nsamar, συμπεριλαμβάνεις και τα Shining και Christine; Δεν είμαι φίλος του είδους και δεν έχω ακριβώς ιδία άποψη, αλλά δε νομίζω ότι είναι ευκαταφρόνητες.
Στέλιο, από τα δικά σου -από αυτά που έχω δει, προφανώς- συμφωνώ μόνο στο End of Violence που το περίμενα πολύ καλύτερο.
Το πιο ενδιαφέρον είναι το Until the end of the world. Υποθέτω ότι οι φίλοι του Wenders θα το θεωρούν κατώτερο από άλλα έργα του, και θα συμφωνήσω με όποιον παρατηρήσει ότι είναι δύο ταινίες σε μία (με τη δεύτερη να είναι πιο ενδιαφέρουσα), αλλά σε γενικές γραμμές το θεωρώ πολύ καλό. Και με καταπληκτικό soundtrack, βέβαια.
Για να απογοητεύτηκες από το Underground, να υποθέσω ότι είσαι... Αγγελοπουλικός;
Τέλος, μου αρέσουν όλα τα έργα του Trier που έχω δει και το Dancer in the dark δεν αποτελεί εξαίρεση.
Οι αγαπημένες σου ταινίες ή οι αγαπημένες σου απογοητεύσεις;
πχ ο Wenders επεσε πολυ μετα τα Φτερα του ερωτα ( τρελλος απο ερωτα μετην πρωταγωνισρια εχασε πολυ εμπνευση ) εγινα Αγγελοπουλικος εκει...στις Καννες που ειδα ποσο καλυτερη ηταν η ταινια του Τheo απο του Κουστουριτσα
Kαλά εδώ ειδικά μάς κάνεις πλάκα.Απο την μιά το αριστουργηματικό underground,μια απο τίς καλύτερες ταινίες όλων τών εποχών και απο την άλλη η ´πατάτα´ Το βλέμμα του Οδυσσέα´του Αγγελόπουλου ,με το κεφάλι απο το άγαλμα τού Λενιν να κατεβαίνει 20λεπτά σε σχεδία στον Δούναβη.
Απο την μία ο ρυθμός ,η ένταση η βαλκανική τρέλλα και μιά αριστουργηματική περιγραφή τών παραμορφώσεων τής ´αριστερής´εξουσίας στην Γιουγκοσλαυία,και απο την αλλη μιά αδύναμη και θολή σεναριακά πατάτα με τα γνωστά αγγελοπουλικά πλάνα.
Υ.Γ
Να σού θυμίσω επίσης την αγένεια του ´ευρωπαίου Τεό´,που έκανε και μούτρα στην απονομή αντί να αποδεχτεί την ανωτερότητα τού Κουστορίτσα.Του τοδωσανε την επόμενη χρονιά με την επόμενη πατάτα(Η αιωνιότητα και μιά μέρα)γιατί φρύαξε το ελληνογαλλικό ψευτοαριστερό λόμπυ που τον χειροκροτά πρίν δούν την ταινία.
Στέλιο τι θές να πείς??Οτι δεν καταλαβαίνω τον Αγγελόπουλο???H οτι δεν τον καταλαβαινουμε oι Ελληνες???Να σού πώς την αλήθεια τα νοήματά του είναι προφανέστατα και πολλές φορές χοντροκομμένα.Η φωτογραφία του και η οπτική ματιά του βεβαίως είναι υψηλού επιπέδου.Δεν αρκεί μονον αυτό.Και η διαφωνία μου ξεκίνησε απο το ότι το Βλέμμα του Οδυσσέα ήταν καλύτερη ταινία απο το Underground.Aυτό τόχει κρίνει ήδη η Ιστορία του Κινηματογράφου.............
Εγραψα επι τής ουσίας και απαντάς με αφορισμούς.Και εάν αντιστρέψω τον αφορισμό,θα μπορούσα να πώ οτι για να είσαι καλλιεργημένος θεωρείται must να θαυμάζεις τον Αγγελόπουλο για όλο το έργο του.Επαναλαμβάνω για όλο ..........
Για μένα έκανε 4 ταινίες.Αναπαράσταση,Μέρες του 36,Θίασος,Μεγαλέξανδρος.Μετά τέλος.
Οσο για τα ´λόμπυ´,επίτρεψέ μου να έχω προσωπική γνώμη.
Δεκαετια 1900 - 2000
εβλεπα πολυ cinema
μια διαφορετικη λιστα
οι 20 χειροτερες μου ταινιες απο τις γνωστες επιτυχημενες
1.until the end of the world
----------
Kαλά εδώ ειδικά μάς κάνεις πλάκα.Απο την μιά το αριστουργηματικό underground,μια απο τίς καλύτερες ταινίες όλων τών εποχών και απο την άλλη η ´πατάτα´ Το βλέμμα του Οδυσσέα´του Αγγελόπουλου ,με το κεφάλι απο το άγαλμα τού Λενιν να κατεβαίνει 20λεπτά σε σχεδία στον Δούναβη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.