Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

DSC_8096-001_zps4z6itmrv.jpg

Κροπαρισμενη, ισως να χρειαζοταν παραπανω ταχυτητα, αλλα με λιγο εξτρα κοντραστ νομιζω βγηκε καλουτσικη

Low flight by Teo Bot, on Flickr

Όμορφη (υπό βροχή) λήψη! Αλήθεια που είναι; Τα ταΐζουν;

Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Φυλακισμένο βλέμμα...
Τάσο πάντως εδώ είναι οξύς ο φακός,(την είδα στο flickr).

Re: Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Εξαιρετικη! Βγαζει πολυ θλιψη...

Φυλακισμένο βλέμμα...
Τάσο πάντως εδώ είναι οξύς ο φακός,(την είδα στο flickr).

Ευχαριστώ! Βγάζει θλίψη.. σε 'μένα :p. Δεν είναι άσχημη, αλλά δε μπορώ να μη σκέφτομαι το πως θα 'ταν αν ο φακός είχε την απόδοση που θα 'πρεπε.

Πολυ ωραια. Στον καθρεφτη του ματιου φαινεσαι αρκετα καθαρα
να σημαδευεις με την μηχανη πισω απο το συρματοπλεγμα.

Πολυ ομορφη, αν και το φυλακισμενο του βλεμα (οπως ειπε ευστοχα ο Νικος), με στεναχωρει.

*Δεν πρόλαβα το edit οπότε γράφω δεύτερο ποστ :frown:

Σαν νέος έχω την εξής απορία, στην προηγουμένη φώτο έκανα δοκιμή του Panasonic 12-32 σε f/3.5 εστίασα στο δεξί μάτι και ήρθα όσο πιο κοντά μου επέτρεπε (κοντά στα 20 εκ) λογικό είναι λοιπόν όσο απομακρυνόμαστε από το σημείο εστίασης να "μαλακώνει" η εικόνα και τελικά να θολώνει. Τώρα στην περίπτωση που θέλουμε ολόκληρο το αντικείμενο μας (στην προκειμένη περίπτωση ο σκύλος) να έχει πιο "καθαρή απεικόνιση" αλλά να κρατήσουμε το ίδιο κάδρο πρέπει να κλείσουμε διάφραγμα έτσι δεν είναι; υπάρχει κάποιος τυφλοσούρτης η κάποιος εμπειρικός τρόπος να το βρούμε ή τραβάμε μέχρι να το πετύχουμε πράγμα όχι τόσο εύκολο εάν "κυνηγάμε" κάποιο ζώο για ένα και μόνο πλάνο.

όσο απομακρυνόμαστε από το σημείο εστίασης να "μαλακώνει" η εικόνα και τελικά να θολώνει.

Μαλλον εννοεις οσο απομακρυνομαστε στο καδρο προς τα ακρα κ οχι η μηχανη απο το θεμα σωστα;; Οπως λες πρεπει να κλεισεις διαφραγμα, αλλα αν θες να πειραματιστεις γιατι δεν το κανεις με καποιο αντικειμενο πρωτα, για να μην κυνηγας το ζωντανο :)

Μαλλον εννοεις οσο απομακρυνομαστε στο καδρο προς τα ακρα κ οχι η μηχανη απο το θεμα σωστα;; Οπως λες πρεπει να κλεισεις διαφραγμα, αλλα αν θες να πειραματιστεις γιατι δεν το κανεις με καποιο αντικειμενο πρωτα, για να μην κυνηγας το ζωντανο :)

Ναι στο κάδρο εννοώ.

Βασικά απορία το είχα γι αυτό ρωτώ, στην πιο πάνω περίπτωση πήγα για να έχω μόνο το κεφάλι καθαρό και να "χάνεται" σιγά σιγά προς τα πίσω μόνο που το περίεργο τρίχωμα του κουταβιού δεν μου έδωσε το αποτέλεσμα που ήθελα οπότε μια δεύτερη φωτό με ποιο κλειστό διάφραγμα ίσως ήταν καλύτερη.