ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “HIGH END” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS!!!

Έγώ πάλι πιστεύω ότι το πόσα πληρώνεις δεν δείχνει το πόσο έξυνπος είσαι.
Το πόσα πληρώνεις γι αυτό που παίρνεις θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ίσως κατά πόσο ξέρεις να ξοδεύεις τα χρήματά σου.

Αλλά αυτό δεν έχει σημασία νομίζω. Το ποιός είναι έξυπνος η όχι είναι θέμα άλλων όχι αυτού του φόρουμ.

Εδώ κάποιο χρήστες το παράκανανε χωρίς να μπορώ να εξηγήσω τον λόγο και τα κίνητρα. Και αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές.

Έχουν αναφερθεί ήδη τα προβλήματα της αγοράς κτλ οπότε δεν χρειάζεται να επαναλάβω κι εγώ.

Και όπως ανέφερα και σε άλλο σχετικό νήμα, σας παρακαλώ ας αφησουμε το πού ανήκει , το για πόσο παίζει , το αν είναι hi end κτλ.

Αυτοί που το γουστάρουν ας το ακούν και ας το χαίρονται και αυτοί που δε το γουστάρουν να είναι ευτυχισμένοι γιατί τα μηχανήματα που ήδη κατέχουν ( και για τα οποία πλήρωσαν λίγα η πολλά χρήματα ) δικαίωσαν την επιλογή τους. Εϊναι απλά τα πράγματα και δεν υπάρχει λόγος ούτε αντιπαραθέσεων ούτε ειρωνειών και άλλων φαινομένων .

Ας σεβαστούμε όλοι τις απόψεις των άλλων και ας διατυπώσουμε τις δικές μας απόψεις με ορθότητα και με ήθος.

Είναι κρίμα για ένα μηχανάκι να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις.

Καλές ακροάσεις, να απολαμβάνετε όλοι την μουσική που σας αρέσει ,όπως σας αρέσει και σας ευχαριστεί.

Δεν θα πώ κάτι περισσότερο ούτε εδώ όυτε στα άλλα νήματα.

O k. Σκαλούμπακας είναι αυτό που γράφει ο Σπύρος. Έχει αναλώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στο να βρει την υψηλή πιστότητα.
Το σέβομαι απόλυτα.
Ακριβώς γι´ αυτό το λόγο το μήνυμα του θα έπρεπε να είχε διαφορετικό ύφος.
Όταν θεωρείς τον εαυτό σου πιο έμπειρο ακροατή από κάποιους, πρέπει τους λιγότερο έμπειρους να τους αντιμετωπίζεις με αγάπη και φροντίδα και όχι ειρωνικά.
Και μάλιστα όταν δεν είσαι απλά μηχανάκιας που σπρώχνεις πολλά φράγκα αλλά διαθέτεις και μία εξαιρετική δισκοθήκη.
Οι εξυπνάκηδες και αυτοί που προσπαθούν να στρέψουν την αγορά αλλού δεν γράφουν κάθε μέρα για παρόμοιες περιπτώσεις.
Όλα αυτά τα χρόνια μόνο δύο -τρεις περιπτώσεις μας έχουν απασχολήσει σε αυτό το βαθμό.
Κύριε Σκαλούμπακα μήπως πιστεύετε ότι το blue Sky απειλεί τους εδώ αντιπροσώπους Hi-End ή Hi-FI συσκευών; ΜΠΑ.
Θα ήταν αφελές κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχει καμμία απειλή.
29 ευρώ είναι ,ήμαρτον.
Μάλλον θεωρείτε κακό που το θέμα γράφτηκε και πήρε αυτές τις διαστάσεις.
Εγώ όμως είμαι χαρούμενος που αρκετοί φίλοι έως πάρα πολλοί έμειναν απίστευτα ικανοποιημένοι και χαρηκαν τις μουσικές τους.
Ζητάω συγνώμη σε αυτούς που παρασύρθηκαν και θεωρούν πως πέταξαν 29 ευρώ.
Εάν αφήσετε την καχυποψία και μας αντιμετωπίσετε με λίγη τρυφερότητα, πιστέψτε με, θα νιώσετε γαλήνη. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να το κάνετε.
Και μη ξεχνάτε ότι εδώ στο AVCLUB κανένας διαχειριστής δεν πουλά μηχανήματα ήχου ,ούτε έχει εμπλακεί με αντιπροσωπείες.
Αυτό λέει τα πάντα για την ανιδιοτέλεια μας.
Στο δικό σας κλαμπ δεν ισχύει αυτό.
Βέβαια οι άνθρωποι (όχι όλοι) μηχανές ήχου πουλάνε και όχι ντραγκς. Θεμιτό είναι. Ορισμένοι μάλιστα είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και επαγγελματίες.Και μας έχουν βοηθήσει.
Και το να σπρώχνουν τα προίόντα τους με κάθε τρόπο δεν με χαλάει.
Έχουν και οικογένειες να ζήσουν.
Αλλά δεν διακρίνετε κάποια απόσταση σε αυτές τις δύο καταστάσεις;

Και μία παιδική σκέψη.
Αν τα είχα αρπάξει από τον guru ή τον Mαρινόπουλο, μετά τις πρώτες ακροάσεις των φίλων και το κράξιμο που θα έτρωγα ,το θέμα όχι μόνο θα ξεθώριαζε αλλά και έγω έπρεπε να κρυφτώ six feet under. Σε λίγο θα πρέπει να αποδείξω και ότι δεν είμαι η Μπέμπα Μπλανς.

Kαι μία πολύ φιλική συμβουλή: Δώστε μία ευκαιρία στο 865 και γράψτε μας τις εντυπώσεις σας. Έχετε και πιο ''αποκαλυπτικό'' σύστημα από το δικό μου.
Θα χαρώ πολύ να σας ακούσω. Περιμένω με αγωνία.
Εάν δεν θέλετε να το αγοράσετε στείλτε μου pm να σας στείλω το δικό μου.
Πολύ φιλικά
Δ.Μανωλάκος

Απάντηση: Re: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “HIGH END” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS!!!

Όταν θεωρείς τον εαυτό σου πιο έμπειρο ακροατή-θεατή από κάποιους, πρέπει τους λιγότερο έμπειρους να τους αντιμετωπίζεις με αγάπη και φροντίδα και όχι ειρωνικά.

Να το banner που ψάχνουμε για την πρώτη σελίδα του forum, Τζίμι :grinning-smiley-043

Εμένα θα με συγχωρήσετε, αλλά θα καταχραστώ την καλοσύνη και την ανεκτικότητα σας και θα εκμεταλλευτώ την συζήτηση σας, για να πω τον δικό μου πόνο.

Πλησιάζει Καθαρή Δευτέρα και θα ´χουμε πάλι φαγοπότι νηστίσιμων.
Επειδή μ´ αρέσει το «καλό φαγητό» και μ´ αρέσει επίσης να την «ψάχνω» λίγο παραπάνω, - σε σημείο που η παρέα με έχει αποδεχθεί άτυπα ως ειδήμονα - εδώ και μερικά χρόνια ασχολήθηκα και με αυτά τα νηστίσιμα.
Έτσι, μετά από πολλές γευστικές «δοκιμές», ανακάλυψα κάτι ντολμαδάκια χειροποίητα, τα οποία είναι φανταστικά – μου θυμίζουν ακριβώς αυτά που έφτιαχνε η γιαγιά μου.
Κοστίζουν βέβαια κάτι παραπάνω από τα κλασικά της κονσέρβας, αλλά σίγουρα το αξίζουν και με το παραπάνω,
Την ίδια άποψη άλλωστε έχουν εκφέρει και όλοι οι φίλοι μου, που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στο τραπέζι μου, μεσημέρι Καθαρής Δευτέρας, και τα έχουν δοκιμάσει / απολαύσει.

Φέτος όμως έχω ένα πρόβλημα.
Σε σας μπορεί να φανεί μικρό, αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλο.

Αυτός ο άτιμος ο Εισαγγελάτος, αποκάλυψε – με αποδείξεις – ότι τα συγκεκριμένα ντολμαδάκια – του συγκεκριμένου μαγαζιού από το οποίο τα προμηθευόμουν - ήταν γιαλαντζί κυριολεκτικώς.
Δηλαδή πιο κονσέρβα κι από τα κονσέρβας.

Ξέρω, το βρίσκετε αστείο και γελάτε, αλλά για μπείτε για μια στιγμή στην θέση μου :

• Πως νομίζετε ότι αισθάνομαι που τόσο καιρό πλήρωνα «χειροποίητα» και «ψώνιζα» κονσέρβα ?
• Πως θα αντιμετωπίσω όλα όσα θα μου σέρνουν οι «φίλοι» μου (μπροστά μου κι από πίσω μου), για τις ... «γνώσεις» μου και τις επιλογές μου ?

Και αυτά είναι λίγα από τα προφανή – αυτά που φαίνονται στους απ´ έξω - , για σκεφτείτε την «εσωτερική» μου πάλη :

• Μα τι σόι «γευσιγνώστης» είμαι ?
• Με τι κριτήρια τέλος πάντων οδηγήθηκα στην αρχική μου επιλογή ?
• Πόσο επηρεάσθηκε αυτή η γεύση μου από το «sic μαγαζί» και την «αλμυρή» τιμή τους ?
• Μήπως εντέλει βαυκαλίζομαι και εάν ναι, μήπως το κάνω γενικώς και όχι μόνο για τα της γεύσης ?

Αφήστε με, μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα και οποίος το αντιλαμβάνεται .... με αντιλαμβάνεται.

Ζητώ συγνώμη και πάλι για την αγένεια του off topic, αλλά ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο τυραγνιέμαι.
Κάπου έπρεπε να πω τον πόνο μου.

Ps1
Μην ψάχνετε για την μύγα ... τον εαυτό μου περιπαίζω και τα όσα αυτός θεωρεί (καλώς ή κακώς) ως δεδομένα.
Ps2
Δεν υπονοώ ότι το κάθε μαγαζί πουλά γιαλαντζί χειροποίητα ντολμαδακια. Προς Θεού !
Ps3
Προσοχή ! μιλώ για «ντολμαδακια» - απ´ αυτά που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει - , όχι για «υψηλή κουζίνα»
Ps4
Ο Κος Διαχειριστής, αν θεωρεί ότι έχω «ξεφύγει» εντελώς, μπορεί ελεύθερα να το διαγράψει.

Εχεις σκεφτεί την πιθανότητα , η γιαγιά σου να έπαιρνε κρυφά κονσέρβες και να σας τα σέρβιρε για φτιαχτά απ' τα χεράκια της ; ( και για όσους νομίζουν ότι συνεχίζουμε να είμαστε οφ τόπικ , η γιαγιά είναι η αναφορά , βάσει της οποίας γίνονται οι κατοπινές συγκρίσεις )-bye-

Re: Απάντηση: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “HIGH END” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ FORUMS!!!

Εχεις σκεφτεί την πιθανότητα , η γιαγιά σου να έπαιρνε κρυφά κονσέρβες και να σας τα σέρβιρε για φτιαχτά απ' τα χεράκια της ; ( και για όσους νομίζουν ότι συνεχίζουμε να είμαστε οφ τόπικ , η γιαγιά είναι η αναφορά , βάσει της οποίας γίνονται οι κατοπινές συγκρίσεις )-bye-

Αποκλείεται ρητώς και κατηγορηματικώς !
Άλλωστε την συλλογή κληματόφυλλων την επωμιζόμουν αναγκαστικά πάντα εγώ !
Το σκαρφάλωμα της κληματαριάς βλέπεις ήταν mission impossible για τους άλλους.-bye-

1.Ρε Στέργιο, δηλαδη ένα σύστημα των 10.000 δεν μπορεί να είναι καλοστημένο, ματσαρισμένο και να παίζει; δλδ όλοι που ρίχνουν λεφτά πρέπει να είναι και άσχετοι;
2. Κε Μανωλάκο και Κε Μορφέα, πείτε μας με ποιό σεταπ έγιναν οι συγκρίσεις και απο ποια πλειερ έπαιξε καλλίτερα to BS.
3. Κάποιος τεχνικός να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν μία πλακετίτσα με μόνο το ολοκληρωμένο πάνω της και ένα τροφοδοτικό της πλάκας να παίζει καλλίτερα απο πλειερς χιλιάδων ευρώ;
4. Επειδή δεν πιστεύω στην μαγεία και στους γκουρού, και επειδή το δικό μου ΒS μετά απο 30 ώρες στρώσιμο ακόμα δεν κατάφερε να παίξει ας βγεί κάποιος τεχνικός να εξηγήσει το φαινόμενο.
Απλά πράγματα. Βγήκε στο άλλο φορουμ ένα μέλος και εμπεριστατωμένα έγραψε τις παρατηρήσεις του απο συγκριτικό που έκανε. Αντε ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Ούτε παρεξηγήσεις ούτε το θέμα να πλατειάζει και να χρονίζει.

1.Ρε Στέργιο, δηλαδη ένα σύστημα των 10.000 δεν μπορεί να είναι καλοστημένο, ματσαρισμένο και να παίζει; δλδ όλοι που ρίχνουν λεφτά πρέπει να είναι και άσχετοι;

Φυσικά και μπορεί να είναι. Ποιος είπε το αντίθετο? :chinscratch:

Εγώ πάντως το συζήτησα με τον Παναγιωτίδη και αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε blind tests "εσωτερικού τύπου" . Κάποια στιγμή ο Παναγιωτίδης θα ακούσει στο σπίτι μου τα ίδια κομμάτια σε κάθε player , χωρίς να ξέρει ποιό παίζει και το ίδιο θα κάνω κι εγώ στο δικό του σπίτι . Ετσι θα είναι και πιό αντικειμενικό , διότι αμφότεροι έχουμε μικρή εξοικείωση με το σύστημα του άλλου . Επίσης ο καθε ένας θα μπορεί να κάνει blind test στον άλλο , στο δικό του σύστημα , χωρίς ο κάτοχος να ξέρει ποιό παίζει . Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά την πραγματοποίηση του τεστ .

:confused:

...........................
Αλλά αυτό που πάνε να περάσουνε μερικοί χαϊεντάδες, ότι για να έχεις καλό ήχο θα πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία δεν είναι αλήθεια.
Καλύτερα σύστημα 3000 ευρώ στημένο σωστά, παρά των 10000 στημένο όπως να'ναι.
Αυτό λέμε εδώ μέσα.

Αλλά αυτό που πάνε να περάσουνε μερικοί χαϊεντάδες, ότι για να έχεις καλό ήχο θα πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία δεν είναι αλήθεια.
Αυτό λέμε εδώ μέσα.

Ρε Βαγγέλη, Ελληνικά μιλάμε ή κάνω λάθος?
που ακριβώς γράφω ότι όλοι όσοι ρίχνουν πολλά λεφτά στο άθλημα είναι άσχετοι?
που ακριβώς γράφω ότι ένα σύστημα των 10000 αποκλείεται να είναι ματσαρισμένο και να παίζει καλά?
:violent-smiley-011:

Αυτό λέμε εδώ μέσα.

Ναι, αλλά τους χαλάς τη σούπα. Σε καταγγέλλω ευθέως ρε! :flipout:

...καλά ρε παιδιά...αυτός ο "πρόεδρος" γιατί "πετάγεται" από το forum του και γράφει στα άλλα forums...και μάλιστα χωρίς να έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται??? (...ή μήπως γνωρίζει ΑΚΡΙΒΩΣ περί τίνος πρόκειται)?????:chinscratch: :chinscratch: :chinscratch:
...μυστήρια πράγματα συμβαίνουν...

...επίσης βλέπω να έχει θορυβήσει πολύ κοσμάκη αυτή η "περίπτωση" και ταυτόχρονα να ξυπνάει τους περισσότερους από το "λήθαργο" του hi-end...(αφορμή ζητούσαν όλοι)...:music-smiley-005:

Εσύ μάλλον κρυφοκοιτάς το Forum του A.C.A.
watching.gif

Καλως ηρθατε ξανα κ Σκαλουμπακα,ελπιζω να μεινετε για πολυ καιρο μαζι μας και να ακουμε τις αποψεις σας, ειτε συμφωνουμε, ειτε οχι

Εσύ μάλλον κρυφοκοιτάς το Forum του A.C.A.
watching.gif

...είπα να γράψω και εκεί ένα threadάκι ανάλογο, αλλά (ευτυχώς) το μετάνοιωσα...δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να "ξυπνήσουμε" και άλλους...λίγοι και καλοί...οι υπόλοιποι ας μείνουν στα "τύπου hi-end" συστήματά τους...:flipout: :flipout: :flipout:
-bye- ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ-bye-

...είπα να γράψω και εκεί ένα threadάκι ανάλογο, αλλά (ευτυχώς) το μετάνοιωσα...δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να "ξυπνήσουμε" και άλλους...λίγοι και καλοί...οι υπόλοιποι ας μείνουν στα "τύπου hi-end" συστήματά τους...:flipout: :flipout: :flipout:
-bye- ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ-bye-

Καλά εσύ το βιολί σου...Ή του ύψους ή του βάθους...Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις ρε φίλε μου. Μεταξύ του 29 και του 150.000 δες πόσες διαβαθμίσεις υπάρχουν. Η επιμονή πρέπει κάπου να σταματάει.
Τι συμφέρον έχει ο άνθρωπος να γράφει εδώ δηλαδή? Θα μας τρελάνεις τελείως? Σε ένα forum 1500 ανθρώπων πόσοι έχουν το ποσό των 100.000 για HiEnd? Ψαρεύει πελάτες τώρα, έτσι? Και η καχυποψία έχει τα όριά της ρε αδερφέ. .

2. Κε Μανωλάκο και Κε Μορφέα, πείτε μας με ποιό σεταπ έγιναν οι συγκρίσεις και απο ποια πλειερ έπαιξε καλλίτερα to BS.

Κε Κυρίτση, το μοναδικό σύστημα που μπορώ να αναφέρω είναι το δικό μου. Oτι άκουσα εδώ, εκεί, παραπέρα και δεν μου ανήκει θα μου επιτρέψετε να μην τ αναφέρω.

Λοιπόν, τα μηχανάκια που άκουσα το BlueSky είναι:

Source: Sony 50ES, Sony PS1 modified
Pre: DIY OPA134
Power: SET 6C33C-B
Speakers: Altec Lancing 604-8G 15" Studio Monitors
Cables: Belden 89259 σε σχεδιάση Jon Risch

Το αποτέλεσμα απλό. Το BlueSky χωρίς καμμιά αλλαγή εκτός απ το καλώδιο ρεύματος και την αποσύνδεση του καλωδίου scart παίζει τραγικά καλύτερα απ το 50ES. Ακόμα κι απ το PS1 παίζει καλύτερα παρόλο που βρίσκονται στην ίδια φιλοσοφία ήχου. Σε σχέση με το PS1 υπερτερεί σε λεπτομέρεια, και κάτω άκρο.

Εγώ το ακούω ως ένα απόλυτο σύστημα βινυλίου με τις ευκολίες του CD.

Απο κει και πέρα το μοναδικό που θα υπερασπιστώ μέχρι να με διώξουν απ το forum είναι τι ακούω εγώ στο σύστημα μου. Δεν υπερασπίζομαι ούτε το BlueSky ούτε απαξιώνω καμμιά συσκευή που δεν την έχω πληρώσει ! Κι αν κάποιες στιγμές φάνηκε διαφορετικά ήταν όταν αναφέρομαι σε ανθρώπους που έχουμε ανταλάξει πέντε κουβέντες παραπάνω.

Απο κει και πέρα το μοναδικό που θα υπερασπιστώ μέχρι να με διώξουν απ το forum είναι τι ακούω εγώ στο σύστημα μου. Δεν υπερασπίζομαι ούτε το BlueSky ούτε απαξιώνω καμμιά συσκευή που δεν την έχω πληρώσει ! Κι αν κάποιες στιγμές φάνηκε διαφορετικά ήταν όταν αναφέρομαι σε ανθρώπους που έχουμε ανταλάξει πέντε κουβέντες παραπάνω.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μορφέα ,και επίσης θα προτιμούσα οι περισσότερο «hi-end» από εμάς από το να γράφουν ότι γράφουν, να πάρουν ένα Blue Sky πρώτα, να το ακούσουν και μετά να μας πουν ηχητικές εντυπώσεις και μόνο!
Τα υπόλοιπα λίγο μα πολύ λίγο με ενδιαφέρουν εμένα προσωπικά .