Οι πωλήσεις των DSLR το 2008 στην Ιαπωνία

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Δείτε το, έχει ενδιαφέρον...

2008 20 Bestselling DSLRs in Japan
Rate this News: The Japanese Website BCN Ranking has the 20 bestselling DSLRs in Japan for the Year 2008. I'm surprised to see how popular Nikon is, nearing leading rank…

Here's the full list:

1 Canon EOS Kiss X2 with 19.1% Of Market Share
2 Nikon D60 10.9%
3 Nikon D80 10.6%
4 Nikon D40 9.1%
5 Canon EOS Kiss Digital X 8.4%
6 Canon EOS 40D 6.7%
7 Sony α350 4.2%
8 Nikon D300 3.3%
9 Sony α200 2.6%
10 Nikon D90 2.2%
11 Canon EOS 50D 2%
12 Nikon D40x 1.9%
13 Canon EOS Kiss F 1.8%
14 Sony α300 1.7%
15 Pentax K200D 1.6%
16 Panasonic Lumix G1 1.4%
17 Olympus E-510 1.4%
18 Olympus E-520 1.2%
19 Olympus E-420 1.2%
20 Nikon D700 1%

A few things though... Some of these models are pretty new, like the G1 Lumix, while others are kind of old. It's interesting to note that Nikon has seven cameras on the list while Canon only has five.

http://www.akihabaranews.com/en/news-17248-2008+20+Bestselling+DSLRs+in+Japan.html

με λυπεί το γεγονός ότι η pentax έχει μόνο τη 200d μέσα στη λίστα, άρα με την απουσία της από μια τόσο σημαντική αγορά, μάλλον θα μας αποχαιρετίσει το 2009 ή το 2010. Εντυπωσιακό επίσης ότι η SONY A700 δεν πουλά στο Japan.

Συνυπολογίζοντας την οικονομική κρίση που θα έχει απρόβλεπτη διάρκεια, οι Pentax, Olympus, μάλλον και Fuji κι άλλοι μικρότεροι, βλέπουν ιδιαίτερα αβέβαιο μέλλον. Ας ελπίσουμε σε εξαγορές και συγχωνεύσεις τουλάχιστον κι όχι σε κλείσιμο... Θα ενδιαφερθεί η Samsung να επεκταθεί ουσιαστικότερα στο φωτογραφικά διευρύνοντας τους δεσμούς της με την Pentax; Η Fuji θα δώσει την τεχνολογία ccd σε κάποιον άλλο; Σκούρα τα πράγματα, κι όχι μόνο στα φωτογραφικά...

Συνυπολογίζοντας την οικονομική κρίση που θα έχει απρόβλεπτη διάρκεια, οι Pentax, Olympus, μάλλον και Fuji κι άλλοι μικρότεροι, βλέπουν ιδιαίτερα αβέβαιο μέλλον. Ας ελπίσουμε σε εξαγορές και συγχωνεύσεις τουλάχιστον κι όχι σε κλείσιμο... Θα ενδιαφερθεί η Samsung να επεκταθεί ουσιαστικότερα στο φωτογραφικά διευρύνοντας τους δεσμούς της με την Pentax; Η Fuji θα δώσει την τεχνολογία ccd σε κάποιον άλλο; Σκούρα τα πράγματα, κι όχι μόνο στα φωτογραφικά...

Η pentax δεν είναι τόσο εύκολο να εξαγοραστεί, διότι δεν είναι μόνη της. Εδώ και κάποια χρόνια αποτελεί μέρος του Hoya Group (της διάσημης εταιρίας οπτικών).

3.8% για την Olympus που ισως επιβιωσει ομως μεσα απο την σειρα της compact και ισως απο την στροφη της στο micro 4/3.

1.6% για την Pentax ,την βλεπω να μας χαιρετα η να εξαγοραζεται απο καποια Κορεατικη μεγαλοεταιρεια.

Τωρα για την Sony δεν βλεπω να υποχωρει. Μπορει απλα να προσπαθησει να φτιαξει κατι πιο ποιοτικο απο το να φορτωνει με καλουδια ατεχνα τα σωματα της .

Καλά τα πάνε οι 2 μεγάλοι..
Olympus, Pentax ζορίζονται ..

Η Sony μαλλον δεν θα το αφήσει το παιχνιδι δεδομενου οτι εχει επενδύσει στην εξαγορά της Konica-Minolta και λογικά θα θέλει να διεκδικήσει μερίδιο της πιτας.

η δικιά μου πάντως 400d είναι xti....

όχι kiss

Canon EOS 400D / Digital Rebel XTi/ Kiss X Digital

Η δική σου είναι.....

άλλωστε έχει και μια λογική

400D---->Kiss X
450D---->Kiss X2

Αλλά προφανώς το ξέρεις και μου κάνεις πλάκα χρονιάρες μέρες.......δε με λυπάσαι....

Καλή χρονιά

Η pentax δεν είναι τόσο εύκολο να εξαγοραστεί, διότι δεν είναι μόνη της. Εδώ και κάποια χρόνια αποτελεί μέρος του Hoya Group (της διάσημης εταιρίας οπτικών).

Η "μαμά" Hoya έφερε αρκετές ελπίδες, όπως και η συνεργασία με την Samsung, αλλά στην πορεία δεν φάνηκε κάποια αξιόλογη συνέχεια. Τελευταία αντί για νέες τεχνολογικές εξελίξεις σε νέα σώματα και φακούς, προσφέρει απλά νέα χρώματα, επιλέγοντας τον φτηνότερο τρόπο να δείξει κάτι "νέο"...
Αν η Hoya καταλήξει να την κλείσει σαν ζημιογόνο τμήμα, ή να την πουλήσει στον όποιο ενδιαφερόμενο δεν θα μου έκανε πια εντύπωση.

Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω, δεν δίστασα να πάρω μια k200d και να αρχίσω το παιχνίδι! Τίμια στα λεφτά της, με απροσδόκητα ποιοτική αίσθηση.

Επιτέλους!
Καλορίζικη!

TNX!

Πρώτες εντυπώσεις Κ200d, βαριά (στα δικά μου χέρια) αλλά με πανάλαφρο φακό κιτ.
Η σταθεροποίηση δεν δουλεύει τόσο καλά όπως στην Lumix FZ7 οπότε θέλει επιτακτικά τρίποδο για 200mm και πάνω.
Τώρα μαθαίνω τα κόλπα με RAW.

Καλοριζικη η μηχανή :grinning-smiley-043

Οταν ειχα την (υποδεέστερη) K100D μου ειχε κανει μεγάλη θετική εντυπωση το πόσο στιβαρή και ποιοτική αίσθηση εδινε το σώμα σε μια (θεωρητικά) entry level μηχανή.

Δοκίμασε και κανένα από τους παλιούς φακούς σου.

Δοκίμασα ήδη τον pentax 50mm f1.7 και τον tamron 28mm f2.5. Καλά πάνε όπως τους ήξερα, αλλά μου έκανε εντύπωση πόσο κοντά τους βρίσκεται ο φακός του κιτ, τουλάχιστον σε πρώτη ματιά!

Ελπίζω αν βρώ χρόνο συνδυασμένο με όρεξη να βγω για φωτογράφιση να δω "τι ψάρια πιάνει"...

Καλοριζικη η μηχανή :grinning-smiley-043

Οταν ειχα την (υποδεέστερη) K100D μου ειχε κανει μεγάλη θετική εντυπωση το πόσο στιβαρή και ποιοτική αίσθηση εδινε το σώμα σε μια (θεωρητικά) entry level μηχανή.

Ευχαριστώ!

Η pentax έμεινε με 3 σώματα και τα προσέχει όσο μπορεί. Νομίζω ότι είναι φτηνά για όσα προσφέρουν, αλλά ο ανταγωνισμός προχωράει γρήγορα και εντυπωσιακά μη αφήνοντάς της πολλές ελπίδες. Λίγοι θα ασχοληθούν με τις διαφορές ποιοτικής αίσθησης που αναφέρουμε, ιδιαίτερα αν δεν έχουν καν μέτρο σύγκρισης. Στην εισαγωγική κατηγορία κυριαρχούν οι διαφημίσεις και οι προσφορές. Αν ποτέ υπάρξει συνέχεια ο καταναλωτής μπορεί να συνυπολογίσει κι άλλα.