Οι Τετρομαγμένοι.

40 ´λεπτα της ωρας μετα την εναρξη του δελτιου του Μεγκα παιχτηκε η ειδηση της μεταβασης στο Αγαθονησι του Προεδρου της Δημοκρατιας επ'ευκαιριας της εορτης των Φωτων και των δηλωσεων του προς Γειτονες και Πατριωτες.

40' λεπτα της ωρας.......

Ειδε κανεις αν ειχε τιποτα μπαλλετα πριν γιατι εκεινη την στιγμη ετυχε να το γυρισω....

Εντάξει, μην ανησυχείς, τόσωσα στο παρα πέντε. Το παραλήρημα συνεχίζεται και πιο κάτω. Μια από τα ίδια.

Προβοκάτορες τρομοκράτες, αλ κάιντα, ευρωσύνταγμα, όλοι μέρος του ίδιου σχεδίου: "να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα".
ΠΟΥ στο καλό το είδε το λαϊκό κίνημα????
Μήπως δέν βλέπετε τό ίδιο ..κανάλι??

Σαν γνήσιος ευρωλιγούρης άρχισα να τύπτομαι που θα προτιμούσα να δω τη χώρα μου να έχει την κοινωνική οργάνωση της Ολλανδίας π.χ. Ευτυχώς που η Λιάνα είναι η φωνή της ξεχασμένης μου μεταοθωμανικής βαλκανικής συνείδησης
Καλά..κι εγώ θά ήθελα ποσοστό ανεργίας 2,7% αλλά όχι όπως στήν Ολλανδία πού τό 35% τού εργατικού δυναμικού εργάζεται part time καί αποκρύπτεται από τά ποσοστά ανεργίας..

Και συνεχίζει:
Που κατάργησε την πολιτική έννοια λαός από ιστορικό υποκείμενο κι άρχισε να φτιάχνει φυλλάδια, παραρτήματα προπαγάνδας ενός κοινωνικού εμφυλίου, υποστηρίζοντας την «κοινωνία των πολιτών», τις γενιές κομμένες σε «ομάδες πολιτών», με βάση το τιμολόγιο των εργοδοτών απέναντι σε απασχολήσιμους. Ετσι σχεδίασαν να φτάσουν και στην «αταξική» νεολαία που εξεγείρεται με ηλικιακό κίνητρο. Ετσι στήνουν και «βουλή πολιτών» απότοκο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Εδώ όμως να αρχίσεις να ανησυχείς. Πες μου, εγώ μάλλον πρέπει να φταίω, γιατί τα επιχειρήματά της είναι σαφέστατα.

Βόηθα με σε παρακαλώ: Τι θα πει, "κατάργησε την πολιτική έννοια λαός από ιστορικό υποκείμενο" ??
Όταν οι πολίτες εγείρονται από την ανεύθυνη ανωνυμία και μεταμορφώνονται σε δρώντα ιστορικά υποκείμενα, διαμορφώνουν ένα μεγαλειώδες συλλογικό υποκείμενο: Τόν Λαό..
Όταν ό ρόλος τού ιστορικού υποκειμένου όμως περάσει, μέ σπόνσορες τά μεγάλα συγκροτήματα τύπου καί μέ "απ'ευθείας ανάθεση", στούς ´"κουκουλοφόρους", τούς "κουμπουροφόρους", τούς "ροπαλοφόρους", τίς πολύχρωμες "ΜΚΟ" καί τούς "πορτοκαλί" χρηματοδότες καί εσύ...ακόμα δέν καταλαβαίνεις η κάνεις πώς δέν καταλαβαίνεις, έ τότε δέν αργεί ή ώρα πού θά μάς πούνε καί "αήττητους"..

Βλέπω πώς μετά τά "παραληρήματα" τού Μίκη Θεοδωράκη..ανακάλυψες καί αυτά τής Λιάνας Κανέλλη..
Γειά σου βρέ Κωστάκη..-bye-

Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

40 ´λεπτα της ωρας μετα την εναρξη του δελτιου του Μεγκα παιχτηκε η ειδηση της μεταβασης στο Αγαθονησι του Προεδρου της Δημοκρατιας επ'ευκαιριας της εορτης των Φωτων και των δηλωσεων του προς Γειτονες και Πατριωτες.

40' λεπτα της ωρας.......

Ειδε κανεις αν ειχε τιποτα μπαλλετα πριν γιατι εκεινη την στιγμη ετυχε να το γυρισω....

Ο Παπούλιας ανήκει στην γενιά τού Μπάρμπα Γιάννη τού Καψή.
Γερό μέταλλο μέ προδευτική αντίληψη και Πατριωτική Συνείδηση..
Δεν είναι τυχαίο ότι δεν τον θέλουν οι γνωστοί τού ´εκσυγχρονισμού´δεξιού,κεντρώου και ´αριστερού´πού δέν θα τούς χάλαγε εάν η Ελλάδα οδηγούνταν ξανά πρός τον Νεοοθωμανισμό.
Γι´αυτό το περνάνε στό ντούκου.

Για ρώτα ποιά γνωστή Κυρία Υπουργός ´ενοχλήθηκε´επειδή ο Κάρολος Παπούλιας αποφάσισε να πάει στο Αγθονήσι χωρίς να τήν ρωτήσει...
Απο πότε ο Πρόεδρος τής Δημοκρατίας οφείλει να ρωτά Υποργούς??
Ελαμ Ντέ....

ΟΙ Τούρκοι λύσσαξαν σήμερα στο Αιγαίο! Oι καιροί είναι παράξενοι, ύπουλοι και κάτι........κάτι μυρίζει στην ατμόσφαιρα.

Άκη μου, καιρό είχαν να με πουν Κωστάκη, ευχαριστώ!!
Ναι βρε, παραμένω μικρός και τριανταφυλλένιος!!

"Να κλείσουμε τα σύνορα και να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά": για να αρχίσεις και συ να ανακαλύπτεις το μεγαλείο του Μίκη. Έχω κι άλλα, αυτό είναι το πιο πρόσφατο.

Δεν βλέπω κανένα κανάλι, βλέπω την πραγματικότητα, γι αυτό ξαναρωτώ: Πού είναι στην Ελλάδα το λαϊκό κίνημα? Σε ποιά απεργία της ΓΣΕΕ έκλεισαν π.χ. τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις;
Σε ποιά απεργία των τραπεζικών έκλεισαν οι αμιγώς ιδιωτικές τράπεζες;
Πότε έκανε τελευταία απεργία η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε και με τι ποσοστά επιτυχίας? κ.τ.λ, κ.τ.λ.

Φοβερό αυτό με την Ολλανδία. Τους καημένους. Πάλι συνεχίζει να μου αρέσει σαν προοπτική για τη χώρα μου, μιας και διεθνώς δεν βλέπω κανένα καλύτερο παράδειγμα από το κράτος δικαίου του δυτικού κόσμου.
Για διαφώτισέ με επ´αυτού, πού υπάρχει καλύτερο "μοντέλο" και δεν το ξέρω? (στο μυαλό ορισμένων σαν "όραμα" δεν πιάνεται ).

Το τελευταίο δεν το σχολιάζω, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Από ψυχολογία ξέρω μόνο κάτι λίγα κι αυτά μόνο στην εξελικτική - λόγω επαγγέλματος-.
Εδώ χρειάζονται πιο ειδικευμένοι γνώστες της ανθρώπινης ψυχής με γνώσεις και φαρμακολογίας (να προτείνουν και κάτι, όχι μόνο διαπιστώσεις) .

Ευθυμήσαμε πάλι σήμερα...:flipout::flipout:

Στο Αιγαίο παίζεται παιχνίδι για πολύ γερούς παίκτες.Οι μέρες θυμίζουν έντονα Γενάρη '96, και τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.
Οι εμπλοκές αεροσκαφών είναι καθημερινές καθώς και οι κανονιοφόροι του Π.Ν. που εκτελούν καθήκοντα διασποράς στα Δωδεκάνησα αντιμετωπίζουν στις περιπολίες τους πολλά προβλήματα
Οι Τουρκοι έχουν οριοθετήσει την περιοχή μεταξύ Αγαθονησιου,Φαρμακονησιου και Υμιων σαν τουρκική επικράτεια με ότι συνεπάγεται αυτό...

Όντως κάτι συμβαίνει, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να εξελιχθεί με άσχημη τροπή... Είναι τυχαίο που βρίσκεται σε Ελληνικά χωρικά ύδατα το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ; Είκοσι χρόνια μετά θυμήθηκαν οι Ρώσοι να έρθουν για άσκηση; Οι προκλητικές πτήσεις των Τούρκων έχουν δεκαπέντε μέρες που γίνουνται στο Φαρμακονήσι, όχι τώρα! Ακόμα παραβίασε και το πεδίο βολής της Ανδρου! Μάλιστα με φήμες από ομογενείς δημοσιογράφους της Αμερικής ακούγεται ότι μέχρι τις είκοσι του μήνα είναι εύφλεκτα τα πράγματα και γενικά το πρώτο τρίμηνο του 2009! Θα χτυπήσουν με σημαντικά θέματα όπως: Κυπριακό, Σκοπιανό , Αιγαίο μέχρι και με Αλβανική μειονότητα ακούγεται! Έχουν ενοχληθεί πολύ οι Αμερικάνοι με τη στάση της Ελλάδας όσων αφορά την γεωπολιτική - στρατηγικη συμμαχία με Ρωσία... Μην ξεχνάμε οτι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που επέτρεψε σε χώρα εκτός του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιησει έδαφος της για στρατιωτική άσκηση! Α! και μην ξεχνάμε και τα Ραφάλ...

Αν έχετε κάποιον στην Πολεμική Αεροπορία που εμπιστεύεστε, ρωτήστε τον…..
Οι έλληνες κάνουν παραβιάσεις στο τουρκικό εναέριο χώρο;

Τότε γιατί παραπονιόμαστε και το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα;

Εμένα πάντως συνταγματάρχης μου έχει πει ότι κάνουν την καλύτερη άσκηση έτσι, και ότι είναι καθημερινό φαινόμενο….

Επίσης ότι τα δικά μας έχουν φτάσει μέχρι την Άγκυρα.

Μονον που Γκρίζες Ζώνες έχουν θέσει οι Τούρκοι ως Θέμα και όχι το Ελληνικό Κράτος..
Και παρότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ ,οπως και η Ελλάδα έχει θέσει ως Αιτια Πολεμου (Casus Belli)την νομικά σωστή θέση για τη Ελλάδα τής επεκτάσεως τής Αιγιαλιτιδας Ζωνης...

Α,και υπάρχουν και κάποιες Βραχονησιδες...
Πώς λεμε Ιμια??
Και το Αγαθονήσι που επισκεφτηκε ο αξιος Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας ,Κάρολος Παπούλιας...
Για την Τουρκιά είναι και αυτό διεκδικίσιμο..
Λεπτομέρειες.........................................

Μήπως, λέω εγώ τώρα, θα πρέπει κι εμείς να θέσουμε γκρίζες ζώνες;
Έτσι, για να δούμε αντιδράσεις….. πάντα είμαστε οι παραπονεμένοι, αλλά δεν γίνετε τίποτε εδώ και 25 χρόνια τουλάχιστον που είμαι Ελλάδα και βλέπω.

Η Ελλάδα δέν είναι επιθετική Χώρα.
Και δεν πρέπει να διεκδικεί τίποτα παραπάνω απο τό δίκιο της.
Το άν όντως τό διεκδικεί είναι,δυστυχώς,άλλο θέμα.

Άκη μου, καιρό είχαν να με πουν Κωστάκη, ευχαριστώ!!
Ναι βρε, παραμένω μικρός και τριανταφυλλένιος!!
Ωπ συγγνώμη...δέν ήθελα νά θίξω τήν βιολογική σου ηλικία..
Πάντως σέ έχω ξαναπεί Κωστάκη σέ παλαιότερο πόστ πού δέν απάντησες..

"Να κλείσουμε τα σύνορα και να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά": για να αρχίσεις και συ να ανακαλύπτεις το μεγαλείο του Μίκη. Έχω κι άλλα, αυτό είναι το πιο πρόσφατο.
Μερικές φορές κι εγώ σκέφτομαι πώς πρέπει "νά ανοίξουμε τά σύνορα καί νά..δοξαστούμε μέ τά πόδια ψηλά", αλλά όχι συχνά..

Δεν βλέπω κανένα κανάλι, βλέπω την πραγματικότητα, γι αυτό ξαναρωτώ: Πού είναι στην Ελλάδα το λαϊκό κίνημα? Σε ποιά απεργία της ΓΣΕΕ έκλεισαν π.χ. τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις;
Σε ποιά απεργία των τραπεζικών έκλεισαν οι αμιγώς ιδιωτικές τράπεζες;
Πότε έκανε τελευταία απεργία η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε και με τι ποσοστά επιτυχίας? κ.τ.λ, κ.τ.λ.
Προφανώς όλοι οί εργαζόμενοι στόν ιδιωτικό τομέα είναι υπερικανοποιημένοι καί ευτυχείς λοιπόν...
Σοβαρά όμως, πιστεύεις πώς πράγματικά διαφωνείς μέ τήν Κανέλλη?
Εσύ π.χ..,πού θά εντόπιζες τίς αιτίες αυτών πού αναφέρεις?

Φοβερό αυτό με την Ολλανδία. Τους καημένους. Πάλι συνεχίζει να μου αρέσει σαν προοπτική για τη χώρα μου, μιας και διεθνώς δεν βλέπω κανένα καλύτερο παράδειγμα από το κράτος δικαίου του δυτικού κόσμου.
Για διαφώτισέ με επ´αυτού, πού υπάρχει καλύτερο "μοντέλο" και δεν το ξέρω? (στο μυαλό ορισμένων σαν "όραμα" δεν πιάνεται ).
Κι αυτό τό "Κράτος Δικαίου του δυτικού κόσμου", "όραμα" δέν είναι? Τί είναι?
Εγώ πάντως στό παιδί μου μιλάω καί γιά Οράματα καί γιά Ιδανικά, όπως καί οί Δάσκαλοι στά σχολεία ελπίζω...
Γιά "μοντέλα" πάλι δέν ξέρω..τί νά σού πώ?(βρέ, σίγουρα δέν βλέπεις τηλεόραση??)

Το τελευταίο δεν το σχολιάζω, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Από ψυχολογία ξέρω μόνο κάτι λίγα κι αυτά μόνο στην εξελικτική - λόγω επαγγέλματος-.
Εδώ χρειάζονται πιο ειδικευμένοι γνώστες της ανθρώπινης ψυχής με γνώσεις και φαρμακολογίας (να προτείνουν και κάτι, όχι μόνο διαπιστώσεις) .
Σχολίασε ελεύθερα βρέ, μήν έχεις αναστολές...Δέν χρειάζεσαι διδακτορικά γιά νά πείς τή γνώμη σου...

Ευθυμήσαμε πάλι σήμερα...:flipout::flipout:
Εδώ μού τό χάλασες...είστε "πολλοί" πού γράφετε???
Νά τό κοιτάξεις...:grandpa:

:grinning-smiley-043

Άκη μου λεβέντη μου, μου απάντησες σε μήνυμα κι εγώ το αγνόησα;; απολογούμαι πάραυτα.

Όραμα οι δυτικές κοινωνίες; Όχι, είναι υπαρκτές, μια βόλτα από κει θα σε πείσει. Ή αν δε θες να κάνεις τον κόπο, μια σύγκριση των κοινωνικοοικονομικών δεικτών αρκεί.

Τόσο πολύ πια ταυτίζεσαι με τη Λιάνα, που πήρες προσωπικά το "παραλήρημα" και έχεις φαγωθεί στις -και καλά- συγκαλυμμένες μπηχτές τύπου "θα αρχίσω να αμφιβάλλω", "αήττητοι" και εσχάτως "να το κοιτάξω αν είμαστε πολλοί που γράφουμε";;

Το τελευταίο ήταν λιγάκι χοντρό, είναι καθαρά προσωπική βολή σε θέμα άσχετο με το αντικείμενο της συζήτησης. Ξέφυγες. Δεν θα σκάσω κιόλας δηλαδή, αλλά έτσι δείχνεις -λυπάμαι- ότι ζορίζεσαι με την επιχειρηματολογία.

Τα προηγούμενα 2, κανένα πρόβλημα, ήταν μέσα στα πλαίσια του θέματος προς συζήτηση. Κι αν χοντρύνει και λίγο η πλάκα, δεν έγινε και τίποτα, μεγάλα παιδάκια είμαστε, θα το ξεπεράσουμε.

Στα παιδιά σου να μην λες πολλά. Βαριούνται, στο βρόντο πάνε. Ειδικά τα ακατανόητα για την ηλικία τους (μόνο?) νοητικά κατασκευάσματα.
Σου έχω μια καλύτερη ιδέα: Πράττε το σωστό - σύμφωνα με τις αξίες σου- και λέγε λίγα, μόνο τις απαραίτητες διευκρινήσεις που θα σου ζητηθούν.
Φτάνει. Αυτά βλέπουν και παραδειγματίζονται με τον καλύτερο τρόπο.
Δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από βερμπαλιστικές περιγραφές (η εξελικτική ψυχολογία που λέγαμε..), αλλά μέσα από την εποπτεία και το βίωμα. Έτσι μαθαίνουν οι μικρές ηλικίες (< 10).
Το ίδιο να απαιτείς και από τους δασκάλους τους. Να κάνουν, όχι να λένε- ότι κι αν λένε, όσο κι αν συμφωνείς με αυτό-.
Δεν αρκεί να λες "ας διατηρήσουμε το χώρο καθαρό παιδάκια, γιατί η καθαριότης ,μπλα, μπλα, μπλα, μαζέψτε από ένα σκουπιδάκι το καθένα", σκύψε και μάζεψε το πρώτο εσύ (κι ας μην είναι δικό σου, δεν πειράζει). Μπορεί να μη σε ακολουθήσουν από την πρώτη φορά, αν επιμείνεις όμως θα το κάνουν.

Από "αξίες" και "ιδανικά" και λοιπούς πομφόλυγες στους ατελειωτους μονόλογους της ημεδαπής επετειολαγνείας πήξαμε. Ρώτα τα παιδιά σου - όλα τα παιδιά-τι τους έχει μείνει από τις ατέλειωτες βαρετές επετείους και τους ηθικοπλαστικούς δεκάρικους που ακούνε όλο το χρόνο.
Καιρός να σοβαρευτούμε, δηλαδή να κάνουμε.
Το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν, και το πράττειν ακόμα περισσότερο.

Την καληνύχτα μου στη Λιάνα, τη γνήσια φωνή του υστερικού αριστεροπατριωτικού ιδεασμού.

Last edited: