Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Λεωνιδα εξαιρετικές όλες! Ιδιαίτερα το φλαμίνγκο με τον μαυρο φόντο!

Πολύ όμορφη Ηλία μπράβο! Λέει πολλά σαν φωτογραφία. Θα ταίριαζε πιο πολύ σαν φωτογραφία δρόμου πιστεύω.

Σε ευχαριστω πολυ... για εναν ηλιθιο που μπηκε μπροστα και για το οτι δεν ειχα το drive στο συνεχομενο (και εχω και το προβλημα με το %$^&^$^κλειστρο), εχασα το αλμα του σκυλου στο περιστερι... εδω μολις εχει σηκωσει το ποδι και ειναι ενα κλικ πριν πηδηξει...

Δρομου γιατι ομως? Ουτε καν μου περασε απο το μυαλο...

Hlia ωραία η τελευταία στίβα γενικά. Θυμήθηκα οτι δεν σου είχα απαντήσει και τότε για την επεξεργασία, αλλά βλέπω επανήλθε πάλι στα γνωστά και υψηλά επίπεδα που μας είχες συνιθίσει. Αυτό που εννούσα τότε είναι οτι μου φάνηκε σαν να περνούσες μια φάση με υψηλό Clarity σε σημείο να χάνεται η ευκρίνεια. Εδώ όμως είναι όλα εξαιρετικά!

Hlia ωραία η τελευταία στίβα γενικά. Θυμήθηκα οτι δεν σου είχα απαντήσει και τότε για την επεξεργασία, αλλά βλέπω επανήλθε πάλι στα γνωστά και υψηλά επίπεδα που μας είχες συνιθίσει. Αυτό που εννούσα τότε είναι οτι μου φάνηκε σαν να περνούσες μια φάση με υψηλό Clarity σε σημείο να χάνεται η ευκρίνεια. Εδώ όμως είναι όλα εξαιρετικά!

Αγανακτησα με το κλειστρο και την ελλειψη ευαισθησιας που με αναγκαζε να παλευω να βγαλω τη φωτο και το γυρισα παλι στο back focus button, οποτε τωρα εχω λιγοτερους κραδασμους στο κλικ...
Επισης, σε καποιες απο τις τελευταιες που ανεβασα απο χθες, ξαναασχοληθηκα με το σαρπεν που εχω γραψει παλιοτερα... το ειχα παρατησει και δοκιμαζα ετοιματζιδικα ειτε απο το νικ ειτε απο το DxO ειτε απο το DPP... καμμια σχεση... απλα θελει βηματα αρκετα και αν δεν εχω ορεξη ή δεν με τραβαει η φωτο, παω στον ευκολο δρομο... και επειδη επεμβαινω και με βουρτσα ωστε να ειναι επιλεκτικο το σαρπεν, δεν μπορω να το κανω και σε action...

Αν μου επιτρέπεις, συγγνώμη για το θάρρος θα έλεγα μια και παίζεις με βούρτσα και μάσκα αν κατάλαβα, μείνε στα χαρακτηριστικά ... μάτια, μύτη, στόμα και όχι στις άκρες, θα είναι πανέμορφες

Σε ευχαριστω και αυτα τα "συγνωμη για το θαρρος" κομμενα... :flipout: :ernaehrung004:

Παντως το εν λογω σαρπεν, ειναι κοματακι πιο περιπλοκο... πχ. δες παρακατω, τι επηρεαζεται και τι οχι απο την παραπανω φωτογραφια...

Untitled by 1L1as, on Flickr

Τα σημεια που περικλειονται απο τα marching ants δεχονται το πιο εντονο σαρπεν και αυτα, μονο στις ακμες τους...
Δευτερευοντως, οσο πιο σκουρο το σημειο, τοσο πιο εντονο το σαρπεν και βαθμιαια εξασθενει οσο παμε προς τα γκρι και στο λευκο δεν γινεται τιποτε...

Αναλογως του θεματος, χρειαζονται και αλλα σημεια οξυνση για να δειξει η φωτο, περαν των χαρακτηριστικων του προσωπου...

Θα ήθελα να δω τη παραπάνω φωτογραφία με High pass μαύρη μάσκα για επιλογή σημείων και στη καλύτερη με χρήση opacity, δίχως Sarpen :ernaehrung004:

Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Δεν είναι μόνο η φωτογραφία ωρέ Λιάκο, αλλά και το λυκόσκυλο (που είναι η αδυναμία μου...)

Up!!
Σημερινή, φρέσκια απογευματινή
Με την υπερσύγχρονη Nikon D70 :flipout:

Attachments

• Aria1.jpg
    Aria1.jpg
    223.2 KB · Views: 276

Πολυ ωραια το πετυχες...

...αλλα μαθημενο μου φαινεται στις ποζες... :2thumb22sup:

Σε ευχαριστω πολυ... για εναν ηλιθιο που μπηκε μπροστα και για το οτι δεν ειχα το drive στο συνεχομενο (και εχω και το προβλημα με το %$^&^$^κλειστρο), εχασα το αλμα του σκυλου στο περιστερι... εδω μολις εχει σηκωσει το ποδι και ειναι ενα κλικ πριν πηδηξει...

Δρομου γιατι ομως? Ουτε καν μου περασε απο το μυαλο...

Θα έλεγα ότι είναι δρόμου γιατί ξεφεύγει από τα όρια της αποτύπωσης μιας συμπεριφοράς ενός ζώου. Εμένα μου μεταφέρει την σύγκρουση των δύο φύσεων ανθρώπου-ζώου όπου ο σκύλος προσπαθεί να βρει μια ευκαιρία για παιχνίδι μέσα στο αστικό (και εχθρικό για τα ζώα) τοπίο ενώ ο άνθρωπος εκνευρίζεται φανερά από αυτήν την συμπεριφορά καθώς διακόπτεται από μια απαίτηση του σύγχρονου τρόπου ζωής του (κινητό). Γενικά η στιγμή που έπιασες με την εκνευρισμένη γυναίκα, τον διψασμένο για παιχνίδι σκύλο και το περιστέρι λίγο πριν πετάξει μου μεταφέρει μια ιστορία γιαυτό και την κατατάσω στις φωτογραφίες δρόμου. Δεν ξέρω αν σου μετέφερα αυτό που βλέπω στην φωτογραφία... Μπορεί να είναι και ιδέα μου αλλά μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα εικόνα. Τι λες?

Λεω, οτι ετσι ειναι οπως τα λες και τελευταια το κακο εχει παραγινει... εδω περα, εχει πιο πολλα σκυλια, παρα παιδια... το εχουν σαν μοδα οι νεοπλουτες και οχι μονο... το πως τα ντυνουν και τα στολιζουν ειναι αλλο να σας λεω και αλλο να το βλεπετε... το χειροτερο ειναι ομως αυτο που σχολιαζεις, οτι τα θελουν διακοσμητικα ρομποτακια και πολλες φορες φτανουν στα ορια της κακοποιησης... τελος παντων... ευχαριστω για το σχολιασμο και χαιρομαι αν με τη φωτογραφια μου αποτυπωσα μια τετοια συμπεριφορα, εστω και στο ελαχιστο...

Re: Street Photography

12570438035_3db517b5d9_b.jpg