Οι είσοδοι της τηλεοράσεις με "χτυπάνε" με ελαφρύ ρεύμα!!!

stratos_lag

New member
5 December 2011
20
Καλησπέρα σε όλους!!!

Εχω το εξής περίεργο θεματακι!!! Εχω δυο Samsung Led TV όπου και οι δυο για κάποιο περίεργο λόγο δυο μέρες τώρα εάν ακουμπησω το δάχτυλο μου στις εισόδους/εξόδους με νιώθω ένα ελαφρύ μούδιασμα στο δάχτυλο!! Σαν να με χτυπάει ρεύμα αλλά πολύ ελαφρύ!

Εκτός από αυτό όταν συνδέσω την τηλεόραση με το laptop μέσο Hdmi το ρεύμα αυτό περνάει και στο laptop και τα βισματα του χτυπάνε και αυτά!!!

ΦΟΒΑΜΑΙ μήπως καούν οι τηλεοράσεις !!!!

Εχετε καμία ιδέα τι μπορεί να παίζει??!?!!!?!!!

Αν χρησιμοποιείς ενισχυτή κεραίας, δες μήπως από εκεί υπάρχει καμιά μικροδιαρροή, από το βύσμα της κεραίας, το έχω δει αλλού.

Re: Απάντηση: Οι είσοδοι της τηλεοράσεις με "χτυπάνε" με ελαφρύ ρεύμα!!!

Αν χρησιμοποιείς ενισχυτή κεραίας, δες μήπως από εκεί υπάρχει καμιά μικροδιαρροή, από το βύσμα της κεραίας, το έχω δει αλλού.

Οχι φίλε andre74 δεν έχω ενισχυτή!!!

Θα το κάνω και θα σας πω αν έστρωσε!! Λέτε να φταίνε οι πρίζες του σπιτιού???

όχι.
κάποια από τις συσκευές που είναι συνδεδεμένη στην τιβί ή η ίδια η τιβί έχει μικρή διαρροή στο σασί και περνάει στην τιβί.
γύρνα μιά μιά όλες τις (απλές όχι σούκο) πρίζες και δοκίμαζε κάθε φορά.

Οι περισσότερες είναι σουκο!! Αλλά ΟΚ!!

Εάν έχει η τηλεόραση διαρροή το κάνω τότε??!?

γύρνα μια μια όλες τις μπρίζες συσκευών που συνδέονται με κάποιο τρόπο με την τιβί, ξεκινώντας από την ίδια την τιβί.
ίσως να μην φύγει το φαινόμενο αλλά να μετριαστεί.
επειδή είπες ότι έγινε πρόσφατα επικεντρώσου σε ποιά συσκευή προστέθηκε πρόσφατα ή αν γύρισαν οι πρίζες πρόσφατα (πχ για καθάρισμα, μετακίνηση κλπ)

μια α διαρροή είναι αναμενόμενη σε συσκευές με απλή πρίζα και διακοπτικά τροφοδοτικά, αλλά αν είναι μεγάλη μπορεί να σημαίνει και πρόβλημα.

Στην μια τηλεόραση δεν υπάρχει συνδεδεμένη συσκευή!!! Το άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι και στις δυο τηλεοράσεις υπάρχουν πολυπριζα ασφαλείας !!!! Που υποτίθεται ότι είναι και σταθεροποιητης!!!

Στην μια που είναι το Playstation θα το γυρίσω να δω........