Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Απάντηση: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Μετα απο ενα διαλειμμα μια ημερας θα σας περιλαβω με τα κυκνακια.
Θα σας ξεκινησω με τα απλα και δεν θα ασς ριξω στα 'βαρια' μην μου παθετε κιολας τιποτα.
Επειδη εχω δουλειες και θα ληψη μερικες μερες το ανεβασμα θα γινεται αργα αναλογα και με την ορεξη που εχω γιατι βαριεμαι γενικως τα ποσταρισματα.....

Εδω ενα μικρο δειγμα των δυνατοτητων του νεου 70-200/4. Πολυ καλος τελικα.. Οπως ολες οι δικες μου πρεπαι να τις βλεπετε σε μεγαλο καδρο για να δειτε λεπτομεριες...

dsc9120h.jpg

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Μπραβο Λεωνιδα... αν ειναι να παθαινεις στερηση και μετα να ανεβαζεις τετοιες, να σου δινουμε απο μια μιρορλες αραια και που... :flipout: και να σου κρυβουμε τους τηλεφακους... :Banane0:

Ερωτηση μη χρηστη και μη γνώστη...

εχουν ειπωθει διαφορα...

...οτι με το 2χ κροπ των μ4/3 ο φωτογραφος αγριας φυσης, ωφελειται με τη χρηση ανταπτορα και καλων τηλεφακων, τουλαχιστον σε σχετικα ακινητα ή αργα κινουμενα θεματα, οπου δεν χρειαζεσαι συνεχες AF ουτε burst... πχ. οι κυκνοι παραπανω...

Ισχυει? Γινεται εστιαση με το ηλεκτρονικο σκοπευτρο ή με την οθονη ? Το μικρο μεγεθος, βολευει στη χρηση μονοποδου ή οταν αναγκαζεσαι να ξαπλωσεις, να γονατισεις, να σκυψεις κτλ για να παρεις τη φωτογραφια? Τα κουμπια, βοηθανε στο να αλλαξεις καποια ρυθμιση σχετικα γρηγορα ωστε και να μην χασεις τη σκηνη και να μην χαλασεις την εκθεση?

Γενικως ενοχλει κατι συγκεκριμενο...?

Ναι ισχυει αυτο, αλλα θες κορυφαια κρυσταλλα για να δεις ´ποιοτητα'.
Ομως να ξερεις οτι μεγαλη σημασια εχει η ακριβεια της εστιασης, εγω με το μεγαλο προβλημα στην οραση που εχω βασιζομαι αποκλειστικα στην αυτοματη εστιαση. Λυσεις τυπου χειροκινητη μεσω ανταπτορων κτλ σε μενα δεν παιζουν!!!
Ακομα μεγαλυτερη σημασια εχει η σωστη στηριξη κατι που επιμελως το παραβλεπουμε. Αν θες σωστα αποτελεσματα οσο μεγαλωνουν τα mm και τα mp πρεπει να βελτιωσεις την τεχνικη σου ή paw me τριποδα και μαλιστα σταθερο!
Με τα ηλεκτρονικα σκοπευτρα θα πρεπαι να μαθουμε να ζουμε, ειναι το μελλον! Ο καθρεπτης και τα πενταπρισματα σε λιγο καιρο θα μας αφησουν χρονους. Ομως μεχρι στιγμης την αμεσοτητα και την αισθηση που σου δεινει το οπτικο δεν την εχεις με το ηλεκτρονικο.
Προσοχη εδω....δεν λεω οτι δεν ειναι καλα πχ αυτο της OMD εμενα με αφησε σχεδον αφωνο και ηταν η ευχαριστη εκπληξη αλλα για αυτην την δουλεια τα ηλεκτ ειναι ακομα λιγο πισω.
Μεγαλο ρολο παιζει και το κρατημα η αισθηση η αμεσοτητα και η σιγουρια που σου δεινει το μεγαλο σωμα.
Σε λιγες μερες θα δοκιμασω ενα λεγομενο pro body . Οχι οτι ειναι 'καλυτερα' απλα εχεις οτι χρειαζεσai και οταν το χρειαζεσαι ΑΜΕΣΑ και οχι κρυμμενο μεσα απο εκαντονταδες αλλοπροσαλα μενου.

Αρα λοιπον σημαντικοτερο ειναι το καλο και μακρυ γυαλι το καλο και σωστο πιασιμο η αμεσοτητα η ακαριαια και σιγουρη εστιαση και μετα τα Fps (εκτος και αν τραβας κυριως σπορ) και τα iso.
Και το κυριοτερο....Πισω απο τον πιο πανακριβο ή φθηνο εξοπλισμο ειναι αυτος που θα κανει την διαφορα, ο φωτογραφος...Αυτος ή θα βγαλει θαυματα ή θα τα κανει 'θαλλασα' ο εξοπλισμος απλα θα σε ξελασπωσει ορισμενες φορες.

Last edited:

Λεωνιδα εξαιρετικες!!!
Η δευτερη ειδικα ειναι καταπληκτικη και τρισδιαστατη!!!

Xαιρομαι που σας αρεσουν...

Κινουμενος οριακα λιγο πριν μπουμε στα 'καμμενα'.....

Το ιδανικο ισως θα ηταν να ειναι ολος νετ και να φαω λιγο χωμα για ελθω στην ευθεια αλλα ετσι θα ηταν -πιστευω-μια αρκετα κοινοτυπη φωτογραφια, ετσι εγβαλα νετ τον κορμο & το κεφαλι (με ενα plus και τις σταγονες στο ραμφος) και σβηνει σχετικα ομαλα προς τα πισω....
(τουλαχιστον αυτο ηθελα..)

Last edited:

Σημερα
το ανακαλυψα το θεμα
μπραβο για την δουλεια τους στους φιλους συμφορουμιτες φωτογραφους
πολυ ωραιες ολες οι φωτο :SFGSFGSF:

Θα εχουμε κοντρες υψηλοτατου επιπεδου βλεπω... εχουμε Κερκινη, εχουμε Καστοριας, μονο ο chrisb ξεγλιστρισε απο τη λιμνη και πηρε τα βουνα... (αλλα με κεινον το μακροφακοσαβουροσυλλεκτη :music-smiley-005:που εμπλεξε, που να γλιτωσει...:flipout:)

λεωνιδα απαικτες ολες....
και μια απο μενα, ετυχε να εχω τη μηχανη μαζι μου στο κεντρο ...

310896_10151349920397511_321783054_n.jpg

Eτοιμο για το μεγαλο αλμα...Καλη paul!

Ενας μικρουλης....