Οι Τετρομαγμένοι.

Ομως ο Αλέκος αυτά τα πίστευε τότε.Τώρα περί άλλα τυρβάζει..Ποιός άφησε τήν σοβαρή ενασχόληση με το μεταναστευτικό ζήτημα,που είναι ουσιώδες, στα χέρια τού Χερι-Χερι??
Πόσους μετανάστες αντέχει η χώρα??Aυτά τα ζητήματα δεν θάπρεπε να τα αναλάβει η αριστερά και να μήν καταναλώνεται μόνον σε ´αντιρατσιστικές ρητορείες´??Κανείς απο την αριστερά δεν κατανοεί ότι η ανεξέλεγκτη είσοδος τών μεταναστών εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλιο που βρίσκει έτσι μαύρη εργασία πανεύκολα??Η πώς θά ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι νόμιμα και ισότιμα στην κοινωνία??
Kαι δεν οφείλει η αριστερά να προσεγγίσει χωρίς καταγγελτικό λόγο τον απλό πολίτη και να τον ενημερώσει τι είναι όλο αυτό το φαινόμενο και ότι δεν ευθύνονται όλοι αυτοί οι απελπισμένοι άνθρωποι για την ανεργία στήν χώρα μας??
Δυστυχώς η αριστερά χρησιμοποιεί ´φιλανθρωπικό´και όχι πολιτικό λόγο.
Και συμφωνώ μαζί σου ότι στην πορεία θα βρούμε μπροστά μας μεγαλυτερη ρατσιστική βία εάν τα πράγματα παραμείνουν ´φιλολογικά´.
Ρατσιστικές συμμορίες υπήρχαν και πρίν μπεί το ΛΑΟΣ στην Βουλή.Και αυτό δεν το συζητάμε ότι είναι απολύτως καταδικαστέο και φρικτό.
Αλλά ,επιμένω ότι το ΛΑΟΣ πέραν τού ότι εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο,έμμεσα εξυπηρετεί και τήν μεταμοντέρνα διανόηση,που βρήκε λόγο ύπαρξης...
 
Αυτά τα ζητήματα πράγματι πρέπει να τα αναλάβει η Αριστερά και υπάρχουν πολλοί αριστεροί που αρθρώνουν πολιτικό λόγο.
Μόνον που οι περισσότεροι που ασχολούνται μ´αυτά δεν βρίσκονται σε κόμματα και σε συνασπισμούς κομμάτων...
Εκτονώνομαι σε ομίλους συζητητών (παληομοδίτικο μοιάζει...) και γνωρίζω ότι η κρίση είναι βαθειά και θέλει πολλή δουλειά και χρόνο...
Δεν πάβω όμως να ελπίζω.
 
Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Αυτά τα ζητήματα πράγματι πρέπει να τα αναλάβει η Αριστερά και υπάρχουν πολλοί αριστεροί που αρθρώνουν πολιτικό λόγο.
Μόνον που οι περισσότεροι που ασχολούνται μ´αυτά δεν βρίσκονται σε κόμματα και σε συνασπισμούς κομμάτων...
Εκτονώνομαι σε ομίλους συζητητών (παληομοδίτικο μοιάζει...) και γνωρίζω ότι η κρίση είναι βαθειά και θέλει πολλή δουλειά και χρόνο...
Δεν πάβω όμως να ελπίζω.

Συμφωνώ απολύτως.
Και προσωπικά έχω νοιώσει απογοήτευση όποτε παρακολούθησα ομίλους συζητητών,όπως λές.
Καθείς και ένας μονόλογος.Και αρκετή πολιτική σύγχυση.
Και εγώ ελπίζω,αλλά αρχίζουμε και μεγαλώνουμε(συνομήλικοι όπως είδα.!!!).....
 
Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Της μεταπολίτευσης χαμένη γενιά...

Οταν έγραφες για Σχολιαστές,τόπιασα το υπονούμενο.Εμένα βάλε με στούς παραμείναντες απο την διάσπαση.Οχι οτι δεν συνομιλούσαμε και με εκείνους βέβαια απο τον Σχολιαστή,όσοι τουλάχιστον δεν είχαμε εμπλακεί πολύ στα γεγονότα τής Β.Πανελλαδικής.
 
Τι "ωραία" που δουλεύει η προπαγάνδα . Τι ύπουλα που συνδέεται το κείμενο στο μήνυμα 800 με το ΛΑΟΣ . Και μετά μας φταίει η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους .
 
Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

Τι "ωραία" που δουλεύει η προπαγάνδα . Τι ύπουλα που συνδέεται το κείμενο στο μήνυμα 800 με το ΛΑΟΣ . Και μετά μας φταίει η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους .

Το κείμενο δεν είναι προπαγανδιστικό αλλά αληθινό.
Αν είσαι οπαδός των θεωριών συνωμοσίας ή οπαδός του ΛΑΟΣ και σε θίγει τι να κάνω ;
H άποψη μου δεν είναι "ύπουλη", αλλά πήρε χρόνια για να σχηματιστεί.
Αν σου παράθετα ένα κείμενο για την δράση των ρατσιστικών συμμοριών στην Ρωσία του Πούτιν και μερικές δυνάμεις μέσα στην Δούμα που στα λόγια τις καταδικάζουν αλλά στην ουσία τις καλύπτουν θα καταλάβαινες;
 
Παραθέτω από το in.gr:


"Φόβοι για τουρκικά αντίποινα
Τη Γενοκτονία των Αρμενίων αναγνώρισε η αρμόδια Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής

Στο κενό έπεσαν οι πιέσεις της κυβέρνησης Μπους, καθώς η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε το κείμενο της απόφασης, με την οποία αναγνωρίζεται ως Γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1915.

Παράλληλα, στο κενό έπεσαν και οι πιέσεις της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν για τη μη υιοθέτηση της απόφασης, η οποία ωστόσο «πέρασε» από την αρμόδια Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων με 27 ψήφους υπέρ και 21 κατά και πλέον παραπέμπεται -το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο- για συζήτηση στην Ολομέλεια.

Οι πρώτες αντιδράσεις προήλθαν από την κυβέρνηση Μπους και συγκεκριμένα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο εκπρόσωπος του οποίου, Σον ΜακΚόρμακ, εξέφρασε τη λύπη του για την υιοθέτηση της απόφασης. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις πολιτικές σχέσεις, Νίκολας Μπερνς, δήλωσε «βαθύτατα απογοητευμένος» και κάλεσε την Τουρκία να μην προβεί σε αντίποινα.

«Ελπίζουμε ότι η απογοήτευση μπορεί να περιοριστεί σε δηλώσεις και να μην επεκταθεί σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη πράξη, που θα μπορούσε να επηρεάσει τον πολύ καλό τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε με τους Τούρκους εδώ και πολλά χρόνια» σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιτίθεται σθεναρά σε αυτήν την απόφαση, η οποία μπορεί να πλήξει της αμερικανοτουρκικές σχέσεις και τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή» είπε ακόμη ο Νίκολας Μπερνς, προσθέτοντας ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό της, στον οποίο και θα εκφράσει την απογοήτευση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Από την τουρκική πλευρά, ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ χαρακτήρισε την απόφαση «απαράδεκτη», σχολιάζοντας: «Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί στις ΗΠΑ έκλεισαν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις και για μια ακόμα φορά επιδίωξαν να θυσιάσουν σημαντικά ζητήματα για μικρά εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμία αξία και δεν θα γίνει σεβαστή από το τουρκικό έθνος.

Με τη σειρά της η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τη δυσφορία της και καταδικάζει την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της αμερικανικής Βουλής. «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τις κατηγορίες για ένα έγκλημα που δεν διαπράχθηκε ποτέ από το τουρκικό έθνος» αναφέρεται στο κείμενο.

«Διατηρούμε ακόμη την ελπίδα ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα έχει αρκετή φρόνηση, ώστε να μην δώσει συνέχεια στην απόφαση αυτή. Η προώθηση αυτής της απόφασης, που θα θέσει σε κίνδυνο -κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά ευαίσθητης περιόδου- μια στρατηγική σύμπραξη, η οποία έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια και τις σχέσεις με μια σύμμαχο και φίλη χώρα, αποτελεί ανεύθυνη στάση» τονίζεται ακόμη.

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής δεν έχει ως αποστολή ή σκοπό της λειτουργίας της το να ξαναγράψει την ιστορία, διαστρεβλώνοντας ένα ζήτημα που αφορά ειδική την κοινή ιστορία των Αμερικανών και των Τούρκων» καταλήγει η ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης.

«Η έγκριση της απόφασης ήταν μια ανεύθυνη κίνηση σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή και θα καταστήσει πιο δύσκολες τις σχέσεις μας με μια χώρα, που είναι φίλη και σύμμαχος εδώ και πολλά χρόνια» αναφέρεται ακόμη σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών."
 
Τη Γενοκτονία των Αρμενίων αναγνώρισε η αρμόδια Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής

Επιτέλους κάποιος πρέπει να προχωρήσει με αυτές τις αναγνωρίσεις.

Οι Αρμένιοι είναι μια καλή αρχή...

Πρέπει να ακολουθήσουν οι αναγνωρίσεις των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Ελλήνων της Πόλης...

Δεν μπορούν πια όλα αυτά να περνάνε στο ντούκου.

Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν συγκεκριμένες πηγές, φίλιες προς τους τότε Τούρκους που τα αναφέρουν γλαφυρότατα όπως είδαμε και πολύ νωρίτερα στο συγκεκριμένο θέμα.
 
σουτ! Αναμένονται τουρκικά αντίποινα!

Σαν τι αντίποινα μπορεί να κάνει η Τουρκία στις Η.Π.Α.?

Να μην αφήσει να χρησιμοποιήσει την βάση του Ινσιρλίκ για τον βομβαρδισμό των Ιρανών?

Πάλι θα τους τάξουν κανένα "τυράκι" πιθανολογώ σε βάρος μας και όλα θα κυλήσουν μια χαρά για το ζευγαράκι...

Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε την νύφη...:damnyou:
 
Η αναγνώριση της γενοκτονίας και η οποιαδήποτε πίεση προς την μεριά των γειτόνων δεν είναι κάτι τυχαίο.
Υπάρχουν πολλά κείμενα σχετικά με τον νεό χάρτη που απεργάζονται οι Η.Π.Α. για την περιοχή. Ενας από τους βασικότερους σχεδιασμούς τους είναι η επαναχάραξη συνόρων. Στην περίπτωση αυτή η Τουρκία χάνει μέρος των εδαφών της.
 
'Χοντραίνει το σκληρό γεωπολιτικό παιχνίδι τόσο στη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, όσο και στη Μέση Ανατολή. Οι Αλβανοί του Κοσσόβου, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, δηλώνουν ότι θα ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία τους. Την ίδια στιγμή μαίνεται η κόντρα Ρωσίας-ΗΠΑ για το μέλλον του Κοσσόβου, ενώ η εξωτερική πολιτική της χώρας μας, αποφεύγει να ανακατεύεται σε τόσο σοβαρά ζητήματα, και προτιμά να κρύβεται πίσω από τη Ρωσία που απειλεί με βέτο για την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Τα Σκόπια δημοσίως εξακολουθούν να κρατούν την ίδια αδιάλλακτη στάση τους, αλλά στο παρασκήνιο εκπρόσωποί τους φέρονται να υποβαθμίζουν το ζήτημα της ονομασίας, λέγοντας ότι ούτως ή άλλως ακόμα κι’ αν μπουν τους επόμενους μήνες στο ΝΑΤΟ με την ονομασία FYROM, μετά θα κατοχυρωθεί και θα αναγνωριστεί η ονομασία «Μακεδονία».

Στο μεταξύ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, όπου μυρίζει μπαρούτι. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2007, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων της Συρίας, με το πρόσχημα ότι εκεί προτίθεται να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Διπλωματικές πηγές μάλιστα, εκφράζουν την έντονη υποψία ότι γι’ αυτή την επιδρομή το Ισραήλ χρησιμοποίησε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας (υπάρχει σχετική συμφωνία των δύο χωρών). Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα ανακοινώνει ότι θα δώσει το «πράσινο φώς» για στρατιωτική εισβολή στο Βόρειο Ιράκ (ιρακινό Κουρδιστάν), με πρόσχημα την καταδίωξη των ανταρτών του ΡΚΚ (Κούρδοι της Τουρκίας) που επιχειρούν σήμερα εντός της Τουρκίας. Ως γνωστόν, στη Νοτιοανατολική Τουρκία ήδη, εδώ και τρεισήμισι χρόνια, διεξάγεται ένα σκληρό αντάρτικο με πολλά θύματα τούρκους στρατιώτες, αλλά και αντάρτες.

Δεδομένου ότι η επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Συρίας χαρακτηρίζεται ως μια πρόβα αεροπορικών βομβαρδισμών στο Ιράν, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που φέρουν τους Ρεπουμπλικάνους του Μπους να κληροδοτούν έναν πόλεμο (Ιράν) στην κα Κλίντον (άλλο που δεν θέλει), αλλά και την εντονότατη κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, οι υποψίες ότι μια νέα κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή επέρχεται, είναι αυξημένες. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η επίσκεψη Σαρκοζί στη Μόσχα, που ναι μεν έδειξε ότι το μέγαρο των Ιλισίων θέλει καλές –ενεργειακές- σχέσεις με το Κρεμλίνο, αλλά ταυτόχρονα οι διαφωνίες σε κρίσιμα θέματα (Ιράν, Κόσσοβο) απέδειξαν ότι η Γαλλία κάνει φιλοαμερικανική –αν και επιφυλακτικά- στροφή. Ως γνωστόν, ο «σοσιαλιστής», κ. Κουσνέρ, υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαρκοζί, πρώτος επικεφαλής του ΟΗΕ στο Κόσσοβο, μετά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, που με κάθε τρόπο προώθησε την ανεξαρτησία του, προ εβδομάδων, προανήγγειλε ουσιαστικά έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν.'
Σημερινό σχόλιο από τον διαδικτυακό χώρο τού περιοδικού ΑΝΤΙ.
Υ.Γ
Μιά πολύ επικίνδυνη μέρα θάναι η 10η Δεκεμβρίου κατα τήν οποίαν θα πρέπει να ´τελειώσει´τό θέμα τού Κοσσόβου.
Και κάτι ακόμα.Επιβεβαιώνεται ο ρόλος τού Μπερνάρ Κουσνέρ γνωστού δεδηλωμένου ´σοσιαλιστή´,πού σαν Πρόεδρος ανθρωπιστικής ιατρικής οργάνωσης(λέμε τώρα)πανηγύριζε για τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία και δημιουργούσε κολλάζ πλαστών φωτογραφιών για να δαιμονοποιήσει τούς Σερβους(το παραδέχτηκε σε βιβλίο πού εξέδοσε αργότερα)τώρα υπηρετεί τον Σαρκοζί..
 
Δηλαδη για να καταλαβω, οποιος χτυπησε τους Πακιστανους ηταν μελος του ΛΑΟΣ?

Ημαρτον....

Μέλος μπορεί όχι. Υπάρχουν και πιο δυναμικές φράξιες στην ακροδεξιά. Γιατί δεν πιστεύω να νομίζεις ότι ήταν κομουνιστής!

Όταν όμως έρθει η ώρα αυτός ο ακροδεξιός να ψηφίσει, η λογική σου τι σου λέει ότι θα ψηφίσει ;

Η δικιά μου μου λέει ότι κατά 95% θα ψηφίσει ΛΑΟΣ. Και γιατί άραγε; :chinscratch:
 
Μέλος μπορεί όχι. Υπάρχουν και πιο δυναμικές φράξιες στην ακροδεξιά. Γιατί δεν πιστεύω να νομίζεις ότι ήταν κομουνιστής!

Όταν όμως έρθει η ώρα αυτός ο ακροδεξιός να ψηφίσει, η λογική σου τι σου λέει ότι θα ψηφίσει ;

Η δικιά μου μου λέει ότι κατά 95% θα ψηφίσει ΛΑΟΣ. Και γιατί άραγε; :chinscratch:

Και μονο η υπαρξη αμφιβολιων πρεπει να μας κανει ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ως προς την διατυπωση κατηγοριων και την τοποθετηση ταμπελων.

Η απ'ευθειας συνδεση οποιουδηποτε κομματος η ιδεολογιας με γεγονοτα ΧΩΡΙΣ να υπαρχουν αποδειξεις, βολευει πολλους, και ειναι η ευκολη λυση.

Δηλαδη για ολα τα γεγονοτα με τις πορειες, ευθυνεται το ΚΚΕ η ο ΣΥΡΙΖΑ?


Υ.Γ.1. Ας μιλαμε με στοιχεια και αποδειξεις. Οι λογικοι συνειρμοι ΔΕΝ μπορουν να αποτελεσουν στοιχειο ενοχης,
Υ.Γ.2. Τους χαιρετισμους μου στη Σαντορινη
 
Last edited:
Συνέχεια στο ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, αντιγράφω από in.gr:

"Εξοργισμένη η Αγκυρα
Ανάκληση του Τούρκου πρέσβη στις ΗΠΑ μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Η Τουρκία ζήτησε από τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον να επιστρέψει στην Τουρκία για διαβουλεύσεις, μετά την έγκριση από επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ψηφίσματος για την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Λεβέντ Μπιλμάν δήλωσε ότι ο πρεσβευτής Ναμπόι Σεσόϊ θα παραμείνει στην Τουρκία για μία εβδομάδα μέχρι 10 ημέρες για συνομιλίες. «Δεν αποσύρουμε τον πρέσβη μας» τόνισε ο Λ.Μπιλμάν.

Αντιδρώντας, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας θα επιστρέψει σύντομα στην Ουάσινγκτον.

«Αναμένουμε τη γρήγορη επιστροφή του και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διατήρηση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζόντροου, υπένθυμίζοντας παράλληλα ότι η αμερικανική κυβέρνηση διαφωνεί με το κείμενο που υπερψήφισε η Βουλή.

Την Πέμπτη κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Αμερικάνος πρέσβης Ρος Γουίλσον, στον οποίο οι Τούρκοι αξιωματούχοι μετέφεραν τη δυσφορία τους για το ψήφισμα.

Η επιτροπή υπερψήφισε το σχέδιο παρά τις πιέσεις της Τουρκίας, του ίδιου του προέδρου Τζ.Ο.Μπους και της υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζας Ράϊς.

Μετά την έγκριση του ψηφίσματος, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ χαρακτήρισε την απόφαση «απαράδεκτη», σχολιάζοντας: «Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί στις ΗΠΑ έκλεισαν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις και για μια ακόμα φορά επιδίωξαν να θυσιάσουν σημαντικά ζητήματα για μικρά εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμία αξία και δεν θα γίνει σεβαστή από το τουρκικό έθνος.

Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τη δυσφορία της και καταδικάζει την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της αμερικανικής Βουλής. «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τις κατηγορίες για ένα έγκλημα που δεν διαπράχθηκε ποτέ από το τουρκικό έθνος» αναφέρεται."





Ωχ ωχ.... σε λίγο θα τους κηρύξουν και τον πόλεμο....