Oι πολυκάναλοι ενισχυτές κάνουν για HI-FI χρήση;

minakos

Established Member
19 August 2008
160
ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ...ΟΚ...ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ HI-FI ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΔΙΚΑΝΑΛΟΙ ??? Η ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΕ.....

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΕΝΑ YAMAHA RX-V663

TI ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ
ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ 2ΚΑΝΑΛΟ ?? ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΗΧΕΙΑ.. Η ΟΧΙ .??

Απάντηση: OI ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ HI.FI ΧΡΗΣΗ ??

Εξαρτάται γιά ποιόν πολυκάναλο μιλάς.Δεν μπορεί να γενικευτεί μία απάντηση.Πάντως γενικά γιά να πάρεις καλή απόδοση σε δικάναλη αναπαραγωγή απο πολυκάναλο ενισχυτή, συνήθως πρέπει να ανέβεις αρκετά σε χρήματα σε σχέση με την ίδια απόδοση απο έναν δικάναλο, αλά και πάλι αυτά είναι γενικότητες.

Re: OI ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ HI.FI ΧΡΗΣΗ ??

ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ...ΟΚ...ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ HI-FI ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΔΙΚΑΝΑΛΟΙ ??? Η ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΕ.....

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΕΝΑ YAMAHA RX-V663

TI ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ
ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΟ 2ΚΑΝΑΛΟ ?? ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΗΧΕΙΑ.. Η ΟΧΙ .??

Αν και η φιλοσοφια του AV ενισχυτη ειναι διαφορετικη (προοριζεται για home cinema κυριως παρα για μουσικη ) ειναι σιγουρο πως ενας αξιοπρεπης τετοιος ενισχυτης με μια αξιοπρεπη πηγη και ηχεια (και εννοω οχι τα εργαλεια του καρφουρ) θα καλυψουν τις απαιτησεις του 60-70% του κοσμου. Τωρα αν η σχεση σου με την μουσικη ειναι καλη και ειδικα αν τα ακουσματα σου ειναι κλασσικη, jazz, rock κιοχι μονο ηλεκτρονικα beat, τοτε παρε εναν καλο ενισχυτη κατα προτιμηση λαμπατο με ενα ζευγος καταλληλων ηχειων (ενα συνολο που δεν ειναι αναγκη να ειναι πολυ ακριβο αλλα πρεπει να ταιριαζουν μεταξυ τους και κυριως με εσενα) και δεν θα μετανοιωσεις. Ο AV μουσικα θα σε ικανοποιησει σε μουσικα DVD ή SACD αλλα δε νομιζω οτι αυτο ειναι το ζητουμενο στη μουσικη.

συμφωνω για αυτο αλλωστε πηρα σε πολυ καλη τιμη εναν a8 που παιζει με martin logan.

παντως av harman kadron 1500 ευρω με εναν thule2χ60 των 600 ευρω δεν ειχει καμια μα καμια σχεση στο ακουσμα με ιδια καλωδια ηχεια cd.την διαφορα την καταλαβαινε και η γιαγια μου οχι ψαγμενα πραγματα.

Απάντηση: OI ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ HI.FI ΧΡΗΣΗ ??

Για μένα κάνουν,και για τους πιο πολλούς πιστευω,γιατί δε γίνεται αλλιώς!!!
Ξέρετε τι εννοώ..ε;:slapface:

Δες αν ο AV εχει PURE DIRECT διαδικασια... ωστε να απομονωνει τα κυκλωματα εικονας οταν προκειται
για μουσικη μονο HiFi βεβαια. Απο τους καλους DENON 3806 και πανω η αποδοση σε PURE DIRECT ειναι καλη εως πολυ καλη.

Βεβαια για το μεγιστο... ξεχωριστο συστημα οπως ειπανε οι προλαλησαντες....:grandpa:

Ο rxv-771 μου δεν κάνει για δικάναλο δυστυχώς. Ανέστησα το phono μου και ο ήχος του δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που γνώριζα.
Ούτε με φθηνό phono stage συνεργάζεται, βγάζει "στενή" εικόνα.

Αν θες μουσικη, παρε ενα δικαναλο για μουσικη, αν θες homecinema παρε και εναν για homecinema ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα.
(εκτος αν εχεις διθεσιμα παρα πολλα λεφτα)

τα πραγματα ειναι πολυ απλα .
εαν το κοστος του πολυκαναλου ειναι το ιδιο και λιγο πιο πανω με τον δικαναλο με την ιδια πηγη και τα ιδια ηχεια και καλωδια ,
η διαφορα του δικαναλου θα ειναι χαωδης !
τωρα εαν θελει να παραμυθιαζεται καποιος περι αποδοσης κοστους κλπ ειναι αλλο θεμα .
αλλο δεν με νοιαζει και μπορω να ζησω με αυτο και αλλο τι ισχυει ...
κατα την αποψη μου παντα ...

Απάντηση: Re: OI ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ HI.FI ΧΡΗΣΗ ??

Ο rxv-771 μου δεν κάνει για δικάναλο δυστυχώς. Ανέστησα το phono μου και ο ήχος του δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που γνώριζα.
Ούτε με φθηνό phono stage συνεργάζεται, βγάζει "στενή" εικόνα.

Με ενεργοποιημένη την δικάναλη λειτουργία, και με output "straight" σε pure direct mode?

τα πραγματα ειναι πολυ απλα .
εαν το κοστος του πολυκαναλου ειναι το ιδιο και λιγο πιο πανω με τον δικαναλο με την ιδια πηγη και τα ιδια ηχεια και καλωδια ,
η διαφορα του δικαναλου θα ειναι χαωδης !
τωρα εαν θελει να παραμυθιαζεται καποιος περι αποδοσης κοστους κλπ ειναι αλλο θεμα .
αλλο δεν με νοιαζει και μπορω να ζησω με αυτο και αλλο τι ισχυει ...
κατα την αποψη μου παντα ...

+1

Επειδη καθε εργαλειο εχει φτιαχθει για διαφορετικη δουλεια καθε ειδος ενισχυτη προοριζεται για διαφορετικα πραγματα.Αν παρουμε για παραδειγμα οτι διαθετουμε 2000ε για την αγορα ενισχυτη και θελουμε και ταινιες να βλεπουμε και την μουσικη μας να ακουμε με οσο γινεται καλυτερη ποιοτητα τοτε αγοραζουμε εναν πολυκαναλο γυρω στα 1000ε και εναν δικαναλο παλι γυρω στα 1000ε.Προυποθεση να μπορουν οι δυο τους να συνεργαστουν οταν χρειαστει.

Re: Απάντηση: Re: OI ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ HI.FI ΧΡΗΣΗ ??

Με ενεργοποιημένη την δικάναλη λειτουργία, και με output "straight" σε pure direct mode?

Και πολλοί δικάναλοι το έχουν αυτό.

Κατ' αρχήν όσα pure direct και να έχεις, ο ήχος πάλι από ηλεκτρονικό volume θα περάσει, άρα μετατροπή, και από πιο "οικονομικά" εξαρτήματα γενικώς. Από πυκνωτές μέχρι τρανζίστορ.

Κατά τη γνώμη μου η διαφορά δεν είναι χαώδης, αλλά παραμένει αρκετά μεγάλη σε ίδιου κόστους μηχανήματα.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις εναν ενισχυτη για καθε ειδος μουσικης....(!!!)

Φυσικά και δεν είναι χαώδης η διαφορά. Αρκετά έχουμε θάψει τους πολυκάναλους. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Έχουμε αγχώσει κάθε νεοεισερχόμενο στον χώρο ότι πρέπει ντε και καλά να πάρει ξεχωριστό δικάναλο + dac + δενξέρωγωτι για να ακούσει τη μουσικούλα του.

Με έναν αξιόλογο AV receiver πάνω από χιλιάρικο άνετα καλύπτεται το 95% των χρηστών.

Λίγη προσοχή μόνο στην επιλογή των ηχείων, ώστε να οδηγούνται επαρκώς και αυτό είναι όλο.

Εγω θα προτεινα εναν σχετικα entry level πολυκαναλο που να εχει pre outs για να κουμπωσει ενας δικαναλος με ht passthrough,που τον εχεις ακουσει και σου εχει κατσει καλα στα αυτια με τα ηχεια σου...Δεν ειναι τοσο υπερβολικα τα λεφτα,ειδικα αν ψαξεις κανεναν μεταχειρισμενο πολυκαναλο με τις πιο πανω προυποθεσεις..
Βασικος παραγοντας στην εξισωση ειναι και το ταιριασμα των ηχειων,αλλα εδω αυξανουν οι παραμετροι και δυσκολευει η λυση του προβληματος...

Κανενας απο μας δεν ειπε οτι με εναν καλο πολυκαναλο δεν θα κανει καποιος καλα την δουλεια του.Αν πχ υπαρχει προβλημα χωρου η χρηματων τοτε θα παρει εναν πολυκαναλο και θα κανει μια χαρα την δουλεια του[ταινιες-μουσικη].Κανουμε προτασεις για εκεινον που ζηταει να παρει στη μουσικη περισσοτερα πραγματα[στερεοφωνικη εικονα-αναλυση-κτλ].

Με ότι συνδυασμό θέλεις Λυκουργο έχει δοκιμαστεί, αλλά αν εξαιρέσεις ταινίες, αυλα, network etc δεν απλώνει καθόλου.
Πήρα μια μέρα άδεια απο τη δουλειά και έκανα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς αλλά ΔΕΝ.
Φαντάσου το στεγνό και στενό δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.
Ο παλιός πλην τίμιος Philips fa931 αν θυμάμαι καλά, ειναι κλασες ανώτερος στο δικάναλλο, είτε παρέα με το Vincent είτε μόνος του