Οι φίλοι μας τα ζώα / Pets & farm animals

Re: οι φιλοι μας τα ζωα !!!

Κάτι δεν μου χτυπάει καλά κάτω από τη μουσουδα. ... Ίσως και στο φόντο δεξιά ;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το είδα από κινητό βέβαια. ...

Πολύ καλή φωτογραφία.

Σου βγάζει κάτα καποιο τροπο το συναίσθημα μιας φυλακισμένη αρκούδας κάτω από τον Αυγουστιατικο Αθηναικό ήλιο.

Κάτι δεν μου χτυπάει καλά κάτω από τη μουσουδα. ... Ίσως και στο φόντο δεξιά ;;

Το είδα από κινητό βέβαια. ...

Όντως υπάρχει θέμα Αιμίλιε, δεν είναι πολύ επιτυχημένο το blur.

Κατά τη γνώμη μου Απόλλωνα, το f/8 (και πολύ περισσότερο το f/22 που έχεις στα φλαμινγκο) είναι λάθος. Μπορεί μεν (από μια γρήγορη ματιά στο photozone.de) να φτάνει στη μέγιστη απόδοσή του ο φακός σε αυτό το διάφραγμα, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι σωστό αφού το έχεις επιλέξει, να καταφεύγεις σε photoshop για να μιμηθείς το μικρό dof που θα σου έδινε ένα πιο ανοιχτό διάφραγμα.

Κι αυτό γιατί αφ' ενός δεν πρόκειται να χάσεις σημαντική οξύτητα (σύμφωνα με το photozone.de, πάντα) επιλέγοντας π.χ. f/4 αλλά και αφ' ετέρου γιατί το εφέ και το bokeh στο post processing είναι αδύνατο να γίνει ίδιο με αυτό που θα έπαιρνες απευθείας από τη μηχανή.

Προσωπικά, στο Αττικό Πάρκο, όπου χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον 70-200 φ/2.8 (εκτός από το τμήμα των ερπετών και καμμιά φορά των παπαγάλων όπου φοράω τον 105 micro), δεν κλείνω ποτέ πάνω από f/4 (βία f/5.6).

Αυτές οι δύο από την τελευταία επισκεψη πριν από 10 μέρες, είναι με f/3.2 και f/3.5. Βέβαια ο φακός σκίζει ήδη από το 2.8, αλλά δε νομίζω ότι και ο Sony θα είναι κακός στο f/4.

Black-tailed Prairie Dog / Σκυλί των Λειμώνων (cynomys ludovicianus) by NassosT, on Flickr

Komodo Dragon / Δράκος του Κόμοντο (Varanus komodoensis) by NassosT, on Flickr

Η επιλογή του διαφράγματος δεν είναι τυχαία, τίποτε δεν γίνεται στη τύχη.
Μεσημέρι ντάλα ήλιο με λευκά τα φλαμίνγκο και δίχως φίλτρο μόνο με το διάφραγμα κλειστό μπορώ να πάρω λεπτομέρεια, μιλά το αποτέλεσμα άλλωστε.

etsap έχεις δίκιο μου ξέφυγε εκείνο το σημείο..

Αν δεν γίνει κριτική δε θα υπάρχει βελτίωση. Το να ανεβάσουμε φωτό μονο για να μας λένε μπράβο δεν έχει σημασία.

Σαφώς γι αυτό και ανεβάζουμε άλλωστε
Αν δεν γίνει κριτική δε θα υπάρχει βελτίωση. Το να ανεβάσουμε φωτό μονο για να μας λένε μπράβο δεν έχει σημασία.

Η επιλογή του διαφράγματος δεν είναι τυχαία, τίποτε δεν γίνεται στη τύχη.
Μεσημέρι ντάλα ήλιο με λευκά τα φλαμίνγκο και δίχως φίλτρο μόνο με το διάφραγμα κλειστό μπορώ να πάρω λεπτομέρεια, μιλά το αποτέλεσμα άλλωστε.

etsap έχεις δίκιο μου ξέφυγε εκείνο το σημείο..

Μου αρέσει η τοποθέτηση του NassosT (παρότι ε'ιναι αρκετά επιθετική).

Προφανώς παρεξηγήθηκα. Καμμία διάθεση επίθεσης δεν είχα και ζητώ συγγνώμη αν φάνηκε κάτι τέτοιο! Και βεβαίως ούτε υπαινίχθηκα ότι έγινε κάτι τυχαία! Κάθε άλλο μάλιστα!

Πάλι δεν είναι ρεαλιστικό το εφέ. IMHO πάντα! Δυστυχώς χάθηκε και το exif και δεν μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις...

Πάντως η αρκούδα με το ψάρι είναι ωραία στιγμή, αν και ήθελε λίγο "αέρα" από πάνω. Δεν τις έχω πετύχει ποτέ να τρώνε γμτ :bigcry:

Γούστα ειναι αυτά ο καλλιτέχνης έτσι την θέλει.
Αν κρινω βέβαια από τον σκυλο που ανεβασες δεν θα ηθελα το ρεαλισμό σου ή τα καμμένα στον Komodo Dragon, γουστα φίλε μου και απο κριτικές πολυ καλές.
οσο για τα exif διδάχτηκα απο δω να τα βγάζω.
Καποια πράγματα δεν ειναι στο χέρι μας αν θυμασαι εχει φράχτη και γω δεν πέτυχα τον δράκο.

Last edited: