Οι Περιπέτειες του ΤενΤεν - The Adventures of TinTin

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: Τριλογια TinTin απο Spielberg & Jackson

οι ίδιες ανοησίες (περι ρατσισμού) έχουν ακουστεί πολλάκις και για αλλους κομικογράφους...σε τίποτα δε μειώνεται κατ'αυτόν τον τρόπο η τεράστια καλλιτεχνική αξία του έργου τους...

Οποιος εννοει να διαβαζει και να καταναλωνει αμασητα οτι του προσφερεται χωρις κανενα φιλτραρισμα μαλλον προς τη μερια του πρεπει να αναζητα την ανοησια οχι σε οποιον διαδιδει αυτο που οι περισσοτεροι παραδεχονται...... :operator:

Απάντηση: Τριλογια TinTin απο Spielberg & Jackson

Αγαπητε havoc μπορεις να μας μεταφερεις τις ρατσιστικες αποψεις του Herge
πως παρουσιαζονται στον tin tin για να ενημερωθουμε και εμεις

Από περιέργεια πάντως και εγώ θα ήθελα μερικά παραδείγματα του που φαίνεται ο ρατσισμός.

Γιατί, μικρός τουλάχιστον, δεν τον παρατήρησα.

Και εν πάση περιπτώσει, αν δεν φαίνεται δεν με νοιάζει κιόλας.

Πολλοί μεγάλοι και μικροί καλλιτέχνες είχαν και έχουν μικρά και μεγάλα στραβά αλλά εμείς οφείλουμε να τους κρίνουμε για την δουλειά τους και μόνο και όχι για τις προσωπικές τους πεποιθήσεις οι οποίες κατά τη γνώμη μου δεν μειώνουν την καλλιτεχνική τους αξία.

Last edited:

Από Tintin άρχισα να μαθαίνω γαλλικά και αυτό που θυμάμαι έντονα είναι μια συνομιλία που είχε ο ήρωας με ένα κινεζόπουλο και του έλεγε περίπου τα εξής:
- Κοίτα να δεις. Και εμάς μας παραμυθιάζουν ότι εσείς είστε περίεργοι, ότι σας βάζουν σιδερένια παπούτσια για να μείνουν τα πόδια σας μικρά και άλλες αηδίες. Θέλουν να μας πείσουν ότι είστε τελείως διαφορετικοί για να μας κρατάνε σε απόσταση. Στην πραγματικότητα όμως δεν διαφέρουμε.
Για την τότε ηλικία μου ήταν το καλύτερο αντιρατσιστικό μάθημα.

Jamie Bell ("Billy Elliot," "Defiance") θα ειναι ο tintin
& Daniel Craig ως Red Rackham

το πρωτο της σειρας θα ειναι το The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_of_the_Unicorn) το 11ο στην σειρα απο τις περιπετειες του tintin.

Αλλοι ηθοποιοι που θα πλαισιωσουν τους πρωταγωνιστες
Andy Serkis, Simon Pegg, Nick Frost, Gad Elmaleh, Toby Jones & Mackenzie Crook

Το 2ο της σειρας θα σκηνοθετηθει απο τον Jackson και μπορει να υπαρξει και 3ο.

απο http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=52288

Η πρώτη και τελευταία μου επαφή με Tintin ήταν από φωτό στο viewmaster μικρός. Πραγματικά μου είναι αδιάφορος. Οποτε το πετύχαινα σε κανά κανάλι το άλλαζα.

βαρετος του κερατα.αλλα απο τη στιγμη που αποφασισαν δυο μεγαλοι σκηνοθετες να ασχοληθουν δεν μπορει κατι καλο θα βγει...

Περίεργο, εγώ πεθαίνω στο γέλιο όποτε διαβάζω Tintin.
Ειδικά οι Captain Haddock και Dupon & Dipon είναι όλα τα λεφτά!

Προσπερνάμε βέβαια τις ρατσιστικές τάσεις του Herge...

Oυστ...παλιο Spielberg μακρυα απο τον Τεν Τεν μας [ ετσι τον λεγαμε ]
ειχεις τοσους αλλους σαχλαμαρηδες να ασχοληθεις

ο ΤιnTin ειναι μονο αυτος !

tintin.jpg

Last edited:

Παρεπιπτόντως, έχοντας διαβάσει νομίζω όλα τα κόμικ, ρατσιστικές ιδέες πουθενά δεν παρατήρησα.

Το μόνο που μου έκανε αρνητική εντύπωση ήταν μια πολύ άσχημη στάση προς τα ζώα στο "Τεντεν στο Κογκο". Αν θυμάμαι καλά σε κάποια στιγμή πυροβολούσε εν ψυχρώ ένα ζώο, και μου'χε κακοφανεί... Αλλά από ρατσισμό ειλικρινά δε μπορώ να θυμηθώ κάτι, και τα είχα διαβάσει όχι στο δημοτικό, αρκετά αργότερα, σε εποχές λυκείου...

από όσο θυμάμαι εγώ το μόνο έτσι "γραφικό" ήταν οτι οι έγχρωμοι εμφανίζονταν με παχειά χείλια, κάτι σαν μπαρμπαθωμάδες ή αγαθοί γίγαντες από το πράσινο μίλι...

από όσο θυμάμαι εγώ το μόνο έτσι "γραφικό" ήταν οτι οι έγχρωμοι εμφανίζονταν με παχειά χείλια, κάτι σαν μπαρμπαθωμάδες ή αγαθοί γίγαντες από το πράσινο μίλι...

Kι αυτό λίγο υπερβολικό μου φαίνεται, καθώς τα παχειά χείλη είναι όσο να'ναι χαρακτηριστικό της μαύρης φυλής, ειδικά δε στην Αφρική που δεν έχουν γίνει πολλές προσμίξεις με λευκούς...

Re: Απάντηση: Τριλογια TinTin απο Spielberg & Jackson

Oυστ...παλιο Spielberg μακρυα απο τον Τεν Τεν μας [ ετσι τον λεγαμε ]
ειχεις τοσους αλλους σαχλαμαρηδες να ασχοληθεις

ο ΤιnTin ειναι μονο αυτος !

tintin.jpg

+1!

Ο TinTin είναι πολύ ευρωπαίος ήρωας. Δεν θα ήθελα οι κύριοι κύριοι Σπήλμπεργκ και Τζάκσον να τον κάνουν Αμερικανάκι. http://www.avclub.gr/forum/images/smilies/violent-smiley-030.gif
Πάντως ούτε εγώ είδα ρατσισμό στις περισσότερες ιστορίες, και τις έχω διαβάσει όλες και αρκετά αργά (στο πανεπιστήμιο παρακαλώ). Τώρα τελευταία τις έχω κάνει επανάληψη γιατί τις διαβάζει ο γιός μου, ετών δέκα, και βλέπω μόνο μιά ναίφ οπτική, που ψάχνει εξωτικά τοπία, παράξενες γλώσσες και έθιμα, κάτι σαν την οπτική περιηγητή του 18ου ή 19ου αιώνα. Και εγώ είχα διαβάσει ότι ο Ερζέ ήταν ρατσιστής, ναζί και διάφορα άλλα. Δεν έχω γνώμη επ' αυτού γιατί δεν το έχω ψάξει το θέμα, αλλά δεν νομίζω ότι αφήνει να βγαίνουν οι απόψεις του στα βιβλία. Εντάξει, οι Μαύροι στο Ο Τεντεν στο Κογκό είναι αφελείς, αλλά το ίδιο δεν είναι και οι Αμερικάνοι στο Ο Τεντεν στην Αμερική ή οι Συλντάβιοι στο Σκήπτρο του Οτοκάρ?

πεστα Κωστα εξ αλλου ολοι οι μεγαλοι ηρωες με φανατικους φιλους
εχουν και εχθρους
ο Τεν Τεν ειχε κατηγορηθει και οτι αντιπαθουσε τις Γυναικες
και ηταν και αντικκουμουνιστης η πρωτη του περιπετεια στο κρατος
των Σοβιετ δεν εκδοθηκε ποτε στην Ελλαδα

θυμηστε μου το ονομα ενος Ελληνα κακου εφοπλιστη που εμφανιζεται
καπου καπου ... ?

.

η πτήση 714 ήταν νομίζω το πιό πρόσφατο και τελευταίο....

Στην ελλάδα, όταν κυκλοφόρησε, πρώτη φορά ήταν επί χόυντας και τον μετονομάσανε Ρασταποκ.
Βλέπεις δεν μας καλοάρεσε να είναι ο κακός έλλην...

Είναι το μόνο, από τα αρκετά που διάβαζα μικρός, comic για το οποίο κάπου κάπου μου έρχεται στο μυαλό μια γλυκιά σκέψη / επιθυμία ότι κάπου υπάρχει ένα τεύχος που μου έχει ξεφύγει και δεν έχω διαβάσει…

Εκτός από αυτό, πάντα μα πάντα οι μαύροι μιλούσανε σπαστά.
Και στο "Κάρβουνα στο αμπάρι" τα ίδια, που ο Τεντεν εξαρθρώνει σπείρα δουλεμπόρων...