Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Ε, αφού θα ξανασχοληθείς, κάνε και ένα κροπάκι να διώξεις εκείνο το κεφάλι/χέρι/δάχτυλο που έχουν μερικές...-bye-

Edit: Ή έστω λίγο content aware fill στο photoshop.

Έχεις δίκιο, βιάστηκα λίγο.
Τουλάχιστον οι εξωτερικές βγήκαν πιο καλές.

Δεύτερη προσπάθεια...
Έκανα μερικές βελτιώσεις. Ακούω την άποψή σας.

Ναι. Η πρώτη του...
Ήθελα έναν L εκεί... ξέρεις εσύ. :award:

attachment.php

Attachments

• DSCF0398copy.jpg
    DSCF0398copy.jpg
    98 KB · Views: 128
Re: Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Μμμμμοουουουου! :D
Την ξέθαψα απο ένα παλιό πρότζεκτ.
Nikon F90X, Fuji Provia, φακός μάλλον ο 35-70 f/2,8

attachment.php

Πολυ ωραιοι απαλοι τονοι και χρωματα,μ'αρεσει πολυ το smooth look που εχει η φωτο.Οπως παντα Bill,αψογος.:SFGSFGSF:

racer,η φωτο σου επισης πολυ καλη.

Τελικά το δέντρο που έχω κοντά στο σπίτι αποδεικνύεται θέρετρο για διάφορα πτηνά, αυτή τη φορά πόζαρε στον sigma μια καρδερίνα...
H φωτό είναι τραβηγμένη στο χέρι, στα 300mm, βινιετάρισμα ps raw 6.0, radial blur στο photoshop...

igp17531.jpg

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Ηλία, φοβήθηκα όμως το θόρυβο (ήδη έχει αρκετό) καθώς είναι τραβηγμένη με συνεφιά και απόγευμα με 3200 iso για να μπορέσω να είμαι και λίγο σταθερός...

E.... ας βαλω κι εγω ενα βατραχι... στα 1600 και με περιπου +2 στοπ στο φωτοσοπ...

attachment.php

Attachments

• _MG_5041 as Smart Object-1.jpg
    _MG_5041 as Smart Object-1.jpg
    67.6 KB · Views: 173

Στέλιο,
αν τραβάς RAW δοκίμασε auto ISO με όριο το 1600. Απο τα 3200 και πάνω η Κ-χ κάνει κάπως χοντοκομμένη αποθορυβοποίηση και στο RAW, χάνεις λεπτομέρεια. Καλύτερα φώτισε - αποθορυβοποίησε στο PC όσο χρειάζεται.

Ηλία, ο βάτραχος ... best of ....

Στέλιο,
αν τραβάς RAW δοκίμασε auto ISO με όριο το 1600. Απο τα 3200 και πάνω η Κ-χ κάνει κάπως χοντοκομμένη αποθορυβοποίηση και στο RAW, χάνεις λεπτομέρεια. Καλύτερα φώτισε - αποθορυβοποίησε στο PC όσο χρειάζεται...

Εχμμ... Το διαπίστωσα, ευχαριστώ για το σχόλιο...:grinning-smiley-043

@Ilia μου αρέσουν και οι δύο...:2thumb22sup:

Ηλία, ο βάτραχος ... best of ....

@Ilia μου αρέσουν και οι δύο...:2thumb22sup:

Ευχαριστω παιδια, αλλα μη λετε τετοια γιατι θα βαλω καμμια 100ρια ακομα... (παλι πηγα σε ζωολογικο κηπο :Banane0:).

Λιακο, εννοεις ως προς την εκφραση του βατραχίου ή ως προς την επεξεργασια? Με τον θολο 18-55 ειναι και πισω απο τζαμι...

Επισης -αν και λιγο οφ τοπικ- βρηκα μια χρηση της... σονυ ΝΕΧ... Για 2η μηχανη σε καποιον ερασιτεχνη αλλα λιγο πιο απαιτητικο ως προς το αποτελεσμα (σε σχεση με μια κομπακτ).

Πχ εχεις τη γκουμουτσα με τον 70-200 για τα πιθηκια, τα σπανια πουλια κτλ και μετα μπενεις σε αιθουσες με κλουβια με βατραχια, αραχνες, φιδακια κτλ. που να αλλαζεις φακους με ενα τσουρμο πιτσιρικια να σε σκουντανε... ή να κουβαλας 2η γκουμουτσα με ευρυγωνιο...
...εχοντας μια ΝΕΧ με εναν 17ρη, 20ρη κτλ πανκεικ στη τσεπη, εισαι γρηγορος, ελαφρυς και ποιοτικος... και εχεις και βιντεακι, που νομιζω ειναι πιο ευχρηστο στη ΝΕΧ απο οτι στις DSLR...

Το ιδιο μπορει να σε εξυπηρετησει και σε μια συναυλια... τραβας με τον τηλεφακο τους μουσικους και ενιοτε βγαζεις και μερικες street χωρις να χρειαζεται να αλλαζεις φακους καθε τοσο...το αυτο και σε γηπεδα, εκδηλωσεις κτλ.

Σε μια έκθεση φιδιών βρέθηκα σήμερα το απόγευμα.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν. Πήγα παλιότερα μια δυο φορές από απλή περιέργεια και αυτό ήταν. Δε θα ξαναπήγαινα και δε μπορώ να καταλάβω ειλικρινά τι τους βρίσκουν οι πιτσιρικάδες μου (3 και 5 ετών) και τους αρέσουν αυτά τα ζώα.
Αυτή η έκθεση είναι στο οικολογικό πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ιλιον που είναι πέρα από τα ερπετά ένας ενδιαφέρον χώρος για βολτούλα, ποδήλατο κτλ

Οι συνθήκες φωτογράφησης είναι άθλιες, με κακό φωτισμό και πολλές αντανακλάσεις στο ήδη βρώμικο τζάμι των κλουβιών που τα φυλάνε. Όπως χάλια είναι και οι συνθήκες που είναι αναγκασμένα να ζουν αυτά τα ζώα, ένας πολύ μικρός χώρος ίσα που τα χωράει χωρίς κάτι μέσα που να θυμίζει το φυσικό περιβάλον τους που ζουν ελεύθερα στη φύση.

Εδώ αναιβάζω τεσσερις φωτογραφίες που βγήκαν κάπως καλύτερα, δυστυχώς δε συγκράτησα τα ονόματα των ερπετών.

attachment.php

attachment.php

iguana.jpg

snake_2.jpg

Attachments

• snake_1.jpg
    snake_1.jpg
    166.7 KB · Views: 113
  • aspri_cobra.jpg
    aspri_cobra.jpg
    185.5 KB · Views: 116