Οι 3 Καλύτερες σας Ταινίες και Γιατί;

A/M :

1."M" Fritz Lang (κορυφαία η σκηνή του δικαστηρίου των παρανόμων στο τέλος)
2. "Θωρηκτό Ποτέμκιν" (φωτογραφικές λήψεις από πάνω, κάτω, χαραμάδες, από παντού. κάθε σκηνή με απίστευτα πορτραίτα)
3. "Ανδαλουσιανός σκύλος" Μπουνιουέλ (εικαστικό αριστούργημα)

Outsiders : "12 angry men", "Citizen Cane".

1) City of Angels (πολύ μεγάλη θυσία...)
2) Εχθρός προ των πυλών (ο αντρικος εγωισμός στο μεγαλείο του)
3) Avatar (ότι πιο όμορφο σε χρώματα και τεχνολογία έχω δει μέχρι σήμερα)

:a0210:

Απάντηση: Re: Οι 3 Καλύτερες σας Ταινίες και Γιατί;

A/M :

1."M" Fritz Lang (κορυφαία η σκηνή του δικαστηρίου των παρανόμων στο τέλος)
2. "Θωρηκτό Ποτέμκιν" (φωτογραφικές λήψεις από πάνω, κάτω, χαραμάδες, από παντού. κάθε σκηνή με απίστευτα πορτραίτα)
3. "Ανδαλουσιανός σκύλος" Μπουνιουέλ (εικαστικό αριστούργημα)

Outsiders : "12 angry men", "Citizen Cane".

:a0210:

καλοριζικη και η 55'' !!

.

Καθώς στην εφηβεία-νεότητά μου βασίλευε η νεοελληνική βιντεοκασέτα και ο Ράμπο, δεν είχα ευκαιρία να δω τις παλιές ταινίες, που τώρα με την αναβίωσή τους -μπας και σωθεί το Blu Ray- και διαμέσου των παγκοσμίως διαδεδομένων Πειρατών της Υψηλής Ανάλυσης (ο Θεός -αν υπάρχει- να μου κόβει αυξήσεις μισθών και να τους δίνει χρόνια) βρίσκονται στο σκληρό δίσκο μου και μέσω του ταπεινού 720p προβολέα περνάνε σε καρδιά και μυαλό.

Δεν είχα δει ταινίες όπως το Being There του 1979 με τον Peter Sellers
ή το
NORTH BY NORTHWEST του Χίτσκοκ...

και επίσης, όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται και κοντεύει να καταντήσει ότι ο "Αλχημιστής" στο χώρο του βιβλίου, από τις ταινίες που έμειναν ανεξίτηλες είναι και το Fight Club...

Να προσθέσω και μία σύγχρονη Α/Μ :

"Λευκή κορδέλα" Michael Haneke (Καταπληκτικός ο τρόπος διαχείρισης του off χώρου, με κλειστές πόρτες και ήχους. Δημιουργεί εικόνες στη φαντασία σου, σα να διαβάζεις ένα ιδιοφυές βιβλίο.)

Last edited:
Ερωτικές - Σχέσεων:

1. "Casablanca"
2. "In the mood for love" Kar Wai Wong
3. "Η γυναίκα της διπλανής πόρτας"

Outsiders : "2046" Kar Wai Wong, "Wild at heart" David Lynch, "Closer" Mike Nichols, "Η ωραία της ημέρας" Μπουνιουέλ, "Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας" Μπουνιουέλ.