Έχει δίκιο όσον αφορά το ISO.
Βασικά το ISO δεν είναι αυστηρά ορισμένο με αποτέλεσμα η κάθε εταιρία να έχει την ελευθερία να το υλοποιεί και να του δίνει τιμές διαφορετικά.
Αυτό το πρόβλημα υπάρχει με πολλών ειδών standard. Όχι μόνο με το ISO στη φωτογραφία.
Λέει και κάποιες μαλακίες απλά επειδή θέλει να είναι ό σπασίκλας που παίζει με τις λέξεις. Σωστά είναι αν το δεις επιστημονικά, αλλά στην καθηλομιλουμένη εννοούμε κάτι διαφορετικό. Π.χ.
"Μύθος λέει ότι οι μικρότεροι αισθητήρες βγάζουν πιο πολύ θόρυβο."
Βρε εξυπνάκια Τόνυ...επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...το λέμε αυτό όταν συγκρίνουμε ίδιες βασικές ρυθμίσεις.
Shutter speed και Apperture να είναι τα ίδια. Οπότε αναγκαστικά ανεβάζεις το ISO για να πάρεις ίδια φωτεινότητα, οπότε καταλήγεις σε φωτογραφία με περισσότερο θόρυβο.
Αυτός θέλει να παίξει με τις λέξεις και αναφέρει "δώσε του παραπάνω φως" που σημαίνει άλλαξε κάτι από τα shutter speed και apperture. Χαίρω πολύ...
Άλλη περίπτωση:
μύθος λέει το "small sensors have less bokeh" και το σωστό είναι το "small sensors have less bokeh if you don't adjust the f/stop". Εξυπνάκια!
Προφανώς! Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται! Τι κόλλημα έχει φάει;
Άλλη περίπτωση:
"f/D=N" όπου Ν το apperture.
εδώ έκανε λάθος. Δες εδώ γιατί βαριέμαι να γράφω:
http://www.mirrorlessrumors.com/updated-the-errors-in-tony-northrups-cheating-accuse-video
Βασικά δεν μας νοιάζει όλους το Depth of Field για να ζητάμε την μετατροπή του apperture.
Σε κοροϊδευουν σε πολλά όπως όλες οι εταιρίες με καταναλωτικά προϊόντα, αλλά όχι σε αυτό κατά τη γνώμη μου. Αν είναι να διαμαρτυρηθούμε για πολλά (π.χ. που δεν βγάζουν γρήγορα τα firmware updates), αλλά αυτό είναι το τελευταίο που θα ασχολιόμουν.