Οι Σημαίες των Προγόνων μας

ψηφίστε την ταινία

• Total voters
    0
18 June 2006
8,281
Θεσσαλονίκη
DVREWB12162X.jpg

Οι σημαίες των προγόνων μας
Flags Of Our Fathers
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2006
Είδος: Πολεμικό – Αντιπολεμικό δράμα
Διάρκεια: 127
Σκηνοθεσία: Clint Eastwood
Πρωταγωνιστούν: Ryan Phillippe, Jon Polito, Paul Walker
Εικόνα : 2,40:1
Ήχος: D.D 5,1

Το πρώτο μέρος της νέας δημιουργίας του Clint Eastwood που επιχειρεί να μας βάλει στη δύνη του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την κάμερα στραμμένη προς την πλευρά του αμερικάνικου στρατοπέδου. Μην βιαστείτε να την κρίνετε προπαγανδιστική καθώς ακολουθεί και μια δεύτερη ταινία ( σύντομα) με τίτλο Letters from Iwo Jima - Γράμματα από την Ιβο Τζίμα όπου εκέι θα στέψει την κάμερα και κατ επέκταση το βλέμμα μας στην πλευρά τωνΙαπώνων. Ένα τολμηρό επιχείρημα από έναν πλέον έμπειρο σκηνοθέτη που πραγματικά αξίζει να δείτε.

flagsoffathers-collage.jpg

Απόσπασμα απ το οπισθόφυλλο
Στην πρώτη γραμμή δεν υπάρχει χρόνος για φόβο. Για 70.000 πεζοναύτες, η μάχη για το Ίβο Τζίμα ήταν κάτι περισσότερο από σημαντική για την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ήταν η καθοριστική στιγμή της ζωής τους. Οι στρατιώτες μπορεί να πολεμούν για τη χώρα τους, αλλά πεθαίνουν για τους φίλους τους.

Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

Υπεροχη φωτογραφια,σκληρες πολεμικες μαχες
καλο το εργο του μεγαλου ΚΛΙΝΤ,περιμενω οτι θα μου αρεσει ακομη
καλυτερα το Letters from Iwo Jima.

Ο Κλίντ ξαναεκπλήσσει πολύ θετικά.Καμιά σχέση με προπαγάνδα το έργο.Αντιθέτως καυτηριάζει τον σωβινισμό και μάς παρουσιάζει την εκμετάλλευση τού ηρωϊσμού ορισμένων απλών ανθρώπων που ενεπλάκησαν στον Πόλεμο.Η θέση τού Ιστγουντ είναι ότι τελικά ´πολεμάμε για τον διπλανό μας και τον φίλο μας´και όχι για τα σύμβολα.
Αντιπολεμική και αντιρατσιστική ματιά σε ένα ´σεληνιακό-μολυβένιο ´τοπίο,απο έναν άνθρωπο που αποδεικνύει ότι είναι ένας πολύ σπουδαίος σκηνοθέτης,άλλη μιά φορά μετά απο το μοναδικό ´Σκοτεινό Ποτάμι´,το ´Μillion Dollar Baby',το ´Βird' και το ´Unforgiven'.

Re: Οι σημαίες των προγόνων μας

Το πρώτο μέρος της νέας δημιουργίας του Clint Eastwood που επιχειρεί να μας βάλει στη δύνη του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την κάμερα στραμμένη προς την πλευρά του αμερικάνικου στρατοπέδου. Μην βιαστείτε να την κρίνετε προπαγανδιστική καθώς ακολουθεί και μια δεύτερη ταινία ( σύντομα) με τίτλο Letters from Iwo Jima - Γράμματα από την Ιβο Τζίμα όπου εκέι θα στέψει την κάμερα και κατ επέκταση το βλέμμα μας στην πλευρά τωνΙαπώνων. Ένα τολμηρό επιχείρημα από έναν πλέον έμπειρο σκηνοθέτη που πραγματικά αξίζει να δείτε.

Πολύ καλή ταινία το Flags Of Our Fathers... Αλλά το Letters from Iwo Jima, είναι ακόμα καλύτερη! :SFGSFGSF:

Ο Κλιντ όσο μεγαλώνει, τόσο με εκπλήσει ευχάριστα... -bye-

Θε περιμένω και την Iwo Jima για να τα δω και τα δύο μαζί.

Να συμπληρώσω ότι η εικόνα είναι σε πολύ μέτρια επίπεδα κάτι που ίσος και να οφείλεται στην τεχνική του Κλίντ που επέλεξε κάποιο πέπλο που ξεθωριάζει τα χρώματα για να δώσει μια πιο ρεαλιστική εικόνα της εποχής . Ο ήχος χωρίς να είναι κορυφαίος βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα με τις χαμηλές να κάνουν δουλειά όταν σκάνε τα βλήματα. Η απόβαση στην νήσο Iwo Jima θυμίζει έντονα την διάσωση του στρατιώτη Ράιαν Πέραν της πολεμικής της πλευράς η ταινία είναι ένα μεγάλο χώσιμο στην ξεφτίλα της αμερικάνικης αντιμετώπισης του θέματος που εκμεταλλεύτηκαν τα γεγονότα για οικονομικούς και προπαγανδιστικούς λόγους. Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στον Κλίντ που συνεχίζει και παίρνει την εκδίκηση του απ το Hollywood . Μια εκδίκηση που ξεκινά απ τα χρόνια που παρακαλούσε από πόρτα σε πόρτα τω εταιριών για δουλειά και τον απόρριπταν ώσπου μετανάστευσε στην Ιταλία και μεγαλούργησε υπό την καθοδήγηση του τεράστιου Σέρτζιο Λεόνε. Ν’ άχαμε να λέγαμε

Ο Κλίντ ξαναεκπλήσσει πολύ θετικά.Καμιά σχέση με προπαγάνδα το έργο.Αντιθέτως καυτηριάζει τον σωβινισμό και μάς παρουσιάζει την εκμετάλλευση τού ηρωϊσμού ορισμένων απλών ανθρώπων που ενεπλάκησαν στον Πόλεμο.Η θέση τού Ιστγουντ είναι ότι τελικά ´πολεμάμε για τον διπλανό μας και τον φίλο μας´και όχι για τα σύμβολα.
Αντιπολεμική και αντιρατσιστική ματιά σε ένα ´σεληνιακό-μολυβένιο ´τοπίο,απο έναν άνθρωπο που αποδεικνύει ότι είναι ένας πολύ σπουδαίος σκηνοθέτης,άλλη μιά φορά μετά απο το μοναδικό ´Σκοτεινό Ποτάμι´,το ´Μillion Dollar Baby',το ´Βird' και το ´Unforgiven'.

ετυχε να δω το bird την ιδια εβδομαδα με μια αλλη ταινια που ειχε το ιδιο θεμα την jazz το Round midnigt του Tavernier ( καπου το 1990 ) η συγκριση ηταν αναποφευκτη η ταινια του Tavernie ηταν οτι καλυτερο γυριστηκε ποτε με αυτο το θεμα ο Clint εχανε σε ολα τα σημεια

ετυχε να δω το bird την ιδια εβδομαδα με μια αλλη ταινια που ειχε το ιδιο θεμα την jazz το Round midnigt του Tavernier ( καπου το 1990 ) η συγκριση ηταν αναποφευκτη η ταινια του Tavernie ηταν οτι καλυτερο γυριστηκε ποτε με αυτο το θεμα ο Clint εχανε σε ολα τα σημεια
Κι εγώ τις είχα δει σε πολύ κοντινό διάστημα και συμφωνώ μαζί σου χωρίς όμως αυτό να μειώνει την αξία της ταινίας του Κλίντ που σαν πρώτα του βήματα την θεωρώ τουλάχιστο εκπληκτική . Για μένα η ταινία του που δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν το MILLION DOLLAR BABY . Αντιθέτως από τις κορυφαίες του στιγμές θεωρώ το Μεσάνυχτα στον κήπο του καλού και του κακού.

Re: Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

Αντιθέτως από τις κορυφαίες του στιγμές θεωρώ το Μεσάνυχτα στον κήπο του καλού και του κακού.

Και νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που μου άρεσε τόσο η συγκεκριμένη ταινία!
Είχε και φοβερό καστ όμως (Cusack, Spacey).

Kώστα έχεις δίκιο.Τον ξέχασα τον ´Κήπο´.
Προσωπικά πάντως σε επίπεδο μεστού νοήματος θεωρώ το ´Σκοτεινό Ποτάμι´την καλύτερή του ταινία.
Και ίσως και ο καλύτερος ρόλος τού Τιμ Ρόμπινς.Αυτός ο γίγαντας έπαιζε εκπληκτικά εκείνον τον τσακισμένο άνθρωπο και νόμιζες ότι είχε ´ζαρώσει´.

Re: Οι σημαίες των προγόνων μας

Απόσπασμα απ το οπισθόφυλλο
Στην πρώτη γραμμή δεν υπάρχει χρόνος για φόβο. Για 70.000 πεζοναύτες, η μάχη για το Ίβο Τζίμα ήταν κάτι περισσότερο από σημαντική για την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ήταν η καθοριστική στιγμή της ζωής τους. Οι στρατιώτες μπορεί να πολεμούν για τη χώρα τους, αλλά πεθαίνουν για τους φίλους τους.

Έτσι λέει το οπισθόφυλλο? Τι σημαντικό για την έκβαση του πολέμου μπορεί να είχε η μάχη για ένα νησί το οποίο οι Αμερικανοί μπορούσαν, στο σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα, κάλλιστα να προσπεράσουν;
Δεν ξέρω εάν αυτός ο προλογισμός, στο εξώφυλλο, είναι δείγμα μονόπλευρης θεώρησης της ταινίας ή εάν έτσι χρυσώνεται το χάπι στο εγχώριο (αμερικανικό) κοινό για την ανούσια, πραγματικά, θυσία τόσων χιλιάδων στρατιωτών από τύπους σαν τον Μακάρθουρ.

Για 'μένα το "The Bridges of Madison County" αποδεικνύουν την καλλιτεχνική του ευρύτητα σε μια δύσκολη εποχή για τέτοια (1995). Το τοποθετώ δεύτερο μετά το "Unforgiven".

Σπύρο η καλύτερη ερμηνεία του Robins είναι μάλλον στο "Jacob's Ladder" και το μικρό αριστούργημα "Code 46" του Michael Winterbottom που θάφτηκε επιδεικτικά. Το θεωρώ πιθανά, το Blade Runner των 00ς.

μια ακομα ταινια του καου μπου που δεν μου ειπε τιποτα

ισως εχασα τον χρονο μου με κατι που νομιζα οτι το ειχα ξαναδει ..

.

Στέλιο, ο κάου-μπόϋ,που τόσο περιφρονητικά αναφέρεις,έχει δώσει πολύ σπουδαία δείγματα γραφής.Και δεν θάταν άσχημο να δεχόμαστε ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται και μάλιστα μερικές φορές και πολύ θετικά.
Αντιθέτως ,άλλοι ´μαίτρ´του κινηματογράφου,που επιβάλλονται στο κοινό απο μικρή μερίδα επιβητόρων δημοσιογράφων, εδώ και χρόνια επιβιώνουν μόνο απο κρατικές επιδοτήσεις,τίς οποίες μάλιστα απαιτούν με χυδαίο τρόπο αυτοί και οι υποστηρικτές τους στον τύπο.
Τα καλλιτεχνικά τους αποτελέσματα βεβαίως είναι τραγικά και παρά τίς προσπάθειες συγκεκριμένων κριτικών οι ταινίες του πάνε άπατες.

Σπυρο μου μπορεις να μου πεις μερικα ονοματα απο αυτους τους αταλαντους 'μαιτρ' δεν καταλαβαινω ποιους ενοεις
οσο για κατι ταινιες που πανε απατες ,τις προτιμω απο κατι spider man 3

Στέλιο μου το spiderman 3 τι σχέση έχει με ταινίες τού Ιστγουντ,απο την εποχή τού Bird,τών ´Ασυγχώρητων´,μέχρι και σήμερα?Τι σχέση έχει ο χαλκέντερος,βαθειά ψυχολογικός ,κρτικός και προβληματισμένος Ιστγουντ με την ταινία που αναφέρεις?
Δεν μίλησα για ατάλαντους μαίτρ,αλλά για πρώην ταλαντούχους μαίτρ.