Οί Plasma Θέλουν ακόμη στρωσιμο?

gtsaka

New member
11 November 2007
29
Γειά σας.
Θέλω να παρω μία plasma 37αρα για το υπνοδωμάτιο(απόσταση2-2,5 μέτρα),
αλλά μέ προβληματίζει ή διαδικασία στρωσίματος και δεν ξερω αν εχω την υπομονη να ασχοληθώ.Είναι ακόμα απαραίτητη,ή εχουν εξελιχθεί αρκετά οι τηλεοράσεις και δεν χρειάζεται.?

Η μόνη περίπτωση να "έστρωνα" μια πλάσμα θα ήταν αν είχα σκοπό να ασχοληθώ συστηματικά με gaming.

Για απλή θέαση τηλεοπτικού, DVD δεν υπάρχει πρόβλημα.

Η μόνη περίπτωση να "έστρωνα" μια πλάσμα θα ήταν αν είχα σκοπό να ασχοληθώ συστηματικά με gaming.

Για απλή θέαση τηλεοπτικού, DVD δεν υπάρχει πρόβλημα.

Χ2

Απλως απεφυγε μαυρες μπαρες και λογοτυπα καναλιων για τις πρωτες 200 ωρες...

Εγώ τη δική μου 37άρα δεν την έστρωσα ποτέ.
Απλά από την πρώτη στιγμή έβλεπα τηλεόραση.

Εγώ την έστρωσα κανονικά, βλέπετε ήταν η πρώτη μου plasma ....στην επόμενη ούτε που θα ασχοληθώ..:grandpa:

Στρώσιμο?? Τι είναι αυτό???? :smile:

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξα την τηλεόραση παίζει κανονικά, χωρίς ζουμ και χωρίς DVD στρωσίματος και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Εγώ την έστρωσα για πέντε ολόκληρα λεπτά και μετά σύνδεση με PC.
Prison Break , Heroes κλπ κλπ

Re: Απάντηση: Οί Plasma Θέλουν ακόμη στρωσιμο?

Στρώσιμο?? Τι είναι αυτό???? :smile:

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξα την τηλεόραση παίζει κανονικά, χωρίς ζουμ και χωρίς DVD στρωσίματος και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Μπράβο, Πάνο! Τι πλασματάκι έχεις εσύ; Γιατί εγώ τη δικιά μου (Samsung 42Q96) την έστρωσα για 140 ώρες με ζουμ, με DVD στρωσίματος, με τη φωτεινότητα και την αντίθεση κάτω από το μισό, κι όμως ακόμα και τώρα λίγο μόνο να μείνει π.χ. ένα τετράγωνο σχήμα, αμέσως αφήνει αποτύπωμα. Ευτυχώς που έχει ενσωματωμένο ένα πρόγραμμα προστασίας και σε 10 λεπτά η οθόνη "ξεπλένεται" και καθαρίζει τελείως.

Μήπως έχει κανείς εμπειρία από την ίδια τηλεόραση, για να ξέρω αν έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι; Έχω πάντως συμβιβαστεί με το πρόβλημα και η τιβούλα με αποζημιώνει στον υπερθετικό βαθμό με την πραγματικά άψογη εικόνα της.

Μπράβο, Πάνο! Τι πλασματάκι έχεις εσύ; Γιατί εγώ τη δικιά μου (Samsung 42Q96) την έστρωσα για 140 ώρες με ζουμ, με DVD στρωσίματος, με τη φωτεινότητα και την αντίθεση κάτω από το μισό, κι όμως ακόμα και τώρα λίγο μόνο να μείνει π.χ. ένα τετράγωνο σχήμα, αμέσως αφήνει αποτύπωμα. Ευτυχώς που έχει ενσωματωμένο ένα πρόγραμμα προστασίας και σε 10 λεπτά η οθόνη "ξεπλένεται" και καθαρίζει τελείως.

Μήπως έχει κανείς εμπειρία από την ίδια τηλεόραση, για να ξέρω αν έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι; Έχω πάντως συμβιβαστεί με το πρόβλημα και η τιβούλα με αποζημιώνει στον υπερθετικό βαθμό με την πραγματικά άψογη εικόνα της.

Ειχα παρατηρήσει ακριβως το ιδιο φαινόμενο στην C96 που είχα.
Συγκριτκά, η 50PG6000 που εχω τωρα είναι πολυ ανθεκτικότερη στο IR και καλύτερη στο "ξεπλυμμα" του.

Ειχα παρατηρήσει ακριβως το ιδιο φαινόμενο στην C96 που είχα.
Συγκριτκά, η 50PG6000 που εχω τωρα είναι πολυ ανθεκτικότερη στο IR και καλύτερη στο "ξεπλυμμα" του.

Μάλιστα! Δηλαδή αφήνει κι η δική σου το ... αποτυπωματάκι της αλλά πολύ πιο δύσκολα. Αυτό είναι πολύ παρήγορο.

Κι από εικόνα πώς πάει stef; Αξίζει τον κόπο, κατά τη γνώμη σου, να προχωρήσω στην αγορά της; Υπάρχει κανένα review; (Sorry για τις ερωτήσεις, αλλά είπα να τις κάνω μαζεμένες για να μην επανέλθω - ίσως...)

Στο νήμα για την PG6000 νομίζω θα βρεις απαντήσεις σε όλες τις απορίες σου και φωτογραφίες! Είναι λίγο πιο κάτω από αυτό το thread.

Παιδιά ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις σας.Από ότι κατάλαβα,δέν ειναι υποχρεωτικό τό στρώσιμο.Σημειωτέον ότι κατα πασα πιθανότητα δεν θα παιζω videogames στην plasma.Τό στρωσιμο όταν γίνεται ,γίνεται για την αποφυγή του γνωστού προβλήματος με το αποτύπωμα?(συμβαινει ακόμα αυτό στίς plasma 11ης γενιάς?)
ή και για καλύτερη ποιότητα εικόνας?

Απάντηση: Re: Οί Plasma Θέλουν ακόμη στρωσιμο?

Παιδιά ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις σας.Από ότι κατάλαβα,δέν ειναι υποχρεωτικό τό στρώσιμο.Σημειωτέον ότι κατα πασα πιθανότητα δεν θα παιζω videogames στην plasma.Τό στρωσιμο όταν γίνεται ,γίνεται για την αποφυγή του γνωστού προβλήματος με το αποτύπωμα?(συμβαινει ακόμα αυτό στίς plasma 11ης γενιάς?)
ή και για καλύτερη ποιότητα εικόνας?
α)Yποχρεωτικο σιγουρα δεν ειναι,για το ποσο απαραιτητο ειναι το στρωσιμο.....το κρινει ο καθενας οπως νομιζει,εγω παντως το εκανα.
β)Eγω στην δικια μου, παιζω video games χωρις κανενα προβλημα.
γ)Το στρωσιμο της τηλεορασης εχει σαν αποτελεσμα την βελτιωση και των δυο πραγματων που αναφερεις παραπανω.
Στα πανελ 11ης γενιας, φαινομενο burn in δεν εχει αναφερθει απο καποιον κατοχο μεχρι στιγμης.

Στην 42αρα LG της αδελφής μου PC55 μετά από σύνδεση με το HTPC θέλει κανα 5 λεπτο να καθαρίσει η δικιά μου Panasonic 50PV70 δεν καταλαβαίνει χριστό, όσο και να την κακομεταχειριστείς. Και οι δύο με μηδέν στρώσιμο.

εγω εχω βαλει στην δικη μου τα ρυθμιστικα ενα κλικ αριστερα και την εχω αφησει ως εχει...ουτε dvd στρωσιματος ουτε τιποτα

οταν την σβηνω αφηνει το logo του σταθμου σαν ιχνος το οποιο εξαφανιζετε μετα απο μερικα δλτ και αυτο ειναι ολο
οσο παιζει η τβ δεν μου εχει εμφανισει κανενα προβλημα ουτε burn in ουτε τιποτα...-bye-

Πολλοί αναφέρουν το BURN IN, ως πρόβλημα...

Έτσι μου έρχεται να ανοίξω ένα thread με τίτλο....

'ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ (BURN IN) ΣΤΗΝ PLASMA ΣΑΣ????'

...με δικαίωμα απάντησης μόνο το 'ΝΑΙ'...

...αλλά θα βαρεθώ να πατάω UP, UP, UP, για να υπάρχει το thread και να μην χαθεί στα άδυτα του forum, γιατί πολύ απλά μάλλον δεν θα βρεθεί να απαντήσει κανένας.

Υ.Γ.: Καλά ντε μη βαράτε, το κανένας είναι υπερβολή....θα βρεθεί ένας (etien)...!!!!!

Last edited: