Οι Σημαίες των Προγόνων μας

ψηφίστε την ταινία

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

Στέλιο, ο κάου-μπόϋ,που τόσο περιφρονητικά αναφέρεις,έχει δώσει πολύ σπουδαία δείγματα γραφής.Και δεν θάταν άσχημο να δεχόμαστε ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται και μάλιστα μερικές φορές και πολύ θετικά.
Αντιθέτως ,άλλοι ´μαίτρ´του κινηματογράφου,που επιβάλλονται στο κοινό απο μικρή μερίδα επιβητόρων δημοσιογράφων, εδώ και χρόνια επιβιώνουν μόνο απο κρατικές επιδοτήσεις,τίς οποίες μάλιστα απαιτούν με χυδαίο τρόπο αυτοί και οι υποστηρικτές τους στον τύπο.
Τα καλλιτεχνικά τους αποτελέσματα βεβαίως είναι τραγικά και παρά τίς προσπάθειες συγκεκριμένων κριτικών οι ταινίες του πάνε άπατες.

+1

Re: Οι σημαίες των προγόνων μας

Καλημέρα. Εγώ πάντως που το είδα δέν με τρέλανε κιόλας, αντίθετα κάποια στιγμή μπορώ να πω ότι με κούρασε. Περίμενα περισσότερα σύμφωνα με αυτά που είχαν ακουστεί. Δίκαια- για μένα πάντα- δε πήρε το όσκαρ. Επιτέλους ότι φτιάχνει ο Κλίντ δέν μπορεί να είναι απαραίτητα και αριστούργημα.!!

Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

Στέλιο μου το spiderman 3 τι σχέση έχει με ταινίες τού Ιστγουντ,απο την εποχή τού Bird,τών ´Ασυγχώρητων´,μέχρι και σήμερα?Τι σχέση έχει ο χαλκέντερος,βαθειά ψυχολογικός ,κρτικός και προβληματισμένος Ιστγουντ με την ταινία που αναφέρεις?
Δεν μίλησα για ατάλαντους μαίτρ,αλλά για πρώην ταλαντούχους μαίτρ.

οταν εγω γραφω οτι προτιμω κατι ταινιες που πανε απατες απο τους spiderman3.. για σενα σημαινει οτι συγκρινω τον ιστγουντ με τον spiderman3..?
τους 'μαιτρ' ομως δεν μου τους ανεφερες.? -bye-

Re: Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

Στέλιο, ο κάου-μπόϋ,που τόσο περιφρονητικά αναφέρεις,έχει δώσει πολύ σπουδαία δείγματα γραφής.Και δεν θάταν άσχημο να δεχόμαστε ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται και μάλιστα μερικές φορές και πολύ θετικά.
Αντιθέτως ,άλλοι ´μαίτρ´του κινηματογράφου,που επιβάλλονται στο κοινό απο μικρή μερίδα επιβητόρων δημοσιογράφων, εδώ και χρόνια επιβιώνουν μόνο απο κρατικές επιδοτήσεις,τίς οποίες μάλιστα απαιτούν με χυδαίο τρόπο αυτοί και οι υποστηρικτές τους στον τύπο.
Τα καλλιτεχνικά τους αποτελέσματα βεβαίως είναι τραγικά και παρά τίς προσπάθειες συγκεκριμένων κριτικών οι ταινίες του πάνε άπατες.

-Έλληνας σκηνοθέτης με 12 γράμματα?
-Ποιος να 'ναι?
-Ποιος να 'ναι?
-Γυναίκα, γυναίκα

-Τί?

-bye-

Τραγωδία η ταινία.
Αμερικάνικες ενοχές. Μελό με πολύ ψεύτικα περιβάλλοντα. Εγώ δεν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

-Ποιος να 'ναι?
-Ποιος να 'ναι?
-Γυναίκα, γυναίκα

-Τί?

Το βρηκα κυριε το βρηκα ! !

Αλλα δεν μπορω να θυμηθω το ονομα του
Ειναι ενας αταλαντος γερος που οι ταινιες του προκαλουν
Ακατασχετο υπνο
Στην πατριδα του κοινο και κριτικοι τον κοροιδευουν
Εχει φυσικα ενα 5 % που τον θαυμαζει
Αλλα το ανησυχιτικο ειναι οτι οι παγκοσμιοι δημιουργοι του κινηματογραφου
τον εχουν στην λιστα των καλυτερων σκηνοθετων του κοσμου

.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

-Ποιος να 'ναι?
-Ποιος να 'ναι?
-Γυναίκα, γυναίκα

-Τί?

Ακατασχετο υπνο

.-bye-

Πρέπει επιτέλους ν' ασχοληθώ και μαζί του. Αλλά ο Τεο θέλει πολύ χρόνο. Μετά την εξεταστική μάλλον...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

-Ποιος να 'ναι?
-Ποιος να 'ναι?
-Γυναίκα, γυναίκα

-Τί?

-bye-

Τάπες όλα.Και που να δείς το κλάμα που πέφτει ,κατά το ´Λειβάδι που Δακρυζει´όταν αργούν οι κρατικές επιδοτήσεις.:flipout: :flipout:

Ο Ίστγουντ "το έχει" ακόμα και τώρα που κοντεύει τα 80. Και μάλιστα το έχει καλύτερα από ότι το είχε στη δεκαετία του 80 που εκτός από το Bird γύριζε κάτι μαλακίες ολκής τύπου Firefox ή κάτι γουέστερν της κακιάς ώρας με σενάρια copy paste. Η δεκαετία του 90 τον απογείωσε. Ασυγχώρητοι, Γέφυρες του Μάντισον, Σκοτεινό ποτάμι, Million dolar baby, και τώρα η ταινίες για τη μάχη στην Ιβο Ζίμα. Το παραδέχομαι, δυστυχώς, δεν έιδα την αμερικάνικη εκδοχή στο σινεμά γιατί το θεώρησα άκαιρο να πάω να δω μια αμερικανική εποποιϊα -έστω και μέσα από τα μάτια του Ίστγουντ- την ίδια ώρα που οι νεκροί στο Ιράκ έχουν πάψει να μετρώνται. Βλακεία μου. Στα γράμματα από την Ιβο Ζίμα, το κατάλαβα. Αν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα 10άρι καλό στην αμερικανική κινηματογραφία αυτός είναι ο Κλιντ. Άσε που με την Νταϊάνα στο πλευρό του περνά μια δεύτερη νεότητα. Και αυτό κι αν δίνει έμπνευση...

Απάντηση: Re: Οι σημαίες των προγόνων μας

Ο Ίστγουντ "το έχει" ακόμα και τώρα που κοντεύει τα 80. Και μάλιστα το έχει καλύτερα από ότι το είχε στη δεκαετία του 80 που εκτός από το Bird γύριζε κάτι μαλακίες ολκής τύπου Firefox ή κάτι γουέστερν της κακιάς ώρας με σενάρια copy paste. Η δεκαετία του 90 τον απογείωσε. Ασυγχώρητοι, Γέφυρες του Μάντισον, Σκοτεινό ποτάμι, Million dolar baby, και τώρα η ταινίες για τη μάχη στην Ιβο Ζίμα. Το παραδέχομαι, δυστυχώς, δεν έιδα την αμερικάνικη εκδοχή στο σινεμά γιατί το θεώρησα άκαιρο να πάω να δω μια αμερικανική εποποιϊα -έστω και μέσα από τα μάτια του Ίστγουντ- την ίδια ώρα που οι νεκροί στο Ιράκ έχουν πάψει να μετρώνται. Βλακεία μου. Στα γράμματα από την Ιβο Ζίμα, το κατάλαβα. Αν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα 10άρι καλό στην αμερικανική κινηματογραφία αυτός είναι ο Κλιντ. Άσε που με την Νταϊάνα στο πλευρό του περνά μια δεύτερη νεότητα. Και αυτό κι αν δίνει έμπνευση...

:smile: :smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

-Ποιος να 'ναι?
-Ποιος να 'ναι?
-Γυναίκα, γυναίκα

-Τί?

Ακατασχετο υπνο

.-bye-

Σπύρο σε παρακαλώ κάνε δώρο από μια εξέταση
σε αυτό το 5%. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα τους βρεις.

:flipout: :flipout: :flipout:

O Στέλιος υπερβάλλει.Αρκετοί κριτικοί τον αποθεώνουν και στίς μέτριες ή και κακές ταινίες του.Επίσης έχει μαζί του αρκετούς δημοσιογράφους,που μάλιστα έκαναν φοβερή ´φοβερή φασαρία´όταν η κυβέρνηση τής Ν.Δ.τον απήλλαξε τών καθηκόντων του,στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Με το που έγινε αυτό ξεκίνησε μιά προσπάθεια κατασυκοφάντησης τού Παντελή Βούλγαρη ,που ανέλαβε,απο μερίδα τού τύπου,και ο άνθρωπος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.Εν συνεχεία ξεκίνησαν καταγγελίες στο εξωτερικό περί διωγμού τού ´μαίτρ´,οπότε συγκεντρώθηκαν κάποιες υπογραφές σημαντικών σκηνοθετών.
Βεβαια αργότερα ο Βέντερς δήλωσε ότι δεν ήξερε ότι επρόκειτο περί μιάς φυσιολογικής αλλαγής διεύθυνσης σε ένα φεστιβαλ.
Εν συνεχεία ξεκίνησε ,πάλι απο τούς ´πιστούς´μιά προσπάθεια να πεισθούν οι πάντες ότι κινδυνεύει το φεστιβάλ.Φυσικά διαψεύστηκαν οικτρά ,γιατί ο θεσμός συνέχισε να λειτουργεί κανονικότατα και επιτυχημένα.
Ο μόνος που έχει τολμήσει δημοσίως ,στην Θεσσαλονίκη,να τον επικρίνει,γιατί έβαλε ταινία του στο διαγωνιστικό τμήμα τού Φεστιβάλ και πήρε όλα τα βραβεία,άν και κατείχε επίσημη θέση, ήταν ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης.Φυσικά επιτιμηθηκε ως ´αγενής´.Χάλασε την ´ησυχία´ ο άνθρωπος βλέπετε.
Και για μένα ήταν κάποτε σημαντικός σκηνοθέτης.Μέχρι πρό εικοσαετίας δηλαδή,μέχρι και τον Μεγαλέξανδρο.

.
Εν συνεχεία ξεκίνησε ,πάλι απο τούς ´πιστούς´μιά προσπάθεια να πεισθούν οι πάντες ότι κινδυνεύει το φεστιβάλ.Φυσικά διαψεύστηκαν οικτρά ,γιατί ο θεσμός συνέχισε να λειτουργεί κανονικότατα και επιτυχημένα.
Ο μόνος που έχει τολμήσει δημοσίως ,στην Θεσσαλονίκη,να τον επικρίνει,γιατί έβαλε ταινία του στο διαγωνιστικό τμήμα τού Φεστιβάλ και πήρε όλα τα βραβεία,άν και κατείχε επίσημη θέση, ήταν ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης.Φυσικά επιτιμηθηκε ως ´αγενής´.Χάλασε την ´ησυχία´ ο άνθρωπος βλέπετε.
Και για μένα ήταν κάποτε σημαντικός σκηνοθέτης.Μέχρι πρό εικοσαετίας δηλαδή,μέχρι και τον Μεγαλέξανδρο.

Πολυ σωστες πληροφοριες αγαπητε Σπυρο
που πρεπει να λεγονται & να τις μαθαινουμε ολοι.+++

Καλά ναι του κάνανε τη μούρη κρέας εκεί στη ΝΔ. Εδώ με πλαισιο νόμου θεσμοθετείται ετήσια χρηματοδότηση στον Αγγελόπουλο, και εμείς νομίζουμε ακόμα ότι τον κυνηγούν;

Εγώ τον σκηνοθέτη Αγγελόπουλο τον παραδέχομαι. Έχει κάνει τη δική του σχολή, έχει κρατηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο, δεν συμβιβάστηκε όπως πολύ άλλοι της δικής του εμβέλειας παγκοσμίως, και εν πάσει περιπτώσι το τι αρέσει στον καθέναν μας μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα είναι και λίγο υποκειμενικό.

Τον άνθρωπο Αγγελόπουλο όμως δεν τον έχω σε καμία εκτίμηση. Είναι πολύ "μικρός" για να ασχοληθώ μαζί του. Κακοπληρωτής, αυταρχικός, και τρομακτικά εγωϊστής. Και μόνο που έβαλε και καταβρέξανε τον ήδη άρρωστο Κατράκη στο ταξίδι στα Κύθηρα, για χαρη ενός απίστευτα γενικού πλάνου που δεν έδειχνε τίποτα τελικά, εμένα μου φτάνει να τον βάλω στα πιο κατάμαυρα κατάστιχά μου.

O Στέλιος υπερβάλλει.Αρκετοί κριτικοί τον αποθεώνουν και στίς μέτριες ή και κακές ταινίες του.Επίσης έχει μαζί του αρκετούς δημοσιογράφους,που μάλιστα έκαναν φοβερή ´φοβερή φασαρία´όταν η κυβέρνηση τής Ν.Δ.τον απήλλαξε τών καθηκόντων του,στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Με το που έγινε αυτό ξεκίνησε μιά προσπάθεια κατασυκοφάντησης τού Παντελή Βούλγαρη ,που ανέλαβε,απο μερίδα τού τύπου,και ο άνθρωπος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.Εν συνεχεία ξεκίνησαν καταγγελίες στο εξωτερικό περί διωγμού τού ´μαίτρ´,οπότε συγκεντρώθηκαν κάποιες υπογραφές σημαντικών σκηνοθετών.
Βεβαια αργότερα ο Βέντερς δήλωσε ότι δεν ήξερε ότι επρόκειτο περί μιάς φυσιολογικής αλλαγής διεύθυνσης σε ένα φεστιβαλ.

Εσυ υπαρβαλεις :slapface: Συνεχεια λες για τις κρατικες επιχορηγησεις ο ανθρωπος γυριζει υπερ παραγωγες τα περισοτερα χρηματα τα παιρνει απο Γαλλια Γερμανια,στην νεα του ταινια H SKONH TOY XΡΟΝΟΥ παιδευεται δυο χρονια ενεκα χρηματων Το Ελληνικο κρατος του υποσχεθηκε ενα εκκατομυριο και ακομα δεν του εχει δωσει τιποτε νανε καλα οι Γαλλοι και οι Γερμανοι...σε λιγο ξεκιναει με ενα καστ ...ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΝΤΖ,ΓΟΥΛΙΑΜ ΝΤΑΦΟΕ , ΒΑΛΕΡΙΑ ΓΚΟΛΙΝΟ
Δεν εγλυψε κανενα δεν παιζει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ειναι καθαρος Αριστερος σπανια δινει συνεντευξεις σε ελληνες δημοσιογραφους και δεν εχει κανενα δικο του οπως οι περισσοτεροι

Δευτερη πενταετια του 70 υπαλληλακος εγω σε ενα κινηματογραφικο γραφειο ειχα την τυχη να τον γνωρισω προσωπικα τρεις μερες μαζι στα γυρισματα των ΚΥΝΗΓΩΝ Ναι οπως λεει ο photis ειναι εγωιστης μεγαλομανης αυταρχης , κανει ταινιες εσωστεφεις κλειστες για να αρεσουν πρωτα στο ιδιο δεν δινει σημασια στους ηθοποιους κανει σινεμα για να αναπνεει και να ζει απομωνομενος μοναχικος
Σε μια στιγμη τον πλησιασα πηγα να του κανω τον εξυπνο περιμενα να με αποριψη αμεσως γιατι και εγω ηθελα να τον διαγραψω απο την κακη συμπεριφορα του που ειχα δει στις προηγουμενες ημερες
Και τοτε ειδα μια αντιμετωπιση σαν να μιλουσε σε ενα συνεργατη του που τον ηξερε πολυ καιρο
Καi μεσα σε ολα αυτα τα προηγουμενα ανακαλυψα την μεγαλοφυια του τις ευαισθησιες του και το μικρο παιδακι και τα ονειρα που εκρυβε μεσα του
Και το μεγαλυτερο απο ολα ....γυριζει μονο στην Ελλαδα, ταινιες απο την Ελλαδα,για την Ελλαδα, ποιος το εχει κανει αυτο ?

Η ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι σημαίες των προγόνων μας

Σπύρο σε παρακαλώ κάνε δώρο από μια εξέταση
σε αυτό το 5%. Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα τους βρεις.

:flipout: :flipout: :flipout:

Aλεξη πιστευω οτι βρεθηκες σε μια ατυχη στιγμη και το εγραψες αυτο

.

KIM KI DUK
THEO
TARKOVSKI
WONG KAR WAI
KIAROSTAMI
GIUNEI

Και αλλοι....

Αναγνωριστικαν παγκοσμιως
Αγαπησαν πολυ την χωρα τους
αλλα δεν αγαπηθηκαν οσο επρεπε .....απο την χωρα τους

.

Το ´καθαρός αριστερός´δεν το κατάλαβα.
Οτι έγραψα είναι ακριβέστατο.
Αυτά που ζήτησε τα πήρε και απο τον Βουλγαράκη,αλλά και παλιότερα απο το γνωστό ´εκσυγχρονιστικο-ψευτοαριστερό´χώρο.Και επίσης θυμάμαι την εκπληκτική του δήλωση πρός τον Βούλγαρη ,όταν ο τελευταίος προσπάθησε να αμυνθεί στην λάσπη που τού πέταγαν,οι δημοσιογράφοι -οπαδοί:'O Παντελής δεν κατανοεί ότι μιλάμε για άλλου επιπέδου πράγματα´.
Δεν ξέρω εάν το να βουλιάζεις ένα χωριό είναι υπερπαραγωγή,και μάλιστα οι εφημερίδες να το αναφέρουν διαρκώς,αλλά ως καλλιτεχνικό αποτέλεσμα,ήταν μετριότατο.
Μπορώ να αναφέρω τουλάχιστον 30 σκηνοθέτες,που προσωπικά θεωρώ καλύτερους απο τον Αγγελόπουλο(και έχω δεί όλες του τίς ταινίες,ελπίζοντας να ξαναθυμηθεί κάτι απο τον Θίασο ή τον Μεγαλέξανδρο).Kαι επίσης δεν αυθυποβάλλομαι κάθε φορά που παρουσιάζει μιά καινούρια του ταινία,ότι θα δώ ένα αριστούργημα,προσπαθώντας μάλιστα με το ζόρι να ´δώ´ ποιός συμβολισμός κρύβεται κάτω απο την εικόνα γιατί έτσι πρέπει.
Προσωπικά τον θεωρώ υπερτιμημένο.
Ας αναγνωρίσουν πρώτα οι Ελληνες τον Δημήτρη Μητρόπουλο,τον Σκαλκώτα,την Κάλλας και ο Τεό μπορεί να περιμένει.