ΒΛΑΣΙΔΗΣ
AVClub Fanatic
Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.
ΘΥμάμαι ότι ένα από τα πρώτα βιβλία που είχα διαβάσει στο πανεπιστήμιο ήταν το "Η ´πολιτική του ΚΚΕ στον αγώνα κατά του μοναρχοφασισμού", δύσκολο βιβλίο, έβγαλα αρκετά σπυράκια μέχρι να το διαβάσω. Όταν τελείωσα είπα, αυτό ήταν δεν θέλω άλλο τέτοιο μονοδιάστατο μαρξισμό. Εσύ ήσουν που το είπες.... στη συνέχεια διάβασα όλα τα βιβλία που είχαν εκδοθεί για τ ο ΚΚΕ από το ΚΚΕ και τους αγωνιστές του στα ελληνικά και 30 τόμους Λένιν (και 4 τόμους Ζίφκωφ). Τότε εκτίμησα πολύ περισσότερο τον Ελεφάντη. Ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, όπως και ο Φαράκος.
Xτές άφησε την τελευταία του πνοή ο Αγγελος Ελεφάντης σε ηλικία 72 ετών εκδότης τού περιοδικού ´Πολίτης´.Στην συνέχεια έγραφε και στην ´Εποχή´
Ανθρωπος έντιμος και συνεπής με τίς ιδέες του-ιδέες με τίς οποίες διαφωνούσα συχνά ιδιαίτερα στην Εποχή-αλλά πού ποτέ δεν ζήτησε δημόσια αξιώματα και πού το περιοδικό του συνόδεψε πολλά χρόνια τής νεότητάς μου και όχι μόνον.
Ανήκε στην μερίδα τών ανθρώπων εκείνων τής παλιάς Αριστεράς πού προτίμησαν να δόσουν τον δικό τους έντιμο αγώνα έξω απο κέντρα εξουσίας ενώ οι ικανότητές του ήταν τέτοιες ,πού θα μπορούσε να ενδόσει στούς ´Λαιστρυγόνες και στούς Κύκλωπες´..Και όμως δεν τόκανε ποτέ...
Προτίμησε τήν ´Ερημία τού Πλήθους´...
Μιά μικρή αναφορά στην Μνήμη του ως ένδειξη εκτίμησης για την αξιοπρέπεια και το ήθος του.
ΘΥμάμαι ότι ένα από τα πρώτα βιβλία που είχα διαβάσει στο πανεπιστήμιο ήταν το "Η ´πολιτική του ΚΚΕ στον αγώνα κατά του μοναρχοφασισμού", δύσκολο βιβλίο, έβγαλα αρκετά σπυράκια μέχρι να το διαβάσω. Όταν τελείωσα είπα, αυτό ήταν δεν θέλω άλλο τέτοιο μονοδιάστατο μαρξισμό. Εσύ ήσουν που το είπες.... στη συνέχεια διάβασα όλα τα βιβλία που είχαν εκδοθεί για τ ο ΚΚΕ από το ΚΚΕ και τους αγωνιστές του στα ελληνικά και 30 τόμους Λένιν (και 4 τόμους Ζίφκωφ). Τότε εκτίμησα πολύ περισσότερο τον Ελεφάντη. Ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, όπως και ο Φαράκος.