Οι Αστείες Εικόνες του avclub.

324100467_914002479635112_3573976263807962165_n.jpg

Και Λονδίνο. Απλά στο Λονδίνο μπορείς να πεις δεν θέλω να δώσω τίποτα (οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι δεν είναι υποχρεωτικό) ενώ στην Αμερική είναι.
Και επίσης το delivery έχει έξτρα χρέωση, οχι μόνο από τις εταιρείες αλλά και από τα μαγαζιά κατευθείαν.
Όσο για την ψωροκώσταινα το tip μας μάρανε. Πασχίζουν οι μαγαζατορες να κρατήσουν τους υφιστάμενους πελάτες με την ακρίβεια που υπάρχει (και θα συνεχίσει να υπάρχει) .

Βασικά ο μόνος λόγος που την έχουμε γλιτώσει (για την ώρα) είναι ότι στην Ελλάδα προτιμάμε σαφώς το ΄στάνταρ' χρήμα (τύπου μήνας μπαίνει - βγαίνει), κι ας μεταφράζεται αυτό στον (αστείο) κατώτατο μισθό.

Αν έβγαινε νόμος αύριο ότι οι σερβιτόροι θα πληρώνονται μόνο από tips, θα έπεφτε περονόσπορος. Κανείς δε σκέφτεται ότι σε αυτή την περίπτωση, και αν πέρναγε το 20% που ισχύει εδώ, αντί για 30 ευρώ τη μέρα μπορεί να έβγαζαν 300 (για να μην πω 3000 σε μισελενάδικα, Μυκόνους κλπ)

Εννοείται καλό για μας τους πελάτες, αλλά μάλλον κάκιστο για τους σερβιτόρους.

Last edited:
Iασωνα

Place, place, place .......... (που λενε και εκει στο αμερικα).
Kαι ποιος ειπε οτι στις Μυκονους, σε πριβε παρτυ, τα γκαρσονια δεν πληρωνονται 1000 την νυχτα ?
Αλλα απο ΠΟΙΟΥΣ, Ιασωνα ....... και ΠΟΥ.

Αν βαλουν υποχρεωτικο tip εδω ........ θα κλεισουν !
Τοσο απλα !

Σιγά μην κλείσουν. Όσο έκλεισαν όταν το σουβλάκι σταδιακά πήγε από 1μιση σε 4 ευρώ, και η ταβέρνα από 10 σε 20 το άτομο. Γεμάτα θα είναι, όπως και τώρα.

Iασωνα

Place, place, place .......... (που λενε και εκει στο αμερικα).
Kαι ποιος ειπε οτι στις Μυκονους, σε πριβε παρτυ, τα γκαρσονια δεν πληρωνονται 1000 την νυχτα ?
Αλλα απο ΠΟΙΟΥΣ, Ιασωνα ....... και ΠΟΥ.

Αν το καλοσκεφτείς, ακόμα και στην πιο μπασκλας καφετέρια, 20% είναι 80cents ανα καφέ. Σε μια 8ωρη βάρδια πόσους καφέδες θα σερβίρει; Λιγότερους από 100? Αποκλείεται. Άρα στη χειρότερη περίπτωση, θα έβγαζε πάνω από τα διπλάσια από τώρα.

Σε ταβέρνα; 3-4 άτομα τραπέζι, 15-20 ευρώ tip. Ανά τραπέζι.

Για εστιατόρια, μπουζούκια κλπ, δε χρειάζεται καν να συζητήσουμε.

Anyway, καταστρέφω το νήμα κι είμαι και διαχειριστής, τρομάρα μου, οπότε το κόβω εδώ.