Οι ταινίες της χρονιάς 2024

Αντε να ριξω κι εγω τη γνωμη μου για αυτα που συζητατε.
Το Ανορα ξεκινησα να το βλεπω και στα πρωτα λεπτα δε μπορουσα να πιστεψω τι παπαρια ηταν αυτη που εβλεπα. Αποφασισα να το δω μεχρι τελους διχως να εχω την παραμικρη ελπιδα.
Και ω του θαυματος, καπου εκει στα τρια τεταρτα αρχισα να διασκεδαζω.
Και οχι μονο να διασκεδαζω, αλλα να βλεπω να το πηγαινει και καπου, δειλα δειλα.
Μεχρι το τελος ειχε καταφερει να γινει η δευτερη πιο διασκεδαστικη ταινια που ειδα περσι (μακραν πρωτη το Spermaggedon του μοναδικου Τομι Βιρκολα)
Το πηγε οντως καπου και ειχε να πει πραγματα (σε μενα τουλαχιστον. Σε καθεναν μιλαει αλλιως καθε ταινια)
Επισης ειχε ενα απο τα πιο ωραια τελη της χρονιας.
Αλλα ως εκει. Δε μπηκε για λιγο στο τοπ 20 μου.

Το all of us strangers ειχε πολλα στοιχεια που απολαυσα πραγματικα, αλλα θεωρω οτι θα ηταν πραγματικα τεραστια ταινια αν ειχε καταφερει να αποφυγει αυτο το ανυπερβλητο cheesiness! Για να μην παρεξηγηθω δεν περιμενω απο τις ταινιες μου Μπρεχτικη αποστασιοποιηση και φυσικα αναγνωριζω οτι το σινεμα μανιπουλαρει το συναισθημα του θεατη. Αλλα πραγματικα ο τυπος του εδωσε και καταλαβε!!!!

Δυστυχώς, μετά το πολύ καλό 2023 η φετινή χρονιά δεν έδωσε καλές ταινίες, ή δεν τις εντόπισα εγω...
Εχεις δικιο, το ειπα κι εγω. Δεν εδωσε πολυ μεγαλες ταινιες το 24.
Δεν εδωσε πχ Zone of Interest.
Eδωσε ομως πολλες, λιγο πιο κατω. Τσεκαρε τη λιστα μου και ο,τι κυκλοφορει, ριχνε του μια ματια...
Μπορει και να σου αρεσουν καποια. ;)

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Ρε παίδες και κυρίως ρε π@πάρα Π'στυλιανέ, τι ακριβώς βρήκες στο Ανόρα ? Γράψε δύο γραμμές, αντί τα συνήθη επιγραμματικά... Τι είδες και το βγάζεις ταινία του 2024... Να καταλάβουμε και μεις οι χαζοί...

Το είδα χθες και έμεινα με την απορία ... Για μένα 6/10 το πολύ...μπα, πιο κάτω ...

Δυστυχώς, μετά το πολύ καλό 2023 η φετινή χρονιά δεν έδωσε καλές ταινίες, ή δεν τις εντόπισα εγω...

Αν το all of us strangers θεωρηθεί 2024 είναι head and shoulders above όλων των υπολοίπων.
μονη μου δυνατοτητα τα επιγραμματικα πασχω απο γραπτο λογο
παμε λοιπον
Σον Μπαιηκερ ο Βασιλιας του καλυτερου κινηματογραφου μετα τον Ρουμανικο
τον ανεξαρτητο αμερικανικο αυτος λοιπον ο τυπος διευθυνει εδω μια αναιδεστατη φαρσα με την σαρωτικη ερμηνεια της Μιcky Madison και αλλους φοβερους χαρακτηρες ( λατρευω τα εργα με χαρακτηρες βλ αφοι Κοεν ) και με καταστασεις που δεν βλεπουμε στο συνηθισμένο Χολυγουντ
( ισως γι αυτο ξενισε σε πολλους ) και ενα θυελωδες χιουμορ που δεν υπαρχει στις μερες μας ...
επιτελους γελασα σε ταινια !και εκει που περιμενεις να τα χαλασει στο τελος μας πεταει αλλη μια ανατρεπτικη σκηνη

ψαξε και το απιθανο RED ROCKET του ιδιου
και μετα να δεις και το ημερες καλοσυνης του Λανθιμου ειναι πολυ καλυτερο απο το Ανορα οπως ειπε ο νεαρος Γκαλεν

Υ.Γ δεν θα ηθελα να δωσουν στη Μικι οσκαρακι οπως ακουστηκε και μου το χαλασουν το κοριτσι

Το red rocket το έχω δει και είχα γράψει θετικά προς διετίας ή και βάλε...

Λυπάμαι, με το Ανορα δεν γέλασα καθόλου... Σε πολλά σημεία μου θυμησε ελληνική κωμική σειρά επιπέδου Χαρη Ρωμα.

Τεσ πα, σεβαστές οι γνώμες σας.

Τα φιλιά μου !

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2024 -23
ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ 2024-2923
-------------------------------------------------------------------
THE WASTED TIMES 2016
THE SHOUT 1978
EVERYBODY IN OUR FAMILY
CURE 1997
AFTER DARK MY SWEET 1990
SIERNEVADA 2016
UNFAITHFU 2022
BOTH SIDES OF THE BLADE 2022

---------------------------------------------------------------------

Το αδικείται πάρα πολύ το Anora.

Aν κάποιος διαβάσει μόνο αυτό το νήμα θα νόμιζει πως πρόκειται για μεσημεριανή ταινία του Σαββάτου στο Star.
Αυτή η ταινία έχει κερδίσει Χρυσό Φοίνικα και εχει 94% tomατο 90% popcorn στο Rotten Tomatoes.
Mιλάμε για ένα πολύ δυνατό σενάριο και έναν φοβερό σκηνοθέτη, έναν από τους ελάχιστους
που πραγματικά καταφέρνουν να αναδείξουν με απόλυτη ακρίβεια τις παθογένειες της αμερικανικής κοινωνίας.

Δεν βλέπουμε τους εκατομμυριούχους της Silicon Valley, ούτε golden boys και χρηματιστές της Wall Street.
Δεν μας πηγαίνει στα στριπτιτζάδικα του Λας Βέγκας.
Αντίθετα, μας δείχνει την urban-ίλα των προαστίων του Brooklyn με τρόπο που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι εκεί.
Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας εκτυλίσσεται σε συνοικίες του Brooklyn συγκεκριμενα στην Little Odessa
την περιοχή που ζουν κυρίως Ρώσοι, Αρμένιοι, Ουκρανοί μετανάστες.
Όποιος έχει περπατήσει σε συνοικίες του Queens, όπως το Whitestone (όπου ζουν αντιστοιχα οι Έλληνες μετανάστες), ή στο Corona και το Flushing,
θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο αυτή την ταινία.

Το anorra είναι ένα Dark Pretty Woman με λίγο Sopranos.

Από την πλευρά της κοπέλας είναι ένα συνεχές "κράξιμο" στο αμερικανικό όνειρο.
Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν κορίτσια που δεν έχουν χρήματα και μπαίνουν στο Tinder μόνο για να τους κεράσουν φαγητό,
χωρίς να ενδιαφέρονται για τίποτα περισσότερο.
Κορίτσια που ζουν μόνες τους, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα έρθει *ο πρίγκιπας* από τη Wall Street να τις "σώσει".

Από την άλλη από τη πλευρά (του αγοριού) έχουμε ενα Ρώσσο γιος μεγιστάνα, κακομαθημένο όσο δεν πάει.
Θα παντρευτεί μια στριπτιτζού χωρίς να το σκεφτεί, μονο και μονο για καλοπέραση. Θα σκεφτεί για μια στιγμή και την πράσινη κάρτα.
Η σκηνή στο αεροπλάνο, που τον βρίζει η κοπέλα και του λέει οτι ειναι αξιολύπητος, που δεν μπορει να στεναχωρήσει τη μανούλα του,
ο πατέρας του που γελάει, μια μαχαιριά στο ψαχνό για την παθητικοτητα των κακομαθημένων αγοριών της Gen Z.

Και φυσικά, το στοιχείο που απογειώνει την ταινία είναι η Mikey Madison.
Ένας χαρακτήρας που ριχνει ασταμάτητα μπινελίκια που θα ζήλευε και ο Οικονομίδης.
Ένα κορίτσι που μαγεύεται από το χρήμα, χαρούμενο, κουτοπόνηρο, αφελές, που πσιτεύει οτι μπορεί να κανει την τύχη της με ενα βουτυρομπεμπέ.
Σταδιακά μετατρέπεται σε ένα πληγωμένο χαρακτήρας , ζει την προδοσία, την απογοήτευση και την απόλυτη απελπισία,
ένα Ρεσιτάλ ερμηνείας. Ίσως είναι νωρίς, καθώς δεν έχω δει ακόμα πολλές ταινίες του 2024,
αλλά θεωρώ πως η ερμηνεία της Madison είναι επιπέδου Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Το αδικείται πάρα πολύ το Anora.

Aν κάποιος διαβάσει μόνο αυτό το νήμα θα νόμιζει πως πρόκειται για μεσημεριανή ταινία του Σαββάτου στο Star.
Αυτή η ταινία έχει κερδίσει Χρυσό Φοίνικα και εχει 94% tomατο 90% popcorn στο Rotten Tomatoes.
Mιλάμε για ένα πολύ δυνατό σενάριο και έναν φοβερό σκηνοθέτη, έναν από τους ελάχιστους
που πραγματικά καταφέρνουν να αναδείξουν με απόλυτη ακρίβεια τις παθογένειες της αμερικανικής κοινωνίας.

Δεν βλέπουμε τους εκατομμυριούχους της Silicon Valley, ούτε golden boys και χρηματιστές της Wall Street.
Δεν μας πηγαίνει στα στριπτιτζάδικα του Λας Βέγκας.
Αντίθετα, μας δείχνει την urban-ίλα των προαστίων του Brooklyn με τρόπο που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι εκεί.
Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας εκτυλίσσεται σε συνοικίες του Brooklyn συγκεκριμενα στην Little Odessa
την περιοχή που ζουν κυρίως Ρώσοι, Αρμένιοι, Ουκρανοί μετανάστες.
Όποιος έχει περπατήσει σε συνοικίες του Queens, όπως το Whitestone (όπου ζουν αντιστοιχα οι Έλληνες μετανάστες), ή στο Corona και το Flushing,
θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο αυτή την ταινία.

Το anorra είναι ένα Dark Pretty Woman με λίγο Sopranos.

Από την πλευρά της κοπέλας είναι ένα συνεχές "κράξιμο" στο αμερικανικό όνειρο.
Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν κορίτσια που δεν έχουν χρήματα και μπαίνουν στο Tinder μόνο για να τους κεράσουν φαγητό,
χωρίς να ενδιαφέρονται για τίποτα περισσότερο.
Κορίτσια που ζουν μόνες τους, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα έρθει *ο πρίγκιπας* από τη Wall Street να τις "σώσει".

Από την άλλη από τη πλευρά (του αγοριού) έχουμε ενα Ρώσσο γιος μεγιστάνα, κακομαθημένο όσο δεν πάει.
Θα παντρευτεί μια στριπτιτζού χωρίς να το σκεφτεί, μονο και μονο για καλοπέραση. Θα σκεφτεί για μια στιγμή και την πράσινη κάρτα.
Η σκηνή στο αεροπλάνο, που τον βρίζει η κοπέλα και του λέει οτι ειναι αξιολύπητος, που δεν μπορει να στεναχωρήσει τη μανούλα του,
ο πατέρας του που γελάει, μια μαχαιριά στο ψαχνό για την παθητικοτητα των κακομαθημένων αγοριών της Gen Z.

Και φυσικά, το στοιχείο που απογειώνει την ταινία είναι η Mikey Madison.
Ένας χαρακτήρας που ριχνει ασταμάτητα μπινελίκια που θα ζήλευε και ο Οικονομίδης.
Ένα κορίτσι που μαγεύεται από το χρήμα, χαρούμενο, κουτοπόνηρο, αφελές, που πσιτεύει οτι μπορεί να κανει την τύχη της με ενα βουτυρομπεμπέ.
Σταδιακά μετατρέπεται σε ένα πληγωμένο χαρακτήρας , ζει την προδοσία, την απογοήτευση και την απόλυτη απελπισία,
ένα Ρεσιτάλ ερμηνείας. Ίσως είναι νωρίς, καθώς δεν έχω δει ακόμα πολλές ταινίες του 2024,
αλλά θεωρώ πως η ερμηνεία της Madison είναι επιπέδου Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.
Πιπερι στο στομα.
Συγκρινες το Ανορα με Οικονομιδη?
Θα σε φαει λαχανο ο Παπαστελιος.
Στην Ανορα που ειναι τσαχπινουλα επιτρεπει τα μπινελικια.
Τα μπινελικια του Οικονομιδη δεν του αρεσουν.

Τωρα βεβαια που το σκεφτομαι Στελαρα...
Ο Λανθιμος δε σου αρεσει γιατι δεν ειναι αρκετα Ελληνας. Μηπως ο Οικονομιδης δε σου αρεσει γιατι ειναι υπερβολικα Ελληνας?
Μηπως σου αρεσουν μονο οι comme il faut Ελληνες τελικα?
Λεω γω τωρα...

μονη μου δυνατοτητα τα επιγραμματικα πασχω απο γραπτο λογο
παμε λοιπον
Σον Μπαιηκερ ο Βασιλιας του καλυτερου κινηματογραφου μετα τον Ρουμανικο
τον ανεξαρτητο αμερικανικο α

Στελ κι εγώ αγαπάω αμερικανικό ανεξάρτητο, αλλά σιγά μην είναι ο καλύτερος κινήματος μετά το ρουμανικό. Πρώτον, είναι εύκολα πάνω από το Ρουμανικό. Δεύτερον, τι να πουν και οι Ασιάτες που είναι εύκολα πιο πανω

υτος λοιπον ο τυπος διευθυνει εδω μια αναιδεστατη φαρσα με την σαρωτικη ερμηνεια της Μιcky Madison και αλλους φοβερους χαρακτηρες ( λατρευω τα εργα με χαρακτηρες βλ αφοι Κοεν ) και με καταστασεις που δεν βλεπουμε στο συνηθισμένο Χολυγουντ
( ισως γι αυτο ξενισε σε πολλους ) και ενα θυελωδες χιουμορ που δεν υπαρχει στις μερες μας ...
επιτελους γελασα σε ταινια !και εκει που περιμενεις να τα χαλασει στο τελος μας πεταει αλλη μια ανατρεπτικη σκηνη

ψαξε και το απιθανο RED ROCKET του ιδιου
και μετα να δεις και το ημερες καλοσυνης του Λανθιμου ειναι πολυ καλυτερο απο το Ανορα οπως ειπε ο νεαρος Γκαλεν

Σε άκουσα και είδα χτες το Ρεντ Ρόκετ. Μάλλον η λιγότερο καλή ταινία του από όσες έχω δει. Εντάξει, έχει ένα κόλλημα με το white trash στοιχείο της Αμερικής, αλλά αν δεν ξεκολλήσει σύντομα θα καταντήσει σαν τον άλλο, που έκανε το Gummo και βαριέμαι να γκουγκλαρω και το όνομα του.

Γενικά πλάκα έχουν οι συγκρίσεις σου, σε επίπεδο "ποιος είναι πιο δυνατός ο Σούπερμαν ή ο Ποπαι", αλλά κατά τα άλλα ο συμπαθεστατος Μπέικερ ούτε στην ίδια πρόταση δε μπαίνει με το Λάνθιμο!

Υ.Γ δεν θα ηθελα να δωσουν στη Μικι οσκαρακι οπως ακουστηκε και μου το χαλασουν το κοριτσι

Τωρα βεβαια που το σκεφτομαι Στελαρα...
Ο Λανθιμος δε σου αρεσει γιατι δεν ειναι αρκετα Ελληνας. Μηπως ο Οικονομιδης δε σου αρεσει γιατι ειναι υπερβολικα Ελληνας?
Μηπως σου αρεσουν μονο οι comme il faut Ελληνες τελικα?
Λεω γω τωρα...
κρυφος οπαδος του Σμαραγδη λες να ναι?
δεν την ξερεις την jumbo παροιμια
οπου κραζεις θαυμαζεις...

• Haha
Reactions: superfly and Gal'en
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2024 -23
ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ 2024-2923
-------------------------------------------------------------------
THE WASTED TIMES 2016
THE SHOUT 1978
EVERYBODY IN OUR FAMILY
CURE 1997
AFTER DARK MY SWEET 1990
SIERNEVADA 2016
UNFAITHFU 2022
BOTH SIDES OF THE BLADE 2022

---------------------------------------------------------------------
Εξαιρετικη ιδεα!!!
Οι δικες μου

Top 5
A Bittersweet Life 2005
La Chute de la maison Usher 1928
Festen 1998
Dogs Don't Wear Pants 2019
The Silence 1963
--------------

Άλλες 10(+1) που ειναι πραγματικα τοπ!
Viy 1967
Les demoiselles de Rochefort 1967
The Phantom Carriage 1921
A Better Tomorrow 1986
insignificance 1985
LOLA 2022
Double Indemnity 1944
Spoorloos 1988
All the gods in the sky 2018
Wish you were here 1987
Red beard 1965

Ειμαι ηδη προετοιμασμενος για σχολια του τυπου: "Καλα δεν ειχες δει το x, τοσα χρονια? Φτου σου!"

• Like
Reactions: superfly
Εξαιρετικη ιδεα!!!
Οι δικες μου

Top 5
A Bittersweet Life 2005
La Chute de la maison Usher 1928
Festen 1998
Dogs Don't Wear Pants 2019
The Silence 1963
--------------

Άλλες 10(+1) που ειναι πραγματικα τοπ!
Viy 1967
Les demoiselles de Rochefort 1967
The Phantom Carriage 1921
A Better Tomorrow 1986
insignificance 1985
LOLA 2022
Double Indemnity 1944
Spoorloos 1988
All the gods in the sky 2018
Wish you were here 1987
Red beard 1965

Ειμαι ηδη προετοιμασμενος για σχολια του τυπου: "Καλα δεν ειχες δει το x, τοσα χρονια? Φτου σου!"
απο μένα δε θα τα ακούσεις πάντως. Τι καλύτερο απο το να ανακαλύπτεις σε ώριμη ηλικία παλιά αριστουργήματα, τα οποία πολλές φορές αν τα δεις νεώτερος δεν παίρνεις μυρωδιά. Το 2024 είδα ξανά 3 κλασσικές ταινίες που είχα δει νεώτερος

Plein Soleil
Le Samurai
Verdict

Ήταν σα να μην τις είχα δει ποτέ. Θυμόμουνα κάποια πράγματα, αλλά είχα καταλάβει ελάχιστα τελικά.

απο μένα δε θα τα ακούσεις πάντως. Τι καλύτερο απο το να ανακαλύπτεις σε ώριμη ηλικία παλιά αριστουργήματα, τα οποία πολλές φορές αν τα δεις νεώτερος δεν παίρνεις μυρωδιά. Το 2024 είδα ξανά 3 κλασσικές ταινίες που είχα δει νεώτερος

Plein Soleil
Le Samurai
Verdict

Ήταν σα να μην τις είχα δει ποτέ. Θυμόμουνα κάποια πράγματα, αλλά είχα καταλάβει ελάχιστα τελικά.
"ωριμη ηλικια"?
χμμμμ
παλι καλα που εχω και τον Παπαστελιο να με λεει νεαρουλη!

Κατα τα αλλα θα συμφωνησω απολυτως.
Γενικα με τα εργα τεχνης ισχυει αυτο.
Σε αλλες ηλικιες, σε διαφορετικες φασεις τις ζωης σου, ανακαλυπτεις εντελως καινουρια πραγματα σε ταινιες που ειχες δει.

ΦΤΟΥ ΣΑΣ! :p
Έχεις δει όλα τα αριστουργήματα του κινηματογράφου απο τους Αδερφούς Lumiere και μετά; Σε λυπάμαι, πρέπει να περιμένεις την επόμενη ταινία του Λάνθιμου για να δεις κάτι αξιοπρεπές πλέον.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Haha
Reactions: superfly
Έχεις δει όλα τα αριστουργήματα του κινηματογράφου απο τους Αδερφούς Lumiere και μετά; Σε λυπάμαι, πρέπει να περιμένεις την επόμενη ταινία του Λάνθιμου για να δεις κάτι αξιοπρεπές πλέον.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Την έχω δει σε κρυφή προβολή....

• Haha
Reactions: Gal'en
Υπερμυγα, ασε τα likes και ανεβασε καμια λιστα με τα καλυτερα που ειδες το 24.
Ας ειναι και τοπ 3.
Ελααααα, παμε!!!