last edited:
Re: Απάντηση: Οδηγος yaDIS V2.xx

To title for sorting τι ακριβως δειχνει;
Μηπως απλα δεν το εχει προσθέσει κανεις στα template του;

Δεν ξερω τι δειχνει.. αλλα οταν κατεβαζω το εξωφυλλο, (εκτος απο τα title-original title) γραφει και εκει το τιτλο της ταινιας.
Eγω θελω να εμφανιζεται για να γραφω εκει καποια αλλη πληροφορια για την ταινια που δεν την εχει το yadis (π.χ Birate.. η κατι αλλο). Οχι οτι χαθηκε και ο κοσμος...

Το title for sorting δεν είναι πληροφορία που εμφανίζεται στην ταινία, όπως αποδεικνύει και το όνομα χρησιμοποιείται για manual επιλογή τίτλου για Ευρετήριο, χωρίς να αλλάζει ο τίτλος της ταινίας.
Πχ. Εγώ στο Live free or die hard, βάζω τίτλο ευρετηρίου (title for sorting) Die hard 4, ώστε να εμφανίζεται στο D μετά το Die hard 3 και όχι στο γράμμα L, χωρίς να αλλάζει ο εμφανιζόμενος τίτλος!

Δεν έχει σχέση με το theme και για μένα είναι το χρησιμότερο χαρακτηριστικό του Yadis.
Ομοίως μπορείς να βάλεις το Pitch black ως Riddick 1, Chronicles of Riddick ως Riddick 2 κλπ ώστε οι 2 ταινίες να εμφανίζονται συνεχόμενα στο R και όχι η μια στο P και η δεύτερη στο C!

Last edited:
Το title for sorting δεν είναι πληροφορία που εμφανίζεται στην ταινία, όπως αποδεικνύει και το όνομα χρησιμοποιείται για manual επιλογή τίτλου για Ευρετήριο, χωρίς να αλλάζει ο τίτλος της ταινίας.
Πχ. Εγώ στο Live free or die hard, βάζω τίτλο ευρετηρίου (title for sorting) Die hard 4, ώστε να εμφανίζεται στο D μετά το Die hard 3 και όχι στο γράμμα L, χωρίς να αλλάζει ο εμφανιζόμενος τίτλος!

Δεν έχει σχέση με το theme και για μένα είναι το χρησιμότερο χαρακτηριστικό του Yadis.
Ομοίως μπορείς να βάλεις το Pitch black ως Riddick 1, Chronicles of Riddick ως Riddick 2 κλπ ώστε οι 2 ταινίες να εμφανίζονται συνεχόμενα στο R και όχι η μια στο P και η δεύτερη στο C!

:a0210:

παιδια σορρυ για την επαναλληψη αλλα ειναι και 67 σελιδες και γενικα πολλες πληροφοριες για το yadis. πως μπρουμε να κανουμε εναν φακελο με τριλογιες ας πουμε? και δευτερον πως αλλαζει το background πηγα στο φακελο που εχω το yadis και εχει ενα αρχειο background.jpg , απλα το αλαλζω με κατι αλλο??

Απάντηση: Re: Οδηγος yaDIS V2.xx

Για να να κανεις ένα μενου με τριλογίες κανεις δεξι κλικ στην πρωτη ταινια της σειρας - πας στην επιλογή Sagas και στο κουτάκι πανω γραφεις τον τιτλο της τριλογιας , μετα κλικ enter.

Μετα συνεχίσεις μια μια τις ταινιες της σειράς να τις κανεις δεξι κλικ - Sagas- και πανω στον τιτλο της τριλογίας αριστερό κλικ .
Αυτό το κανεις για να βαλεις με την σειρα ολες τις ταινιες της τριλογίας μεσα στο μενού .

Αν θελεις οι τριλογιες να φαίνονται στο αρχικό μενου δημιούργησε ένα μενου με τις τριλογίες ( εγω το ονόμασα Box Set)
Αυτό το κάνεις με δεξι κλικ πανω στην πρωτη ταινια της τριλογίας - selection- και τελος αριστερό κλικ πανω στο τιτλο του μενου ( Box Set)

Ξεχασα να αναφέρω πως για να δημιουργήσεις selection μενου πας πρωτα setup και κάνεις add το ονομα του μενου . ( ελπιζω να μην σε μπερδευω)

Το background αλλαζει από το template .
Το template θα το βρεις στο root που είναι εγκατεστημένο το yadis ( Αρχειο εφαρμογων - yadis- Templates).

Last edited:
Νέος και εγώ στο yadis εχω μια ερώτηση.Υπάρχει δυνατότητα να ξεχωρίζουμε με κάποιο τρόπο τις ταινίες και τα επεισόδια
που έχουμε παρακολουθήσει , γιατί δεν έχω βρεί μέχρι τώρα.Εχω εγκαταστήσει το yadis 2.3 και εχω το dune hd base 3d.
Κατα τα άλλα ολα είναι οκ.Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια/υπόδειξη.

Σε άλλα προγράμματα παρόμοια Ότι βλέπεις σημειώνεται πάνω στο poster της ταινίας η του επεισοδίου

Αυτό που μου αρέσει στο Yadis είναι ότι μπορώ να το χρησιμοποιώ για θέαση ταινιών με κλειστό τον Η/Υ (το Dune αναγνωρίζει τη δομή της βάσης δεδομένων).
Τα προγράμματα που αναφέρεις πως ενημερώνουν τη βάση δεδομένων;

Να ρωτησω και κατι αλλο , χρησιμοποιω σαν termlpate το Red Cinema. Απο το XML notepad επαξα λιγο με τα χρωματα κλπ. 1 ερωτηση υπαρχει τροπος να μετακινησουμε τα αριστερα κουτακια που περιγραφουν year frame rate klp.. Επισης γνωριζει κανεις γιατι στην tv μου Samsung 8000 full HD με το dune 3d base, η εικονα μου κοβει κατι ψιλα απο την αριστερη πλευρα της ολης εικονας στο μενυ της καθε ταινιας.. δηλαδη τα 7 κουτακια αριστερα (termlpate το Red Cinema) τα κοβει ελαχιστα..

Να τα μετακινήσεις δεν μπορεις γιατι ειναι πλεον κλειστεί η εικονα .
Αν χανεις πληροφορία απο την οθονη σου πιθανον να ευθύνεται η τηλεοραση σου.
Ψαξε στις ρυθμίσεις της TV σου για επιλογη overscan .