Οι Τετρομαγμένοι.

Από την επιστολή του κ. Παλαιολόγου στην "Καθημερινή" :
"Αυτό όμως που παραμένει είναι ότι πέρα από τις ξένες προσμίξεις, η κυρίαρχη ιδεολογία, ο κυρίαρχος πολιτισμός και η κυρίαρχη συνείδηση ήταν ελληνική και αυτή εκφράστηκε στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους."

Έχω κουραστεί να ακούω ανιστόρητες μπούρδες:
Η κυρίαρχη ιδεολογία και ο κυρίαρχος πολιτισμός είναι μοιραία η ιδεολογία και ο πολιτισμός της πολιτικής εξουσίας.
Οι Βαυαροί και οι Έλληνες της διασποράς έκαναν μια χαρά δουλειά στην ενίσχυση της εθνικής συνείδησης (και πολύ καλά έκαναν).
Στην Αρκαδία, τα τουκικά-αρβανίτικα τοπονύμια τα εξελλήνισε η χούντα. Ο παππούς μου ποτέ δεν είπε "Μάκρη" το χωριό του. Πάντα το έλεγε "Μπολέτα". Οι μισοί αγωνιστές του ´21 ήταν Αρβανίτες.
Στα Σκόπια, Βουλγαρία αλλά και Ρουμανία, εξαφανίστηκε πλήρως το προϋπάρχον ελληνικό στοιχείο.
Ιστορικά, σημασία είχε ποιός κατάφερε να πάρει τελικά "το πάνω χέρι": Όπου επικράτησε το ελληνικό κράτος, ενισχύθηκε η ελληνική ταυτότητα.
Το μόνο στοιχείο νομιμοποίησης απαιτήσεων που βλέπω, είναι οι διεθνείς συνθήκες, με την προϋπόθεση ότι έχεις τα @δια να τις επιβάλεις.

Τα δήθεν ιστορικά επιχειρήματα προκαλούν θυμηδία, γιατί αν ήταν έτσι, πρέπει οπωσδήποτε να ξαναπάρουμε τα Σκόπια και τη νότια Βουλγαρία (έντονη παρουσία ελληνόφωνων πληθυσμών, πολύ πριν έρθουν οι Σλάβοι-Βούλγαροι).
Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε και ο Χίτλερ για να εισβάλει στη Βοημία.
Αποτέλσμα: Μετά τον 2ο παγκ. πόλεμο, όλοι οι γερμανόφωνοι της περιοχής εκδιώχθηκαν.

Θα έκοβα ευχαρίστως τα πόδια οποιουδήποτε προσπαθούσε να παραβιάσει τη γραμμή των συνόρων μας, είναι η πατρίδα μου άλλωστε.
Όποιος όμως π.χ. θέλει, με βάση ιστορικές διεκδικήσεις να ξαναπάρει την Πόλη (είχε 100% ελληνόφωνο πληθυσμό, οι Τούκοι ήρθαν μετά, άρα νάτη η ελληνική συνείδηση του κ. Παλοιολόγου) καλείται να το κάνει μόνος του.

Θα γίνω πιο πολεμοκάπηλος σε 3-4 χρόνια που θα έχω βγει οριστικά από την εφεδρία. Μέχρι τότε, αφήνω ευχαρίστως τον Άνθιμο και τον Ψωμιάδη να ανακαταλάβουν την Πόλη, τη Σμύρνη τον Πόντο κ.τ.λ.

Και δεν αισθάνομαι καθόλου ότι είμαστε οι διωκόμενοι και οι ριγμένοι της περιοχής. Μια χαρά τα έχουμε καταφέρει για κράτος με ιστορία 180 ετών.
Στους βαλκανικούς π.χ. διπλασιάσαμε την έκταση της χώρας (βέβαια οι μάνες, τα παιδιά και οι γυναίκες των πεσόντων πιθανόν να είχαν άλλη γνώμη) και είμαστε η μόνη χώρα των βαλκανίων με ανεκτό επίπεδο ζωής και δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

Οι "ιστορικές αναπολήσεις" μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.1 "Δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια, μόνο εθνικά συμφέροντα" (Βενιζέλος)
Υ.Γ.2 "Εθνικόν είναι ότι είναι αληθινόν* (Σολωμός)

Η κυρίαρχη ιδεολογία και ο κυρίαρχος πολιτισμός είναι μοιραία η ιδεολογία και ο πολιτισμός της πολιτικής εξουσίας.
Οι Βαυαροί και οι Έλληνες της διασποράς έκαναν μια χαρά δουλειά στην ενίσχυση της εθνικής συνείδησης (και πολύ καλά έκαναν).

Ξεκινάς από τη βάση ενός αξιώματος το οποίο δεν είναι καθόλου δεδομένο. Ίσα-ίσα διαψεύδεται από την ιστορία. Η πολιτική εξουσία στη Βαλκανική ήταν οθωμανική, όμως η συνείδηση των λαών της Βαλκανικής όχι.
Η πολιτική εξουσία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας -εννοώ την περίοδο της "αυτοκρατορίας"- ήταν ασφαλώς Ρωμαϊκή, όμως ο πολιτισμός, αναντίρρητα ελληνο-ρωμαϊκός. Πρόχειρα παραδείγματα αναφέρω.

Το συνεχίζεις, προτείνοντας μία εκτίμηση πραγματικού δεδομένου, η οποία αντίκειται στη λογική. Πρώτον στη λογική του πρώτου αξιώματός σου. Οι Έλληνες της διασποράς δεν ήταν πολιτική εξουσία. Δεύτερον στη λογική των πραγμάτων. Πόσο πια καλή δουλειά έκαναν μέσα σε λίγα χρόνια αυτοί οι Βαυαροί και οι Έλληνες της διασποράς? Ούτε οι ιεραπόστολοι όταν εκπολίτιζαν αγρίους τέτοια επιτυχία. Εκτός εάν θεωρείς ως αγρίους και α-πολίτιστους τους προγόνους σου, οι οποίοι από ό,τι καταλαβαίνω, αναφέρεις πως εξελληνίστηκαν. Δικαίωμά σου να τους θεωρείς ο ίδιος έτσι, όπως και το να αυτοπροσδιορίζεσαι.

Καλό θα ήταν λοιπόν να αναρωτηθείς λιγάκι παραπάνω περί του "ανιστορήτου" (αφού θέλεις να χρησιμοποιείς γλώσσα έντονη έως προσβλητική) των υπολοίπων. Υφίσταται πάντα το ενδεχόμενο να βλέπουν οι άλλοι τα χρώματα σωστά. Αυτά τα ολίγα, εφόσον το κείμενό σου έχει σκοπό τον διάλογο και δεν αποτελεί μία ανακοίνωση, ως διαφαίνεται σε πρώτη ανάγνωση, πρωτότυπη ή σε αναμετάδοση.

Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ιστορική αλήθεια από αυτή που κάποτε είπε ο Ουίνστον Τσέρτσιλ:

"History will be kind with me, for I intend to write it".

ας μας πουν απ'τον συνασπισμο,αυτοι θα ξερουν

Δέν μπορούν...κάνουν επανάσταση αυτή τήν εποχή..
syngay.jpg

Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ιστορική αλήθεια από αυτή που κάποτε είπε ο Ουίνστον Τσέρτσιλ:

"History will be kind with me, for I intend to write it".

/offtopic

Φαίνεται πως αρέσκεται ο κόσμος στα λόγια του χοντρούλη, ήταν μια μορφή αποφθεγματική. "We shall fight on the beaches...".

Πολλά όμως από τα δημοφιλή σήμερα "ρητά" είναι επαναδιατυπώσεις πραγμάτων λεχθέντων εδώ και αιώνες.

Πχ αυτό που παραθέτεις, όπως το εννοείς τουλάχιστον, είναι μία εκδοχή του ακόμη πιο αποφθεγματικού, vae victis των Λατίνων.

Απάντηση: Re: Οι Τετρομαγμένοι.

Από την επιστολή του κ. Παλαιολόγου στην "Καθημερινή" :
"Αυτό όμως που παραμένει είναι ότι πέρα από τις ξένες προσμίξεις, η κυρίαρχη ιδεολογία, ο κυρίαρχος πολιτισμός και η κυρίαρχη συνείδηση ήταν ελληνική και αυτή εκφράστηκε στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους."

Στην Αρκαδία, τα τουκικά-αρβανίτικα τοπονύμια τα εξελλήνισε η χούντα. Ο παππούς μου ποτέ δεν είπε "Μάκρη" το χωριό του. Πάντα το έλεγε "Μπολέτα". Οι μισοί αγωνιστές του ´21 ήταν Αρβανίτες.
Στα Σκόπια, Βουλγαρία αλλά και Ρουμανία, εξαφανίστηκε πλήρως το προϋπάρχον ελληνικό στοιχείο.
Ιστορικά, σημασία είχε ποιός κατάφερε να πάρει τελικά "το πάνω χέρι": Όπου επικράτησε το ελληνικό κράτος, ενισχύθηκε η ελληνική ταυτότητα.
Το μόνο στοιχείο νομιμοποίησης απαιτήσεων που βλέπω, είναι οι διεθνείς συνθήκες, με την προϋπόθεση ότι έχεις τα @δια να τις επιβάλεις.

Τα δήθεν ιστορικά επιχειρήματα προκαλούν θυμηδία, γιατί αν ήταν έτσι, πρέπει οπωσδήποτε να ξαναπάρουμε τα Σκόπια και τη νότια Βουλγαρία (έντονη παρουσία ελληνόφωνων πληθυσμών, πολύ πριν έρθουν οι Σλάβοι-Βούλγαροι).
Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε και ο Χίτλερ για να εισβάλει στη Βοημία.
Αποτέλσμα: Μετά τον 2ο παγκ. πόλεμο, όλοι οι γερμανόφωνοι της περιοχής εκδιώχθηκαν.

Θα έκοβα ευχαρίστως τα πόδια οποιουδήποτε προσπαθούσε να παραβιάσει τη γραμμή των συνόρων μας, είναι η πατρίδα μου άλλωστε.
Όποιος όμως π.χ. θέλει, με βάση ιστορικές διεκδικήσεις να ξαναπάρει την Πόλη (είχε 100% ελληνόφωνο πληθυσμό, οι Τούκοι ήρθαν μετά, άρα νάτη η ελληνική συνείδηση του κ. Παλοιολόγου) καλείται να το κάνει μόνος του.

Θα γίνω πιο πολεμοκάπηλος σε 3-4 χρόνια που θα έχω βγει οριστικά από την εφεδρία. Μέχρι τότε, αφήνω ευχαρίστως τον Άνθιμο και τον Ψωμιάδη να ανακαταλάβουν την Πόλη, τη Σμύρνη τον Πόντο κ.τ.λ.

Και δεν αισθάνομαι καθόλου ότι είμαστε οι διωκόμενοι και οι ριγμένοι της περιοχής. Μια χαρά τα έχουμε καταφέρει για κράτος με ιστορία 180 ετών.
Στους βαλκανικούς π.χ. διπλασιάσαμε την έκταση της χώρας (βέβαια οι μάνες, τα παιδιά και οι γυναίκες των πεσόντων πιθανόν να είχαν άλλη γνώμη) και είμαστε η μόνη χώρα των βαλκανίων με ανεκτό επίπεδο ζωής και δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.2 "Εθνικόν είναι ότι είναι αληθινόν* (Σολωμός)[/QUOT

Oλα τά παραπάνω πεστα στούς αγωνιστές τού 21 και όχι στούς Κοραήδες..
Και επειδή υπάρχουν πολλές βιβλιογραφικές αναφορές σε Δυτικούς ιστορικούς σε αυτό το thread περί συνέχειας θα σε παρακαλούσα αντί να βάζεις επιστολές να απαντήσεις στούς Runcimann,Vasilief,Σβορώνο,Norwich,Ostrogotsky και πολλούς άλλους..
Οπως και στά κείμενα τού Βλασσίδη εδώ μέσα...
Οσο γιά τον πολιτισμό τής πολιτικής εξουσίας πού λές ,ειναι εντελώς άστοχο. Οι Ελληνες, αυτοί τουλάχιστον πού δεν χάλασαν εντελώς απο τά 400 χρόνια επίδρασης τής Τουρκιάς ,αλλά και αυτοί πού ανέδρασαν στην Βαυαροκρατία και στά ´φώτα τής Ευρώπης´δεν ανήκαν στήν Αρχουσα Ταξη,αλλά στον Λαό...Τραβα και στον Κορδάτο άμα θές.
Και εξακολουθείς να αγνοείς(αρχίζω να πιστεύω οτι δεν διαβάζεις τί γράφουμε) οτι κανείς εδώ μεσα δεν μιλά για φυλετισμό...
Οσο για τά τοπωνύμια που λές μπορώ να σού αναφέρω άπειρα Σλαβικα στην Μανη,που οι Μανιάτες εξακολουθούν να λένε τά χωριά τους έτσι(Λιασίνοβα,Τσέρια ,κ.λ.π).
Αμα γουστάρεις τράβα πές τους οτι δεν ειναι Ελληνες και έλα μετά να μου διηγηθείς την εμπειρία σου..
Α και η γυναίκα μου ειναι καθαρόαιμη Βλάχα και ο γιός μου μείξη Σαρκατσανου,Βλάχου και Μεσσήνιου..
Ελα νά μού πείς γιά τήν έλλειψη εθνικής συνείδησης στην οικογένειά μου σέ βάθος χρόνου.
Υ.Γ.
Οι ιστορικες αναπολήσεις όχι μονον δεν προκαλούν προβλήματα αλλά κρατάνε την Μνήμη άσβεστη...
Αλλοιώς γινόμαστε αφασικοί χάσκακες που παριστάνουμε τούς ´Πολίτες τού Κόσμου´στήνοντας κώλο ´σε κάθε ´κοσμοπολίτικη διεκδίκηση´και μετατρεπόμαστε σέ πασιφιστές τής πλάκας που κάνουν ´εκδρομές´στά Σκόπια...
Και τον Σολωμό μήν τον παραχρησιμοποιείς γιατί θά σε προτρέψω να διαβάσεις το Γράμμα πρός τον Σοφολογιώτατο,τού 1823 όπου κάνει ρόμπες όλους τούς ´σπουδαγμένους´στην Εσπερία.-bye--bye--bye-
Και μην χρησιμοποιείς άλλο Ανθιμο...
Αυτά τά γράφουν διάφορι συριζαίοι οταν δεν εχουν επιχειρήματα ή γιά νά κρύψουν τίς πομπές τους.
Εδώ ουδείς μίλησε γιά φυλετισμό και ´περιούσιο λαό´.Το επισημαίνω γιά μιά ακομα φορά.
Και ολα τά επιχειρήματα τών ´ταγμένων δήθεν ιστορικών τύπου Ρεπούση´έχουν γίνει σκόνη στό πέρασμα τού χρόνου.

Last edited:
Και αναμένω επίσης να μάς παρατεθούν γραπτά τού νέου μετα-μοδέρνου φωστήρα Τακη Καμπύλη πού έχει βάλει ο Alexis Bildeberg ως ναυαρχίδα τής εφημερίδας γιά να μάς πείσει οτι δεν μιλάγαμε κάν ελληνικά επί Τουρκοκρατίας...
Αλλο άν οι Σκοπιανοί μιλούσαν αρχαία μακεδονίτικα στίς Μακεδονικές φάλαγγες τού Αλέξανδρου...

Last edited:
Re: Απάντηση: Οι Τετρομαγμένοι.

.
Αλλο άν οι Σκοπιανοί μιλούσαν αρχαία μακεδονίτικα στίς Μακεδονικές φάλαγγες τού Αλέξανδρου...

Α, δεν το ξέρεις?
Και το αρχαίο όνομα της Θεσσαλονίκης είναι Solun, αλλά είχε και αυτή τη μοίρα της Μάκρης. Να θυμηθώ να ρωτήσω πώς καλούν την Πόλη και τη Σμύρνη.

Κοντεύω να πειστώ πως οι Έλληνες είναι κάτι σαν τους Ατλάντες. Όλοι μιλούν γι' αυτούς αλλά κανείς δεν έτυχε να τους δει στην περιοχή.

Μάλιστα. Τι χαρτοφυλάκιο είχε ο Νικηταράς?? Ο Μακρυγιάννης ήταν ο εξ' απορρήτων ποιου πρωθυπουργού??? Από ότι θυμάμαι η κυρίαρχη ιδεολογία των Αγωνιστών, που έγραψε την Ιστορία, απείχε παρασάγγας από τους Κωλέττηδες και τους Μαυροκορδάτους.

Σαν τη συνθήκη των Σεβρών ένα πράμα??? Και αφού αυτός που την υπέγραψε είχε τόσα @δια για να την υπογράψει, γιατί δεν την επέβαλε κιόλας????

Κάτι τέτοια φοβερά λένε και οι Πολιτικοί μας ''δεν απεμπολούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα.....'' αλλά όταν έσκασαν τα Ίμια ψάχνανε να βρούνε κατά που πέφτουν. Όταν τελικά βρήκαν που είναι.......ήταν αργά και το μόνο που έμενε ήταν ν' αρχίσουν τις ευχαριστίες......

Σωστά. Έχουμε το Κυπριακό, το Θρακικό, τα προβλήματα στο Αιγαίο, το Μακεδονικό, το Ηπειρωτικό, ο μισός Προϋπολογισμός πηγαίνει στην Άμυνα αλλά κατά τα άλλα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.....ναι για κράτος 180 χρόνων μια χαρά τα έχουμε καταφέρει, ελπίζουμε να μην μας διεκδικήσουν τη Ρούμελη και το Μωριά, όχι τίποτα άλλο αλλά θα πρέπει να ξεμαρμαρώνουμε και τον Κολοκοτρώνη από την πλατεία του........

Ναι, οι επιλεκτικές αναπολήσεις και τα αυθαίρετα συμπεράσματα μόνο προβλήματα δημιουργούν. Η Εθνική Μνήμη και Τιμή, όχι..........

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.2 "Εθνικόν είναι ότι είναι αληθινόν* (Σολωμός)

Βενιζέλος και Σολωμός στην ίδια πρόταση μου φαίνεται κάπως...

´Μακεδονικό Παιχνίδι´πού οι όπου γής ´Μακεδόνες´παίζουν με τά e-mails τους κάτι σάν Αεροπλανάκι...
Λέγεται pass the piperka και έχει πολύ γέλιο...
Φυσικά υπάρχουν και Ελληνικές Πολεις γραμμένες στην Δυτικοβουλγαρική τής περιοχής τού Περλεπέ(lerin,solun κ.λ.π.)...

http://www.macedonianconnection.com/pmd/ptp/passthepepper.php?page=104&orderby=country

Όταν ό Ρίτσος έγραφε.."αυτά τά δέντρα δέν βολεύονται μέ λιγότερο ουρανό...αυτές οί πέτρες δέν βολεύονται κάτω απ'τά ξένα βήματα..." (ολόκληρο εδώ), δέν είχε προβλέψει καθώς φαίνεται τίς εξελίξεις......

...Η εξαγορά του Ελληνικού Εθνικού εναέριου χώρου στο στόχαστρο των Γερμανών!......

Εάν είναι έτσι, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε πρώτη τη Βουλή?

Γιά νά μήν χάσουν κάποιοι βολευτές μας τήν "μονιμότητα".??:BDGBGDB55:

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=21.06.2008,id=19017728

Eξαιρετικό άρθρο τού Γ.Σταματόπουλου απο την ´Ε´πού σχολιάζει την γνωστή ιστορία συλλογής υπογραφών απο τούς ίδιους και τούς ίδιους πού υπό τό πρόσχημα τής ´δεδηλωμένης προοδευτικότητάς τους´προσπαθούν απο το 1996 να επιβάλουν με αντιδημοκρατικό τρόπο τίς απόψεις τους..
´Διανοούμενοι´πού κουνάνε προσβλητικά τά πτυχία τους μπροστά στον Πολίτη δηλώνοντας ´ανωτερότητα σκέψης´,πού στην ουσία όμως θυμίζουν υποψήφιους γαμπρούς τής δεκαετίας τού 50..
Υ.Γ.
Ακόμα πιό ενδιαφέρον είναι πώς οι υπογράψαντες το κείμενο στήριξης τού πλέον υπερτιμημένου πολιτικού στην Ελλάδα προφανώς δεν ειχαν μάθει για την Τσουκατειάδα..
Ας πρόσεχαν...Το ´εκσυγχρονιστικό καράβι´έγινε καρυδότσουφλο,αλλά ο Ανάν ,τα Ιμια, το Χ.Α.Α .θάναι πάντα εδώ.

Να συμπληρώσω πώς πρόσφατα οι Ευρωπαίοι αγρότες πολιόρκησαν τίς Βρυξέλλες μέ τά τρακτέρ τους μή αντέχοντας πλέον τήν αντιλαϊκή πολιτική τού Διευθυνηρίου τής Ευρωπαϊκής Ενωσης...
Τούς πήρανε χαμπάρι τούς Μπαρόζους και τούς τεχνοκράτες πού σχεδιάζουν και εφευρίσκουν τρόπους τού πώς να φτωχαίνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες όλο και περισσότερο...
Πολλοί απο τούς 159 χειροκροτούσαν τό ξεφούσκωμα στά λάστιχα τών τρακτέρ στίς απεργίες των Ελλήνων αγροτών...
Εμ,τολμήσανε οι ´βλάχοι´να χαλάσουν την ´εκσυγχρονιστική εικόνα´τού υπερτιμημένου...
Τώρα που ξεσηκώνονται οι αγρότες τής λοιπής Ευρώπης εδώ ζητάνε να απαγορευτούν τά δημοψηφίσματα...
Αξιοι οπαδοί τής ´προόδου´καί τού ´εκσυγχρονισμού.´

Εγινε κι αυτο....

κοινη ασκηση στο Αιγαιο μεταξυ Ισραηλινων μαχητικων που ταξιδεψαν 1500 μιλια μαζι με Ελληνικα μαχητικα.

Προβα τζενεραλε για χτυπημα στις πυρηνικες εγκαταστασεις του Ιραν.

Μεγεια το νεο μας αμυντικο δογμα......

κανουμε προπονηση στα γερακια του Ισραηλ.

Αντιδράσεις και ανησυχία στη διεθνή κοινότητα προκάλεσε η είδηση περί στρατιωτικής άσκησης των ισραηλινών στην ανατολική Μεσόγειο ως «πρόβας» χτυπήματος στο Ιράν.

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε το Ισραήλ «επικίνδυνο καθεστώς», σημειώνοντας: «Αυτό αποδεικνύει την άποψη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ότι το Ισραήλ είναι ένα επικίνδυνο καθεστώς και ένα εμπόδιο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

in.gr