Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

απιστευτες. Πρεπει να εχεις τρομερο ποσοστο ευστοχιας. Τοσες πολλες και τοσες καλες. Ειλικρινα το κανεις και φαινεται πολυ ευκολο.

Αν θες, πες μας δυο λογια για τις ρυθμισεις του AF που χρησιμοποιεις. Το λεω απειδη η d300, d700, d3 μοιραζονται το ιδιο συστημα AF.

C
continuous high
dynamic 21 ponts?
release+focus??
AF track low???

σορρυ αλλα δεν θυμαμαι τους τιτλους για τα προηγουμενα.

Α και με τι ειναι τραβηγμενες οι χθεσινες?

AF-C Dynamic , 21 points , D3 & Nikon 200mm f/2 VR και πατημενο συνεχως το AF-ON .
AF-C Priority Selection παντα το εχω για πουλια στο Release .
Οσο για το Focus Tracking μιας που ειχε περα δωθε πολλους γλαρους και συνεχως οτι μου καθοτανε πυροβολουσα το ειχα στο Off .

Ολα εξαρτονται στην τεχνικη σου και αναλογα το θεμα και το κοντραστ συνηθως και τον φακο που κανεις χρηση .

Στην D300 θα σου προτεινα να δινεις λιγη ανασα στο Focus Tracking και ποιο πολυ χρηση θα ελεγα 9 points .

Το AF συστημα της Νικον δεν ειναι δυσκολο πολυ ευκολο μαλιστα σχεδον παιχνιδακι . Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τα δοκιμασεις ολα και αναλογα με το στυλ φωτογραφισης που κανεις να διαλεξεις καποιο .

Αλλες 2 απο χθες

Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

φοβερές, πρέπει να μας πεις τι κάνεις με τα χρώματα...

Μιας και ανεβάζουμε πολλά πουλερικά να βάλλω και δύο δικά μου. Σπάνια καθώς δεν ανήκουν στην συνήθη θεματολογία μου. και οι δύο πέρσι Φεβρουάριο, με slide Fuji Sensia 200iso και τον Nikkor AF 70-210 4-5.6

3270399314_9f796430c4_b.jpg

Εδώ τα τρόμαξα και έβγαλακαθώς πετάνε μήπως πετύχω καμία καλήκίνηση στα φτερά. Ήθελε μεγαλύτερη ταχύτητα τελικά αλλά και έτσι έχει πλάκα όπως σκορπίζονται μαζικά!

3270400628_19d11466f9_b.jpg

Ωραιος ο σπουργιτακος.Σε τι αποσταση ειναι τραβηγμενος?
Επιχειρησα και εγω για πουλερικο...αλλα δεν μου εκατσε τιποτα κοντινο..
βαζω και την φωτογραφια με 18 μμ για να καταλαβεις τι λεω...

_Img_4584.jpg

_--Img_4589.jpg

Αρκετά κοντά πρέπει να ήταν γύρω στα 5-6 μέτρα. Καθόμουν στο παγκάκι σε ένα πάρκο (απέναντι απο την ΕΤ3 για τους Θεσσαλονικιούς...) και ήρθε και κάθισε απέναντί μου στο κάγκελο.

Τα χρωματα στα φτερα του σπουργιτακου ειναι κατι παραπανω απο τελεια.
:grinning-smiley-043

Μάλλον σαν να ψάχνει για ανοιχτήρι μου φαίνεται Ηλία! χεχεχε

Ντίνο και εμένα μου άρεσαν πολύ τα χρώματα που έδωσε εκείνο το slide. Ήταν και το πρώτο που τράβηξα (πέρσι τέτοιο καιρό ήταν) και είχα εντυπωσιαστεί!

Φτερα και πουπουλα...ποιος ξερει πως το λενε ..παντως βγαινει απογευμα συνηθως..

sm_img_4638.jpg

και μια ψιψίνα από εμένα (Πούμα τις Μογγολίας , αν δεν κάνω λάθος, από τον ζωολογικό στο Παρίσι)

Attachments

• _MG_6068 copy2 [800x600].jpg
    _MG_6068 copy2 [800x600].jpg
    99.3 KB · Views: 62

φοβερο ζωο. Ειναι snow leopard. (Ζει σε χωρες της κεντρικης Ασιας αρα κ στην Μογγολια.)
προσφατα ο Steve Winter κερδισε το Wildlife Photographer of the Year 2008 award for his photo of a snow leopard at night.

http://ngm.nationalgeographic.com/2008/06/snow-leopards/chadwick-text

Υπαρχουν και διαφοροι οργανισμοι που προσπαθουν να βοηθησουν να σωθει το ειδος που απειλειται με εξαφανιση.

http://www.panda.org/about_wwf/wher.../mongolia/aboutmongolia/wildlife/snowleopard/

http://www.snowleopard.org/

υγ) ωραια η φωτο iapetos. Καλως ηρθες στην παρεα.

Last edited:

Κάνει και μία μικρή εμφάνιση (η πρώτη κινηματογράφηση του αν θυμάμαι καλά) σε επεισόδειο της εκπληκτικής σειράς ντοκυμαντέρ του BBC, Planet Earth. Είναι σε ένα απο τα πρώτα επεισόδια, νομίζω στις εποχές...

καλώς σας βρήκα παιδιά...
και με την ευκαιρία να και δύο πετούμενα.....

Attachments

• _MG_2319 copy [800x600].jpg
    _MG_2319 copy [800x600].jpg
    70.7 KB · Views: 46
  • _MG_3304 copy [800x600].jpg
    _MG_3304 copy [800x600].jpg
    101.2 KB · Views: 37

Καινουργιος επισκεπτης της δωρεαν σιτισης.Συμπαθεστατος με δυο ματακια
σαν καθρεπτες να αντανακλουν το μπλε του ουρανου.
Ποζαρω και πειναω ? η Ποζαρω γιατι πειναω ?...ιδου η απορια...

IMG_4691.jpg