Οι πρώτες 3D εκπομπές στην Ελλάδα

PanagiotisP.

Established Member
11 November 2009
167
Θεσσαλονίκη
Και ναι!!!Έχουμε 3D εκπομπές στην Ελλάδα απο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.Το κανάλι προβάλει τρέιλερ απο ταινίες.Οποίος έχει 3D τηλεόραση μπορεί να απολαύσει την νέα τεχνολογία...
Posted via Mobile Device

ειναι να μην παρουμε φορα

σε λιγο θα βγει ερτ 3d

εκει να δειτε τι θα λενε

μισο λεπτο με τον ιδιο δεκτη ?

δε θα θελει καποιο ειδος 3D δεκτη ?

( τα blu ray π.χ. δεν παιζουν ολα 3d δισκακια )

Ένα μπράβο και θερμά συγχαρητήρια στο Τμήμα Ηλεκτρονικής και κυρίως στους υπεύθυνους καθηγητές και σπουδαστές που έχουν μεράκι και όρεξη να προβάλουν Full HD σήμα και 3d παρακαλώ.
Ξυπνάτε/με όταν λίγοι σε αριθμό άνθρωποι μπορούν να πραγματοποιήσουν τέτοια
"κατορθώματα" ,γιατί έτσι μας φαίνεται,φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένας μεγαλύτερος φορέας με μεγαλύτερη δύναμη.Πραγματικά αξιέπαινοι και όλοι είναι καλό να αναδυκνείουμε και να στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες και φυσικά αυτούς τους κυρίους.

Αξιζουν συγχαρητηρια, αλλα παρακληση να ξαναγυρισουν στο απλο fullHD για να βγαλουμε επιτελους τα γιαλια.

http://satzapper.blogspot.com/2011/05/tei-thessaloniki-hd-3d-promo-3d.html#more

TEI+HD+3D.jpg

Ρε παιδια αυτην την εικονα η 3DTV πως την δείχνει έχω αυτήν την απορία!!!
Δλδ εμενα που ειναι η σειρα c5 της samsung που δεν ειναι 3δ λογικα δεν μπορω να την δω και 3d σωστα?Γιατι μονο με γυαλια δεν νομιζω αλλα θελω να μου δειξετε μια τετοια εικονα οπως η παραπανω αλλα οπως την δειχνει η 3DTV!!
Ευχαριστω

Ρε παιδια αυτην την εικονα η 3DTV πως την δείχνει έχω αυτήν την απορία!!!
Δλδ εμενα που ειναι η σειρα c5 της samsung που δεν ειναι 3δ λογικα δεν μπορω να την δω και 3d σωστα?Γιατι μονο με γυαλια δεν νομιζω αλλα θελω να μου δειξετε μια τετοια εικονα οπως η παραπανω αλλα οπως την δειχνει η 3DTV!!
Ευχαριστω

Η 3D τηλεοραση παιρνει τις δυο εικονες και τις κανει super impoze. Με απλα λογια βαζει τη μια επανω στην αλλη με αποτελεσμα να βλεπεις μια θολη εικονα η οποια καθαριζει και σου δινει την τριτη διασταση μολις βαλεις τα γυαλια.
Εννοειται βεβαια οτι πρεπει η τηλεοραση να μπει σε 3D mode και να επιλεξεις το καταλληλο φορματ που στην περιπτωση εδω ειναι το side by side to format που χρησιμοποιουν κυριως στις δορυφορικες τρισδιαστατες μεταδοσεις.
Το σημα εδω δεν ειναι fullHd 3D οπως αυτο που ειναι γραμμενο σε blu ray 3D disks.
Nikos

Ευχαριστω:a0210:
Οσο και να τα βλεπω αυτα πιστευω είναι νωρίς η αγορα για 3DTV αν έχεις 1 ευκαιρια για αγορα TV.

Απάντηση: Re: Οι πρώτες 3D εκπομπές στην Ελλάδα

Οσο και να τα βλεπω αυτα πιστευω είναι νωρίς η αγορα για 3DTV αν έχεις 1 ευκαιρια για αγορα TV.

Ακριβώς.Ακόμα είναι παααρα πολύ νωρίς για την αγορά-επένδυση τηλεόρασης 3D στην Ελλάδα. Αλλά φαίνεται ότι μετά και το HD της ΕΡΤ οι νέες τεχνολογίες θα έρχονται πιο γρήγορα στα κανάλια μας. Πάρτε το φαινόμενο του 16:9. Όλοι σχεδιάζουν από του χρόνου για την πλήρη μετάβαση στο 16:9. Και αυτό ξεκίνησε από την ΕΡΤ με την κίνησή της να κάνει αυτή την αρχή με το CHL.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν ειναι,
Αν εχει κανεις τηλεοραση σχετικα νεα δεν χρειαζεται να προχωρησει σε αγοτα καινουργιας μονο για το 3D. Αν ομως προκειται να αγορασει ουτως η αλλως γνωμη μου ειναι να επιλεξει τηλεοραση 3D ready.
Ηδη αριθμουμε πανω απο 30 3D Blu ray disks νουμερο μικρο ακομα αλλα με τασεις αυξησης.
Οσο για τα δορυφορικα προγραμματα ολες οι τροχιακες θεσεις εχουν καναλια (κυριως συνδρομητικα) που εχουν και 3D καναλι στο προγραμμα τους.
Κλασσικο παραδειγμα το sky HD Αγγλιας (αλλα και sky DE Γερμανιας) το οποιο εχει 3D καναλι ενα χρονο πια με αρκετα μεγαλη επιτυχια ομολογουμενως αφου περασαν στο χρονο αυτο αθλητικες μεταδοσεις ταινιες ακομα και ο βασιλικος γαμος σε 3 διαστασεις.
Το 3D ηρθε και θα μεινει. Η τεχνολογια εξελισσεται και το μονο διλημα ειναι αν πρεπει να γευτει καποιος την τεχνολογια τωρα η οταν αυτη ωριμασει.
Ειναι θεμα καθαρα προσωπικο, εμενα παντως μου αρεσει να τη γευομαι απο τα γενοφασκια της ακομα κι αν κουβαλαει και μερικα κουσουρια οπως το crosstalk το οποιο φαινεται οτι λυνεται πια με τα νεα universal glasses της xpand. Η xpand υποσχεται universal active glasses για ολες τις τηλεορασεις 3D με ελεγχο της καθυστερησης πομπου συγχρονισμου και γυαλιων μεσω iphone or android app. Αποτελεσμα οπως η ιδια ισχυριζεται η πληρης απουσια του φαινομενου του crosstalk. Αυτο θελω να το δω....
Νικος

...κι αν κουβαλαει και μερικα κουσουρια οπως το crosstalk το οποιο φαινεται οτι λυνεται πια με τα νεα universal glasses της xpand. Η xpand υποσχεται universal active glasses για ολες τις τηλεορασεις 3D με ελεγχο της καθυστερησης πομπου συγχρονισμου και γυαλιων μεσω iphone or android app. Αποτελεσμα οπως η ιδια ισχυριζεται η πληρης απουσια του φαινομενου του crosstalk. Αυτο θελω να το δω....
Νικος
Eγω,να δεις...

Μπράβο σε όλους αυτούς που έβαλαν το χεράκι τους... τις γνώσεις τους... και τα χρήματα... για να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι εκπομπές σε 3D!:SFGSFGSF::fahne90:

Απάντηση: Re: Οι πρώτες 3D εκπομπές στην Ελλάδα

καμια μετάφραση για το crosstalk

Mπερδεμα των χρωματων στα ορια τους (εισπηδηση/διαχυση/διασταυρωμα, κατα λεξη) επι το απλουστατον!