Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

Μπερδεύτηκα περισσότερο τώρα! Η πρώτη είναι σίγουρα των 100??
Έχει αδικαιολόγητα πολύ θόρυβο, σχεδόν σαν την τελευταία των 1600...
Οι υπόλοιπες στα αναμενόμενα πλαίσια. Για ξαναδές το exif της πρώτης αν είναι όντως τραβηγμένη με ISO 100... Μήπως είναι 1000?

Η καθαρότερη είναι η δεύτερη ενώ θα έπρεπε να είναι η πρώτη, σύμφωνα με τα ISO...

Δεν είναι τίποτε κρίσιμο βέβαια, απλά μιας και το κουβεντιάζουμε το πράμα... ;)

χεχε... το ειδα και εγω ... οχι ειναι η πρωτη των 100 !!!!!!!

απλα της αλλαξα τα φωτα στο κροπ και μετα στη συμπιεση .....

Ηλια τελικα ... αστες αυτες και κοιτα μονο τις τελευταιες που καταφερα να τις βαλω σε μεγαλυτερη αναλυση 1100 Χ 825 πιχελ .......

ειναι με τη σωστη σειρα .......

αμα μου πειτε να κανω κροπ το κανω αλλα για να το βαλω εδω καπου κανω λαθος και μου βγαινουν μπερδεμα .....

παιδια ... θα τραβηξω μετα η αυριο ...... με πιο λιγο φως το ιδιο σημειο να δουμε εκει τι λεει ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

να και μια πασχαλιτσα στη γλαστρα .....-bye-

στο χερι χωρις τριποδο ....
το φυλο βγηκε πιο καθαρο ομως .....ναουμ ..

Ωραίο το φύλο! Η πασχαλίτσα έκοβε βόλτες φαντάζομαι και δεν καθόταν να αποθανατιστεί σαν καθώς πρέπει μοντέλο!
Χρειάζεσαι πιο κλειστό διάφραγμα ώστε να έχεις μεγαλύτερο βάθος πεδίου στο μάκρο. Και τρίποδο φυσικά γιατί κλείνοντας το διάφραγμα θα πέσει η ταχύτητα και ή θα βγει κουνημένη τελικά ή θα αναγκαστεί να ανεβάσει ISO και θα βάλει θόρυβο...
Όμορφο το μάκρο, αλλά πολύ μπελάς... Κι όσο περισσότερο θέλεις να μεγεθύνεις ότι φωτογραφίζεις τόσο μεγεθύνονται και τα ζόρια για να το καταφέρεις σωστά... ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

Ωραίο το φύλο! Η πασχαλίτσα έκοβε βόλτες φαντάζομαι και δεν καθόταν να αποθανατιστεί σαν καθώς πρέπει μοντέλο!
Χρειάζεσαι πιο κλειστό διάφραγμα ώστε να έχεις μεγαλύτερο βάθος πεδίου στο μάκρο. Και τρίποδο φυσικά γιατί κλείνοντας το διάφραγμα θα πέσει η ταχύτητα και ή θα βγει κουνημένη τελικά ή θα αναγκαστεί να ανεβάσει ISO και θα βάλει θόρυβο...
Όμορφο το μάκρο, αλλά πολύ μπελάς... Κι όσο περισσότερο θέλεις να μεγεθύνεις ότι φωτογραφίζεις τόσο μεγεθύνονται και τα ζόρια για να το καταφέρεις σωστά... ;-)

εχω τριποδο αλλα ειναι μονιμως στο ....αμαξι :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

χεχε... το ειδα και εγω ... οχι ειναι η πρωτη των 100 !!!!!!!

απλα της αλλαξα τα φωτα στο κροπ και μετα στη συμπιεση .....

Μα δεν βλέπω πρόβλημα συμπίεσης, πρόβλημα θορύβου απ' το CCD βλέπω στην πρώτη... Το ίδιο σε όλα τα σετ που ανέβασες.
Ξανακάνε δοκιμές και αν όντως στα 100 βγάζει τόσο θόρυβο, τότε τράβα από 400 και πάνω!! Αλλά τολμώ να πιστεύω ότι κάτι λάθος έγινε σε αυτή των 100...

Ηλια τελικα ... αστες αυτες και κοιτα μονο τις τελευταιες που καταφερα να τις βαλω σε μεγαλυτερη αναλυση 1100 Χ 825 πιχελ .......
ειναι με τη σωστη σειρα .......

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί η δεύτερη των 400 βγαίνει καλύτερη απ' την πρώτη των 100...

αμα μου πειτε να κανω κροπ το κανω αλλα για να το βαλω εδω καπου κανω λαθος και μου βγαινουν μπερδεμα .....

Καλά μην σκας, στην πορεία σιγά σιγά θα γίνουν όλα ευκολότερα...

παιδια ... θα τραβηξω μετα η αυριο ...... με πιο λιγο φως το ιδιο σημειο να δουμε εκει τι λεει ...

Όσο λιγοστεύει το φως θα ανεβαίνει ο θόρυβος. Θα δεις όμως ότι με 1600 η μηχανή θα βλέπει καθαρά πράγματα που δεν περιμένεις! Με θόρυβο μεν, αλλά θα τα βλέπει!

Δεν έχει νόημα να τραβάς με iso1600 σε κανονικές φωτιστικές συνθήκες, οι πραγματικές αδυναμίες του φαίνονται στα σκιερά και στις κάπως πιο μεγάλες εκθέσεις. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι τα αρχεία που δίνει η μηχανή είναι εξαιρετικά καθαρά για κόμπακτ. Ακόμη και σε iso1600, όπου φαίνεται ο θόρυβος και στη σμίκρυνση σε 900x675, μπορεί πάλι να δώσει άνετα μία εκτύπωση 10x15. Κανονικά θα θέλαμε crops 100% και ιδίως από σκιερά και σκούρα σημεία για να κρίνουμε.

To 800 iso πάντως είναι πλήρως αξιοποιήσιμο. Μην πω ότι είναι καλύτερο από αυτό της NIKON D200.

Δεν βαριέστε... Συνηθίζει κανείς να ζει και να το παλεύει με ότι έχει!

Στο παρακάτω παράδειγμα crop 1:1, 1/320, 5.6 και ISO μόνο 80, με την Panasonic FZ-7.
Θόρυβος εμφανέστατος, χρωματικές εκτροπές επίσης!

Ε, δεν με ενοχλεί και τόσο που να το θεωρώ υπεύθυνο που δεν βγάζω καλές φωτογραφίες! Εκτός του ότι μπορώ να το συνεφέρω αρκετά με software, πολύ περισσότερο με καίει να μάθω να συνθέτω αισθητικά πιο σωστά τις φωτογραφίες μου απ' το να τις κάνω τεχνικά τέλειες...

Θέλω να πω ότι ναι κάποια ccd είναι καλύτερα, κάποια χειρότερα κλπ. Αλλά δεν είναι αυτά τα πραγματικά εμπόδια για καλύτερες φωτογραφίες! Ευτυχώς τώρα πια έχουμε στα χέρια μας γενικά καλό υλικό, το ζήτημα είναι στο μάτι μας...

Attachments

• ben.jpg
    ben.jpg
    30.8 KB · Views: 17
Last edited:
Ε νομίζω πως αυτό είναι υπερβολή. Χρειαζόμαστε καταλληλότερες φωτογραφίες, σε σκοτεινά και με μεγαλύτερες εκθέσεις για να το πούμε. Και ιδίως 100% crops.
Παράδειγμα: καθαρή δεν φαίνεται η πρώτη φωτογραφία?
Στην πραγματικότητα είναι σε iso1600, με 35άρη φακό τέρμα ανοικτό στο f/1.8 και με έκθεση 1/10 στο χέρι (οπότε λογικώς σε οξύτητα δεν διεκδικεί δάφνες). Όμως με ελαχιστότατο πείραγμα των levels δείχνει μια χαρά σε 900x600. Νομίζω δηλαδή.
Την αλήθεια όμως μας τη λέει η δεύτερη, 100% crop στο out-of-the-camera jpeg. 350D φυσικά.

Attachments

• Statues_Lake.jpg
    Statues_Lake.jpg
    43.4 KB · Views: 23
  • Statues_Lake_100crop.jpg
    Statues_Lake_100crop.jpg
    42.6 KB · Views: 23
Απάντηση: Re: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

Τα φώτα πάνω δεξιά δεν είναι θόρυβος, φάρος για τα αεροπλάνα στο Μιτσικέλι απέναντι είναι.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ ΣΕΝΤ ΘΕΕ !!!!!!!!!

εβγαλες το αγαλμα στο Μωλο ;;;;;;;;;;;;;;

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

παντω ς εχεις δικιο !! η πρωτη φαινεται καλη !! ειδικα αν ειχες και τριποδο ...

Απάντηση: Re: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

Δεν βαριέστε... Συνηθίζει κανείς να ζει και να το παλεύει με ότι έχει!

Στο παρακάτω παράδειγμα crop 1:1, 1/320, 5.6 και ISO μόνο 80, με την Panasonic FZ-7.
Θόρυβος εμφανέστατος, χρωματικές εκτροπές επίσης!

Ε, δεν με ενοχλεί και τόσο που να το θεωρώ υπεύθυνο που δεν βγάζω καλές φωτογραφίες! Εκτός του ότι μπορώ να το συνεφέρω αρκετά με software, πολύ περισσότερο με καίει να μάθω να συνθέτω αισθητικά πιο σωστά τις φωτογραφίες μου απ' το να τις κάνω τεχνικά τέλειες...

Θέλω να πω ότι ναι κάποια ccd είναι καλύτερα, κάποια χειρότερα κλπ. Αλλά δεν είναι αυτά τα πραγματικά εμπόδια για καλύτερες φωτογραφίες! Ευτυχώς τώρα πια έχουμε στα χέρια μας γενικά καλό υλικό, το ζήτημα είναι στο μάτι μας...

εχεις δικιο !!!!!!!!
το υλικο το εχουμε ..... τωρα μενει να βρουμε μερακι χρονο και ορεξη .......

ας μην ξεχναμε ολοι μας την εποχη που παιρναμε τη ΖΕΝΙΤ με τον 50 αρι φακο της και το παλευαμε να κανουμε σωστο καδρο και να βρουμε θεμα φωτισμο σωστο φιλμ .........

ερε εποχες .....

Re: Απάντηση: Re: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ ΣΕΝΤ ΘΕΕ !!!!!!!!!

εβγαλες το αγαλμα στο Μωλο ;;;;;;;;;;;;;;

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

παντω ς εχεις δικιο !! η πρωτη φαινεται καλη !! ειδικα αν ειχες και τριποδο ...

Τι να κάνουμε, παντρευτήκαμε πατριώτισσά σου -bye-

Είπαμε, 1/10 στο χέρι. Φακός weltblick 35/1.8, 350D, iso1600, φωτισμός μια λάμπα του δρόμου 15μέτρα πιο κει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

Τι να κάνουμε, παντρευτήκαμε πατριώτισσά σου -bye-

Είπαμε, 1/10 στο χέρι. Φακός weltblick 35/1.8, 350D, iso1600, φωτισμός μια λάμπα του δρόμου 15μέτρα πιο κει.

εξαιρετικη και η 350 παντως .......

μη μας πεις τωρα οτι δεν σου δωσαμε καλη κοπελα ............:slapface:

οριστε μας .....

και το λες και με πονο .... ( Τι να κάνουμε, παντρευτήκαμε πατριώτισσά σου ) .....
-bye- -bye-

Ε νομίζω πως αυτό είναι υπερβολή. Χρειαζόμαστε καταλληλότερες φωτογραφίες, σε σκοτεινά και με μεγαλύτερες εκθέσεις για να το πούμε. Και ιδίως 100% crops.
Παράδειγμα: καθαρή δεν φαίνεται η πρώτη φωτογραφία?
Στην πραγματικότητα είναι σε iso1600, με 35άρη φακό τέρμα ανοικτό στο f/1.8 και με έκθεση 1/10 στο χέρι (οπότε λογικώς σε οξύτητα δεν διεκδικεί δάφνες). Όμως με ελαχιστότατο πείραγμα των levels δείχνει μια χαρά σε 900x600. Νομίζω δηλαδή.
Την αλήθεια όμως μας τη λέει η δεύτερη, 100% crop στο out-of-the-camera jpeg. 350D φυσικά.

Φυσικά και είναι υπερβολή! Γι αυτό μπήκε! ;)

Απ' την αλήθεια της δεύτερης θα προτιμήσω την ομορφιά της πρώτης, ή έστω κάτι ενδιάμεσο!!

εχεις δικιο !!!!!!!!
το υλικο το εχουμε ..... τωρα μενει να βρουμε μερακι χρονο και ορεξη .......

ας μην ξεχναμε ολοι μας την εποχη που παιρναμε τη ΖΕΝΙΤ με τον 50 αρι φακο της και το παλευαμε να κανουμε σωστο καδρο και να βρουμε θεμα φωτισμο σωστο φιλμ .........

ερε εποχες .....

Με την Zenith και τον φακό Helios ήταν πανεύκολο για κάθε κακή φωτογραφία να κατηγορήσουμε τον εξοπλισμό μας! Τώρα όμως? ;)

Ευτυχώς είχα την τύχη να γνωρίσω από παλιά, άτομα που με πάμφθηνες μηχανές Cmena, Lubitel κι άλλες παρόμοιες κατάφερναν να βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες κι έτσι μου απομυθοποιήθηκε νωρίς η λύση της όλο και καλύτερης μηχανής μήπως και βρεθεί τι φταίει! ;)

δεν καταλάβατε, ίδια φωτογραφία είναι, απλώς θέλω να πω ότι σε resize από τα 8mp σε 900x600 (ακόμη και τα αποτελέσματα του ελάχιστου πειράγματος στα levels δεν φαίνονται στη σμίκρυνση, αναφορικά με τον θόρυβο πάντα) ο μέτριος θόρυβος δεν φαίνεται.

Να σημειώσω ότι με την 350D ανεβάζω σε 800iso δίχως να το σκεφτώ καν, τα 1600 γενικώς τα αποφεύγω, αλλά όχι ότι δεν δίνουν σχετικά καλά αποτελέσματα, ειδικά εάν δεν υπάρχει τίποτε άλλο (για iso1600, διάφραγμα f/1.8 και ταχύτητα 1/10 καταλαβαίνετε για τι φωτισμό μιλάμε. EV 1 στη γνωστή κλίμακα εάν κάνει κανείς τον υπολογισμό.)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι πρωτες Φωτος με την 9600 ...

ε
μη μας πεις τωρα οτι δεν σου δωσαμε καλη κοπελα ............:slapface:

οριστε μας .....

και το λες και με πονο .... ( Τι να κάνουμε, παντρευτήκαμε πατριώτισσά σου ) .....
-bye- -bye-

Γιαννιώτισσα πήρες και ξέρεις ή όχι? :flipout: :flipout:

Με την Zenith και τον φακό Helios ήταν πανεύκολο για κάθε κακή φωτογραφία να κατηγορήσουμε τον εξοπλισμό μας! Τώρα όμως? ;)

Ευτυχώς είχα την τύχη να γνωρίσω από παλιά, άτομα που με πάμφθηνες μηχανές Cmena, Lubitel κι άλλες παρόμοιες κατάφερναν να βγάζουν πολύ καλές φωτογραφίες κι έτσι μου απομυθοποιήθηκε νωρίς η λύση της όλο και καλύτερης μηχανής μήπως και βρεθεί τι φταίει! ;)

Κοίταξε, δεν ξέρω εάν είναι μαζοχισμός, αλλά έχω παρατήσει εδώ και καιρό τους φακούς EF που έχω. Μόνο με βιδωτούς φωτογραφίζω.

δεν καταλάβατε, ίδια φωτογραφία είναι, απλώς θέλω να πω ότι σε resize από τα 8mp σε 900x600 (ακόμη και τα αποτελέσματα του ελάχιστου πειράγματος στα levels δεν φαίνονται στη σμίκρυνση, αναφορικά με τον θόρυβο πάντα) ο μέτριος θόρυβος δεν φαίνεται.

To ίδιο λέμε μάλλον! Απλά αντί για μία απ' τις δύο θα προτιμούσα ένα crop ενδιάμεσα εννοούσα... Η διαθέσιμη ποιότητα δείχνει να επαρκεί και για κάτι τέτοιο!

Να σημειώσω ότι με την 350D ανεβάζω σε 800iso δίχως να το σκεφτώ καν, τα 1600 γενικώς τα αποφεύγω, αλλά όχι ότι δεν δίνουν σχετικά καλά αποτελέσματα, ειδικά εάν δεν υπάρχει τίποτε άλλο (για iso1600, διάφραγμα f/1.8 και ταχύτητα 1/10 καταλαβαίνετε για τι φωτισμό μιλάμε. EV 1 στη γνωστή κλίμακα εάν κάνει κανείς τον υπολογισμό.)

Δεν αμφισβητώ τις τεχνικές δυνατότητες της 350D! Φυσικά και βοηθάει!
Απλά θεωρώ ότι έχω άλλα πράγματα να εξελίξω πριν αλλάξω μηχανή σε κάτι τέτοιο...