ΟΙ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ

Την εχω πατησει κι εγω ετσι στο παρελθον οταν αγορασα ενα nokia n95 8gb απο αλυσιδα και καποια στιγμη το πηγα στη nokia να μου κανει αναβαθμιση και τη πληρωσα γιατι με ενημερωσαν οτι ειχε εισαχθει απο παρτιδα παραεισαγωγης απο την αλυσιδα που το πηρα...

Εγω που να ξερω ρε παιδια; Να μυριζα τα νυχια μου;
Παρ'ολα αυτα το πληρωσα και 750 ευρω επειδη ηταν νεο μεντελο........
Τρεχα γυρευε και νικολο καρτερα.

Και ενταξει εγω... Αυτος ο κακομοιρης που μπορει να πληρωσε 11000 για να παρει τα atc που στερηθηκε οτι στερηθηκε για να ταπαρει τι φταιει;

Συμφωνώ και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει γνωστό το όνομα της εταιρείας που προβαίνει σε τέτοιες εμπορικές τακτικές, ώστε να ξέρουμε όλοι από που να φυλαγόμαστε......

Πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο αυτο που κανει ο ειδικος τυπος που κατα περιωδους δημοσιευουν λιστες με ονοματα εταιριων και ποιοι τις αντιπροσωπευουν. Κατι που το τελευταιο καιρο εχει αρχισει να απουσιαζει απο τον ειδικο τυπο και πολυ κακος που λειπει!

Με τιποτα δεν θα αλλαζα την ασφαλεια που μου παρεχει η αγορα ενος προιοντος που ξερω οτι εχει εισαχθει απο τον αντιπροσωπο η το εχω παρει απο αυτον απο το να το εχω αγορασει απο αλλου με οποιδηποτε πονηρο τροπο ακομα και με λιγοτερα χρηματα! Πιστευω οτι κι εσεις συμφωνειτε με αυτο.

Re: Απάντηση: ΟΙ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αν η ATC προβεί στα παραπάνω θα έχει τρομερό πρόβλημα με το υπουργείο εμπορίου (άρνηση πώλησης ?)
Άλλωστε η έξαγωγή σε άλλη χώρα νοείται έκτος ΕΕ (η ΕΕ υποτίθεται ΕΙΝΑΙ μια χώρα)
Παντού τα ίδια??

DF
Η σταση της ATC ιναι απολυτα σωστη απο την στιγμη που εχει σαν κατασκευαστης το δικαιωμα να εχει εναν και μονο αντιπροσωπο και μπραβο της που τον στηριζει.Πιστευω οτι αν χρειαστουν εξαρτηματα,απλα η ATC λογικα θα παραπεμψει στον Θεμη οποιον χρειαστει εξαρτηματα.

Η σταση της ATC ιναι απολυτα σωστη απο την στιγμη που εχει σαν κατασκευαστης το δικαιωμα να εχει εναν και μονο αντιπροσωπο και μπραβο της που τον στηριζει.Πιστευω οτι αν χρειαστουν εξαρτηματα,απλα η ATC λογικα θα παραπεμψει στον Θεμη οποιον χρειαστει εξαρτηματα.

η στάση της ATC είναι ή κλασσική στάση εταιρείας που υπόσχεται παντού και φοβερίζει παντου
Στην ενωμένη Ευρώπη δεν νοείται αντιπρόσωπος αλλά μόνο συνεργάτης
Ο "αντιπρόσωπος" στην Ιταλία είναι το "διπλανό" μαγαζί από τον "αντιπρόσωπο" στην Ελλάδα, γιατί λοιπόν να μην πουλάει στην Ελλάδα(ο Ιταλός βεβαίως) και να μην αγοράζω εγώ σαν καταναλωτής από κάποιο κατάστημα φθηνότερα με τηνπλήρη κάλυψη?

Προσοχή ΔΕΝ έχω ΑΤC και δεν ξέρω τον Θέμη ή άλλον αντιπρόσωπο
Απλά λόγω δουλειάς και εμπειρίας αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα ,οπότε

......με καταλαβαίνετε όλοι νομίζω

DF

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: ΟΙ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ

Την εχω πατησει κι εγω ετσι στο παρελθον οταν αγορασα ενα nokia n95 8gb απο αλυσιδα και καποια στιγμη το πηγα στη nokia να μου κανει αναβαθμιση και τη πληρωσα γιατι με ενημερωσαν οτι ειχε εισαχθει απο παρτιδα παραεισαγωγης απο την αλυσιδα που το πηρα...

Εγω που να ξερω ρε παιδια; Να μυριζα τα νυχια μου;
Παρ'ολα αυτα το πληρωσα και 750 ευρω επειδη ηταν νεο μεντελο........
Τρεχα γυρευε και νικολο καρτερα.

Και ενταξει εγω... Αυτος ο κακομοιρης που μπορει να πληρωσε 11000 για να παρει τα atc που στερηθηκε οτι στερηθηκε για να ταπαρει τι φταιει;

Ακριβώς ,προφανώς δεν είσαι "μυστικός πράκτορας" να ξέρεις ποιά κομμάτια είναι του "επίσημου εισαγωγέα"
Η Νοκια λοιπόν (και κάθε Νοκια) να βάλει ένα δορυφόρο και να "ελεγχει" που πηγαίνουν τα προιόντα της
Στην ελεύθερη αγορά (ειδικά της ΕΕ) δεν μπορείς να ελέγξεις τις πωλήσεις
συστάσεις κάνεις να κρατάς τα "μπόσικα"
ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ καλύπτεις με ΠΛΗΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ με την firma σου στην αγορά σου

DF

η στάση της ATC είναι ή κλασσική στάση εταιρείας που υπόσχεται παντού και φοβερίζει παντου
Στην ενωμένη Ευρώπη δεν νοείται αντιπρόσωπος αλλά μόνο συνεργάτης
Ο "αντιπρόσωπος" στην Ιταλία είναι το "διπλανό" μαγαζί από τον "αντιπρόσωπο" στην Ελλάδα, γιατί λοιπόν να μην πουλάει στην Ελλάδα(ο Ιταλός βεβαίως) και να μην αγοράζω εγώ σαν καταναλωτής από κάποιο κατάστημα φθηνότερα με τηνπλήρη κάλυψη?

Προσοχή ΔΕΝ έχω ΑΤC και δεν ξέρω τον Θέμη ή άλλον αντιπρόσωπο
Απλά λόγω δουλειάς και εμπειρίας αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα ,οπότε

......με καταλαβαίνετε όλοι νομίζω

DF
Δεν ειπα οτι ο Ιταλος δεν μπορει να πουλαει στην Ελλαδα.Μπορει.Αυτο που ειπα ειναι οτι ενας κατασκευαστης εχει δικαιωμα να εχει μονον ενα αντιπροσωπο/εισαγωγεα σε καθε χωρα.Αυτα τα προβληματα ειναι καθημερινα και ασφαλως σε καταλαβαινουμε.

............ Μου ανακοίνωσαν οτι μόλις μάθουν ποιός είναι θα σταματήσει πάραυτα η συνεργασία τους.
Βάσει αυτών που μου ανακοίνωσε ο Bob Polley, όσα μηχανήματα δεν έχουν εισαχθεί από την LOCATION SOUND, δεν θα έχουν σχέση με τις εξυπηρετήσεις εγγύησης που προσφέρω εγώ, αλλά μέσω του εν λόγω καταστήματος θα απευθύνονται κατ'ευθείαν στην ATC, δηλώνοντας και το αριθμό σειράς του προιόντος.

Κανένα πρόβλημα εγγύησης δεν υπάρχει, νομίζω ήταν σαφές οτι, για όποιο πρόβλημα, το εδώ κατάστημα θα έλθει σε επαφή με τον Άγγλο εξαγωγέα
ο οποίος και θα παραγγείλει το ανταλλακτικό στην ATC.
Θέλω να διευκρινήσω οτι η μη συμμετοχή μου στην διαδικασία εγγύησης δεν ήταν δική μου επιλογή αλλά μου ζητήθηκε κατηγορηματικά από το εργοστάσιο.

Sorry δεν συμβαδίζει...
Αν σταματήσει η συνεργασία τους πως θα απευθυνθεί ο πελάτης σε αυτούς και αυτοί με τη σειρά τους στην ATC???
Tελος πάντων δεν με αφορά, αν η ATC δουλευει με αυτόν το τρόπο....χωρις πλάκα μπραβο τους γιατι το δικτυο σου πρεπει να το υποστηρίζεις, αλλιως πως θα σε υποστηρίξει?
Πιστεύω οι Αγγλοι να είναι τοσο ρομαντικοί οσο λέτε,
οι Σουηδοί της Volvo τα ιδια μας λέγανε και το υπογράφανε κιόλας αλλά τα υποκαταστηματα τους σε Γερμανία και Γαλλία εχουν φτιάξει μέχρι ''εταιρίες'' να ταξινομούν τα φορτηγά τους σε αυτές και να εισέρχονται στη χωρα μας σαν μ/χ με 1000km:worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΙ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ

Sorry δεν συμβαδίζει...
Αν σταματήσει η συνεργασία τους πως θα απευθυνθεί ο πελάτης σε αυτούς και αυτοί με τη σειρά τους στην ATC???
Tελος πάντων δεν με αφορά, αν η ATC δουλευει με αυτόν το τρόπο....χωρις πλάκα μπραβο τους γιατι το δικτυο σου πρεπει να το υποστηρίζεις, αλλιως πως θα σε υποστηρίξει?
οι Σουηδοί της Volvo τα ιδια μας λέγανε και το υπογράφανε κιόλας αλλά τα υποκαταστηματα τους σε Γερμανία και Γαλλία εχουν φτιάξει μέχρι ''εταιρίες'' να ταξινομούν τα φορτηγά τους σε αυτές και να εισέρχονται στη χωρα μας σαν μ/χ με 1000km:worshippy:

Α..... γεια σου (απόλυτα σωστό)
Ρομαντικοί στις εταιρείες δεν υπάρχουν πλέον και οι αγορές σε Γερμανία ,Γαλλία ,Αγγλία είναι τέράστιες (VS Ελλάδα) με ότι αυτό συνεπάγεται

DF

Πάντως επειδή το θέμα δεν είναι έκθεση ιδεών αλλά θέμα που εμπίπτει στην κοινοτική και την εθνική νομοθεσία, δεν υπάρχει πλέον σε ολόκληρη την κοινότητα αποκλειστικός αντιπρόσωπος, αλλά όποιος διαθέτει τα προσόντα που ζητάει ο κατασκευαστής και δεν διώκεται για μια σειρά αδικημάτων τότε ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να τον πουλάει. Ηδη έγινε απο τις αποκλειστικές αντιπροσωπείες των αυτοκινήτων όπως επίσης και με τα εξουσιοδοτημένα σερβισ κλπ. Επίσης στην Ελλάδα πλέον γίνεται αγώνας ολόκληρος για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δεν νοείται αποκλειστικότητα.
Αυτά ως προς το νομικό και τυπικό θέμα της υπόθεσης, στην ουσία και την πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί τρόποι ένα κατασκευαστής να πετάξει απέξω ένα μεταπωλητή που δεν τον θέλει.

Sorry δεν συμβαδίζει...

Έχεις απόλυτο δίκιο.
Θα ήθελα να αναφέρω και άλλο ένα παράδειγμα: στην Ελλάδα, ο παραεισαγωγέας Μπούτσης φέρνει mx5 από τη Γερμανία με 1000χλμ στο κοντέρ (με το ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού) και πουλάει πολύ φθηνότερα στην εγχώρια αγορά.
Σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα στο διάστημα εντός εγγύησης (και εννοώ οποιοδήποτε πρόβλημα, όσο και αν κοστίζει αυτό για να αντικατασταθεί, ακόμα και αν είναι μοτέρ που μπορεί να στοιχίζει 10.000ευρώ), τότε η εγγύηση ισχύει κανονικά και το αυτοκίνητο επισκευάζεται χωρίς καμμία χρέωση στην χώρα μας...

...

Αν κάποιος αγοράσει Atc από τη Γερμανία πχ και ζήσει μερικά χρόνια εκεί και μετά τα φέρει οδικώς στην Ελλάδα (τελείως νόμιμο) και μείνει στη χώρα μας, σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα εντός εγγύησης θα αρνηθεί ο αγαπητός κος Θέμης να τα επισκευάσει?
(ο ίδιος πελάτης μπορεί να τα αγόρασε μέσω ebay ή να τα αγόρασε από Γερμανία στην επιστροφή του προς Ελλάδα...)

...
Σήμερα ισχύει η κοινοτική νομοθεσία και καλύτερα να μας ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει αυτά τα θέματα καλά.

Μήπως ισχύει ότι για επισκευή σε προϊόν που αγοράστηκε στην ευρωπαϊκή ένωση και βρίσκεται εντός εγγύησης ο αγοραστής πρέπει να το πάει στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο σημείο service της εταιρίας?

Τέλος συμφωνώ με τον Ανδρέα ότι γενικώς οι Άγγλοι κάνουν απλά σωστά τη δουλειά τους (rules are rules λένε) χωρίς συναισθηματισμούς...

πρακτικα πως μπορει να προστατευτει ο αγοραστης αν θελει να ειναι σιγουρος οτι αυτο που αγοραζει δεν ειναι παραεισαγωγης στην περιπτωση της ATC μπορουμε να γνωριζουμε ?

υπαρχει καποιο εγγραφο επικολλημενο στην κουτα των ηχειων οτι καλυπτεται απο την ελληνικη αντιπροσωπεια ? κατι αλλο ισως?

οκ οι γκριζες ζωνες για οποιον δεν τον ενδιαφερει η εγγυηση της ελληνικης αντιπροσωπειας ...
αλλα πως τις κανουμε πιο λευκες απο λευκες για αυτον που θελει την καλυψη της επισημης αντιπροσωπειας ?

Όταν αγοράζει κάποιος δεν ρωτάει για την εγγύηση?
Δεν συμπληρώνει καρτέλα εγγύησης με τα στοιχεία της αντιπροσωπείας?
ή δεν του συνιστάται να στείλει την εγγύηση στην αντιπροσωπεία ή στον κατασκευαστή?

Προφανώς α συγκεκριμένος αγοραστής γνώριζε τι αγόραζε.
Αν όχι, δηλαδή παραπλανήθηκε, είμαι σίγουρος ότι ο Θέμης θα τον κάλυπτε στο μέλλον χωρίς 2η κουβέντα.

υπαρχουν ποσες εταιρειες... βλεπε πχ sony...οπου η αποδειξη πωλησης ειναι και το εγγραφο της εγγυησης...

αρα να δουμε λιγο πως η αντιπροσωπεια της atc στην ελλαδα καλυπτει αυτο το θεμα? οντως εχει μεσα η κουτα των ηχειων εγγραφο εγγυησης που πρεπει να αποσταλει στην αντιπροσωπεια? ναι ? οχι ?

μονο η αγορα απο την location του κου Θεμη μας καλυπτει πληρως?
εχει καποιους επισημους μεταπωλητες που πρεπει να μας αναφερει?
(αν και επισης δεν γνωριζουμε αν αυτος ο επισημος μεταπωλητης δεν κανει παραλληλα και παραεισαγωγη)

κε Θεμη?

Απάντηση: Re: ΟΙ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ

Όταν αγοράζει κάποιος δεν ρωτάει για την εγγύηση?
Δεν συμπληρώνει καρτέλα εγγύησης με τα στοιχεία της αντιπροσωπείας?
ή δεν του συνιστάται να στείλει την εγγύηση στην αντιπροσωπεία ή στον κατασκευαστή?

Προφανώς α συγκεκριμένος αγοραστής γνώριζε τι αγόραζε.
Αν όχι, δηλαδή παραπλανήθηκε, είμαι σίγουρος ότι ο Θέμης θα τον κάλυπτε στο μέλλον χωρίς 2η κουβέντα.

Όχι Γιώργο, θεωρείται αυτονόητο να υπάρχει εγγύηση.
Επίσης, σε κανένα προϊόν που έχω αγοράσει από πάμπολλους του χώρου, δεν έχω συμπληρώσει καρτέλα και φυσικά είναι δεδομένο ότι με την απόδειξη αγοράς έχω εγγύηση.
Από κει και πέρα, καλό θα είναι όπως μετά από πολύ καιρό οι εδώ αντιπρόσωποι (οι περισσότεροι) κατάλαβαν ότι οι ιθαγενείς δεν μασάνε πλέον κουτόχορτο και δεν ψαρώνουν με χάντρες, στο θέμα των τιμών σε σχέση με έξω, να κάνουν το ίδιο και με τις εγγυήσεις, ανεξάρτητα από που αγοράστηκε κάτι.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι ο παραεισαγωγέας ποντάρει στο ότι ούτε στοκ χρειάζεται να έχει, ούτε αποθήκες για το στοκ και ούτε support, ούτε σέρβις (δικό του ή εξωτερικό). Όλα αυτά προυποθέτουν εγκαταστάσεις αλλά και προσωπικό που φυσικά πληρώνεται. Έτσι του έρχεται πολύ πιο φτηνά.

Με λίγα λόγια κερδίζει σε βάρος εκείνου που έχει επενδύσει επάνω στο σωστό τρόπο υποστήριξης.

Από κει και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να πουλάει ό,τι θέλει, αρκεί βεβαίως να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πώληση.

υπαρχει καποιο εγγραφο επικολλημενο στην κουτα των ηχειων οτι καλυπτεται απο την ελληνικη αντιπροσωπεια ? κατι αλλο ισως?

Εγω προσφατα εκανα αγορα απο τον ''Ορφεα" και πανω στην συσκευασια υπηρχε η εγγυηση του κατασκευαστη οπου ηταν γραμμενα τα στοιχεια του αντιπροσωπου. Και στο παρελθον και απο αλλες συσκευες hi-fi που αγοραζα ακομα και απο μεταπωλητες η αλυσιδες υπηρχε ενδειξη πολλες φορες αυτοκολλητη απο την αντιπροσωπεια. Συνυθως ετσι γινεται.

Εκτος τωρα πια απο πολλες μεγαλες αλυσιδες που καποια προιοντα καμια φορα τα εισαγουν οι ιδιες....

Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι ο παραεισαγωγέας ποντάρει στο ότι ούτε στοκ χρειάζεται να έχει, ούτε αποθήκες για το στοκ και ούτε support, ούτε σέρβις (δικό του ή εξωτερικό). Όλα αυτά προυποθέτουν εγκαταστάσεις αλλά και προσωπικό που φυσικά πληρώνεται. Έτσι του έρχεται πολύ πιο φτηνά.

Με λίγα λόγια κερδίζει σε βάρος εκείνου που έχει επενδύσει επάνω στο σωστό τρόπο υποστήριξης.

Από κει και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να πουλάει ό,τι θέλει, αρκεί βεβαίως να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πώληση.

Nαι αλλά είναι η μισή αλήθεια που ισχυει αρκετές φορές,
το αλλο μισό λέει οτι η ελεύθερη αγορά ''επιβάλει'' τους αγραφους νόμους της.

Αν εγω κανω τζίρο 1.000.000ε/ετος σε ανταλλακτικά σαν αντιπροσωπος εχω από το εργοστάσιο πολύ καλύτερη τιμή από καποιον ''παραλληλο'' μεταπωλητή που κανει 100.000ε/ετος
και ο Vos στην Ολλανδία που κάνει 100.000.000ε/ετος εχει πολύ καλύτερη και από μένα.
Αυτό σημαινει οτι αν και μεγαλο ψαρι μπορει να με φάει ενα ακόμα μεγαλύτερο.
Το εμπόριο πρεπει να εχει νόμους, οχι γιατι θα κλεισω εγω που είμαι μικρός ή μεσαίος αλλά γιατί πρεπει να εχει εμπιστοσύνη ο αγοραστης στο εργοστάσιο....η παραεισαγωγή δεν βοηθάει σε αυτό και τα εργοστασια το γνωρίζουν καλά.
Απλά κανουν καμια φορά τα στραβα ματια...είναι και οι εποχές....

Υ.Γ. Στη προκειμενη περιπτωση ουσιαστικό θέμα υπάρχει μονο αν είναι ενεργά τα ηχεία.

Last edited:
Το εμπόριο έχει νόμους γιατί αλλιώς εγώ ένα πλυντήριο που πήρα από την τάδε αλυσίδα, θα μπορώ να πάω να ζητήσω εγγύηση σε άλλη αλυσίδα επικαλούμενος ότι και η άλλη αλυσίδα πουλάει την ίδια μάρκα. :Banane0:

Και αποκλειστικότητες υπάρχουν. Αρκεί να έχει να τις πληρώσει κανείς και να αναφέρεται ο τύπος της αποκλειστικότητας στη συμφωνία. Κλασική περίπτωση να συμφωνήσεις σε ένα ποσό που θα κάνεις κάθε χρόνο ζητώντας την αποκλειστικότητα.
Γιατί όταν μιλάμε για ελεύθερο εμπόριο, δεν γίνεται να βγάζουμε απ' έξω τη συμφωνία-βούληση κανενός. It works both ways. Σωστά;