Οι 3 Καλύτερες σας Ταινίες και Γιατί;

Απάντηση: Re: Οι 3 καλύτερες σας ταινίες και γιατί.

suria said:
Η Νύχτα του Κυνηγού, Τσαρλς Λότον, Στημένο σαν παραμύθι με θρίλερ προεκτάσεις και πλοκή καρτούν. Κλασική ταινία, κρίμα που δεν συνέχισε ο Λότον.
Η Μποέμικη Ζωή, Άκι Καουρισμάκι, Ο τύπος κάνει χιούμορ με την απαισιοδοξία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το Brother, Τακέσι Κιτάνο, όλες οι ταινίες του Κιτάνο εκτός από τις Κούκλες, είναι καταπληκτικές. Ποιήματα με κύριο συστατικό τη βία.

Έχει κανείς σε DVD το πρώτο; Το ψάχνω απεγνωσμένα.
Bρε μηπωs ειναι αυτο το αριστουργημα με τον ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΙΤΣΑΜ....?

Απάντηση: Οι 3 καλύτερες σας ταινίες και γιατί.

Σπύρος Σούρλας said:
Τόν έγραψα ήδη Κύριε Γ.Δ.
Αν καί κάνει ζαβολιές....Εμείς γράψαμε 3 και ο stelios 20.Bέβαια έχει περισσότερες αναμνήσεις απο εμάς,οπότε συγχωρείται.Αλήθεια ταινία τού βωβού κινηματογράφου έβαλε στήν λίστα??:eek: Πρέπει νάταν παλληκαράκι τότε:p :)
Σπυρο ευχαριστω για την εγγραφη..
με την ηλικια κατι δεν παει καλα, απο οτι βλεπω εισαι γυρω στα 45
ελα τωρα..μην κανειs ετσι, δεν θα πει οτι γερασεs και εγω καποτε
θα φτασω εκει...αν ολα πανε καλα .

Δεν μπορώ ρε παιδιά, κοιτάζω το thread τόσες μέρες τώρα, προσπαθώ να γράψω μα μου είναι αδύνατον να γράψω μόνον τρείς...πόσο μάλλον να το δικαιολογήσω
Ετσι γι' άρχή:
1.Θωρηκτό Ποτέμκιν - Σ.Αιζενστάίν
2.Πολίτης Καίην-Ορ.Γουέλς
3.Blow Up-Μ.Αντονιόνι
4.Σημασία έχει ν´αγαπάς-Α.Ζουλάφσκι
5.Οι ευνοούμενοι του φεγγαριού-Ε.Ιοσιλιάνι

Re: Οι 3 καλύτερες σας ταινίες και γιατί.

1)Pulp Fiction- Γιατί έκανε την διαφορά
2)The Godfather- Το ευαγγέλιο κάθε άνδρα
3)Crash- Ίσως γιατί έχω ζήσει κάποια χρόνια αμερική

Με τρεις δε γίνεται δουλειά, από σαράντα και πάνω...
Kenji Mizoguchi-Ugetsu Monogatari (Υπέροχη ιστορία όπου όλα δεν αγοράζονται τελικά -όπως Μουντιάλ)
Kenji Mizoguchi-Chicamatsu Monogatari (Δεν είναι μόνο η τεχνική αρτιότητα αλλά και το συγκλονιστικό της στόρι που την κάνουν αριστούργημα. Όλη σε μονοπλάνο.)
Nagisha Oshima-The ceremony (Ανατριχίλα)
Nagisha Oshima-Ai no korida (Προσοχή ΧΧΧ απαγορευμένη στην Ελλάδα-διαφθείρει τα ήθη)
Yashuhiro Ozu-Tokyo Story (Δείτε τη στιγμή που η γιαγιά κοιτάζει το εγγόνι που παίζει και αναρωτιέται αν θα το δει να μεγαλώνει)
Yashuhiro Ozu-Early Summer (Το προξενιό της Νορίκο)
Akira Kurosawa-Throne of blood (Μακ Μπεθ αλά Ιαπωνικά)
Jean Vigo-L' Atalante (Υπέροχη ερωτική ιστορία σε μια μαούνα στο Σηκουάνα, πριν τον πόλεμο)
Jean Vigo-Zero de conduite (Διαγωγή μηδέν για τα παλιόπαιδα τα ατίθασα)
Jacques Tati-Mon Oncle και Playtime (Η ευφυέστερη χρήση του ήχου και των ανακλάσεων στο σινεμά)
Carl Theodor Dreyer-Vampyr (Εξαιρετικό με ατμοσφαιρικί φωτογραφία)
Carl Theodor Dreyer-Ordett (Ίσως η πιο πλήρης ταινία του μαζί με τις μέρες οργής)
Dziga Vertov-Man with a movie camera (A day in the life ή the life in a day)
Alexander Dovzhenko-Zemlya (Η Γη, ξεκίνησε αυτό που λέμε ποιητικό κινηματογράφο και δεν έχει πάψει να με συγκινεί)
Vsevolod Pudovkin-The end of Saint Petersburg (Ταινία-αναμνηστικό με πολύ δυνατές στιγμές και συγκινητική ματιά)
Sergei Eisenstein-Ivan the terrible (Magnum Opus με εκπληκτικό σενάριο για τη σχέση του προσώπου με την ιστορία)
Sergei Eisenstein-Battleship Potemkin (I rest my case)
Orson Welles-Citizen Cane (Τεχνικά αποτελεί μια από τις αρτιότερες ταινίες. Ο Ιβάν σε έκδοση τσέπης)
John Ford-High Noon (Απίστευτη ταινία, τιτάνιος χαρακτήρας με Ασχύλειες διαστάσεις αλλά και ποιητική ματιά.Τα ωραιότερα στοιχεία του Φορντ ειναι εδώ)
Charly Chaplin-The Kid
Charly Chaplin-The gold fever etc
Peter Greenaway-Drowning by numbers (Η πιο κρυπτική ταινία που γυρίστηκε ποτέ, ένας ατελείωτος γρίφος με υπέροχες μοιραίες γυναίκες)
Tobe Hooper-The Texas Chainsaw Massacre (Poetry in motion ...γκρρρρνννν)
John Carpenter-The Fog (America is waiting...που λέeι και ο ιεροκήρυκας στο My life in the bush of ghosts)
John Carpenter -They live (Τώρα τελευταία τείνω να το πιστέψω)
Louis Bunuel-The phantom of liberty (και όλες οι υπόλοιπες ταινίαες του)
Alfred Hitchock-Spellbound (Εκπληκτική η σκηνή του ονείρου, σχεδιασμένη από το Νταλί)
Sam Pekinpah-Bring me the head of Alfredo Garcia (Έθεσε τους κανόνες για ένα road movie-αλκοόλ, χάπια, απελπισία και η σωστή αποσκευή)
Clint Eastwood - The Bird (Μοντάζ με κανόνες be bop για μια αυτοσχεδιαζόμενη ταινία, ο καλύτερος μαθητής του Γκοντάρ)
Robin Hardy-The Wickerman (Το απόλυτο παγανιστικό θρίλερ και η σπουδαιότερη ερμηνεία του Κρίστοφερ Λη)
Teo-Ο Θίασος (Γκόλφω και Ατρείδες σε ένα εκπληκτικό υβρίδιο-μάθημα ιστορίας και αντίδοτο αμνησίας)
Αντουανέτα Αγγελίδη-Τόπος (Αν υπάρχει σε DVD πείτε τό μου να μη βασανίζομαι)
Στην επόμενη λίστα θα βάλω Παμπστ, Μουρνάου, Τουρνέ, Μπρεσσόν, Ρεναί, Ρενουάρ, Βισκόντι, Ροσελίνι, Κομεντσίνι, Φελίνι, Παζολίνι και καμιά πενηνταριά ακόμη που μακριά τους δεν κάνω, δεν μπορώ...
Αμαν πια με τις λίστες

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:
Με τρεις δε γίνεται δουλειά, από σαράντα και πάνω...

Βρε παιδιά, εγώ κατάλαβα ότι αναφέρουμε τις αγαπημένες μας ταινίες και όχι την ανθολογία με τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του κιν/γράφου. Π.χ. πώς μπορεί να είναι αγαπημένη ταινία το Ποτέμκιν ή ο Ιβάν. Πόσες φορές αντέχει κανείς να τα ξαναδεί πέρα από συγκεντρώσεις της ΚΝΕ;

suria said:
Βρε παιδιά, εγώ κατάλαβα ότι αναφέρουμε τις αγαπημένες μας ταινίες και όχι την ανθολογία με τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του κιν/γράφου. Π.χ. πώς μπορεί να είναι αγαπημένη ταινία το Ποτέμκιν ή ο Ιβάν. Πόσες φορές αντέχει κανείς να τα ξαναδεί πέρα από συγκεντρώσεις της ΚΝΕ;

36_11_6.gif
36_11_6.gif
36_11_6.gif

Συνεχίζοντας μιά προηγούμενη απάντηση μου στο θέμα
Συμφωνώ με τον ΝΕΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ,
βαλε και τον "Τρελλό Πιερό" του Γκοντάρ, το "Ασανσέρ για Δολοφόνους" του Μπρεσόν, τον "Μπαλαμό" του Τορνε, τον... την...
Δεν γίνεται ρε παιδιά,τρεις ταινίες???????
μιά σεκάνς απ´την μιά ταινία, μιά περιφορά της κάμερας απ´την άλλη (π.χ. Επάγγελμα ρεπόρτερ του Αντονιόνι), μιά σκηνή αναφοράς σε παλαιότερη ταινία (π.χ. Μπράϊαν ντε Πάλμα με Χίτσκοκ) - ο καθένας προσλαμβάνει διάφορα
αλλωστε μην ξεχνάμε σε ποιό forum γράφουμε....γράφει FOR AUDIO AND VIDEO FANATICS.
Eγώ θα γράφω γιά τον Ντζίγκα Βερτώφ και τον "Ανθρωπο με την Κινηματογραφική μηχανή" (παρακολουθήστε την και με την μουσική των CINEMATIC ORCHESTRA) κι ο αλλος θα μου γράφει για την σκηνή
απ´τον Van Helsing.... που πήραν φωτιά τα προβόλια......

"Ουρανός" του Τάκη Κανελλόπουλου. Από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί.

suria said:
"Ουρανός" του Τάκη Κανελλόπουλου. Από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι βλέπεται πιό εύκολα από τον Ιβάν τον Τρομερό ;Το λέω μόνο και μόνο για το σχόλιο σου σχετικά με το φεστιβάλ της ΚΝΕ :D

Και μία κωμωδία: Banchikwang
25m.jpg
(The Foul King) N. Κορέα, του Ji-woon Kim.
Το έχει κανείς σε DVD;

Clint Eastwood - The Bird (Μοντάζ με κανόνες be bop για μια αυτοσχεδιαζόμενη ταινία, ο καλύτερος μαθητής του Γκοντάρ
O παραεκτιμιμενοs Eastwood αμφιβαλω αν ξερει ποιος ειναι ο Γκονταρ

Re: Απάντηση: Re: Οι 3 καλύτερες σας ταινίες και γιατί.

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι βλέπεται πιό εύκολα από τον Ιβάν τον Τρομερό ;Το λέω μόνο και μόνο για το σχόλιο σου σχετικά με το φεστιβάλ της ΚΝΕ :D
Το λέω, γιατί όταν παίχτηκε πριν 2 χρόνια στο Φεστιβάλ του Σινεμά, η αίθουσα ήταν γεμάτη πιτσιρικάδες (και όχι μόνο μουσάτους) που χειροκροτούσαν μανιωδώς. Επίσης, κάθε 29 Οκτωβρίου που το παίζει η ΝΕΤ, ακούω σχόλια από διάφορους του τύπου "τι ωραία ταινία ήταν αυτή με τον Γεωργίτση χθες". Τέλως πάντων, έχω την αίσθηση ότι ακόμη αγγίζει ακόμη το μέσο θεατή, πέρα από τους σινεφίλ.
Ο Ιβάν, έχω την αίσθηση ότι έχει περάσει πλέον στη σφαίρα του μουσειακού είδους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ενθουσιάζει το θεατή που τον βλέπει πρώτη φορά.
Και τα δύο βλέπονται. Το θέμα είναι ποιο ξαναβλέπεται ώστε να το θεωρούμε "αγαπημένη μας" ταινία.

Bρε παιδια χαλαρωστε λιγο
εδω ειναι forum για προβολακια , οπως ειπε και ενας φιλος ποιο πανω, ετσι οπως το πατε θα αρχισουμε αναλυσεις για Jodorowsky και
Sokourof .....αληθεια εχει καποιος να μας πει κατι για αυτα τα παιδακια

Stellios papa said:
Clint Eastwood - The Bird (Μοντάζ με κανόνες be bop για μια αυτοσχεδιαζόμενη ταινία, ο καλύτερος μαθητής του Γκοντάρ
O παραεκτιμιμενοs Eastwood αμφιβαλω αν ξερει ποιος ειναι ο Γκονταρ

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΈΝΟΣ O Clint Eastwood βρε Στέλιο . Ο άνθρωπος είναι μέσα στους κορυφαίους Αμερικανούς δημιουργούς ( auteurs σαν τον Χάουαρντ Χώκς )

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΈΝΟΣ O Clint Eastwood βρε Στέλιο . Ο άνθρωπος είναι μέσα στους κορυφαίους Αμερικανούς δημιουργούς ( auteurs σαν τον Χάουαρντ Χώκς )
Πριν μερικες ημερες ειχες πει ,για τον URBAN
< Μεγαλο ονομα στη Αμερικη ..ε αυτο δεν μου λεει τιποτε >
ε..αυτος ο καου boy δεν μου λεει τιποτε.

suria said:

Αγαπάω σαν παιδί αγαπάω...
Δεν με ενδιαφέρει η ιστορία του σινεμά. Απλώς εγώ αγαπάω πολλές. Γεννήθηκα δίπλα στο καλοκαίρι της αγάπης προ aids και τότε όλα γίνονταν με πάνω από τρεις.

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:
Δεν με ενδιαφέρει η ιστορία του σινεμά. Απλώς εγώ αγαπάω πολλές. Γεννήθηκα δίπλα στο καλοκαίρι της αγάπης προ aids και τότε όλα γίνονταν με πάνω από τρεις.

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ said:

Aαααααααααα.....................!