![]()
Kαι ενα 100% crop χωρις καμια επεξεργασια.
Συγχωρείστε μου την παρέμβαση, περαστική ήμουν, και δεν θα αναφερθώ στις πανέμορφες ούτως ή άλλως φωτογραφίες, αλλά στο παραπάνω σχόλιο.και μια αρκουδα...
![]()
οι αρκουδες, στα συνορα Πολωνιας - Σλοβακιας αφθονουν και προστατευονται απο διεθνεις συνθηκες. Ωστοσο, καθε χρονο, αρκετες κατεβαινουν απο τα δαση στα χωρια και εχουν ατυχηματα. Ετσι και πριν απο λιγες μερες, μια απο αυτες, επιτεθηκε σε ενα απογευμα σε 3 ατομα και εγινε μεγαλη φασαρια και μπερδεμα, για να δοθει τελικα αδεια να τη σκοτωσουν...
Συγχωρείστε μου την παρέμβαση, περαστική ήμουν, και δεν θα αναφερθώ στις πανέμορφες ούτως ή άλλως φωτογραφίες, αλλά στο παραπάνω σχόλιο.
Πόσο εύκολα αφορίζουμε, τρομοκρατούμε, σκοτώνουμε;
Οι αρκούδες, όπως και οι λύκοι, κατεβαίνουν στα χωριά "και επιτίθενται σε 2-3 άτομα" γιατί έχουν εξαφανιστεί τα θηράματα, είτε εξ αιτίας της λαθροθηρίας, είτε λόγω έλλειψης καταφυγίων οφειλόμενης στις πυρκαγιές.
Ζώα είναι, κάπως πρέπει να τραφούν. Το ένστικτο τα οδηγεί στην πλησιέστερη πηγή τροφής που δεν είναι ο ίδιος ο άνθρωπος βέβαια, αλλά τα περί αυτόν (κοτέτσια κλπ). Αν αναλογιστούμε ποιός είναι ο πρωταίτιος της πείνας τους λοιπόν, μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε ως προς το τι όνομα θα έπρεπε να λέει επάνω η "άδεια θανάτωσης";
Κάλλη, και συγνώμη για το off topic, ειδικά για τις αρκούδες, όπως και για τα πουλιά, έχουμε πλέον μια αλλαγή στη συμπεριφορά τους, όπως λένε οι καθηγητές της φυσιολογίας των ζώων. Δηλ. πολλά ζώα είτε αρπακτικά, είτε όχι προτιμούν πλέον να ζουν κοντά στα μικρά ή μεσαία αστικά κέντρα, διότι εκεί υπάρχει περισσότερη τροφή, την οποία βρίσκουν πιο εύκολα μάλιστα.
Για να καταλάβεις γύρω από την πόλη της Φλώρινας, δηλ. σε απόσταση 5-12 χλμ. από την ίδια την πόλη ζουν πλέον 4 αγέλες λύκων με σταθερό πληθυσμό. Δεν υπάρχουν σε εκείνη την περιοχή ούτε δάση, ούτε ακατατοίκητες εκτάσεις. Είναι χωράφια και βοσκοτόπια, με αγροικίες και 6 χωριά. Αλήθεια θα άφηνες παιδιά στο σπίτι σε κάποιο τέτοιο χωριό, και μιλώ για σπίτι εκτός του χωριού, όταν ξέρεις ότι μόνιμα στην περιοχή τριγυρνούν λύκοι;;;
δες και http://arcturos.wordpress.com/2010/03/02/και-λύκος-βρέθηκε-νεκρός-από-τροχαίο/
Εγω, αν και δεν καταλαβα, αν το σχολιο μου για τις αρκουδες επιρριπτει ευθυνες σε αυτες...!! ή αν δειχνει ασεβεια προς το περιβαλλον ή ελλειψη παιδειας, θα πω οτι και στα αρχαια χρονια, οταν η τροφη των αγριων ζωων αφθονουσε, κανεις -εστω και πρωτογονος- δεν καθοταν με σταυρωμενα χερια εαν του επιτιθεντο καποιο αγριο ζωο.
..
Συγχωρείστε μου την παρέμβαση, περαστική ήμουν, και δεν θα αναφερθώ στις πανέμορφες ούτως ή άλλως φωτογραφίες, αλλά στο παραπάνω σχόλιο.
Πόσο εύκολα αφορίζουμε, τρομοκρατούμε, σκοτώνουμε;
Οι αρκούδες, όπως και οι λύκοι, κατεβαίνουν στα χωριά "και επιτίθενται σε 2-3 άτομα" γιατί έχουν εξαφανιστεί τα θηράματα, είτε εξ αιτίας της λαθροθηρίας, είτε λόγω έλλειψης καταφυγίων οφειλόμενης στις πυρκαγιές.
Ζώα είναι, κάπως πρέπει να τραφούν. Το ένστικτο τα οδηγεί στην πλησιέστερη πηγή τροφής που δεν είναι ο ίδιος ο άνθρωπος βέβαια, αλλά τα περί αυτόν (κοτέτσια κλπ). Αν αναλογιστούμε ποιός είναι ο πρωταίτιος της πείνας τους λοιπόν, μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε ως προς το τι όνομα θα έπρεπε να λέει επάνω η "άδεια θανάτωσης";
Είθε, η ευκαρία να ποστάρεις εδώ, σε βάλει σε σκέψεις για το τι θα μπορούσες να φωτογραφίσεις και εσύ:ernaehrung004:
Tραβα εσυ και θα σου πουμε εμεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.