H ηχογραφηση εκτος καποιων ειδικων περιπτωσεων γινεται σε πολλα καναλια αναλογα με τα μικροφωνα που εχει τοποθετησει ο ηχοληπτης. Απο εκει και περα γινεται η επεξεργασια της ηχογραφησης και μετα αναλογα των στοχων του παραγωγου γινεται η μιξη ειτε για στερεο ειτε για πολυκαναλο sacd ,dvd ειτε για οποιο φορμα αποφασιστει. Ναι σε καποιες περιπτωσεις(οπως ειπα ποιο πανω) ,συνηθως σε καποιες jazz εγγραφες , γινονται με 2 η ακομα και με ενα μικροφωνο. Η πλειοψηφια ομως των ηχογραφησεων γενικα γινεται σε πολλα καναλια.Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς. Κάτι δεν διατυπώνεις σωστά.
Γράφεις:
(Οι υπογραμμίσεις με κόκκινο δικες μου).
Αυτό δε βγάζει νόημα. Αφού και DVD-Audio και SACD υπάρχουν! Και με Stereo ηχογραφησεις και με πολυκάναλες.
Μήπως θες να πεις ότι οι περισσότερες δεν είναι φτιαγμένες με γνήσιες τεχνικές εγγραφής Stereo? .Αλλά ειναι φτιαγμένες με πολυμικροφωνική τεχνική, όπου κάθε όργανο και κάθε φωνή γράφεται σε ένα κανάλι και η στερεοφωνική τοποθέτηση φτιάχνεται κατά τη μίξη;
Μάλλον αυτό θες να πεις, αλλά δεν είναι γραμμένο καθαρά.
Πάντως -υποθέτοντας ότι γι' αυτό πρόκειται- η άποψη αυτή είναι λάθος.
Διότι όλη η κλασσική μουσική και όπερα είναι γραμμένη με γνήσιες στερεοφωνικες τεχνικές. Υποχρεωτικά. Δε γίνεται αλλιώς.
Στα υπόλοιπα είδη μουσικής:
Στη Τζαζ και γενικά στην ακουστική μουσική χρησιμοποιείούνται κατ' επιλογήν είτε γνήσιες στερεοφωνικές τεχνικές, είτε πολυμικροφωνική, είτε και μικτές τεχνικές.
Μόνο εκεί που κυριαρχεί ο ηλεκτρικός ήχος(ποπ, ροκ, κλπ), η τεχνική ηχογράφησης είναι σχεδόν υποχρεωτικά πολυμικροφωνική.
Συμφωνούμε;
Δεν καταλαβα που ειναι το λαθος , υπαρχει διαφωνια οτι στην μιξη δημιουργειται η τελικη στερεοφωνικη η πολυκαναλη εκδοση? Επαναλαμβανω οτι μιλαμε για το συνηθες οχι ειδικες περιπτωσεις